Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

7.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΣ Διευθυντή εφημερίδας ΄΄ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ’’
    Κύριε Διευθυντά,
    Στο φύλλο της Κυριακής 27 Ιουλίου φιλοξενείτε άρθρο με τίτλο «Διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου», στο οποίο, εφαρμόζοντας τους κανόνες της προσφιλούς και αποτελεσματικής αρχής της μισής αλήθειας, ασχολείσθε με την επιλογή των συνεργατών των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Είναι γεγονός πως το παραπάνω θέμα κινεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και, όταν παρουσιάζεται με κατάλληλο τρόπο, διεγείρει και ικανοποιεί την περί κουτσομπολιού διάθεση κάποιων αναγνωστών και δημιουργεί εντυπώσεις σε όσους, δικαιολογημένα, αγνοούν την ουσία του αντικειμένου.
    Βεβαίως και, όχι παραδόξως, στο στόχαστρο σας έχουν τεθεί οι Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, πλην των γεννητόρων και συντηρητών της κρατικής διαφθοράς και της άκρατης οικογενειοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σε μία μάλιστα περίπτωση, όταν δε γίνεται αυτό, ενδεχομένως για να τηρηθούν τα προσχήματα, η υπόθεση περνάει στα ψιλά.
    Επειδή κάνετε και σ’ εμάς την τιμή να ασχοληθείτε με την επιλογή των θυγατέρων μας ως συνεργατών Ευρωβουλευτών, θα θέλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας και από σεβασμό προς τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, να αναφέρουμε τα εξής:
    Όπως επισημαίνετε και εσείς, η επιλογή συγγενικού προσώπου Ευρωβουλευτού από άλλον Ευρωβουλευτή δεν συνιστά παρανομία, ούτε παραβιάζει κάποια τυπική διαδικασία. Οι κόρες μας δεν κατέλαβαν κάποια θέση παρακάμπτοντας επιτυχόντες σε διαγωνισμό ή ανθρώπους που ανέμεναν να διοριστούν με σειρά προτεραιότητας, χρησιμοποιώντας ανήθικα μέσα. Αυτό είναι προνόμιο των κομμάτων του κατεστημένου και της διαφθοράς. Συνεπώς το θέμα προβάλλεται προς δημιουργία εντυπώσεων.   Επιπλέον, οι βοηθοί των Ευρωβουλευτών δεν κατέχουν θέση μονιμότητας και αμείβονται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από τους μισθούς που θα λάβουν δεν διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα, όπως αναφέρετε με κακεντρέχεια αφού δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο επιβαρυντικό στοιχείο.
    Άλλο ένα στοιχείο το οποίο σκοπίμως δεν αναφέρετε, είναι το γεγονός ότι προκειμένου ένας βοηθός να μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντά του απαιτείται να έχει ορισμένα προσόντα. Αυτά είναι η κατοχή πτυχίου ανωτάτης σχολής, κατά προτίμηση σχετικού με το αντικείμενο της εργασίας του και η γνώση μιας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών. Για τους λόγους αυτούς ο Ευρωβουλευτής, όταν επιλέγει τους συνεργάτες του, δεν κινείται από μικροκομματική σκοπιμότητα, να βολέψει δηλαδή κάποιους δικούς του, αλλά επιδιώκει να οργανώσει το γραφείο του κατά τρόπο ο οποίος θα εγγυάται την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι λογικό λοιπόν να επιλέξει άτομα με κατάλληλα προσόντα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η Μάρθα Επιτηδείου είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας και ομιλεί τρεις γλώσσες πλέον της μητρικής (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά) με πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Η Θεοδότα Συναδινού είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου από το LMU (Πανεπιστήμιο Μονάχου), δικηγόρος παρ’ Εφέταις, ασκώντας τη μάχιμη δικηγορία από το 2009 και ομιλεί δύο γλώσσες πλέον της μητρικής (Αγγλικά, Γερμανικά) με πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.
    Μας ειρωνεύεσθε επίσης επειδή έχουμε προσλάβει ως βοηθούς στελέχη και μέλη του κόμματος. Ομολογουμένως πρωτοτυπήσαμε! Οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών, πέραν των προαναφερθέντων προσόντων, πρέπει να είναι άτομα έμπιστα και εχέμυθα. Ποιός Ευρωβουλευτής λοιπόν δεν επιλέγει κατά κύριο λόγο, άτομα του κόμματός του προκειμένου να καλύψει και αυτές τις απαιτήσεις ; Ξεχάσαμε όμως. Οι Χρυσαυγίτες δεν πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα διότι τότε, υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρετε. Να προκύψει δηλαδή το ενδεχόμενο του «Χρυσαυγίτη πολιτικού», μια εξέλιξη την οποία τρέμει φυσικά το σύστημα.
    Εκεί όμως που δημιουργείται σύγχυση είναι ο τομέας των αμοιβών. Αναφέρετε πως ο κάθε Ευρωβουλευτής έχει υψηλές αποδοχές. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως επειδή έχει περικοπεί παρανόμως η κρατική χορήγηση που έπρεπε να λαμβάνει η Χρυσή Αυγή, ακόμη και λόγω του ότι έχει εκλέξει Ευρωβουλευτές, οι Ευρωβουλευτές της δίνουν στο κόμμα το ήμισυ των αποδοχών τους. Σημαντικό επίσης ποσοστό των αποδοχών τους δίνουν στο κόμμα και οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι εργάζονται τουλάχιστον δέκα ώρες την ημέρα. Αυτό συμβαίνει διότι στους επιστημονικούς συνεργάτες των Ευρωβουλευτών έχουν ανατεθεί αυξημένα καθήκοντα και αρμοδιότητες προκειμένου να επιτελέσουν  σοβαρό έργο. Δηλαδή να κάνουν γνωστά τα εθνικά θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα και να αγωνιστούν με πάθος ώστε να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα.
    Με την παραπάνω διαχείριση των χρημάτων οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες τους προσφέρουν στο κόμμα σημαντικό μέρος των αποδοχών τους, ώστε να έχει αυτό τη δυνατότητα να υλοποιήσει μέρος της κοινωνικής του πολιτικής.
    Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό σας πως ο τρόπος επιλογής των συνεργατών των Ελλήνων Ευρωβουλευτών προκαλεί «θυμηδία» στο Ευρωκοινοβούλιο, απλά επισημαίνουμε πως, ετυμολογικά, θυμηδία δημιουργείται είτε από ένα αστείο που λέγεται, είτε από μία αστεία ενέργεια που γίνεται μπροστά σε κόσμο και προκαλεί το γέλιο.
    Τέλος κύριε Διευθυντά, η χώρα δεν εκτίθεται όπως επίσης ισχυρίζεστε από την επιλογή των συνεργατών, αλλά από όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή σε καθημερινή βάση. Δηλαδή ανεργία, αβάσταχτη φορολογία, οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, υποβάθμιση της υγείας που οδηγεί σε θανάτους συμπατριωτών μας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αυτοκτονίες απελπισμένων οφειλετών, εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και μειώσεις συντάξεων και μισθών.
    Για όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και για την παραβίαση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης (παράνομες φυλακίσεις αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής) δεν βλέπουμε να επιδεικνύετε ανάλογη ευαισθησία. Απλώς συμβάλλετε και εσείς στην εκστρατεία λασπολογίας κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι καταδικασμένη να οδηγηθεί σε αποτυχία, όπως έχει συμβεί με όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες.
    Με εκτίμηση,
Ελευθέριος Συναδινός
Γεώργιος Επιτήδειος
Ευρωβουλευτές Χρυσής Αυγής 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΑΦΕΣ
Διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου
tromaktiko.gr
    Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν εάν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Έλληνες ψηφοφόροι στις 25 του... περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών.
    Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.
    Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους. Πρώτοι μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σέρνουν το χορό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους, ενώ αποκατέστησαν και κομματικά στελέχη στα γραφεία τους.
    Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει το γιο του στο γραφείο της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε , ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο , αν και ακόμη δεν υπάρχει κανένας επίσημος διορισμός. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη τους να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνη τους.
 Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω από όλα
    Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επειδή δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Όμως για να μην γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα συμφώνησαν και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας. Πάντως για να μην μείνει παραπονεμένο το κόμμα και να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές : ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη.
Χωρίς θεσμικό ρόλο οι Συριζαίοι σύζυγοι
    Δεν διορίστηκαν και μάλλον δεν θα διοριστούν- ίσως να μην ήταν και αυτός ο σκοπός τους από την αρχή. Ωστόσο η παρουσία συζύγων δύο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες έχει συζητηθεί έντονα. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωνσταντίνου Μπιτσάνη. Στις Βρυξέλλες έκανε την εμφάνισή της και είχε αρχικά συντονιστικό ρόλο και η σύζυγός του κ. Κώστα Χρυσόγονου κυρία Ελένη Μυλωνά.
  Στην Αθήνα
    Επιτακτικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς κυρία Εύα Καϊλή στην αδελφή της Μανταλένα την οποία έχει δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας.
 Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων
    Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της ΝΔ δεν κατέφυγε σε οποιονδήποτε από το συγγενικό της κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη , γιους παλιούς κομματικών στελεχών. Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη, γιο του παλιού γραμματέα της ΝΔ.
 «Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα
    Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυνατότητα να προσλάβει συνεργάτες , αλλά με συνολικό προυπολογισμό 21.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προβλέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει.  Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπει αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και την 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.. Οι ευρωβουλευτές μπορούν ακόμη να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Όλα αυτά τα έξοδα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ.
Με ‘’γαργαλάει’’ να το σχολιάσω.
Δηλαδή, εάν ο αρθρογράφος ή ο διευθυντής της εφημερίδας, με κάποιο ‘’μαγικό’’ τρόπο εξελέγοντο Ευρωβουλευτές ( άσχετα εάν ήταν υποψήφιοι ή όχι ), ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ?????
Φυσικά, δεν τολμούν να απαντήσουν με ειλικρίνεια. Γιατί, εάν το έκαναν, το παραπάνω άρθρο θα ήταν περιττό.
Ίσως ενόχλησαν λιγάκι τα σχόλια για το ‘’παρελθόν’’ ενός συμβούλου – βοηθού της κ. Σπυράκη.


10 σχόλια:

  1. το θέμα μας δεν είναι αν θα το έκανε και ο αρθρογράφος αλλά αν είναι έντιμο και ηθικό άνθρωποι που κατέχουν δημόσιες θέσεις να διορίζουν αδέλφια ,ξαδέλφια ,γκόμενες και γκόμενους. Μη διαμαρτυρόμαστε και βρίζουμε όλους που μας κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση και μετά, διότι την ίδια νοοτροπία είχαν κι' αυτοί. Νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ελάτε στη θέση τους, και απαντήστε ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, εάν κι' εσείς στη θέση τους δεν θα κάνατε το ίδιο, και θα προσλαμβάνατε κάποιο κουκουλοφόρο από τα Εξάρχεια, ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιον απ' το σωρό, χωρίς να γνωρίζετε το ποιόν του, και εάν από πίσω, σας "σκάβει το λάκκο". Άς πάψουμε λοιπόν κάποια στιγμή να είμαστε μικρόψυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείτε ότι έξω από το σόι μας όλοι οι υπόλοιποι είναι κουκουλοφόροι και απατεώνες. Να μη διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για τις προσλήψεις στην εθνική τράπεζα, στη βουλή και όπου αλλού ακόμα υπάρχει παράθυρο, διότι είμαστε μικρόψυχοι. Τι κατά τη γνώμη σας έφταιξε για το χάλι στη δημόσια διοίκηση

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου, εάν μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι, κατ' αρχήν θέλω να σου επισημάνω ότι, επειδή δεν ντρέπομαι για τις απόψεις μου, έχω το ονοματεπώνυμό μου φαρδύ-πλατύ. Σχετικά δε με την επισήμανσή σου, σου υπενθυμίζω ότι, άλλο πράγμα είναι στην Εθνική Τράπεζα, στη Βουλή ή όπου αλλού λες ότι υπάρχει "παράθυρο", όπου αφ' ενός μεν προσλαμβάνονται χιλιάδες σε απρόσωπες θέσεις, και άλλο η πρόσληψη ΕΝΟΣ και μόνον στενού συγγενούς, σε θέση απολύτου εμπιστοσύνης. Όσον αφορά δε το επιχείρημά σου ότι "έξω απο το σόϊ μας κ.λ.π., κ.λ.π." δεν το σχολιάζω, καθ' όσον θεωρώ ότι ελέχθει καθ' υπερβολήν, προκειμένου να αντικρούσει το δικό μου. Έ, λοιπόν, ΟΧΙ αγαπητέ μου, δεν είναι κουκουλοφόροι. Όμως θα προσελάμβανες εσύ στο γραφείο σου, εάν χειριζόσουν απόρρητα θέματα, έναν οποιονδήποτε, ή ένα στενό συγγενή, εφ' όσον βέβαια έχει και τα απαραίτητα προσόντα; Και από τις δημοσιεύσεις που διάβασα, οι συγγεκριμμένες τα έχουν και με το παραπάνω αυτά τα προσόντα. Και μή μου πείς τώρα ότι ένας Ευρωβουλευτής, οιουδήποτε κόμματος, δεν χειρίζεται απόρρητα θέματα! Εκτός εάν φταίει το ότι είναι "Χρυσαυγίτες".

      Διαγραφή
    3. Ασφαλώς και και σας επιτρέπω κύριε συνάδελφε να με αποκαλείται αγαπητέ, επί της ουσίας τώρα θέλω να σας πω ότι έχουμε αντίθετη άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος όσο αφορά δε στο φαρδύ πλατύ σε κάνω γνωστό ότι σα θεσσαλονικιός και Τουμπιώτης και 3 χρόνια μικρότερος σας ποτέ δε φοβήθηκα να πω φαρδιά πλατιά το ονοματεπώνυμο μου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Γιάννη, η Δημοκρατία, έχει αυτό το καλό. Να μπορούν να ακούγονται αντίθετες απόψεις. Εν πάσει περιπτώσει, χάρηκα πολύ που τα είπαμε, καλοπροαίρετα πάντοτε, και πήραμε επαφή μετά από αρκετές δεκαετίες. Έστω και εάν, για μερικά πράγματα, έχουμε διαφορετική αντίληψη. Όμως, είμαι απολύτως βέβαιος ότι, στα βασικά, συμφωνούμε απολύτως. Σε χαιτετώ φιλικά. Δημήτρης Μπελιβανάκης.

      Διαγραφή
    5. χάρηκα και εγώ κύριε Βελιβανάκη που μετά από τόσα χρόνια, έστω και με αυτό το τρόπο, θυμηθήκαμε τα παλιά, σίγουρα ο πολιτισμένος διάλογος πάντα οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  3. Δεν είπαμε ότι είναι παράνομη πράξη, ούτε ότι είναι νόμιμη η πρόσληψη του στενού οικογενειακού κύκλου στα γραφεία των βουλευτών! Η επίκληση του επιχειρήματος ότι "και οι άλλοι το κάνουν" είναι αστείο και απλά τους ρωτάω: "αν οι άλλοι πάνε να πέσουν από την Ακρόπολη θα πάνε και αυτοί;! Παρατήρηση : πολύ ενωρίς αποκτήσατε την "πολιτικάντηκη" νοοτροπία και λυπάμαι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν συνέχεια στο προηγούμενο σχόλιό μου, διευκρινίζω, προς άρσιν τυχόν παραννοήσεως, ότι εδώ δεν τίθεται θέμα ότι "έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι", αλλά θέμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ενός οιουδήποτε χειρίζεται απόρρητα θέματα, και που δεν μπορεί να εμπιστευθεί καλύτερα από ένα στενό συγγενικό του πρόσωπο !

      Διαγραφή
  4. και μια απλοϊκή ερώτηση αφού τα παιδιά μας είναι εμπιστοσύνης γιατί είναι απαγορευμένα από την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή