Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

3.Ανδραβίδα: Τίμησαν και ψήφισαν τον δολοφονημένο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ανδραβίδα: Τίμησαν και ψήφισαν τον δολοφονημένο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη
ilialive.gr
    Ο Βασίλης Μαρτζάκλης, ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του εκτός υπηρεσίας, και στην προσπάθειά του να διαφυλάξει έναν συμπολίτη του σε κίνδυνο, δολοφονήθηκε από έναν 30χρονο ΡΟΜΑ, ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Ανδραβίδας στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με την παράταξη του Ανδρέα Κορομηλά.
    Η παράταξή του σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, δεν απέσυρε το όνομά του από το ψηφοδέλτιο και οι συμπολίτες του τον τίμησαν μετά θάνατόν με την ψήφο τους.
    Συνολικά 373 πολίτες ψήφισαν τον αδικοχαμένο Βασίλη Μαρτζάκλη, επιβραβεύοντας την στάση που είχε κρατήσει στη ζωή του, με το να βρίσκεται δίπλα στο συνάνθρωπο, είτε ως αστυνομικός, είτε ως φίλος, είτε ως προπονητής στις ακαδημίες της Δάφνης, είτε ως πολίτης.
    Επιβράβευσαν την διαρκή προσφορά του στον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή αυτή προσφορά, που εκείνο το βράδυ της 11ης Μαΐου, πλήρωσε με τη ζωή του, όταν δίχως δεύτερη σκέψη έσπευσε να αντιμετωπίσει έναν διαρρήκτη, που στιγμές αργότερα του κάρφωνε ένα μαχαίρι στην καρδιά.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ανδραβίδα: Νεκρός αστυνομικός στην προσπάθειά του να εμποδίσει διάρρηξη
    Συγκλονίζει η δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού, πατέρα 2 παιδιών, Βασίλη Μαρτζάκλη από διαρρήκτη.
    Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του το βράδυ της Κυριακής 11 ΜΑΙΟΥ στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι της περιοχής.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, μόλις αντελήφθη την απόπειρα της διάρρηξης, επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη.
    Όμως ο τελευταίος, αντέδρασε και επιτέθηκε στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του.
    Το μαχαίρι βρήκε στην καρδιά τον αστυνομικό. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν δίπλα του γείτονες και συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.
    Ο αστυνομικός διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Συνελήφθη 30χρονος και ανακρίνεται ως ύποπτος
    Ένας 30χρονος κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ανακρίνεται ως ύποπτος, για τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός 30χρονου, φίλου τού αστυνομικού, που έγινε χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, μετά το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμη το μαχαίρι, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
Μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας
    Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του αρχιφύλακα.
    Τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό του αστυνομικού εξέφρασε ο κ. Δένδιας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:
    "Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία. Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου