Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

11.Κρήτη: Από την οικοδομή στην έδρα διδασκαλίας με διδακτορικό στο Πολυτεχνείο!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
11.Κρήτη: Από την οικοδομή στην έδρα διδασκαλίας με διδακτορικό στο Πολυτεχνείο!
 

Newsit.gr
    Ο συνταξιούχος που βλέπετε στη φωτογραφία κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά του...
    Ο 73χρονος Σπύρος Ελευθέριος Νιονάκης μόλις προχθές (23-07-2013), με πολύ κόπο και επιμονή, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πολυτεχνείο!
    Η ζωή δεν του χαρίστηκε. Ξεκίνησε από την Μύρινα της Λήμνου και έφτασε στην Κρήτη όπου έκανε όλες τις δουλειές.
    Εργάστηκε στην οικοδομή και σε ηλικία 34 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του, έφτασε να γίνει καθηγητής, να εξαντλήσει την... ιεραρχία στο τότε ΚΑΤΕΕ και μετά τη σύνταξή του αποφάσισε να πάρει και διδακτορικό! Ο Σπυρίδων Ελευθέριος Νιονάκης γεννήθηκε στη Μύρινα από πατέρα ψαρά και μητέρα νοικοκυρά το 1940 και αποφοίτησε από το οκτατάξιο γυμνάσιο.
    Στην ηλικία των 34 ετών, και ενώ ήταν ήδη οικογενειάρχης ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων (ΑΣΣΕ), τμήμα Γραμματέων, ΚΑΤΕΕ, από όπου και αποφοίτησε το 1976. Το 1989 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάλιστα την ίδια ίδια χρονιά - 1989 -πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις και σε πρώτες θέσεις στην ίδια σχολή η μικρότερη του κόρη!
    Ο κ.Νιονάκης αυτό το Καλοκαίρι και ενώ είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί από την εργασία του, αποφάσισε και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή την οποία και παρουσίασε! Προχθές το μεσημέρι αναγορεύτηκε Διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Ποδεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου