Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Αθήνα, 20 Μαΐου 2019  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ανακοινώνει προς όλους τους φίλους και τα μέλη του τη μη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
    Την επόμενη Κυριακή  40 πολιτικά κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Είναι διαφαινόμενο σε ποια κόμματα  θα κατανεμηθούν οι 21 ευρωβουλευτικές έδρες ενώ είναι σχεδόν γνωστά από τώρα τα πρόσωπα τα οποία θα εκλεγούν . Τα υπόλοιπα κόμματα την εκλογική βραδιά θα λάβουν την ψυχρολουσία της κάλπης. Άλλα κόμματα για πρώτη φορά και άλλα για πολλοστή. Ο εκλογικός αγώνας αυτός απαιτεί μια άσκοπη σπατάλη οικονομικών πόρων και καταλήγει σε ένα γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα . Ωστόσο δεν παύει ο αγώνας να είναι - για πολλά από αυτά τα κόμματα -  έντιμος και ευγενής μέσα σε αυτό το πλαίσιο του πολιτεύματός μας.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας προτείνει στους φίλους και τα μέλη του να αναζητήσουν μεταξύ των 40 κομμάτων πολιτικές δυνάμεις που οι αρχές τους προσιδιάζουν προς τον Σύνδεσμο. Κόμματα πατριωτικά, δημοκρατικά και με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Κόμματα, κοινοβουλευτικά ή μη, των οποίων οι ηγεσίες τους τήρησαν συνεπή πατριωτική στάση στο μείζον εθνικό μας ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Να αποφύγουν να επιλέξουν, ασχέτως κομματικού ψηφοδελτίου, πρόσωπα τα οποία ασκούν το βιοποριστικό επάγγελμα του πολιτικού. Όχι ψήφο στις διασημότητες, που όταν σβήνουν για αυτούς τα φώτα της ράμπας ή οι προβολείς των γηπέδων, αναζητούν από την πολιτική ένα σίγουρο και καλό εισόδημα για να καλύψουν τις ανάγκες του πολυέξοδου βίου τους. Απεδείχθησαν τραγικά εγκληματικοί όπου ανέλαβαν αξιώματα. Όχι στους λαϊκιστές και στους περιφερόμενους τηλεμάγους. Όχι στους ακραίους , όποιο άκρο και αν καταλαμβάνουν. Όχι στους  δήθεν και στους συστηματικούς εξαπατητές του εκλογικού σώματος που κάθε φορά φορούν το πιο πρόσφατο κοστούμι της πολιτικής ή κομματικής μόδας. Όχι σε όσους μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα. 
    Ας επιλέξουν πρόσωπα που διακρίνονται για τη σοβαρότητά τους, την ευπρέπεια και την εντιμότητά τους. Έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κάλπης μικρή σημασία έχει για τη Χώρα μας. Σήμερα το διαδίκτυο παρέχει πολλές δυνατότητες ώστε ο ψηφοφόρος να αναζητήσει σε αυτό πληροφορίες και να εκτιμήσει. Ας μην αφεθούν  στην επήρεια των καθοδηγούμενων  ΜΜΕ.   
    Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει την αρχή  νέων πολιτικών ζυμώσεων και συνεργασιών και ελπίζουμε πως αρκετά κόμματα, αποκομίζοντας την σκληρή εμπειρία της κάλπης, θα συνειδητοποιήσουν ως μόνη αναγκαιότητα την ειλικρινή  συνεργασία. Με σκοπό τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που αποτελούν και το κύριο ενδιαφέρον του Συνδέσμου.      
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας θα συνεχίσει να παραμένει  πολιτικά ενεργός, προκειμένου να διαθέσει  το δυναμικό του στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, σε μια ρεαλιστική επιδίωξη εισόδου πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελληνική Βουλή.
                                           Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου