Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

5.Τουρκία, ένα ύπουλο όμορο κράτος

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Τουρκία, ένα ύπουλο όμορο κράτος
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης  Επίτιμος Δ/κτης της Σ.Σ.Ε.
    Πήραμε και κάναμε σημαία μέχρι σήμερα την δήλωση του πρώην  Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Φίλιπ Γκόρτον «… δηλώνει, ενοχλημένη η Αμερική… για τις υπερπτήσεις των τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο υπεράνω ελληνικών κατοικημένων εδαφών κ.τ.λ.».
    Λες και ο σκεπτόμενος Έλληνας δεν γνωρίζει ότι δεν ιδρώνει το αφτί της Πολιτικο-Στρατιωτικής εξουσίας της Τουρκίας. Εδώ καταξευτέλησε η Τουρκία αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. σχετικά με την κατάληψη και παράνομη κατοχή της Κύπρου και θα πάψουν τις πτήσεις στο Αιγαίο, γιατί ενοχλήθηκε η Ουάσιγκτον;
    Αναμοχλεύσατε ολίγον την μνήμη σας για να θυμηθούμε από πότε αυτοί οι άθλιοι γείτονές μας, άρχισαν τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου. Η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας άρχισε από το 1984. Όταν εξ’ αιτίας άλλων προτεραιοτήτων και αβελτερίας της τότε Κυβερνήσεως, η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο ανετράπη, ασφαλώς εις βάρος μας και οι Τούρκοι έκτοτε άρχισαν ν’ αλωνίζουν, τον εθνικό εναέριο χώρο μας, το FIR Αθηνών και παράλληλα ανεφύησαν οι καταχθόνιες βλέψεις των στην δυτική Θράκη. Κάτι! που συνεχίζουν ακατάπαυστα μέχρι σήμερα.
    Σήμερα όμως όσο πηγαίνουμε τα πράγματα γίνονται χειρότερα, διότι η προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών επάνω στο Αιγαίο, οι υπερπτήσεις επάνω από ελληνικά νησιά, η προσπάθεια «τουρκοποιήσεως» των Μουσουλμάνων Ελλήνων της Δυτικής Θράκης, είναι προειδοποίηση για εμάς και επιβεβαίωση-στόχος και πίστης γι’ αυτούς, ότι! αμφισβητεί πλέον η Άγκυρα και επισήμως την ελληνικότητα των περιοχών αυτών.
    Επειδή πολλά ζητήματα εθνικής και εξωτερικής πολιτικής, παρά πολύ σοβαρά και επείγοντα αντιμετωπίζονται εδώ και πολλά χρόνια με αδικαιολόγητη επιπολαιότητα, και ελαφρότητα, στον βωμό της μικροπολιτικής εσωτερικής κατανάλωσης, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί η δέουσα βαρύτητα, στα όσα σοβαρά και επικίνδυνα συμβαίνουν και ισχύουν στους χώρους αυτούς και τα οποία απειλούν εμμέσως πλην σαφώς τα Ελληνικά Σύνορα. Έναντι αυτής της υπάρχουσας απειλής για την Πατρίδα μας, εμείς τι κάναμε;
Πρώτον: Το αδυνάτισμα της αμυντικής ισχύος της χώρας μας, όλως επιπόλαια και αδικαιολόγητα, από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Δεύτερον: Πολλά στρατιωτικά εργοστάσια που λειτουργούσαν, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα οποία, τόσα προσέφεραν στην Ελληνική Οικονομία, στην ομοιογένεια του Στρατιωτικού Υλικού και στην μείωση της ανεργίας, αντί ν’ αναπτυχθούν, να εκσυγχρονισθούν, αυτά σταδιακά διαλύθηκαν από τις πολιτικές εξουσίες του τόπου, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις εντολές του μεγάλου, χωρίς εθνική συνείδηση, κεφαλαίου. Όσα έμειναν, διαβρωμένα από τον Συνδικαλισμό σκόπιμα υπολειτουργούν, εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά διατηρούνται, χωρίς Στρατιωτική Ηγεσία, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
ΤρίτονΑσφαλώς και θα γνωρίζετε ότι,  Υπάρχει Στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αλβανίας και Σκοπίων, δι’ εκμετάλλευση της αναμενόμενης εν χρόνω ευκαιρίας, με πιθανό στόχο  την εδαφική μας ακεραιότητα.
Τέταρτον: Όσο ο πολιτικός κόσμος, τόσο και τα μέσα ενημέρωσης στον τόπο μας έχουν περιπέσει στο τέλμα της εσωστρέφειας, σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα σοβαρά εθνικά θέματα  να παραγκωνίζονται, στην ιδέα του ευφυολογήματος που επικρατεί την εποχή αυτή, «σήμερα πόλεμος δεν γίνεται». Συμπαραμαρτούσης και της οικονομικής μας κατάστασης.
    Η αμυντική μας θωράκιση όχι μόνον αδρανεί αλλά και μειώνεται συνεχώς. Δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια από τους υπεύθυνους, αντιμετωπίσεως του σοβαρού αυτού για την χώρα μας θέματος.  Σε αντίθεση με την γείτονα η οποία όχι μόνο δεν μείωσε θητεία ή προσπάθεια προμήθειας και εκσυγχρονισμού στρατιωτικού Υλικού, αλλά ακόμη έχει ενταχθεί σε κοινοπραξία αναπτύξεως νέων σύγχρονων Μαχητικών Αεροσκαφών.
    Όμως, έναντι όλων αυτών οι Ελληνικές Κυβερνήσεις με πολύ κόπο, σχεδιασμό και ειδικές προσπάθειες, επέτυχαν το ακατόρθωτο, την μείωση της θητείας, αυτών που τελικά υπηρετούν και την μείωση των Στρατιωτικών δαπανών, με ταυτόχρονη αύξηση της επιχειρησιακής ισχύος και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. ΕΛΕΟΣ Κύριοι, ζητείται Έλλην νοήμων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου