Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

6.Ενα αυθαίρετο μέσα στο δάσος Καισαριανής: Με προαύλιο 100 μέτρων, 2 δεξαμενές νερού και άγνωστο ιδιοκτήτη

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.Ενα αυθαίρετο μέσα στο δάσος Καισαριανής: Με προαύλιο 100 μέτρων, 2 δεξαμενές νερού και άγνωστο ιδιοκτήτη
Το δημοσίευμα μιλάει για ‘’αυθαίρετο’’, χωρίς να διευκρινίζει ‘’τι σόι’’ αυθαίρετο είναι.
Είναι οικία ? Κέντρο διασκεδάσεως ? Τι τέλος πάντων ? Λέει ‘’σπίτι’’, αλλά δεν βλέπω καμμία φωτογραφία σπιτιού.
Είναι σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, λέει. Μήπως είναι ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ?
Οσο για το ΣτΕ, όπου θέλει βιάζεται, και όπου θέλει…χρονίζει! Κάποια απόφαση, καθαρογράφεται με ρυθμό μια σειρά την εβδομάδα. Ξέρετε ποια.
    Την άμεση κατεδάφιση μίας αυθαίρετης οικοδομής 70 τμ μέσα στο δάσος της Καισαριανής, διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην...εξαφάνιση του σπιτιού με προαύλιο 100 τμ και δύο δεξαμενές νερού.
    Το αυθαίρετο χτίστηκε σε ιδιωτική δασική έκταση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα από τον Σεπτέμβριο του 1934 με απόφαση του υπουργού Γεωργίας. Τίποτε όμως δεν εμπόδισε τον.... μάστορα να χτίσει μέσα σε ιδιωτική δασική έκταση.
    Η Φιλοδασική Ένωση έχει ζητήσει εγγράφως εδώ και 6 χρόνια από τον περιφερειάρχη Αττικής να προβεί στην κατεδάφιση του επίμαχου κτίσματος, ωστόσο το αίτημά της δεν βρήκε ανταπόκριση, με το επόμενο βήμα να γίνεται στη δικαιοσύνη.
    Το Ε τμήμα του ΣτΕ, με την απόφασή του επισημαίνει ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματική με την διοίκηση να λαμβάνει όλα τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για αυτήν. Η παράλειψη του νομάρχη συνιστά για τους δικαστές «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας», οι οποίοι δικαίωσαν την Φιλοδασική Ενωση, αναγνωρίζοντας ότι το δημόσιο πρέπει να πληρώσει και την δικαστική δαπάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου