Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

1.” Μέτρο Συνειδήσεως Γιάννη Μπουτάρη “

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
    Ο Ιταλός φιλόσοφος Ανδρέα Τζίπολο, στο δοκίμιο του με τίτλο «η ανατομία της ανθρώπινης ηλιθιότητας», χαρακτηρίζει τον άνθρωπο, του οποίου οι πράξεις προσπορίζουν όφελος στην κοινωνία και στον ίδιο, ως ευφυή.  Τον άνθρωπο του οποίου οι πράξεις ζημιώνουν την κοινωνία αλλά είναι σε όφελος του ιδίου, τον χαρακτηρίζει ως κακοποιό. Τον δε άνθρωπο ο οποίος με τις πράξεις του ζημιώνει την κοινωνία και ζημιώνεται και ο ίδιος, τον χαρακτηρίζει ως ηλίθιο.
    Από τις πρώτες ημέρες του ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης, δηλαδή ο εκπρόσωπος των πολιτών αυτής της προσφυγούπολης, με μεγάλο αριθμό πολιτών προερχόμενο από τον Πόντο, και ανάλογα μεγάλο αριθμό Αρμενίων προσφύγων της γενοκτονίας δήλωσε σε τουρκική εφημερίδα την πρόθεσή του να ανεγείρει μνημείο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τους Νεότουρκους και να ονοματίσει δρόμο στο κέντρο της πόλης οδό Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Την ίδια στιγμή που στην πόλη δεν υπάρχει μνημείο να θυμίζει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, και υπάρχει ένα σεμνό – μικροσκοπικό μνημείο στην αρχή της οδού Τσιμισκή να θυμίζει την γενοκτονία των Αρμενίων συμπολιτών μας, Γενοκτονίες που διαπράχθηκαν από τους Νεότουρκους, και δεν έχουν απολογηθεί δημόσια ακόμα για αυτές.
    Απαγόρευσε πέρσι συγκέντρωση Ποντιακών σωματείων, συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, την στιγμή που κάθε χρόνο διοργανώνει και χρηματοδοτεί, εν μέσω οικονομικής κρίσης συγκεντρώσεις ομοφυλοφίλων, το γνωστό πλέον Gay Pride.
    Με δηλώσεις του τον Μάρτιο του 2011 στήριξε σχέδιο του Ερντογάν για κανάλι ναυσιπλοΐας παράκαμψης της Κωνσταντινούπολης, σχέδιο που αντίκειται στην Συνθήκη του Μοντρέ και υπονομεύει την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος στον ενεργειακό χάρτη.
    Την ίδια στιγμή, με ημιτελή και λανθασμένα έργα, ως προς τον χρόνο υλοποίησης τους, έχει υποβαθμίσει την Θεσσαλονίκη, έχει αποκλείσει μεγάλο μέρος της παραλίας της από τους πολίτες και έχει υποβαθμίσει την εμπορικότητα της Εγνατίας οδού, όπου ειρήσθω εν παρόδω, με τα έργα του μετρό κινδυνεύει με καταστροφή ένας ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός της πόλης.
    Με δηλώσεις του στις 11/12/2011 στο τουρκικό πρακτορείο Anatoly Ajansi «δημιούργησε» μουσουλμανική μειονότητα στη Θεσσαλονίκη και διατράνωσε την θέλησή του να ιδρύσει τέμενος στην πόλη. Πράγμα που σημαίνει θεσμοθέτηση Μουφτείας Θεσσαλονίκης και λαβή στην Τουρκική διπλωματία για διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας.
    Σε συνέχεια των παραπάνω, ο «αγαπητός» μας Δήμαρχος, προσκαλεί τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ. Κ. Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη μας, στις 8 Αυγούστου, στη λήξη δηλαδή του μπαϊραμιού, προκειμένου να προσευχηθούν σε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων.
    Μένει να αναζητήσουμε ποια είναι τα κίνητρα γι’ αυτές τις πράξεις και να προσδιορίσουμε το όφελος για τον ίδιο, ώστε να του αποδοθεί είτε ο τίτλος του ηλίθιου είτε του κακοποιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου