Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Διάσημη παραλία στην Ταϊλάνδη κλείνει μέχρι το 2021


Διάσημη παραλία στην Ταϊλάνδη κλείνει μέχρι το 2021
    Ένα από τα πιο δημοφιλή και θεαματικά σημεία στην Ταϊλάνδη, η παραλία Maya Bay, που τη γνωρίσαμε από τη ταινία «The Beach» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο,  θα παραμείνει κλειστή για τους τουρίστες μέχρι το 2021 με στόχο την οικολογική της ανάκαμψη.
    Ο κόλπος Maya στο νησί Phi Phi Leh  που έγινε γνωστός από την ταινία «The Beach», αποφασίστηκε να κλείσει το περασμένο έτος εξαιτίας σοβαρών ζημιών που είχαν προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον από την αύξηση των επισκεπτών.
    Αρχικά είχε κλείσει από την 1η Ιουνίου για τέσσερις μήνες, αλλά οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν ότι τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετοί για να ανακάμψει οικολογικά η περιοχή.
    Η απόφαση προβλέπει ότι η διάσημη παραλία θα παραμείνει κλειστή για το κοινό για τα επόμενα δυόμιση χρόνια μέχρι το 2021. Οι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε η Maya Bay παραμένοντας κλειστή για άλλα δύο χρόνια να καταφέρει να ανακάμψει πλήρως.
    Κατά μέσο όρο, 6.000 άτομα σε ημερήσια βάση επισκέπτονταν την Maya Bay για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και τα καταγάλανα νερά της, με αποτέλεσμα περίπου το 80% των κοραλλιών στον κόλπο να έχει πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου