Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1180

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1180
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Οι Βρετανοί απέτρεψαν το 1918 να γίνει ξανά η Αγία Σοφία χριστιανικός ναός
4.Τέρμα το ΕΚΑΣ από 1η Ιουλίου ανάλογα με το εισόδημα
5.Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας - Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
6.Η Ελληνική Γλώσσα
7.ΟΛΙΓΟΝ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΟΠΩΣ ‘’ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ’’
8.ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
9.Στρατιωτική θητεία: Τέλος τα «βύσματα» -Υποχρεωτικά 6 μήνες στα σύνορα
11.ΜΑΛΓΑΡΑ Μίζες για μολυσμένα ζώα
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Οι Βρετανοί απέτρεψαν το 1918 να γίνει ξανά η Αγία Σοφία χριστιανικός ναός
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Την σημαντική αποκάλυψη ότι μετά την κατάληψη στις 13 Νοεμβρίου του 1918 της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα της Αντάντ οι Βρετανοί σκόπευαν να επιστρέψουν την Αγία Σοφία  στους χριστιανούς της Πόλης  αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, κάνει η τουρκική εφημερίδα Zaman στις 30/6.
    Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και αν ο σταυρός θα δέσποζε ξανά μεγαλοπρεπής  στον τρούλο της Αγίας Σοφίας, αυτό θα ήταν ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής συμβολικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας και  θα επηρέαζε αποφασιστικά στην οριστική επαναφορά της Πόλης στα ελληνικά χέρια. Η εμφάνιση ξανά του σταυρού στον τρούλο της Αγίας Σοφίας θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά χτυπήματα για τους Τούρκους και θα έδινε το έναυσμα για την εκκένωση της Πόλης από το ισλαμικό στοιχείο, όπως υπολόγιζαν τότε και τα συμμαχικά στρατεύματα, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα.
    Και ενώ όλα ήταν έτοιμα και είχαν ήδη καταστρωθεί τα σχέδια για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε χριστιανική εκκλησία, σημειώθηκε   αντίδραση από τα μουσουλμανικά στρατεύματα της βρετανικής αυτοκρατορίας και διατυπωθήκαν κάποιες απειλές ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ξεσηκώνονταν στις Ινδίες οι μουσουλμάνοι εναντίων των Βρετανών καθώς και σε άλλες περιοχές όπου η βρετανική αυτοκρατορία εξουσίαζε μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
    Όπως αποκαλύπτει η Zaman, οι πρώτες σκέψεις του τότε βρετανού πρωθυπουργού, Lloyd George, μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τα στρατεύματα της Αντάντ τον Νοέμβριο του 1918, ήταν η άμεση παράδοση της Αγίας Σοφίας στους χριστιανούς. Με την κίνηση αυτή, όπως υπολόγιζε ο Βρετανός πρωθυπουργός, θα σημειώνονταν μια μεγάλη τάση φυγής των μουσουλμάνων προς την Μικρά Ασία καθώς θα φαίνονταν πως
η Πόλη οριστικά περνούσε ξανά στα χέρια των χριστιανών και θα επανέρχονταν στο πρωταρχικό της όνομα, δηλαδή από İstanbul στην Κωνσταντινούπολη.    Όσον αφορά το μουσουλμανικό χαλιφάτο που είχε μέχρι τότε την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη, θα μεταφέρονταν στην Προύσα ή στο Ικόνιο και έτσι μεγάλο μέρος και του μουσουλμανικού ιερατείου θα έφευγε από την Πόλη. Εξ άλλου, όπως ανέφεραν τότε οι βρετανικές πηγές, στην Κωνσταντινούπολη ήδη υπήρχαν εκατοντάδες τζαμιά και έτσι η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και η εκ νέου μετατροπή της σε χριστιανικό ναό δεν θα επηρέαζε τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων που θα παρέμεναν στην Πόλη.
    Διαφωνία υπήρξε στο θέμα σε ποιους θα παραδίδονταν η Αγία Σοφία. Φυσικά την πρώτη προτεραιότητα την είχαν οι Έλληνες της Πόλης, όπως ανέφεραν οι βρετανικές πηγές, καθώς η Αγία Σοφία αποτέλεσε επί χίλια χρόνια το σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας και τώρα την διεκδικούσε με σοβαρές αξιώσεις το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Υπήρξαν όμως και διεκδικήσεις από ρωσικής πλευράς ήδη από το 1915 από τον Ρώσο Trubetskoy και  σχετικές αναφορές από τον γνωστό Ρώσο συγγραφέα, Dostoyevski.
    Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν έγινε εξ’ αιτίας των δεύτερων σκέψεων του Λονδίνου, δηλαδή της κέντρου της τότε μεγάλης βρετανικής αυτοκρατορίας που την εποχή εκείνη διοικούσε το μεγαλύτερο μέρος του ισλαμικού κόσμου και μάλιστα είχε υπό την κατοχή της τις μεγάλες ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, δηλαδή την Μέκκα και την Μεδίνα.
    Το θέμα έμεινε χωρίς καμία εξέλιξη για να φτάσουμε στην μικρασιατική καταστροφή και την κατάληψη της Πόλης από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στις 6 Οκτωβρίου του 1924. Έτσι  χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τον χριστιανισμό αλλά και για τον ελληνισμό που θα επέστρεφε μετά από τεσσεράμισι αιώνες στον ιστορικό αυτό ναό. Παρ’ όλα αυτά η Αγία Σοφία δεν έμεινε σαν τζαμί καθώς ο Κεμάλ, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, αποδέχτηκε κάποια νέα βρετανικά σχέδια για την μετατροπή της σε μουσείο.
    Το σκεπτικό ήταν ο ιστορικός αυτός ναός να γίνει, όπως και έγινε, παγκόσμιο αξιοθέατο που κάθε χρόνο δίνει στην τουρκική οικονομία εκατομμύρια σε συνάλλαγμα από τους επισκέπτες που έρχονται από παντού για να θαυμάσουν αυτό το αριστούργημα της ελληνικής ορθοδοξίας.

 
http://greeknation.blogspot.gr
    “Παπαφλέσσας” στην Λήμνο. Ένας παπάς με κράνος πίσω από ένα “ευλογημένο” πολυβόλο εκπαιδεύεται μαζί με τον τοπικό πληθυσμό “για παν ενδεχόμενο”.
    Η φωτογραφία είναι από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εθνοφυλάκων στη Λήμνο όπου ο πάτερ παίζει ενεργό ρόλο και δεν ...ευλογεί απλώς τα όπλα. Κράνος και ράσο πάνε μια χαρά μαζί και από κοντά και το πολυβόλο. Γιατί όσοι έρθουν "απρόσκλητοι" στην Λήμνο δεν θα αποχωρήσουν μόνο με προσευχές και την επίκληση του Μεγαλοδύναμου.
    Καλό κουράγιο πάτερ! 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΛΜΠΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
    Ομάδα Ελλήνων νομικών, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, ετοιμάζουν προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατά της Γερμανίας και ειδικότερα κατά Μέρκελ Χιτλερμέρκελ, Σόϊμπλε Γκεριγκσόιμπλε και της Γερμανικής Τράπεζας, κατηγορώντας τους, ως εγκληματίες πολέμου.
    Οι εν λόγω σχεδίασαν, εκτέλεσαν και εξόντωσαν κυριολεκτικά χώρες του Μεσογειακού Νότου, χρησιμοποιώντας το φονικότερο υπερσύγχρονο όπλο, τον οικονομικό στραγγαλισμό των λαών. Εξαφάνισαν εύρωστες επιχειρήσεις, διέλυσαν τις οικονομίες, δημιούργησαν στρατιές ανέργων και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία…Κατά την άποψη των νομικών, που έχουν την πρωτοβουλία προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια:
    “Οι Μέρκελ Χιτλερμέρκελ –Σόϊμπλε Γκεριγκσόιμπλε και η παρέα τους έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο, και με όπλο τα οικονομικά πέτυχαν σε ελάχιστο χρόνο, να κατακτήσουν λαούς και από ελεύθερους να τους μετατρέψουν σε υποτελείς, κατεχόμενους.. δεσμεύοντας το μέλλον τους για ένα μεγάλο βάθος χρόνου, σχεδόν πέραν του αιώνος. Πρόκειται για στυγνούς εγκληματίες πολέμου, με κολάρο, γραβάτα και χωρίς κράνη και ντουφέκια!. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο:: Βουτάνε βυθίζουν τους λαούς Ιταλίας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Ισπανίας και Ελλάδας στην απελπισία και τη συμφορά. Και ως κοινοί εγκληματίες κατά την ανθρωπότητας θα λογοδοτήσουν με όλους τους κατά χώρα Κουϊσλινγκς και συνεργάτες τους!” .Τόνισε εκπρόσωπός τους.
    Συμπλήρωσε δε ότι η προσφυγή στη Χάγη θα γίνει μια εβδομάδα προ των Γερμανικών εκλογών…- προφανώς με την προσδοκία να σακατέψουν την επανεκλογή της εγκληματικής Μέρκελ Χιτλερμέρκελ
    Και πως θα κληθούν ως μάρτυρες μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων και ο Πάπας της Ρώμης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης!
4.Τέρμα το ΕΚΑΣ από 1η Ιουλίου ανάλογα με το εισόδημα
 
Newsit.gr
    Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
    Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης.
    Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.
    Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή προσωπικής επιστολής όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους έγινε διακοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ.
    Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στους συνταξιούχους εκείνους για τους οποίους προκύπτει ότι είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ μετά τη συσχέτιση των αρχείων της ΓΓΠΣ με τα αρχεία του Οργανισμού, το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε την 1η Ιουλίου 2013 αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013.

5.Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας - Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
 
Ethnos.gr 
    Με τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα μέχρι την σύνοδο του Eurogroup την Δευτέρα και με τον επίτροπο Ολι Ρεν να μιλάει πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο καταβολής της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ σε υποδόσεις, ανάλογα με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έχει από τις 5 περίπου το απόγευμα νέα συνάντηση με το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας.
    Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, επαναφέρει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
    Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».
    Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση, παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά την επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ -παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση- όπως και τη μείωση των συντάξεων των απόστρατων -οι συντάξεις των τελευταίων καταβάλλονται ακόμη με βάση το παλαιό μισθολόγιο, επιφέροντας κόστος 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό.
      (   http://www.onalert.gr/         Ο απόστρατος Οικονομικός αξιωματικός του ΠΝ Πάνος Ασπροδίνης εξηγεί όπως πάντα απλά αλλά εύστοχα τα πραγματικά γεγονότα:
    “Για ακόμη μία φορά, βάζουν στο στόχαστρο τους στρατιωτικούς, για δήθεν δημοσιονομικό κενό 200 εκατομμυρίων, το οποίο οφείλεται στο ότι
δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο
».
Συνοπτικά, σας ενημερώνω ότι: 
             Το μισθολόγιο των στρατιωτικών έχει μειωθεί μέχρι σήμερα 3 φορές, με πρόσφατη αυτήν του Ν. 4093/12 και συνολικές μειώσεις της τάξης του 45%, για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς
             Οι στρατιωτικές συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται επί των ποσών του ως άνω μισθολογίου, πέραν τις εξ αυτού μειώσεις, έχουν υποστεί ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι λοιπές συντάξεις, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση να αναρριχάται στο 60%! 
            Οι στρατιωτικές συντάξεις σήμερα, στα ίδια συντάξιμα χρόνια, είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πολιτικές (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα), ακόμη και από αυτές συνταξιούχων αποφοίτων Δημοτικού ή τριταξίου Γυμνασίου! 
            Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι πραγματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων, από τις μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων που προέρχονται ΜΟΝΟ από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών του Ν.4093/12, έχουν υπερκαλύψει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το έτος 2013, καλύπτοντας μάλιστα προκαταβολικά από το 2013 και τις απαιτήσεις των ετών 2014 και 2015, οποίες σημειωτέον προβλέφθηκαν ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! )
    Στελέχη του οικονομικού επιτελείου σε συζητήσεις που είχαν νωρίτερα με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον κ.Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, εμφανίστηκαν λίγο πιο αισιόδοξοι ως προς την προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης μέχρι την Κυριακή.
    Τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά έχουν περιοριστεί, ενώ το «αγκάθι» της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται ότι βγαίνει προς το παρόν από τη μέση, εφόσον γίνει τελικώς αποδεκτό το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη παίρνει μέρος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζω να κλείσουμε σήμερα».
    Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και να αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργασιακό τους καθεστώς, δηλαδή το κυνήγι του παρεμπορίου, διαχείριση εγγράφων, κλήσεις κλπ. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους.
    Η συζήτηση γίνεται ακόμη για 2.000 εκπαιδευτικούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό, ως επί το πλείστον γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, καθώς και άλλους 2.500 εργαζομένους από την κεντρική κυβέρνηση.
    Από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφραζόταν το πρωί της Παρασκευής και μετά τη συνάντηση με την τρόικα η αισιοδοξία ότι έως το απόγευμα θα έχει υπάρξει συμφωνία και θα αρχίσει η σύνταξη του κειμένου αυτής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Η Ελληνική Γλώσσα
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης αντιστράτηγος ε.α «Ει θεοί διαλέγονται την των Ελλήνων γλώττη χρώνται» (ΚΙΚΕΡΩΝ)     Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και συγκεκριμένα στο χώρο της Παιδείας, αντιμετωπίζει, με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης, μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-εκδημοκράτιση της παιδείας και της γλώσσης. Με κύριο στόχο τελικά την απόσβεση της εθνικής συνείδησης, με την καλλιέργεια συνειδήσεως εθνικής μειοδοσίας και υποτιμήσεως του εθνικού φιλοτίμου, πυροδοτώντας την νέα γενεά σε πλήρη αφελληνισμό και απώλεια της εθνικής και γλωσσικής της ταυτότητας.
    Με αντικλείδι τις θεωρίες του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, διέρρηξαν κυριολεκτικά το θησαυροφυλάκιο της εθνικής μας γλώσσας. Αυτής που κατά τον Όμηρο «είχε πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν και να γοητεύει τα πνεύματα» και λεηλάτησαν κυριολεκτικά οι Βάνδαλοι, ότι πολυτιμότερο, ωραιότερο και υπέροχο κληρονομήσαμε, την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτή η οποία αποτελεί την βασική τροφό όλων των Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Όλες οι τέχνες και επιστήμες γεννήθηκαν, αναπτύχθηκαν και σήμερα διευθύνονται από το Ελληνικό Λεξιλόγιο. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία ατέρμονα μπορεί να τροφοδοτεί όλες της υψηλής πνευματικότητας λέξεις, που μπορούν να εκφράζουν όλες τις νέες, λόγω τεχνολογικής εξέλιξης, έννοιες.  Για τον λόγο αυτό, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές Χεριγκούτια και Ιμάθ, έκαμαν την εξής πρόταση στην Ευρωβουλή: Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, να γίνει Διεθνής γλώσσα, ως μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και διότι είναι η μόνη συμβατή στους κομπιούτερ προηγμένης τεχνολογίας.
    Δια τον ως άνω λόγο και ο πρόεδρος της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών CIBI, Τζων Σκάλι επισημαίνει: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε παγκοσμίως το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, επειδή αυτή είναι η μόνη ΜΗ ΟΡΙΑΚΗ διότι η σημερινή Κοινωνία χρειάζεται ένα εργαλείο για να αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες για να προσφέρει στον Άνθρωπο περισσότερες γνώσεις.
    Ο Άγγλος οικονομολόγος James Mead (Τζέημς Μηντ), με Νόμπελ στην Οικονομία, στο νέο του βιβλίο αναπτύσσει μια νέα οικονομική θεωρία, επειδή πιστεύει ότι και το κομμουνιστικό και το καπιταλιστικό οικονομικά συστήματα απέτυχαν. Στο βιβλίο του δημιουργεί ένα νέο οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να ζει κανείς. Το νέο του Οικονομικό σύστημα για να το ονομάσει, ανέτρεξε στην Ελληνική Γλώσσα για να βρει την κατάλληλη λέξη και το ονόμασε “
Agathotopia” δηλ. «Αγαθοτοπία
».
    Η Ζακλίν ντε Ρομιγύ, Γαλλίδα ακαδημαϊκός. Η αείμνηστος αυτή μεγάλη Ελληνίδα, διότι «Μετέσχε της ημετέρας παιδείας» έλεγε: «Η καλύτερη άσκηση για την ανάπτυξη της ευφυΐας είναι η μελέτη της Ελληνικής γλώσσας, διότι κάθε λέξη κρύβει και μια ιδέα». Διότι! εγνώριζε πολύ καλά ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο, που μεταξύ του σημαίνοντος (Λέξη) και του σημαινομένου (έννοια) υπάρχει πλήρης αντιστοιχία. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως «εννοιολογική Γλώσσα». Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικάνοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας «Οι Έλληνες έχουν την κατάλληλη λέξη γι’ αυτό».
    Αυτά και πολλά άλλα που ακούγονται και συμβαίνουν για την Ελληνική Γλώσσα ιδίως στο εξωτερικό, τεκμηριώνουν και καταδεικνύουν την αξία, την ποιότητα και την διαχρονικότητα της
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
.
    Η περίφημη αυτή γλώσσα την οποία κληρονομήσαμε εμείς οι Έλληνες, είναι μεγάλο λάθος να επικρατήσει η γνώμη να χωρισθούν τα νέα από τα αρχαία Ελληνικά, κινδυνεύουμε ανεπανόρθωτα γλωσσικά να πτωχεύσουμε.  Στον Όμηρο το 60% των λέξεων είναι ίδιες με τις λέξεις που έχει σήμερα ο λαός στο στόμα του και πολλές άλλες παράγωγες των ομηρικών λέξεων έφθασαν και χρησιμοποιούνται και σήμερα (όπως π.χ. δεν χρησιμοποιούμε σήμερα την λέξη «Ύδωρ» αλλά «Νερό», χρησιμοποιούμε όμως τις λέξεις υδραγωγείο, υδροφόρα, αφυδάτωση κ.λπ.).
    Επομένως είναι απαράδεκτο, ασυγχώρητο και εγκληματικό λάθος, ένας λαός, όπως είναι οι Έλληνες, που έχουν μία τόσο λαμπρή πολιτιστική γλωσσική κληρονομιά και Ιστορία, να κηρύσσουν μόνοι των την πτώχευση της γλώσσης των.
    Πρέπει να ξέρουμε ότι, η Ελληνική γλώσσα είναι σημείο αναφοράς, συσπείρωσης και ενότητας του απανταχού Ελληνισμού. Είναι ακόμη ο κυματοθραύστης κάθε ξένης επίδρασης και προπαγάνδας. Τέλος! είναι γνωστό αυτό που έλεγε ο Λένιν: «Αν θέλεις να χάσει ένας λαός την εθνική του συνείδηση κάνε τον να χάσει την γλώσσα του».
Λέει ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: «Η Γλώσσα μας είναι η πατρίδα μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι η Ιστορία μας».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.ΟΛΙΓΟΝ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΟΠΩΣ ‘’ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ’’

Είμαι στο ταξί και μπαίνει μια ασχημούλα.....
-"Ψυχικό"
-"Δεν κάνω μάνα μου"....λέει ο ταξιτζής.
Στα ανανσέρ έπρεπε να γράφουν:
Άτομα: 4,
Κιλά: 350,
Μέρες να πλυθείς: max 2
Αν νιώθεις ότι όλοι σε έχουν γραμμένο, πήγαινε στο Πλαίσιο.
15 καλημέρες ανά 1 μέτρο....
Είπε ένας φίλος.......
Δε γίνεται με αυτή την κρίση να με συντηρεί η γκόμενά μου, ντρέπομαι, δεν μου φτάνουν τα λεφτά.
Πρέπει να βρώ και δεύτερη γκόμενα.
-τι σχολή έχεις τελειώσει;
-marketing
 -και με τι ασχολείσαι;
-construction manager of suvlaki  (τυλιχτης πιτογυρου)
Όταν σου ζητάει κάποιος δανεικά,υπάρχουν 2 τρόποι να καταλήξετε τσακωμένοι:
α)να του δανείσεις
β)να μη του δανείσεις
- Καπνίζεις ;
- Ναι !
- Πόσα πακέτα τη 'μέρα ;
- 3
- Πόσο κάνει το πακέτο;
-5 ευρω
- Οπότε, καπνίζεις 3 πακέτα τη 'μέρα που κάνουν απο 5 ευρω για 15 χρόνια αυτά μας κάνουν 82.125 ευρω!
- Εεεε, και;
-Το ξέρεις οτι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις μια ferrari ;
- Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση ;
- Ναι !
- Εσύ, καπνίζεις?
- ΟΧΙ....
- ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η FERRARI ΣΟΥ ΡΕ ΣΥ ;;;;;;
Αναπολώ την εποχή που χρωστούσα... μόνο μαθήματα!!!
Μάμα , αστέρι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουμε ή .......να ανέβω;

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
 
Το έστειλε ο Αρης Κρανιδιώτης
Ήταν ενα καλοκαιρινό πρωινό του 2000 και τίποτε δεν προμήνυε κάτι το ασυνήθιστο …Ο Ελεγκτής βάρδιας του RADAR της Ρόδου ψάχνει τον ουρανό για κάτι το παράξενο αλλά μάταια!
    Ξάφνου χτυπάει το alert στο IFF και δείχνει δύο εισβολείς να έρχονται καταπάνω τους !
    Σημαίνει συναγερμός και ειδοποιείται το κέντρο επιχειρήσεων και το ΑΤΑ στη Λάρισα, ΠΟΥ Αρχηγός του Ιπτάμενος και ο ίδιος από τους λίγους ,κατέβασε όλα τα διαόλια που ήξερε !
    Οι Τούρκοι εισβολείς παραβιάζουν το Ελληνικό FIR και με περισσή θρασύτητα πετούν βόρεια της Ρόδου και παραλιακά μέχρι την Λίνδο …
    Από την Κάρπαθο έχουν σηκωθεί δυο Ελληνικά μαχητικά με χειριστές δυο από καλύτερους Άσσους της Πολεμικής Αεροπορίας με τα νεύρα τους  ΑΠΟ  ΑΤΣΑΛΙ !
    Μόλις τα Ελληνικά μαχητικά φτάνουν σε απόσταση να μπορούν να πάρουν νούμερα τους και να καταγράψουν τον οπλισμό τους τα Τούρκικα απομακρύνονται …
    Στροφή των Ελληνικών και τα Τούρκικα επιστρέφουν για κυκλική περιστροφή ,ανήσυχος ο ελεγκτής του Radar της Ρόδου καλεί τον Αρχιελεγκή και τον ενημερώνει για την απότομη στροφή των Τούρκικων και την εισβολή !
Αρπαγμένος” απο το παιχνίδι των Τούρκων ο Επικεφαλής των Ελληνικών μαχητικών ενημερώνει για εμπλοκή και τραβάει πίσω τα καύσιμα στο τέρμα !
    Ορμάει πίσω από τον Τούρκο που αρχίζει να απομακρύνεται προς τις Μικρασιατικές ακτές πανικόβλητος ενώ από πάνω τους ακολουθεί κατά πόδας και ο νεαρός χειριστής έχοντας πάρει στο κατόπι τον άλλο Τούρκο που προσπαθεί να σπάσει το lock !
    O έμπειρος αρχιελεγκτής αρχίζει να καταλαβαίνει τι πα να γίνει και αρχίζει τις φωνές προς τους χειριστές ..Προσοχή είσαστε πάνω από μαύρη περιοχή ουρλιάζει στο μικρόφωνο , κάντε στροφή 180 Μοιρών διατάζει στους Έλληνες Χειριστές !
    Έχεις παράσιτα δεν σε ακούμε απαντάει ο επικεφαλής ενώ ο νεαρός πιλότος ζητάει από τον Αρχιελεγκή να κάνουν το check επαλήθευσης !!!
    Οι Τούρκοι πανικόβλητοι πλέον φτάνουν πάνω από το αεροδρόμιο dalaman ενώ ο ένας Τούρκος προσγειώνεται ο άλλος συνεχίζει την πορεία του πάνω από τα βουνά προσπερνώντας το αεροδρόμιο με τον νεαρό ‘Ελληνα στην ουρά του !
    Το Ελληνικό μαχητικό κάνει κύκλο πάνω από τους δίδυμους μιναρέδες του Dalaman και στη στροφή πετάνε και τα δυο χαμηλά πάνω από το τζαμί τρομοκρατώντας τους Χοτζάδες που δεν πίστευαν στα μάτια τους !
    Επικρατεί πανικός ενώ ο Αρχηγός του ΑΤΑ σημαίνει συναγερμό στην ετοιμότητα που απογειώνεται ,ενώ προετοιμάζει τη Σκύρο για τα χειρότερα …
    Τα Ελληνικά πετάνε προς τη Ρόδο όταν καταφτάνουν δυο Τούρκικα μαχητικά ….Ο ηρωισμός των Ελλήνων χειριστών δεν έχει όρια, αντί να τρέξουν προς το Ελληνικό FIR όπου είχαν ήδη φτάσει τα Ελληνικά μαχητικά κάνουν ανάποδο loop και βρίσκονται πίσω από τα Τούρκικα που χωρίζουν προσπαθώντας να σπάσουν την lock των Ελληνικών μαχητικών !
    Οι Τούρκοι τα χάνουν μην πιστεύοντας αυτό που βλέπουν, ΝΑ τους αναχαιτίζουν Ελληνικά μαχητικά μέσα στην Τουρκία !!!
    Οι φωνές του Αρχιελεγκτή του RADAR της Ρόδου και η εντολή του Αρχηγού του ΑΤΑ αναγκάζουν τα Ελληνικά να εγκαταλείψουν την εμπλοκή και να επιστρέψουν στην Κάρπαθο !
    Αρχηγός ΑΤΑ που είναι ένας από τους ποιο τσαμπουκάδες τους Αιγαίου …Αρπάζει το τηλέφωνο και μιλάει ο ίδιος με τον Αρχιελεγκή τον ρωτάει τι ακριβώς συνέβη !
    Αναφέρει τα πάντα ο Αρχιελεγκής και του λέει ότι όλα έχουν καταγραφεί … Τότε εμβρόντητος ακούει τον Αρχηγό να διατάζει : δεν το κατάλαβες καλά …Αυτά που μου λες ΔΕΝ έγιναν ποτέ και αυτό είναι διαταγή !!!
    Οι Τούρκοι δεν ανέφεραν ποτέ το γεγονός ,ούτε παραπονέθηκαν στο ΝΑΤΟΪΚΌ Αρχηγείο της Νάπολης όπου καταγράφονται τα Πάντα !
    Πώς να δικαιολογήσουν άλλωστε στον Τούρκικο λαό το τότε Στρατιωτικό κατεστημένο του Στρατού για ανίκητες Τουρκικές Δυνάμεις , οτι οι Ρωμιοί έφτασαν μέχρι το Στρατιωτικό αεροδρόμιο του DALAMAN…Χωρίς να τους πάρουν μυρωδιά !!!
    Αυτή είναι μια από τις δεκάδες ιστορίες της Πολεμικής Αεροπορίας που δεν ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ  ΠΟΤΕ να γίνουν πρώτο θέμα στις ειδήσεις ,ούτε βέβαια τα παιδιά της Αεροπορίας που είναι καθημερινοί ήρωες να πάρουν και ένα παράσημο από τα χέρια ενός πολιτικού που δεν θα εγκρίνει βέβαια ποτέ και τις πράξεις τους !
”Η Ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δεν χωράνε παρερμηνείες ”!
ΑΠΟ  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΛΕΒΕΝΤΕΣ  ! ! !   ΤΟΛΜΗΣΑΝ  ΝΑ  ΚΟΨΟΥΝ  ΤΑ  ΚΑΥΣΙΜΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ! ! !   ΚΟΥΡΑΓΙΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΤΟ  ΤΕΛΟΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΧΕΤΑΙ  Α Κ Α Θ Ε Κ Τ Ο  !  Ο  ΛΑΟΣ  ΔΕΝ  Ξ Ε Χ Ν Α  !
    Ένα μικρό αφιέρωμα στα παιδιά των μαχητικών που τα νιώθουμε κάθε ημέρα δίπλα μας !

9.Στρατιωτική θητεία: Τέλος τα «βύσματα» -Υποχρεωτικά 6 μήνες στα σύνορα
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΓΩ Τ’ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ…
ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ‘ΠΑΝ ΚΙ’ ΑΛΛΟΙ
ΑΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ( ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ) ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΟΥ.
ΧΑΙΡΕ ΥΨΟΣ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ, ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ…
 
    Η στρατιωτική ηγεσία ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Αμυνας, ότι η κατάσταση με τους «λουφαδόρους» που βάζουν μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα έχει ξεφύγει.
    Το Πεντάγωνο έχει γεμίσει στρατιώτες, οι περισσότεροι δεν πάνε ούτε για μία μέρα στην παραμεθόριο.
    Από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων κατευθείαν τοποθετούνται στο Γενικό Επιτελείο ή σε άλλες μονάδες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και τις «ρουσφετοαποθήκες», που παραμένουν διάσπαρτες στην ενδοχώρα χωρίς να έχουν καμία επιχειρησιακή αξία.
    Ο νέος υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.
    Επί της ουσίας ο κ. Αβραμόπουλος επανέρχεται στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα που
επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
 
    Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν άφησε ασχολίαστες τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και πέταξε «ατάκα» στις 2 τα ξημερώματα, όταν τελείωσε η συνάντηση που είχε με την τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών.
    «Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι» είπε ο Υπουργός Οικονομικών.
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ…ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ
11.ΜΑΛΓΑΡΑ Μίζες για μολυσμένα ζώα
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ‘’ΤΑΡΙΦΑ’’. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ‘’ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ’’.
 
    Προϊσταμένη κτηνιατρικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη μαζί με δύο συναδέλφους της, κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν φακελάκι 30.000 ευρώ από κτηνοτρόφο, προκειμένου να εκδώσουν άδεια σφαγής για περίπου 200 ζώα του, που πάσχουν από βρουκέλλωση.
    Σύμφωνα με την νεώτερη ειδησεογραφία, η εν λόγω επικαλέστηκε σκευωρία, και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 5.000 Ε και την εντολή να μην εγκαταλείψει την χώρα.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
www.sansimera.gr/   -   el.wikipedia.org
371 π.Χ - Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Σημαντική συμβολή στη νίκη αυτή είχε ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα, καθώς επίσης και η παράταξη της Λοξής Φάλαγγας των Θηβαίων.
1189 - Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας. Ο Ριχάρδος Α΄ ο Λεοντόκαρδος (Οξφόρδη 8 Σεπτεμβρίου 1157 - 6 Απριλίου 1199) ήταν βασιλιάς της Αγγλίας και δούκας της Ακουιτανίας (1189-1199). Ονομάστηκε Λεοντόκαρδος λόγω του θάρρους του στο πεδίο της μάχης. Ήταν τρίτος γιος και διάδοχος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου Β΄ και της Ελεονώρας της Ακουιτανίας, από τους ηγέτες της Γ΄ Σταυροφορίας και ένας από τους διασημότερους μονάρχες της μεσαιωνικής Ευρώπης. Ήταν Γάλλος, όπως όλη η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, εκπαιδεύτηκε σαν Γάλλος και έγραψε στη γαλλική γλώσσα πολλά ποιήματα, ενώ αδιαφόρησε ακόμα και να μάθει την αγγλική γλώσσα.
1189 – Πέθανε ο Ερρίκος Β', βασιλιάς της Αγγλίας
1218 - Πέθανε ο Εύδης Γ', δούκας της Βουργουνδίας
1249 - Πέθανε ο Αλέξανδρος Β', βασιλιάς της Σκωτίας
1415 - Πέθανε ο Γιαν Χους, Τσέχος ιερέας και φιλόσοφος
1476 - Πέθανε ο Ρεγιομοντάνος, Γερμανός αστρονόμος
1483 - O Ριχάρδος Γ' γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1533 - Πέθανε ο Λοντοβίκο Αριόστο, Ιταλός ποιητής
1535 - Πέθανε ο Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου Ουτοπία, που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του. (Γεν. 7/2/1478)
1609 - Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1630 - Ο Σουηδός βασιλιάς Γουστάβος Αδόλφος ξεκινά απόβαση σουηδικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου στη Γερμανία.
1747 – Γεννήθηκε ο Τζον Πολ Τζόουνς, ήρωας της Αμερικανικής Επανάστασης
1782 - Γεννήθηκε ο Μαρία Λουίζα της Ισπανίας, βασίλισσα της Ετρουρίας
1785 -  Το Δολάριο γίνεται η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου
1789 - Γεννήθηκε η Μαρία Ισαβέλλα της Ισπανίας, βασίλισσα της Ισπανίας
1796 - Γεννήθηκε ο Νικόλαος Α', τσάρος της Ρωσίας
1808 -  Γεννήθηκε ο Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν, γερμανός ιστορικός, γνωστός για την βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον Ντρόιζεν οφείλεται ο όρος Ελληνιστικός. (Θαν. 19/6/1884
1821 -  Ο ρώσος πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη Στρόγκανοφ, έπειτα από εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Ιωάννη Καποδίστρια, επιδίδει στην Πύλη τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτεί σεβασμό των δικαιωμάτων των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Παρά την απόρριψη του τελεσιγράφου από τους Τούρκους, αποφεύγεται η ρήξη, ύστερα από παρέμβαση του αυστριακού αρχικαγκελάριου Μέτερνιχ.
1827 - Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
1832 - Γεννήθηκε ο Μαξιμιλιανός Α', αυτοκράτορας του Μεξικού
1854 - Πέθανε ο Γκέοργκ Zίμον Ομ, γερμανός φυσικός, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης. (Γεν. 16/3/1789
1885 -  Ο γάλλος μικροβιολόγος Λουί Παστέρ δοκιμάζει με επιτυχία το αντιλυσσικό εμβόλιο. Λήπτης είναι ένα νεαρό αγόρι, ο Ζοζέφ Μεστέρ, τον οποίο έχει δαγκώσει ένα λυσσασμένο σκυλί
1885 - Γεννήθηκε ο Ερνστ Μπους, Γερμανός στρατάρχης
1887 - Γεννήθηκε ο Μαρκ Σαγκάλ, Ρώσος ζωγράφος
1893 - Πέθανε ο Γκυ ντε Μωπασσάν, Γάλλος συγγραφέας
1907 -  Γεννήθηκε η Φρίντα Κάλο, μεξικανή ζωγράφος, σύζυγος του επίσης ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα. (Θαν. 13/7/1954)
1908 - Ο Ρόμπερτ Πίρι σαλπάρει για την Αρκτική. Η αποστολή του θα ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου
1912 - Λαμβάνει χώρα η επίσημη τελετή έναρξης των 5ων Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη της Στοκχόλμης. Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 2.490 αθλητές και 57 αθλήτριες από 5 ηπείρους, 28 κράτη σε 15 αθλήματα.
1913 - Ο Ελληνικός Στρατός (VII Μεραρχία) απελευθερώνει το Άνω Νευροκόπι.
1921 - Ο Ελληνικός Στρατός (Γ' ΣΣ), μετά από σκληρή και αποφασιστική μάχη καταλαμβάνει το Δορύλαιο (Εσκή Σεχήρ) της Μικράς Ασίας.
1925 -  Γεννήθηκε ο Μπιλ Χάλεϊ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γουίλιαμ Τζον Κλίφτον, αμερικανός ρόκερ. (Rock Around The Clock) (Θαν. 9/2/1981
1932 - Γεννήθηκε ο Χέρμαν Χέρτζμπεργκερ, Ολλανδός αρχιτέκτονας
1935 - Γεννήθηκε ο Τεντζίν Γκιάτσο, 14ος Δαλάι Λάμα
1946 - Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μπους (νεότερος), 43ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1946 - Γεννήθηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, Αμερικανός ηθοποιός
1947 - Ισπανία: Εθνικό δημοψήφισμα επικυρώνει νόμο περί διαδοχής και παλινόρθωσης βασιλευομένης δημοκρατίας.
1950 - Γεννήθηκε ο Τζον Μπερν, Άγγλος συγγραφέας και εικονογράφος
1959 - Πέθανε ο Τζορτζ Γκρος, Γερμανός ζωγράφος
1961 - Πέθανε ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, Έλληνας ιατρός και πολιτικός
1962 - Πέθανε ο Ουίλιαμ Φόκνερ, αμερικανός συγγραφέας, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1949. (Η βουή και το Πάθος) (Γεν. 25/9/1897
1970 - Αθήνα Μεγάλη δίκη 35 μελών του ΚΚΕ. Καταδικάζονται 3 σε ισόβια και πολλοί άλλοι σε ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 20 χρόνια.
1971 - Πέθανε ο Λούις Άρμστρονγκ, Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός
1975 - Γεννήθηκε ο 50 Cent, Αμερικανός ράπερ
2008 -  Ο Λιούις Χάμιλτον γίνεται ο πρώτος Άγγλος που κατακτά το Βρετανικό Γκραν Πρι μετά από 13 χρόνια (Τζόνι Χέρμπερτ, 1995)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου