Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

1.ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (5)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Κατασχέθηκε γαϊδούρι λόγω κακομεταχείρισης
http://www.seleo.gr/
    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αφαίρεση της επιμέλειας έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και μετά την παρέμβαση του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές πατούσες».
    Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού στη Ρόδο  ότι δεν φρόντιζε το ζώο (δεν του έδινε τροφή και νερό και ήταν μέσα στον ήλιο), με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση.
    Πάντως από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του έπαιρναν τον γάιδαρο, με δηλώσεις του, τόνισε πως οι σχετικές καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Αστυνομικοί δούλευαν ως μπράβοι επιχειρηματία: Απείλησαν και έδειραν αλλοδαπό για να φύγει από την επιχείρηση
    Στη σύλληψη ενός αρχιφύλακα, 49 ετών, και ενός αστυφύλακα, 25 ετών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Την Πέμπτη για αδικήματα σε βάρος 30χρονου Αφγανού, καθώς, οι συλληφθέντες δούλευαν ως μπράβοι για λογαριασμό επιχειρηματία στην Ανάβυσσο.
    Ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν φίλο με τον επιχειρηματία από την Λάκα Αναβύσσου και ανέλαβε μαζί με τον αστυφύλακα την «βρώμικη» δουλειά να εκβιάσει τον εργαζόμενο μετανάστη να αποχωρήσει από την επιχείρηση χωρίς να πάρει τα δεδουλευμένα.
    Η δικογραφία για τους δύο συλληφθέντες αναφέρει παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, αλλά και παράβαση καθήκοντας και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πως έγιναν οι τραμπουκισμοί
    Οι δύο αστυνομικοί πήγαν την Τετάρτη με περιπολικό όχημα, μαζί με 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή Λάκα, όπου εργαζόταν ο 30χρονος αλλοδαπός (από το 2010) και αφού μπήκαν στο πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας το έπαιξαν ...μπράβοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
    Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
    Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.
    Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
    Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
    Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Kαταγγελίες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στη Χαλκιδική
    Πλαστά χαρτονομίσματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν ούτε τα ειδικά μηχανήματα φαίνεται πως έχουν κατακλύσει και την αγορά της Χαλκιδικής.
    Η παρτίδα αυτή των πλαστών χαρτονομισμάτων προέρχεται από τη Βουλγαρία ωστόσο έχουν παραχθεί σε πόλη του ιταλικού νότου όπου έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία.    
    Έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές με ανυποψίαστους πολίτες που έχουν εξαπατηθεί να τα χρησιμοποιούν χωρίς να το γνωρίζουν για τις αγορές τους.
Αλλοδαποί απήγαγαν ομοεθνή τους και ζητούσαν λίτρα
agelioforos.gr
    Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20, 43 και 37 ετών συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας για την αρπαγή ενός 21χρονου ομοεθνή τους και την απόπειρα αρπαγής ενός ακόμη 27χρονου ομοεθνή τους, τους οποίους εκβίαζαν για λύτρα.
    Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες μαζί με έναν Αφγανό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συναντηθεί την Τετάρτη στα Τρίκαλα με τον 21χρονο και τον 27χρονο ομοεθνή τους και κατάφεραν με σωματική βία να βάλουν στο αυτοκίνητο τους τον πρώτο, ενώ επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο και με τον δεύτερο, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει. Την επομένη επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 27χρονο ζητώντας λύτρα για να μην τους βλάψουν και για να ελευθερώσουν τον 21χρονο.
    Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στους δύο νομούς συνελήφθησαν χθες το πρωί οι τρεις δράστες και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με τη σε βάρος τους δικογραφία για αρπαγή, απόπειρα αρπαγής, εκβίαση και έκθεση, ενώ σε δασική περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας εντοπίστηκε και ο 21χρονος απαχθείς αλλοδαπός, τον οποίο είχαν δέσει στα χέρια και στα πόδια οι δράστες
Απίστευτη τραγωδία σε γλέντι βάπτισης: Νεκρός από «μπαλωθιές» ο νονός του παιδιού
    Ένα έθιμο της Κρήτης, οι γνωστές «μπαλωθιές», που... μεταφέρθηκε στην Καρδίτσα κατέληξε σε τραγωδία, αφού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
    Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε χωριό της Καρδίτσας στην περιοχή του Σμοκόβου, όπου γινόταν «γλέντι» για βάφτιση αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή το γεγονός ότι ο τραυματισμένος από «μπαλωθιές» 35χρονος νονός που νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κατέληξε.
    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα βαφτίσια έγιναν την Κυριακή και το γλέντι «άναψε» για τα καλά, με τον νονό και τη συντροφιά του από την Κρήτη, να στήνουν ένα κρητικό γλέντι από το οποίο δεν έλειψαν οι «μπαλωθιές». Ο τραυματισμός συνέβη γύρω στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Η σφαίρα καρφώθηκε στον κρόταφο του 35χρονου, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες.
    Ο άτυχος 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια στην εντατική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση όπου και κατέληξε.
    Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 35χρονος, ένα 9άρι, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας όπου βρέθηκαν επίσης και δεκάδες κάλυκες φυσιγγίων από κυνηγητικά όπλα, και εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Συλλήψεις στην Κέρκυρα για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
ΚΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ????
http://www.real.gr/
    Συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
    Αναλυτικότερα, πρόκειται για δύο Σύριους, 24 και 29 χρονών, μία 25χρονη Νιγηριανή και έναν 19χρονο Σομαλό, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα.
    Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, αντίστοιχες δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
    Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και σε βάρος τους παράλληλα εφαρμόστηκαν και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου