Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

1.Πυρά από ΝΔ και Γκιουλέκα κατά Μπουτάρη

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Πυρά από ΝΔ και Γκιουλέκα κατά Μπουτάρη
 

Του Νίκου Ηλιάδη
   
Διπλή επίθεση από την τοπική Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Γκιουλέκα δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, την επομένη του δημόσιου απολογισμού πεπραγμένων της διοίκησής του για το 2012.
    Σχολιάζοντας όσα παρουσίασε στον απολογισμό ο Γιάννης Μπουτάρης, η Διοικούσα της ΝΔ τα χαρακτηρίζει «δημιουργική λογιστική», προϊόν «φαντασίας και συγγραφής» τα οποία συνιστούν «μια εικονική πραγματικότητα, που μόνο ο ίδιος βιώνει».
    Η ορατή πραγματικότητα, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, διαψεύδει τον κ. Μπουτάρη καθώς η Θεσσαλονίκη: Πνίγεται στα σκουπίδια, όλο και συχνότερα, εξαιτίας και της δικής του ανικανότητας.
 Υφίσταται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» όλο και συχνότερα, εξαιτίας και δικών του πρωτοβουλιών, που προωθούνται χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και διαβούλευση.
 Πλήρωσε εξαιτίας του τον λογαριασμό μιας τουριστικής συνεργασίας, από την οποία επωφελήθηκαν κυρίως άλλοι προορισμοί.
 Βλέπει το μικρομεσαίο εμπόριο να «στενάζει» διπλά, καθώς στην ύφεση προστίθεται το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο, το οποίο ο δήμαρχος ευνοεί δημοσίως.
 Έχει δημοτικά ταμεία πιο κοντά στη χρεοκοπία, από την ημέρα που τα παρέλαβε.
 Είναι βαθιά διχασμένη εξαιτίας και της αντικρουόμενης πολιτικής ενός δημάρχου, που καταλήγει με συμπεριφορές του, να ενισχύει κοινωνικές και πολιτικές ακρότητες.
Η ΝΔ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «μετά απ` όλα αυτά είναι σαφές, ότι η εκτίμηση του δημάρχου, πως οι Θεσσαλονικείς θα του επιτρέψουν να συνεχίσει το ανύπαρκτο έργο του μετά τον Μάιο του 2014, πηγάζει από την ίδια δημιουργική φαντασία, που «γέννησε» και τον εικονικό απολογισμό του».
"ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"
ΕΝΤΑΞΕΙ, Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ‘’ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ’’
    Επίθεση κατά του δημάρχου εξαπέλυσε και ο κ. Γκιουλέκας.
    Αιτιολογώντας την αποχώρηση της παράταξής του από την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τονίζει πως «επιλέξαμε ως παράταξη να μην παραστούμε προκειμένου να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας ένα ανύπαρκτο έργο, για το οποίο ο Γιάννης Μπουτάρης τόσο αλαζονικά δηλώνει ότι ‘η Θεσσαλονίκη είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών’… Προφανώς, ο δήμαρχος είναι περήφανος που έχει καταντήσει τη Θεσσαλονίκη την πιο βρόμικη και πιο σκοτεινή πόλη της Ελλάδας, στην οποία επικρατεί μια απόλυτη αναρχία».
    Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει ότι «στα σοβαρά ζητήματα της πόλης το έργο της διοίκησης Μπουτάρη έχει μηδενικά αποτελέσματα. Το μόνο που έχει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα, μερικούς μήνες πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι μία απαράδεκτη αλαζονική στάση, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα, ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, έλλειψη συντονισμού, διγλωσσία, ερασιτεχνισμό, ακυρώσεις αποφάσεων, καταγγελίες για αδιαφάνεια και απανωτές παταγώδεις γκάφες… Η Θεσσαλονίκη έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του δήμου».
    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρεί ότι «γι’ αυτήν την κατάντια μοναδικός υπαίτιος είναι ο δήμαρχος» και καλεί τον κ. Μπουτάρη αντί να αναλώνεται «σε επικοινωνιακές φιέστες και δημοσιοσχετίστικες φανφάρες να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα των θεσσαλονικέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου