Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1181

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1181
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΕΣ Ποινή-χάδι στον Μ. Καραμπέρη
2.Θεσσαλονίκη: 20 (!) ληστές εναντίον... περιπτέρου!
4.«Ξεχάστε το κούρεμα. Μόνη λύση η λιτότητα και νέο χαράτσι στα ακίνητα»
5.Καταζητούμενοι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του
6.Μεθυσμένος ξενοδόχος χτύπησε 8χρονο παιδί!
7.Η «άλλη λύση» είναι η ανθρωπιστική καταστροφή
8.Μετά τα Corsair με τι θα αντιπαρατεθούμε στους τούρκους κ. Κωσταράκο; Με...Spitfire , Μ1 και....τσαρούχι;
9.TATA NANO: Το αυτοκίνητο των 2.000 ευρώ ανανεώνεται
11.Πάτρα: Ο γαμπρός δεν εμφανίστηκε, ο γάμος... σχόλασε!
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΕΣ Ποινή-χάδι στον Μ. Καραμπέρη
Όποιος κατάλαβε και ό τι κατάλαβε, ΚΑΤΑΛΑΒΕ!
 
Του Κώστα Καντούρη  kantouris@hotmail.com
http://www.makthes.gr/

   
Απόφαση-χάδι, που προκάλεσε έκπληξη για την επιείκειά της σε όλο το νομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στους κατηγορούμενους, εξέδωσε χθες το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τη χαρακτηριζόμενη από τις διωκτικές αρχές ισχυρότερη ομάδα τοκογλυφιών και εκβιάσεων, με φερόμενο εγκέφαλο τον 60χρονο επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη.
    Το δικαστήριο επέβαλε στον επιχειρηματία κάθειρξη 11,5 χρόνων για σειρά τοκογλυφιών και για δύο περιπτώσεις εκβιάσεων και τον άφησε ελεύθερο, δεχόμενο να έχει η έφεσή του ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ποινές από 6 έως 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν σε ακόμη τρεις κατηγορούμενους για επιμέρους πράξεις τοκογλυφίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ δέκα κατηγορούμενοι κηρύχτηκαν αθώοι. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ, οι τραπεζικοί, ο δικηγόρος Νικόλαος Ζήνδρος και ο απότακτος αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα μέχρι χθες παρέμενε προφυλακισμένος.
    Με την απόφαση του κακουργιοδικείου, στο οποίο προήδρευσε ο πρόεδρος εφετών Γιώργος Αποστολάκης, αποδομήθηκε όλο το κατηγορητήριο με το οποίο εισήχθη η υπόθεση στο ακροατήριο. Δεν είναι τυχαίο πως και ο πρόεδρος άφησε σαφείς αιχμές για συναδέλφους του απευθυνόμενος στον ίδιο τον κατηγορούμενο, λέγοντας ότι «και οι δικαστές είμαστε άνθρωποι, όχι άγγελοι και κάνουμε λάθη». Ειδικότερα κρίθηκε ότι δεν συγκροτήθηκε εγκληματική οργάνωση και πως η εγκληματική δραστηριότητα περιορίστηκε μόνον στο πρόσωπο του ίδιου του επιχειρηματία. «Τα χρήματα που δάνειζε ήταν δικά του, όπως δικά του ήταν και τα ωφελήματα, αυτός αποφάσιζε σε ποιους θα δανείσει, καθώς και τους όρους του δανεισμού», τονίζεται στη συνοπτική απόφαση. Με το συγκεκριμένο σκεπτικό το δικαστήριο ουσιαστικά δέχτηκε τη γραμμή που κράτησε στην απολογία του ο Μ. Καραμπέρης, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου όλες τις ευθύνες και απαλλάσσοντας τους συγκατηγορουμένους του.
Από την άλλη χαρακτηρίστηκε αβάσιμη από νομική άποψη η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή το βούλευμα αναφέρεται σε συγκρότηση από δύο άτομα, ενώ «απαιτείται η σύμπραξη τουλάχιστον τριών προσώπων», όπως ανέλυσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
    Επίσης το κακουργιοδικείο έκρινε ότι δεν τελέστηκε το αδίκημα της νομιμοποίησης χρημάτων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα) ούτε από το βασικό κατηγορούμενο ούτε από τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με την απόφαση οι καταθέσεις που έκανε ο επιχειρηματίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ήταν «απλές», χωρίς νομιμοφάνεια, και γι’ αυτό «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πράξη νομιμοποίησης». Ακόμη τα δήθεν, όπως τα χαρακτήρισε το δικαστήριο, κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών κρίθηκε ότι παρουσιάστηκαν για «φορολογικούς λόγους» και όχι για ξέπλυμα.
Δεν το πίστευε κανείς
    Η πρωτοφανής σε επιείκεια απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο το περιβάλλον του βασικού κατηγορούμενου, που μετά την ανακοίνωση της απόφασης και ειδικά της χορήγησης αναστολής στην έφεσή του ξέσπασε σε χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
    Από την άλλη όμως νομικοί εξέφραζαν τις έντονες αντιρρήσεις τους, αντισταθμίζοντας τις άλλες δύο αποφάσεις που εξέδωσαν ίδια δικαστήρια για τους κατηγορούμενους των άλλων δύο ομάδων, τα μέλη των οποίων συνελήφθησαν ταυτόχρονα στην αστυνομική επιχείρηση του περσινού Ιανουαρίου. Τότε η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ως ενιαία και γι’ αυτό υποβλήθηκε μία δικογραφία. Νομικοί σχολίαζαν ότι στη μία ομάδα επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 χρόνια και οι καταδικασθέντες έμειναν στη φυλακή, ενώ στη δεύτερη ομάδα ο βασικός κατηγορούμενος τιμωρήθηκε με κάθειρξη 15,5 χρόνων και επίσης είναι κρατούμενος.
    Παράλληλα υπογράμμιζαν πως μόλις χθες ο αντεισαγγελέας εφετών Χαράλαμπος Μωυσίδης πρότεινε την καταδίκη των δώδεκα εκ των δεκαπέντε κατηγορουμένων της ομάδας του επιχειρηματία Δημήτρη Λαμπάκη, ζητώντας να διατηρηθούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης.
    Σχολίαζαν μάλιστα πως το δικαστήριο στη δίκη του επιχειρηματία Μ. Καραμπέρη είχε τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το βούλευμα, ενώ και τα νομικά επιχειρήματα που συνοδεύουν την αθωωτική απόφαση για το ξέπλυμα χαρακτηρίστηκαν αντίθετα με τη συνήθη δικαστηριακή αντιμετώπιση. Επίσης τους προκάλεσε εντύπωση ότι το δικαστήριο δέχτηκε ακόμη και
«άτοκα δάνεια που έδινε ο επιχειρηματίας».    Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη γίνονται κινήσεις, για να ζητηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο σκέλος των αθωωτικών αποφάσεων.Δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν με νέες έρευνες
    Δύο κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν θα ελεγχθούν εκ νέου από τις εισαγγελικές αρχές για άλλα αδικήματα που προέκυψαν στη διαδικασία σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Έτσι για τον πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ η απόφαση θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε παράβαση καθήκοντος, επειδή κατηγορήθηκε ότι τηλεφώνησε στον Μ. Καραμπέρη, ενημερώνοντας για καταγγελία που εκκρεμούσε σε βάρος του.
    Για έναν τραπεζικό θα ερευνηθεί με τον ίδιο τρόπο εάν τέλεσε το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, καθώς κατηγορήθηκε ότι πήρε ποσό 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία για έκδοση δανείου.
    Ακόμη στον εισαγγελέα παραπέμπονται πέντε μάρτυρες κατηγορίας για το αδίκημα της ψευδορκίας, οι τέσσερις επειδή ανασκεύασαν τις αρχικές καταθέσεις τους και ο πέμπτος επειδή προσέθετε διαρκώς νέες καταγγελίες σε βάρος του Μ. Καραμπέρη, σύμφωνα με την απόφαση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ «Δεν έφαγα ούτε 1 ευρώ από το δημόσιο»
    Κλαίγοντας διαρκώς από συγκίνηση μετά την ανακοίνωση των απαλλακτικών αποφάσεων για τις δύο βασικές κατηγορίες, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης σε δήλωση που έκανε στη «Μ» ευχαρίστησε το δικαστήριο.  Ξέσπασε σε λυγμούς, όταν άκουσε πως θα μείνει ελεύθερος. «Ντρέπομαι που τυλίγουν τον κόσμο σε μία κόλλα χαρτί. Δεν έφαγα ούτε 1 ευρώ από το δημόσιο», είπε, τονίζοντας ότι με όλη αυτή τη διαδικασία καταστράφηκε.
Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, για να επιστρέψει στις φυλακές, προκειμένου να παραλάβει τα πράγματά του, μιλώντας σε δημοσιογράφους ευχαρίστησε πάλι τη δικαιοσύνη, «που αντιλήφθηκε το δράμα μου», και εξέφρασε έντονα παράπονα για τη μεταχείριση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ.
    «Κάνατε κι εσείς λάθη, αλλά σας δίνουμε την ευκαιρία να επιστρέψετε στην οικογένειά σας και να περισώσετε την περιουσία σας», είπε ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου απευθυνόμενος στον επιχειρηματία και κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία.

2.Θεσσαλονίκη: 20 (!) ληστές εναντίον... περιπτέρου!
Άρχισαν να κυκλοφορούν ‘’αγέλες λύκων ‘’
 
Newsit.gr
    Ομάδα περίπου 20 ατόμων, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πήγαν σε περίπτερο και άρπαξαν προϊόντα χωρίς να πληρώσουν.Εκείνη τη στιγμή στο περίπτερο βρισκόταν ο υπάλληλος μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι αντέδρασαν.
    Τότε, τρεις από τους δράστες χρησιμοποίησαν αιχμηρό αντικείμενο και τους τραυμάτισαν.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, o τραυματισμός τους ήταν επιπόλαιος, και τα θύματα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί να πληρώσουν ? Για να πάνε και αυτά ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ? Για να ‘’σωθεί’’ η Ελλάδα ? Για να ‘’σωθούν’’ οι τράπεζες? Για να σωθεί ποιος ??????
 
    Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους υποβλήθηκαν 1,9 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο 2,4 εκατ., με μισό εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες να μην υποβάλουν καν δήλωση.
    Το πρώτο πεντάμηνο του έτους εισπράχθηκαν 723 εκατ. ευρώ από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί με το μνημόνιο προβλέπει ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί 1,140 δισ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου 1,9 δισ. ευρώ.

4.«Ξεχάστε το κούρεμα. Μόνη λύση η λιτότητα και νέο χαράτσι στα ακίνητα»
Πώς είναι εκείνη η παροιμία που΄λέει για ξυλιές σε ξένο κώλο ? Δεν την θυμάμαι…
 
Μήνυμα από το Βερολίνο του Γερμανού «σοφού» Π.Μπόφινγκερ.
     Αποκαλυπτική των πραγματικών γερμανικών προθέσεων, είναι η συνέντευξη του αποκαλούμενου ''σοφού'' και εκ των γκουρού της οικονομικής σκέψης στη Γερμανία Π. Μπόφινγκερ, στην εφημερίδα Berliner Zeitung.
    O κ. Μπόφινγκερ, που θεωρείται ότι εκφράζει τις θέσεις του γερμανικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, βάζει ταφόπλακα στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς για ένα νέο κούρεμα του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβριο.
    Θεωρεί ότι ένα κούρεμα θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη αφού μετά όλες οι χώρες του Νότου θα ζητούσαν κάτι ανάλογο ενώ θα κατέγραφαν και μεγάλες απώλειες οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
    Ο κ. Μπόφινγκερ έριξε για πρώτη φορά στο τραπέζι το θέμα του ευρωομολόγου, με τη διαφορά όμως ότι θα πρόκειται για ένα ευρωομόλογο όπως ακριβώς το θέλουν οι Γερμανοί, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. 'Ενα ευρωομόλογο που ούτε ''μαξιλάρι ασφαλείας'' θα συνιστά για τις χώρες του Νότου ούτε θα έχει αναπτυξιακή στόχευση.
    Στόχος του Βερολίνου είναι το λεγόμενο αέναο χρέος των χωρών του Νότου, να σπρώχνουν δηλαδή την αποπληρωμή του σε βάθος χρόνου, επιβαρύνοντας το συνεχώς και έχοντας πάρει πριν τα ανταλλάγματα που θέλουν.
    Το πιο εξωφρενικό είναι η πρόταση του Γερμανού ''σοφού'' για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό αλλά και για να πληρωθούν τα ομόλογα των δανειστών που λήγουν τους επόμενους μήνες.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Μπόφινγκερ ζητά να επιβληθεί ένα νέο χαράτσι στους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων αφού θεωρεί ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη και αφύσικη για τα δεδομένα μιας τόσο μικρής χώρας.
    Οι δηλώσεις και οι θέσεις αυτές του κ. Μπόφινγκερ είναι δεδομένο ότι εντείνουν το κλίμα ανησυχίας και αμηχανίας που επικρατεί πλέον στην ελληνική κυβέρνηση που βλέπει πλέον ξεκάθαρα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά της.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Καταζητούμενοι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του
 
    Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη εξέδωσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1.
    Τα εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι που είχαν κληθεί σε απολογία στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR-M1, δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.
    Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός της Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ανωτέρω ρωσικών συστημάτων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, τόσο ο Κύπριος πολιτικός, όσο και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.
    Η εν λόγω εταιρία φαίνεται ότι «δέχθηκε» ποσά εκατομμυρίων που, βάσει των στοιχείων της ανάκρισης, έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, χρησιμοποιήθηκε ως «κουμπαράς» στη διακίνηση παράνομων χρημάτων για την αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1.
    Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, εφόσον εκτελεστούν τα εντάλματα σε βάρος των κατηγορουμένων, η κυπριακή Δικαιοσύνη θα πρέπει εντός 90 ημερών να έχει αποφανθεί για το αν θα εκδοθούν οι δύο αφού λάβει υπόψη της τις αντιρρήσεις τους.

6.Μεθυσμένος ξενοδόχος χτύπησε 8χρονο παιδί!
 
 ProtoThema.gr
         Έρευνες στην περιοχή Καντούνι της Καλύμνου αλλά και σε ολόκληρο το νησί κάνει η τοπική Αστυνομία για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου που, εμφανώς μεθυσμένος, ξέσπασε την οργή του σε ένα 8χρονο παιδί χτυπώντας το στο πρόσωπο!
         Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας του παιδιού, που μάλιστα υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού! Η γυναίκα ζήτησε αμέσως εξηγήσεις για την συμπεριφορά του ξενοδόχου, ο οποίος όμως της επιτέθηκε φραστικά καθώς δεν μπορούσε νε ελέγξει τα λόγια και τις πράξεις του! Άλλωστε, δεν είχε διστάσει να χτυπήσει το παιδί επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις σφήκες που υπήρχαν στον χώρο!
          Η βίαιη συμπεριφορά του μεθυσμένου ιδιοκτήτη έκανε πολλούς από τους τουρίστες που είδαν τι συνέβη να πάρουν τις αποσκευές τους και να φύγουν από το ξενοδοχείο. Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε να εξαφανιστεί για να αποφύγει τη σύλληψή του και αναζητείται. Η αστυνομικός μητέρα τον άφησε να φύγει, καθώς προτεραιότητά της ήταν να μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα εμφανή σημάδια του ξυλοδαρμού.
          Ανάλογο περιστατικό συνέβη στην πλατεία Χατζοπούλου του Αγρινίου, με θύμα έναν 50χρονο με αναπηρία που τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε ένα νεαρό οδηγό επειδή είχε δυνατά τη μουσική στο αυτοκίνητό του.   Εκείνος σταμάτησε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να χτυπά με γροθιές στο κεφάλι τον άτυχο άνδρα, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος! Οι περαστικοί κάλεσαν την Αστυνομία, αλλά ο θρασύς δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Η «άλλη λύση» είναι η ανθρωπιστική καταστροφή
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
    Η κατάσταση είναι δραματική – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την Αίγυπτο – αλλά το πρόβλημα παραμένει:
Όσες ομιλίες και αν εκφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας περιφερόμενος από (πρώην) προπύργιο σε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ (από την Κρήτη στην Αχαΐα και έχει ο Θεός), εναλλακτική λύση που να μην είναι χειρότερη από τη σημερινή δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.
    Και δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η ειλικρίνεια του Ν. Βούτση, βάσει της οποίας, στην περίπτωση κατά την οποία θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τα (κουρεμένα) χρέη του (φαύλου) παρελθόντος, θα υπάρξει ένα «κενό» με την Ελλάδα να… πέφτει μέσα.
    Παραδέχονται δηλαδή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως με το πού θα καταργηθεί το μνημόνιο και θα αρχίσει η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα σταματήσει αμέσως η χρηματοδότηση και θα πρέπει να ζούμε με αυτά που παράγουμε.
    Αν και κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα διάστημα αναδιαπραγμάτευσης (διότι η διαπραγμάτευση απαιτεί περισσότερους του ενός και αν οι άλλοι δεν δεχθούν αυτή πάει περίπατο από την πρώτη στιγμή), ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει πως η χρονική περίοδος διαπραγματεύσεων που ονειρεύονται έχει υπολογιστεί σε πέντε με έξι μήνες και το κόστος της, επειδή η χώρα θα σταματήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, στα 4,2 δις ευρώ.
Μάλιστα.
    Και τι θα κάνουμε σ’ αυτό το διάστημα – αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει και δεν έλθει ο ξαφνικός θάνατος;
Θα σταθούμε, λέει, στα πόδια μας με τους δικούς μας πόρους και αυτά που παράγουμε.
Και αν, λένε, χρειαστεί περισσότερος χρόνος «θα δούμε με τον λαό τι θα κάνουμε».
Αυτό το τελευταίο, είναι το μόνο βέβαιο.
    Επειδή στη διάρκεια αυτού του «κενού», το «κενό» θα είναι πολύ μεγάλο, κάποιοι θα χρειαστεί να λογαριαστούν με τον λαό.
    Στον οποίο λαό τώρα λένε πως μπορεί να σταθεί στα πόδια του για κάποιους μήνες, αλλά δεν του λένε τι θα γίνει μετά – αν και στα πόδια μας δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε έναν μήνα.
    Λένε στον λαό μόνο όσα του αρέσει (του λαού) να ακούει.
    Κρύβουν, όμως, από τον λαό ότι «αυτά που παράγουμε» δεν υπάρχουν, διότι η πατρίδα μας στηρίζεται απολύτως στις εισαγωγές.
    Δεν διαθέτει ούτε πρώτες ύλες, ούτε καύσιμα, ούτε φάρμακα.
    Και προφανώς δεν πρόκειται να αποκτήσει αυτά τα αγαθά μέσα στους πέντε ή έξι μήνες του «κενού».
    Αλλά χωρίς πρώτες ύλες δεν θα είμαστε σε θέση ούτε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή να έχουμε – οπότε μάλλον θα λιμοκτονήσουμε από την πρώτη στιγμή.
    Χωρίς καύσιμα θα ακινητοποιηθούν τα ασθενοφόρα μας, τα σκάφη του λιμενικού, τα αεροπλάνα που πετάνε στο Αιγαίο και αναχαιτίζουν τα τουρκικά που επιδίδονται σε συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις.
    Χωρίς φάρμακα θα υπάρξει πραγματική γενοκτονία. Πολύ περισσότερο που υπάρχουν φάρμακα, όπως αυτά του καρκίνου, που αν δεν χορηγηθούν άμεσα, είναι βέβαιο ότι ασθενείς οι οποίοι θα σώζονταν, θα εγκατέλειπαν πολύ σύντομα τον μάταιο τούτο κόσμο.
    Επομένως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από την απλοϊκή περιγραφή σύμφωνα με την οποία «θα ζήσουμε μερικούς μήνες με αυτά που έχουμε».
    Διότι και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και δεν πρόκειται να αποκτήσουμε μέσα σε ένα εξάμηνο.
    Επομένως, όταν ο κ. Τσίπρας είπε χθες στην Πάτρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίρνει δόσεις για να πληρώνει τους τοκογλύφους, διότι προτεραιότητά του είναι να στηρίξει «τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια», απλά δεν έλεγε την αλήθεια.
    Διότι σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα εξασφαλιστεί – αφού θα σταματήσουν οι εισαγωγές – και θα οδηγηθούμε σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
    Και μπορεί να είναι εν μέρει αλήθεια αυτό που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν, ότι δηλαδή παίρνουμε τις δόσεις για να αποπληρώνουμε τα παλαιά χρέη μας, αλλά και πάλι πρόκειται για την μισή αλήθεια που αποσκοπεί σε χάιδεμα αυτιών.
    Διότι αν σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας, θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών – οπότε δεν θα μπορούμε να εισάγουμε πρώτες ύλες, καύσιμα και φάρμακα.
    Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε στην Πάτρα πως μόνο οι τόκοι που θα πληρώσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι 25 δις ευρώ.
Και αναφώνησε:
«Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη. 25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο»!
    Στην πραγματικότητα, νάτο πάλι το χάιδεμα των αυτιών!
    Διότι αυτά τα 25 δις των τόκων προέρχονται από τις δόσεις που μας δίνουν και τις οποίες θα σταματήσουν να μας δίνουν μόλις κάνουμε στάση πληρωμών!
    Επομένως, πώς «να τα λεφτά»;
    Με λίγα λόγια, ο επόμενος «λεφτά υπάρχουν» είναι πιο προχωρημένος από τον προηγούμενο:
    Υπόσχεται τα λεφτά που θα… σταματήσουν να μας δίνουν!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Μετά τα Corsair με τι θα αντιπαρατεθούμε στους τούρκους κ. Κωσταράκο; Με...Spitfire , Μ1 και....τσαρούχι;

Το έστειλαν ο Παρμενίων Παπαθανασίου και ο Φραγκούλης Φράγκος
    Σχεδόν πανηγυρίζοντας πέταξε πριν από λίγες μέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκ πυροβολικού προερχόμενος ( όταν εγώ υπηρετούσα στην 130 ΜΠΠ το 1984 στο Σιδηρόκαστρο ο αρχηγός θα ήταν υπολοχαγός και θα έδινε στοιχεία βολής με PRC 7, ακόντια και ΚΔΠ με χάρτες) με Corsair A 7. Tην ίδια στιγμή που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, όπως το F 35 και η εθνική τους αεροβιομηχανία ετοιμάζει τουρκικό μαχητικό με ικανότητες stelth, η κυβέρνηση, υπακούοντας στα κελεύσματα των τροικανών, που επιζητούν την πλήρη απαξίωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να πάθουμε, συντόμως, ότι έπαθε η Σερβία με το Κόσοβο-Μετόχια.
    Θα πει κανείς τι μπορεί να κάνει ο Στρατάρχης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την ώρα που επιλέγονται για την ηγεσία του ΥΕΘΑ πολιτικά πρόσωπα, τα οποία είναι καλά μόνο για τηλεπαράθυρα και άοσμες-άχρωμες δηλώσεις, για να μην γράψω τίποτε χειρότερο.
    Χθες το βράδυ οι επίγονοι του Μέτερνιχ ανακοίνωσαν ότι για να μην μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, πρέπει να υπάρξει μείωση των αμυντικών μας δαπανών κατά 100 εκ. ευρώ.
    Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι προσεχώς ο κ. Κωσταράκος θα αναγκαστεί να επαναφέρει στην ενεργό δράση όχι μόνο τα F 104 starfighter, αλλά και τα...spitfire, ενώ ο ελληνικός στρατός θα επανέλθει στο γνώριμο τυφέκιο εφόδου M1 garrand.
    Καλά για το Ναυτικό δεν το συζητώ. Με ένα φρεσκαρισματάκι, ο "Αβέρωφ" κάλιστα θα μπορούσε να  είναι επιχειρησιακός!
    Σαφώς και μπορεί, αλλά και πρέπει να αντιδράσει ο κ. αρχηγός.  Ανακοινώνοντας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην πολιτική ηγεσία ότι η κατάσταση αυτή μαθηματικά οδηγεί σε νέα Μικρασιατική Καταστροφή και στον Αττίλα 3.
    Ο ρόλος των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν είναι διακοσμητικός, ούτε τα στελέχη μας μπορούν να γίνουν διεθνής περίγελος στους σοβαρούς στρατούς της υφηλίου.
    Ας εισηγηθεί ο κ. αρχηγός νέο αμυντικό σύμφωνο συνεργασίας με την Ρωσία ( με την παραχώρηση ναυτικών βάσεων στο Αιγαίο), στο οποίο θα υπάρχει ρητή δέσμευση για την προστασία της χώρας μας από τον τουρκικό επεκτατισμό.
    Γιατί αν περιμένουμε από το ΝΑΤΟ να μας βοηθήσει στην επερχόμενη σύρραξη με την τουρκία, τότε θα ζήσουμε και άλλα Ίμια και θα οδηγηθούμε de facto σε καταστάσεις εθνικά τραγικές.
    Και πάλι θα μου πείτε να τα προτείνει ο κ. αρχηγός, αλλά δεν θα τα αποδεχτούν τα κυβερνητικά υποχείρια της τρόικας. Τι πρέπει να κάνει;
    Ένα εθνικό διάγγελμα εκ μέρους του, με το οποίο θα υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια της φυλής, θέτοντας προ των ευθυνών της μια κυβέρνηση yesmen, είναι σίγουρο ότι θα ταρακουνήσει το σαθρό πολιτικό σύστημα. ( ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ… )
    Αλλιώς σύντομα θα δούμε την χώρα να εμπλέκεται σε περιπέτειες.
    Επιτέλους πείτε και ένα "μολών λαβέ" κ. αρχηγέ.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
9.TATA NANO: Το αυτοκίνητο των 2.000 ευρώ ανανεώνεται
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ( ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ )
 
Γιάννης Σκουφής
    Το Tata Nano ξεκίνησε το 2008 πολύ φιλόδοξα, με στόχο όχι μόνο να κατακτήσει την εσωτερική αγορά της Ινδίας με όπλο την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του που δεν ξεπερνούσε τα 2.000 ευρώ, αλλά και ώριμες αγορές στην πορεία.
    Η πράξη, όπως συμβαίνει συνήθως, ανέτρεψε τη θεωρία κι έτσι το Nano σέρνεται κυριολεκτικά εμπορικά στην Ινδία –από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχουν πουληθεί περισσότερα από 230.000- ενώ ούτε κουβέντα φυσικά για εξαγωγές.
    Οι λόγοι για την αποτυχία πρέπει να αναζητηθούν στις πολύ μικρές του διαστάσεις που δεν το βοηθούν στο να παίξει πολλαπλούς μεταφορικούς ρόλους που τελικά είναι το ζητούμενο στις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς και στην κακή του ποιότητα, ενώ η αρνητική εικόνα ολοκληρώθηκε από αρκετές πυρκαγιές που καταγράφηκαν.
    Τώρα η Tata, που μεταξύ άλλων έχει στο πορτοφόλιό της τόσο τη Jaguar όσο και τη Land Rover, προχωρά σε μια ανανέωση του Nano, που εστιάζει πιο πολύ στο εσωτερικό του. Έτσι το πιο φτηνό αυτοκίνητο του κόσμου θα αποκτήσει νέα κεντρική κονσόλα και καινούργιο ντουλαπάκι, καθώς και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα με θύρα USB. Ουσιαστικά, τρίχες κατσαρές
    Στο εξωτερικό οι αλλαγές είναι μικρές και περιορίζονται στην προσθήκη χρωμίου στα σημεία, ενώ πλέον το Nano θα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα από τέσσερα κιτ προσωποποίησης τα οποία ονομάζονται Jet, Alpha, Remix και Peach.
    Ο δικύλινδρος κινητήρας των 37 ίππων δεν αλλάζει κι συνεχίζει ως είχε, ενώ η πορεία θα δείξει αν τα παραπάνω ήταν αυτά που έλειπαν από το Tata Nano προκειμένου οι πωλήσεις του να σημειώσουν κάποια στοιχειώδη πρόοδο.

 
    Λίγο παραπάνω φαίνεται πως πίνουν οι γονδολιέρηδες σύμφωνα με το συμβούλιο της Βενετίας που δέχτηκε δεκάδες παράπονα και πρότεινε την Πέμπτη να περνούν όλοι οι γονδολιέρηδες από αλκοτέστ.
    Σύμφωνα με την Telegraph, το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο προσφάτως μετά από το «καψόνι» σε επίδοξο βοηθό γονδολιέρη, ο οποίος εξαναγκάστηκε από άλλους μεθυσμένους γονδολιέρηδες να βγάλει τα ρούχα του και να πέσει γυμνός στο Μεγάλο Κανάλι, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δουλειά.
    Ο νεαρός άνδρας ευελπιστούσε να γίνει ένας από τους βοηθούς στη γόνδολα, το άτομο δηλαδή που την τραβά στην ακτή και βοηθά τους τουρίστες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από τη βάρκα. Τότε μία ομάδα γονδολιέρηδων, υπό την επήρεια αλκοόλ, τον ανάγκασαν να πέσει στο νερό δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η διαδικασία του «καψονιού» είναι μία πρακτική που συνήθως γίνεται υπό την επήρεια μέθης.
    Σύμφωνα με μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Βενετίας, στους γονδολιέρηδες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό θα πρέπει να αφαιρεθούν οι άδειές τους.
    «Οι γονδολιέρηδες αντιπροσωπεύουν την πόλη μας σε όλον τον κόσμο και για αυτό θα πρέπει να σέβονται τις ιστορικές και παραδοσιακές αξίας, όπως και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων, Νικολα Φαλκόνι, έκανε ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι γονδολιέρηδες να υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ, ενώ επεσήμανε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
    «Από τις γόνδολες μέχρι τα πλοία, οι εργαζόμενοι σε αυτά θα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα για την προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων γονδολιέρηδων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο και σε αυτή την εργασιακή κατηγορία», επεσήμανε ο Φαλκόνι.
Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

11.Πάτρα: Ο γαμπρός δεν εμφανίστηκε, ο γάμος... σχόλασε!

Newsit.gr
    Καταστάσεις οι οποίες θύμιζαν ελληνική ταινία εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου ήταν προγραμματισμένος να γίνει ένας πολιτικός γάμος.
    Ήταν ο τελευταίος στη σειρά από μια σειρά γάμων που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα. Μόνο που αυτός ο γάμος  δεν έγινε ποτέ, με τη νύφη, συγγενείς και φίλους από τις δυο πλευρές να μένουν... μπουκάλα.
    Στα σκαλιά του Δημαρχείου της Πάτρας ανέμεναν το γαμπρό για περισσότερο από μιάμιση ώρα δεκάδες καλεσμένοι αλλά αυτός δεν φαινόταν πουθενά.
    Όπως γράφει το patrastimes, επιστρατεύθηκε η Ληξίαρχος του Δήμου Πατρέων, η οποία προσπάθησε να μιλήσει με τον γαμπρό τηλεφωνικά αλλά η κλήση παρά τις τρεις προσπάθειες προωθείτο.
    Μετά από αυτή την εξέλιξη ο γάμος "σχόλασε" αλλά τα... καλύτερα ήταν στο τέλος καθώς προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δυο σογιών με τα μέλη των οικογενειών να αλλάζουν χοντρές κουβέντες ενώ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων απόφευχθηκαν τα χειρότερα.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

www.sansimera.gr/   -   el.wikipedia.org
1307 - Πέθανε ο Εδουάρδος Α', βασιλιάς της Αγγλίας
1456 - Η Ζαν ντ' Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά τον θάνατό της στην πυρά ως αιρετική.
1528 - Γεννήθηκε η Άννα της Αυστρίας, δούκισσα της Βαυαρίας
1534 - Πραγματοποιείται στο Νιού Μπράνζγουικ η πρώτη γνωστή συναλλαγή μεταξύ Ευρωπαίων και ιθαγενών του κόλπου Αγίου Λαυρεντίου.
1550 -  Οι Ισπανοί κονκισταδόρες φέρνουν τη σοκολάτα στην Ευρώπη, που σύντομα θα γίνει το αγαπημένο ρόφημα των ευγενών
1704 - Ο Στανισλάβ Α' ανεβαίνει στο θρόνο της Πολωνίας.
1745 -  Πρωτοτραγουδιέται το God Save the King, προς τιμήν του βασιλιά Γεώργιου Β'. Πρόκειται για ένα λαϊκό τραγούδι, άγνωστου συνθέτη, το οποίο αργότερα θα καθιερωθεί ως ο Εθνικός Ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας
1770 - Ο τουρκικός στόλος καταστρέφεται στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνης από τους Ρώσους, με τους οποίους συνεργάζονται και τέσσερα ελληνικά πλοία. Σε αντίποινα, οι Τούρκοι σφάζουν 1.000 Έλληνες της Σμύρνης
1828 -  Υπογράφεται πρωτόκολλο μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, με σκοπό την εκδίωξη των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ.
1893 -  Γεννήθηκε ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ρώσος ποιητής. (Θαν. 14/4/1930
1896 -  Καταγράφεται ο πρώτος αγώνας επίδειξης βόλεϊ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Εμπνευστής του, ο Γουίλιαμ Μόργκαν, συμφοιτητής του Τζον Νάισμιθ που επινόησε το μπάσκετ
1833 - Γεννήθηκε ο Φελισιέν Ροπς, Βέλγος καλλιτέχνης
1860 -  Γεννήθηκε ο Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας. (Συμφωνία αρ.1, Τιτάν) (Θαν. 18/5/1911
1890 - Πέθανε ο Ανρί Νεστλέ, ελβετός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης βιομηχανίας παραγωγής ειδών διατροφής. (Γεν. 10/8/1814
1899 - Γεννήθηκε ο Τζορτζ Κιούκορ, Αμερικανός σκηνοθέτης Ο Τζορτζ Κιούκορ (αγγλ. George Cukor), (7 Ιουλίου 1899 - 24 Ιανουαρίου 1983) ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία του 1964 Ωραία μου Κυρία (My Fair Lady) Ο Κιούκορ διέπρεψε στην κινηματογράφηση διάσημων λογοτεχνικών έργων καθώς και σοφιστικέ κωμωδιών. Όλες του οι πρωταγωνίστριες τον λάτρευαν επειδή περνούσε ατελείωτες ώρες μαζί τους υποδεικνύοντάς τους τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ερμηνεύσουν πειστικά το ρόλο τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. 1930 Grumpy 1930 The Virtuous Sin1930 The Royal Family of Broadway 1931 Η Στιγματισμένη (Tarnished Lady) 193 1 Girls About Town 1932 Μια Ώρα Κοντά σου (One Hour with You)1932 Une heure près de toi 1932 Το Τίμημα για το Χόλιγουντ (What Price Hollywood?)1932 Η Τραγωδία ενός Πατέρα (A Bill of Divorcement, 1932) 193 2Rockabye 1932 The Animal Kingdom 1933 Our Betters 1933 Το Βράδυ στις Οκτώ  (Dinner at Eight, 1933)1933 Οι 4 Κόρες του Δρος Μορς  (Little Women, 1933)1934 Η Τιμή του Γκάνγκστερ (Manhattan Melodrama)1935 Δαβίδ Κόπερφιλντ (David Copperfield, 1935)1935 Όχι Πια Γυναίκες (No More Ladies)1935 Σίλβια Σκάρλετ (Sylvia Scarlett)1936 Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Romeo & Juliet, 1936)1936 Η Κυρία με τις Καμέλιες (Camille, 1936)1938 Για μια Νύχτα Τρέλας (I Met My Love Again)1938 Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ (The Adventures of Tom Sawyer)1938 Μαζί σου για Πάντα (Holiday)1939 Ζαζά (Zaza)1939 Γυναίκες (The Women)1939 Όσα Παίρνει ο Άνεμος (Gone with the Wind)1940 Η Σούζαν κι ο Θεός (Susan and God)1940 Κοινωνικά σκάνδαλα (The Philadelphia Story)1941 Η Μορφή της Γυναίκας (A Woman's Face)1941 Η Διπρόσωπη (Two-Faced Woman)1942 Her Cardboard Lover 1942 Ο Φύλακας της Φλόγας (Keeper of the Flame)1943 Resistance and Ohm's Law 1944 Εφιάλτης (Gaslight)1944 Winged Victory 1944 Θα σε Ξαναδώ (I'll Be Seeing You)1947 Ας Με Κρίνουν οι Γυναίκες (Desire Me)1947 Διπλή Ζωή (A Double Life)1949 Εδουάρδε, Παιδί μου (Edward, My Son)1949 Από το Πλευρό του Αδάμ (Adam's Rib)1950 Το Ημερολόγιον της Ζωής της (A Life of Her Own)1950 Γεννημένη Χθες (Born Yesterday, 1950)1951 The Model and the Marriage Broker 1952 Η Νύφη Έχει Κέφια (The Marrying Kind)1952 Πατ και Μάικ (Pat and Mike)1953 The Actress 1954 Σκάνδαλα της Νέας Υόρκης (It Should Happen to You)1954 Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born)1956 Το Μελαμψό Ρόδο της Ανατολής (Bhowani Junction)1957 Τα Κορίτσια (Les Girls)1957 Αγριος Είναι ο Ανεμος (Wild Is the Wind)1958 Ερωτική Εγκατάληψις (Hot Spell)1960 Η Διαβολογυναίκα (Heller in Pink Tights)1960 Φραντς Λιστ (Song Without End)1960 Έλα ν`Αγαπηθούμε (Let's Make Love)1962 Something's Got to Give 1962 Η Αμερικάνα και ο Έρωτας (The Chapman Report)1964 Ωραία μου Κυρία (My Fair Lady)1969 Τζαστίν (Justine)1972 Ταξίδια με την Θεία μου (Travels with My Aunt)1976 Το Γαλάζιο Πουλί (The Blue Bird)1981 Πλούσιες και Διάσημες (Rich and Famous)
1901 - Γεννήθηκε ο Βιττόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης Ο Βιττόριο ντε Σίκα (Vittorio de Sica, 7 Ιουλίου 1901 - 13 Νοεμβρίου 1974) ήταν Ιταλός κινηματογραφικός σκηνοθέτης και ηθοποιός. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ιταλικού νεορεαλισμού. Οι άντρες, τι παλιάνθρωποι! (1932)  Δυο ντουζίνες κόκκινα τριαντάφυλλα (1940).Λούστρο Παπουτσιών (Sciuscia, 1946), Κλέφτης ποδηλάτων (Ladri Di Biciclette, 1948), Θαύμα στο Μιλάνο (Miracolo A Milano, 1951), Ό,τι μου αρνήθηκαν οι άνθρωποι (Umberto D., 1952) Η Ατιμασμένη (La Ciociara, 1960) Γάμος α λα ιταλικά (Matrimonio All' Italiana, 1964) Φιλουμένα Μαρτουράνο. Χθες, σήμερα, αύριο (Ieri, Oggi E Domani, 1963) Ο κήπος των Φίντζι-Κοντίνι (Il Giardino Dei Finzi Contini, 1970 ) Το ιντερμέντσο μιας παντρεμένης (Una Breve Vacanza, 1974) Τελευταίο ταξίδι (Il Viaggio, 1974).
1903 - Γεννήθηκε ο Στήβεν Ράνσιμαν, Άγγλος ιστορικός
1908 - Πέθανε ο Δημήτριος Βικέλας, ποιητής και πεζογράφος, πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. («Λουκής Λάρας») (Γεν. 15/2/1835)
1917 -  Ο σοσιαλδημοκράτης Αλεξάντρ Κερένσκι σχηματίζει προσωρινή κυβέρνηση στη Ρωσία, μετά την εκθρόνιση του τσάρου
1922 -  Γεννήθηκε ο Πιερ Καρντέν, γαλλοϊταλός αρχιτέκτονας, που έγραψε ιστορία στην υψηλή ραπτική
1923 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ' όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1930 - Πέθανε ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, Σκωτσέζος συγγραφέας
1936 - Γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης, Έλληνας τραγουδιστής
1940 - Γεννήθηκε ο Ρίνγκο Σταρ, Άγγλος μουσικός (The Beatles και Plastic Ono Band)
1947 - Γεννήθηκε ο Γκιανέντρα, βασιλιάς του Νεπάλ
1969 - Στον Καναδά, η γαλλική γλώσσα εξισώνεται με την αγγλική και γίνεται μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του κράτους.
1972 - Πέθανε ο Αθηναγόρας, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1973 - Πέθανε ο Μαξ Χορκχάιμερ, Γερμανός φιλόσοφος
1974 - H Δυτική Γερμανία κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.
1976 - Γεννήθηκε η Μπερενίς Μπεζό, Αργεντινή ηθοποιός
2005 - Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου, που αποδίδεται σε εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.
2006 - Πέθανε ο Σιντ Μπάρετ, Άγγλος μουσικός (Pink Floyd και Stars)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου