Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
NIKOLAOS NAOYM
      Στην πρόσφατη εκπομπή του δημοσιογράφου κ.Κοτρώτσου στην  ΕΡΤ  με τον Καθηγητή κ.Μαραντζίδη και τρεις γνωστούς δημοσκόπους ακούσαμε την  πιο "απίθανη" εκτίμηση ,από  δεκάδες  "απίθανες" εκτιμήσεις ,που έχω  ακούσει κατά την 27χρονη "ενημερωτική" μου πορεία .Δηλαδή ακούσαμε ,να υποστηρίζεται (...άκουσον,άκουσον !!!!) , η άποψη ότι η Συνθήκη των Πρεσπών δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους Έλληνες ψηφοφόρους κατά τις πρόσφατες εκλογές, καθόσον στα αποτελέσματα των εκλογών του 2015 σε διάφορες περιοχές δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη -με τώρα- διαφορά. Ενα γεγονός αναληθέστατο  ,αν πατήσει κανείς την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του άρθρου με  σχετικό  χάρτη  της iefimerida,που καταλήγει :
"Προφανώς το μακεδονικό ζήτημα και η Συμφωνία των Πρεσπών βύθισαν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος" και ο Στρατηγός Κωσταράκος Μιχαήλ το ανήρτησε στο Facebook του με την εξής επισήμανση:
"Είμαι πολύ υπερήφανος που οι Μακεδόνες δεν συγχώρεσαν και δεν παρέλειψαν ,να «τιμωρήσουν» τους υπεύθυνους της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το εθνικό μας φρόνημα δεν ξεπουλιέται. Μαζί τους όπως πάντα και οι Μανιάτες με το ψηλότερο ποσοστό της χώρας (42,17%)".
    Ο στρατηγός -όπως είναι γνωστό- προ των εκλογών έγραψε ένα άρθρο με τίτλο " Δεν πρέπει, να ξεχνάμε τους «ενόχους» της Συμφωνίας των Πρεσπών.,που ευρέως κυκλοφόρησε -και προφανώς πολλοί "συμπορεύτηκαν" με αυτό- και το δημοσιεύσαμε και για όσους δεν το διάβασαν το καταχωρούμε παρακάτω. 
    Η "απίθανη" εκτίμηση των σχολιαστών  με επιχειρηματολογία απαράδεκτη   ήταν ιδιαίτερα εξοργιστική και  ήταν αδύνατο κανείς να την  πιστέψει, αλλά το κυριότερο είναι ,ότι  προσέβαλε σκαιότατα  τους  εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που συμμετείχαν   στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και σην Αθήνα. Διότι δεν πιστεύω, ότι οι διαμαρτυρόμενοι για την επαίσχυντη Συμφωνία - συμμετασχόντες ή  μη συμμετασχόντες στα συλλαλητήρια - θα είχαν την διάθεση μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας , να ψηφίσουν τον Τσίπρα και την πανάθλια  επί του θέματος "παρέα" του .
    Αλλωστε τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν περίτρανα , ότι οι ψηφίσαντες κατά το παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ  , παρασυρθέντες προφανώς από τον λαικισμό  του Τσίπρα  επέστρεψαν  αγανακτισμένοι από τις "κωλοτούμπες"  και τα τραγικά του λάθη  ,σε παλαιές  ή νέες  πολιτικές παρατάξεις και βέβαια οι επόμενες εκλογές, που εκτιμάται ότι θα είναι "μοιραίες" για τον Τσίπρα ,θα ξεκαθαρίσουν το μελλοντικό  πολιτικό "τοπίο" .
    Βέβαια ήταν επόμενο ,να μη επηρεασθούν  από την επαίσχυντη Συμφωνία οι  "κομματικοί"  ή οι βολεμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή οι γνωστοί  "θολοκουλτουριάρηδες ή οι μη εισέτι "ανανήψαντες" ή και άλλοι "εμμένοντες" για δικούς τους λόγους   ,αφού αρκετοί υποστήριζαν την υπογραφή της Συμφωνίας, έρμαιοι προφανώς των επιθυμιών του Τσίπρα και των γεωπολιτικών συμφερόντων των ευρωπαίων και αμερικανών "εξουσιαστών", αλλά και πιθανόν και των δικών τους προσωπικών συμφερόντων ή απόψεων.
    Επίσης αξίζει ,να επισημανθεί ότι οι νέοι -και νεαροί σε ηλικία- ψηφοφόροι, καταψήφισαν κατά πλειοψηφία τον Τσίπρα και απέδειξαν ότι έχουν μία ωριμότητα και δεν επηρεάσθηκαν  από φληναφήματά του . Πλέον αυτών το  77% και πλέον των ψηφισάντων  δεν ψήφισε  τον  ΣΥΡΙΖΑ ,δηλαδή   ένα ποσοστό που "συμβαδίζει" με το ποσοστό των ελλήνων που ήταν κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ετσι  αντιλαμβάνεται κανείς ,ότι η παραπληροφόρηση ,που πιθανόν να είναι ενίοτε εσκεμμένη για ευνοήτους λόγους, "καλά κρατεί"  και δεν πρέπει λοιπόν -κατά την  ταπεινή μου πάντοτε  γνώμη- να δεχόμαστε  όλες τις εκτιμήσεις  σαν αξιόπιστες ,αλλά να είμαστε επιφυλακτικοί και να τις σχολιάζουμε  επικριτικά όταν επιβάλλεται  , μη αφήνοντας ορισμένους "ειδήμονες" ή πολιτικούς της "πλάκας" -για να μη χρησιμοποιήσω  αγενέστερη  έκφραση- να "αλωνίζουν" ανενόχλητοι , παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό , εκμεταλλευόμενοι  την δική του "αδράνεια" ή ανοχή ή αδικαιολόγητη  "ευγένειά" του.
Ν.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου