Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

7.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Δείτε την εικόνα από την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά...

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
7.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Δείτε την εικόνα από την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά...
Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
    Στην Ελλάδα του 2014, αρκεί ένα μόνο φωτογραφικό κλικ για να αποτυπώσει τη κατάντια μιας χώρας και ενός λαού... Χωρίς καμία πρόθεση γενίκευσης του φαινομένου της αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη και οργή η φωτογραφία του Νίκου Τοπούζη για την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, η οποία κάνει το γύρο των social media.
    Εύστοχο και το σχόλιο του κ. Τοπούζη, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο, καθώς νομίζουμε πως εκφράζει όσους νοιώθουν ανατριχίλα και δέος απέναντι στα ιδανικά τους Έθνους μας τα οποία σκοπίμως μια θλιβερή μειοψηφία επιχειρεί να σβήσει, με την ανοχή και την αδιαφορία της πλειοψηφίας...
"Το σπίτι του Παύλου Μελά...
    Σε ποια χώρα το σπίτι ενός ήρωα δεν θα ήταν μουσείο;; Μόνο στην Ελλάδα είναι ρημάδι, με αγριόχορτα παντού, που χρησιμεύει μόνο για εφήμερα συνθήματα...", γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Τοπούζης.
    Αλήθεια, δεν αξίζει της προσοχής και της αποκατάστασης αυτός ο ιερός χώρος; Δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα από τα αμέτρητα προγράμματα που "τρέχουν" για την αναστύλωση και ανάδειξή του; Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε από τους τυχάρπαστους "φορείς" της πολιτείας; Ακόμα μια εικόνα ντροπής της "σύγχρονης" Ελλάδας, σίγουρα όχι της Ελλάδας που αγάπησε με πάθος και πέθανε γι' αυτήν ο Παύλος Μελάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου