Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη σπείρα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη σπείρα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη
Από parallaxi
    Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τα ηγετικά στελέχη της μεγαλύτερης σπείρας παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, όπως την ανέφερε.
    Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η σπείρα βοήθησε χιλιάδες λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη από την Μέση Ανατολή.
    Είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της σπείρας Άκμπαρ Ομάρ Ταουφίκ συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε τέσσερις επαρχίες της Τουρκίας, σε ακολουθία ερευνών στο κύκλωμα, που διήρκησαν ένα χρόνο.
    Η σπείρα βοηθούσε κυρίως Αφγανούς, Ιρακινούς και Σύρους υπηκόους να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες από την Τουρκία με χερσαία και θαλάσσια μέσα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, προσθέτοντας ότι η σπείρα επίσης συνεργάστηκε με παράνομες οργανώσεις διακινητών στην Ουκρανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
    Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία συνέλαβε επίσης 569 λαθρομετανάστες και κατάσχεσε έξι οχήματα και έξι σκάφη.
    Το κύκλωμα, τα ηγετικά στελέχη του οποίου προέρχονται κυρίως από το βόρειο Ιράκ, αποκόμιζε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ένα βίντεο που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα έδειξε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να σπάνε την πόρτα κατοικιών υπόπτων, να κατάσχουν τηλέφωνα, ναρκωτικά, και ψηφιακό υλικό.
    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, δραπετεύοντας από πόλεμο, φτώχεια και διώξεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. Η Τουρκία αποτέλεσε μια από τις βασικές πύλες διόδου, με τη θαλάσσια διαδρομή μέσω της Ελλάδας και του Αιγαίου να ήταν μοιραία για χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου