Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1182

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1182
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η εφορία γκρεμίζει το σπίτι του Παύλου Μελά – Σε απόγνωση η εγγονή
2.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - Γ0ΥΔΗ – 1909
3.Η ‘’προφητική’’ δήλωση του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση
4.Γρονθοκόπησε 89χρονο καφετζή για 100 ευρώ
5.Τινάζουν τη μπάνκα οι Αγγελόπουλοι με 12 εκ. ευρώ στον Σπανούλη
6.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
7.Σε δόγμα 2.5 πολέμων περνά η Τουρκία.
8.Κέρδισε 12 εκατομμύρια ευρώ και τα χάλασε μέσα σε δέκα χρόνια!
9.Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των αποστράτων
10.Το… «δωράκι» της Eurobank στον Πέτρο Κωστόπουλο!
 11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.10 σοφοί τρόποι για να γίνεις πιο ευτυχισμένος!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Η εφορία γκρεμίζει το σπίτι του Παύλου Μελά – Σε απόγνωση η εγγονή
ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΙΤΑΖ.
 
http://www.newsbomb.gr
    Κινδυνεύει να χαθεί μια για πάντα το ιστορικό μνημείο του σπουδαίου Μακεδονομάχου Παύλου Μελά...
    Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά.
    Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του.
    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, δήλωσε ότι κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία.
    Όσο για το πως τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται πεισματικά να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.
    Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά: «Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία».
    Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα.

2.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - Γ0ΥΔΗ - 1909
Το έστειλε ο Δημήτρης Βαλασίδης 
«Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος  δεν επιθυμεί  να εγκαθιδρύσει την απολυταρχία ή την στρατοκρατία ή να θίξει καθ’ οιονδήποτε τρόπον το Συνταγματικόν Πολίτευμα…»
 Υπόμνημα Στρατιωτικού Συνδέσμου προς Βασιλέα και την Κυβέρνηση.
 «Το Έθνος  ζητεί την τιμήν           του, την οποίαν οι κυβερνήται του έσυραν ρακένδυτον επαίτιδα προ των μεγάλων της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δια να καλύψουν αυτοί τα αίσχη της αδρανείας των από του πολέμου του 1897 και εντεύθεν».
 Υπόμνημα των Φοιτητών προς τον Βασιλέα.
 «Τιμή πανελλήνιος εις τους Αξιωματικούς εκείνους, οι οποίοι μεταβληθέντες εις σημαιοφόρους του εθνικού προγράμματος, έθεσαν τα ζητήματα της Χώρας εις την θέσιν των» .
 Εφημερίδα Χρόνος.
 «Από 50 ετών ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει να δείξει ηρωικωτέραν, λαμπροτέραν,  εθνωφελεστέραν επιχείρησιν από εκείνην την οποίαν ανέλαβε και επιδιώκει μετά τόσης αφοσιώσεως, τόσης συνέσεως, τόσου πατριωτισμού και τόσης νομιμοφροσύνης».
 Εφημερίδα Χρόνος.
 «Το κίνημα των Αξιωματικών απέρρευσεν εκ του πανελληνίου πόθου προς ανόρθωσιν της Πολιτείας και διόρθωσιν των κακώς κειμένων…Ουδέν δι’ εαυτούς έπραξαν οι Αξιωματικοί, ήταν απλώς διερμηνείς και εκτελεσταί των πόθων του Ελληνικού Λαού».
Συνέντευξη Ζορμπά προς τον Τύπο.
 «Εκφράζει την χαράν αυτού, διότι ο Στρατός ηγέρθη προς κατάλησιν της πολιτικής συναλλαγής και ενίσχυσιν των στρατιωτικών και ναυτικών της χώρας δυνάμεων, εις ας το εθνικόν μέλλον στηρίζεται».
Από το ψήφισμα  των συντεχνιών στις 14 Σεπτεμβρίου 1909.
 «Το πατριωτικόν έργον της 15ης Αυγούστου είναι η οδυνηρά φωνή του Έθνους επί τη εξωτερική του ταπεινώσει…Λαέ της Ελλάδος, φιλότιμε Στρατέ, εννόησον καλώς ότι ματαιοπονείς αν δεν κτυπήσεις την συναλλαγήν, το ολέθριον σύστημα όπερ έφθειρε τα πάντα». 
Λόγος του προέδρου των συντεχνιών Φ.Παπαφώτη στο συλλαλητήριο της 14ης Σεπτεμβρίου 1909.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Η ‘’προφητική’’ δήλωση του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση
Είχε βγάλει κανένα οικονομικό πανεπιστήμιο ? Είχε κανένα μάστερ οικονομικών ? Λέω τώρα….
 
Yahoo! Ειδήσεις
    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος απο την οικονομική κρίση. Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια πριν ο Έλληνας κροίσος.
    Ουσιαστικά με τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης μιλούσε για όλα όσα σήμερα βιώνουν οι περισσότερες χώρες κάτω από το «μαστίγιο» της κρίσης.
    «Θα “ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση…».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Γρονθοκόπησε 89χρονο καφετζή για 100 ευρώ
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ! Γιατί δεν λένε την αλήθεια, ότι ο 89χρονος ήταν Χρυσαυγίτης, έδωσε τα 100 ευρώ στον αλβανό, μετά χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο, και από έξω περίμεναν άλλοι χρυσαυγίτες για να κυνηγήσουν τον ‘’δήθεν’’ κλέφτη…
Ντροπή πια με αυτούς τους ρατσιστές μονοπολιτισμικούς !
 
    Θύμα ληστείας έπεσε, μέρα μεσημέρι, μέσα στο καφενείο του, στο χωριό Μονόσπιτα της Ημαθίας, 89χρονος.
    Ο άτυχος ηλικιωμένος που βρισκόταν μόνος στο καφενείο του, δέχτηκε επίθεση απο τον μοναδικό θαμώνα - έναν 34χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και κατάφερε και του αφαιρέσει το πορτοφόλι του που περιείχε 100 ευρώ.
    Ο 34χρονος Αλβανός συνελήφθη, αφού καταδιώχθηκε, λίγη ώρα αργότερα, ενώ ένας ακόμη άγνωστος συνεργός του κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Τινάζουν τη μπάνκα οι Αγγελόπουλοι με 12 εκ. ευρώ στον Σπανούλη
Α, ρε πατέρα, όταν με κυνηγούσες να κάτσω να διαβάσω και να μην πάω στην προπόνηση, πού να ήξερες….
Μεγάλο πράγμα να βάζεις μια μπάλλα σε ένα καλάθι ! Ακόμα θα έπαιζα…..
Εντάξει, είναι καλός , αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ !
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ  ΤΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ?????????
 
http://www.newsbomb.gr/
   «Μυθική» μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση που έκαναν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στον Βασίλη Σπανούλη, προκειμένου να πείσουν τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μην εγκαταλείψει το «λιμάνι», τη στιγμή που Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένουν στη... γωνία για να τον κάνουν δικό τους.
    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού προσφέρουν γη και ύδωρ στον Σπανούλη και παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που διανύουμε στην Ελλάδα, αποφάσισαν να τινάξουν την μπάνκα και το μπάτζετ της ΚΑΕ στον αέρα, δίνοντάς του ένα ποσό που θα φτάσει ακόμα και τα 12 εκ. ευρώ προκειμένου να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης.
    Είναι εύκολα αντιληπτό ότι με αυτή τους την πρόταση οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου ο Σπανούλης να πει το μεγάλο «ναι», κάτι που και ο ίδιος ο παίκτης άφησε να εννοηθεί, αμέσως μετά το τέλος της πολύωρης συνάντησης που είχε το βράδυ της Παρασκευής (05/07) με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού.
    Αλλωστε, ποσό που αγγίζει τα 12 εκατομμυρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο δύσκολα θα καταφέρει ο Σπανούλης να εξασφαλίσει τόσο από την Μπαρτσελόνα, όσο και από την ΤΣΣΚΑ και αυτός είναι ο πλέον βασικός λόγος που αναμένεται να οδηγήσει τις δύο πλευρές σε νέο... γάμο, πιθανότατα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης που έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας (08/07).
    Εφόσον το super deal των αδερφών Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη ολοκληρωθεί και τυπικά, θα οδηγήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού στην κορυφή της λίστας με τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη.
    Οσο για τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, απέδειξαν με αυτή τους τη στάση και το... τίναγμα της μπάνκας στον αέρα προς όφελος του Βασίλη Σπανούλη, ότι εξακολουθούν -παρά την απογοήτευσή τους για όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό και την απώλεια του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, να επενδύουν τεράστια ποσά στην ομάδα, αγνοώντας και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
7.Σε δόγμα 2.5 πολέμων περνά η Τουρκία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης

   
Αλλάζει η «κόκκινη βίβλος» της Τουρκίας με την γειτονική χώρα να σχεδιάζει τη στρατηγική της για την αντιμετώπιση 2.5 πολέμων, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.
    Η κόκκινη βίβλος που για τελευταία φορά επικαιροποιήθηκε πριν το 2010 είναι ο οδηγός της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Πριν από 3 χρόνια η κυβέρνηση Ερντογάν είχε βγάλει τους πιθανούς εχθρούς όπως τη Συρία. Η βίβλος αναφέρονταν σε 1.5 πόλεμο, δηλαδή με την Ελλάδα και το PKK. Eνω τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η πρόβλεψη για 2.5 πολέμους.
    Oμως σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan λόγω της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού από την αεράμυνα της Συρίας και λόγω των μαχών στη χώρα αυτή η Άγκυρα αλλάζει στρατηγική.
    Η Συρία γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός στη λίστα των απειλών. Η Ελλάδα θεωρείται ο δεύτερος εχθρός και το PKK o μισός εχθρός.
    Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ηδη η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα των 2.5 πολέμων δηλαδή οι ‘Ενοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες ή ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν 2.5 πολέμους ταυτόχρονα.
8.Κέρδισε 12 εκατομμύρια ευρώ και τα χάλασε μέσα σε δέκα χρόνια!
 
ProtoThema.gr
    Ένας από τους πλέον περιβόητους νικητές του λόττο στη Μεγάλη Βρετανία ήταν ο Μάικλ Κάρολ, ο οποίος στην ηλικία των 19 ετών κέρδισε στο τυχερό παιχνίδι τουλάχιστον 12 εκατομμύρια ευρώ!
    Ο Μάικλ είναι σήμερα 30 ετών και εργάζεται σε ένα εργοστάσιο μπισκότων και πιστεύει ότι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχει τύχει στη ζωή του. Ακόμα και από τα λεφτά που κέρδισε στο τυχερό παιχνίδι.
    Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, κατάφερε να ξετινάξει τα λεφτά με τις καταχρήσεις που έκανε αφού ξεκίνησε ένα... όργιο κατασπατάλησης με αλκοόλ, ναρκωτικά και πόρνες.
    Τώρα ζει και εργάζεται στη Σκωτία προκειμένου να βρίσκεται κοντά στη 10χρονη κόρη του και εργάζεται σε ένα εργοστάσιο μπισκότων στο τμήμα της συσκευασίας.
    Θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό αφού κατάφερε να επιζήσει από αυτή τη δοκιμασία και πιστεύει ότι έπρεπε να τα ζήσει όλα αυτά για να εκτιμήσει περισσότερο τη ζωή.
    Αυτός κάτι πρέπει να πίνει και τώρα...

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των αποστράτων
ΕΝΤΑΞΕΙ ! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ !
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ?
Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ…ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ????
ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ?
 
    Καμμία μείωση δεν πρόκειται να γίνουν στις συντάξεις των στρατιωτικών. Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες.
    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα. Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να δέχθηκε περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις των απόστρατων στρατιωτικών όλων των βαθμών.
    Όσον αφορά στις συζητήσεις που έχει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, συζητήθηκε πάλι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Η τρόικα δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό αλλά απαιτεί από το οικονομικό επιτελείο ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες.
    Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια «να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».
Θεέ μου, με τι οικονομικά ‘’τζίνια’’ μπλέξαμε…Έχουν πτυχία οικονομικών και μάστερ ? Εάν είχα και εγώ, έτσι θα σκεφτόμουν ?
Είμαι ευτυχής που δεν έχω.
Είμαι δυστυχής που τους υφίσταμαι !

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.Το… «δωράκι» της Eurobank στον Πέτρο Κωστόπουλο!

Xrimablog
    Ο αμφιλεγόμενος εκδότης όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κάνει ζωή και κότα στη Μύκονο
    Ένα μεγάλο «καλοκαιρινό» δωράκι, έκανε η προηγούμενη διοίκηση της Eurobank στο Πέτρο Κωστόπουλο, που θυμίζουμε πως πέρυσι είχε χρεοκοπήσει η εταιρεία του.
    Με μία «περίεργη» απόφαση η Eurobank έδωσε «χάρη» στον Πέτρο Κωστόπουλο, με αποτέλεσμα ο αμφιλεγόμενος εκδότης να είναι με την σύζυγο του Τζένη Μπαλατσινού, στην Μύκονο, κάνοντας ζωή και κότα, σαν να μην συμβάινει τίποτα, ενώ δεν έχει κατασχεθεί κανένα από τα δύο σπίτια του , σε Φιλοθέη και Μύκονο, που είχαν αγοραστεί με δάνεια της τράπεζας.
    Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι, προσπαθούν ακόμη και σήμερα να εξασφαλίσουν τα χρωστούμενα, από τον πάλαι ποτέ εκλεκτό εκδότη του ΠΑΣΟΚ και μετρ της δημοσιογραφίας του life style

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


810 – Πέθανε ο Πεπίνος, βασιλιάς της Ιταλίας
975 - Πέθανε ο Έντγκαρ Α' ο Ειρηνικός, βασιλιάς της Αγγλίας
1099 - Κατά την Α' Σταυροφορία, 15.000 πεινασμένοι Χριστιανοί στρατιώτες βαδίζουν σε συντεταγμένη πορεία γύρω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ.
1497 - Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα αποπλέει από τη Λισαβώνα με προορισμό την Ινδία.
1538 - Πέθανε ο Ντιέγο ντε Αλμάγρο, Ισπανός εξερευνητής
1621 – Γεννήθηκε ο Ζαν ντε Λα Φονταίν, Γάλλος συγγραφέας
1656 - Οι Ενετοί καταλαμβάνουν την Τένεδο εκδιώκοντας τους Τούρκους από τη νήσο.
1695 -  Πέθανε ο Κρίστιαν Χάιχενς, βρετανός φυσικός και αστρονόμος, που ανακάλυψε τους δακτυλίους του Κρόνου. (Γεν. 14/4/1629)
1821 -  Μοίρα του ελληνικού στόλου υπό τους πλοιάρχους Τομπάζη, Αποστόλη, Σαχτούρη, Τσαμαδό, Βούλγαρης και Λελεχό καταστρέφει οκτώ τουρκικά φορτηγά πλοία στον Πορθμό Τσαγκλί μεταξύ Σάμου και μικρασιατικών ακτών
1822 - Πέθανε ο Πέρσι Σέλλεϋ, Άγγλος ποιητής
1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Ολιγάριθμοι Έλληνες υπό τον Σκαλτσά τρέπουν σε φυγή, μετά 6ωρη μάχη, 6.000 Τούρκους στη θέση Μπινίτσα Λιδωρικίου.
1831 - Γεννήθηκε ο Τζον Στιθ Πέμπερτον, Αμερικανός χημικός, εφευρέτης της Coca-Cola
1838 -  Γεννήθηκε ο Φέρντιναντ Φον Ζέπελιν, γερμανός κόμης, δημιουργός του ομώνυμου αερόπλοιου. (Θαν. 8/3/1917
1839 -  Γεννήθηκε ο Τζον Ροκφέλερ, μέγας αμερικανός καπιταλιστής, φιλάνθρωπος και γενάρχης της ομώνυμης δυναστείας. (Θαν. 23/5/1937
1845 -  Στην εφημερίδα Αθηνά αναφέρονται τα εξής: «Το υδραγωγείον έχει ασφαλισθεί από τους Τούρκους προς τους Αμπελοκήπους (κοντά στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων) διά να ποτίζουν τους κήπους των. Τώρα οι κάτοικοι ζητούν να καθαρισθεί διότι τα νερά είναι ακάθαρτα και φέρουν ασθενείας»
1851 -  Γεννήθηκε ο Άρθουρ Έβανς, βρετανός αρχαιολόγος, που ανακάλυψε την αρχαία κρητική πολιτεία της Κνωσού. (Θαν. 11/7/1941)
1885 - Γεννήθηκε ο Ερνστ Μπλοχ, Γερμανός φιλόσοφος
1889 -  Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Wall Street Journal
1895 - Πέθανε ο Γιόζεφ Λόσμιντ, Αυστριακός χημικός και φυσικός
1908 - Μακεδονικός Αγώνας - Συνάπτεται σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων των Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο ύψ. Πιπερίτσα του όρους Καϊμακτσαλάν, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των κομιτατζήδων που είχαν 28 νεκρούς. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής τους Πογόντσες.
1912 -  Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3.37. (Η ημερομηνία είναι βάσει του Γρηγοριανού Ημερολογίου, ενώ στην Ελλάδα ισχύει ακόμη το Ιουλιανό και καταγράφεται σαν να έγινε στις 25 Ιουνίου
1913 -  Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη μάχη της Κρέσνας, στο πλαίσιο του B' Βαλκανικού Πολέμου ( 8 – 10 ΙΟΥΛΙΟΥ )Περισσότερα στο http://roukoumoukoueveryday.blogspot.gr/
1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος Μεταγωγικά του ελληνικού στόλου μεταφέρουν και αποβιβάζουν την ελληνική VIII (8η) Μεραρχία στην ελεύθερη Καβάλα, η οποία τέσσερις μέρες μετά θ΄ απελευθερώσει την Ξάνθη. Περισσότερα στο http://roukoumoukoueveryday.blogspot.gr/
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Οι ελληνικές δυνάμεις, που κατείχαν τον τομέα Δορύλαιο (Εσκή Σεχήρ) Σεϊντί Γαζή, αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση και προξενούν σοβαρές απώλειες στον εχθρό.
1943 - Β' Π.Π. Ιταλικό τάγμα αλπινιστών υποστηριζόμενο από πυροβολικό και όλμους συμπλέκεται με μονάδα του ΕΔΕΣ στη περιοχή Μηλιά Ηπείρου, ανεπιτυχώς, με συνέπεια οι Ιταλοί να υποστούν σοβαρές απώλειες και να συμπτυχθούν προς τα Ιωάννινα.
1958 - Γεννήθηκε η Τζίπι Λίβνι, Ισραηλινή πολιτικός
1958 - Γεννήθηκε ο Κέβιν Μπέικον, Αμερικανός ηθοποιός
1961 -  Πέθανε ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής μαιευτικής, κατοχικός πρωθυπουργός. (Γεν. 1878)
1967 - Πέθανε η Βίβιαν Λι, Βρετανίδα ηθοποιός
1968 - Γεννήθηκε ο Μπίλι Κράνταπ, Αμερικανός ηθοποιός
1980 - Γεννήθηκε ο Ρόμπι Κιν, Ιρλανδός ποδοσφαιριστής
1990 - Η Δυτική Γερμανία (νυν Γερμανία) κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας στη Ρώμη την Αργεντινή με 1-0. Το νικητήριο γκολ σημειώνει ο Αντρέας Μπρέμε με πέναλτι 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
1994 -  Πέθανε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, βορειοκορεάτης κομμουνιστής ηγέτης. (Γεν. 15/4/1912)
2012 - Πέθανε ο Έρνεστ Μποργκνάιν, Αμερικανός ηθοποιός 1951 - Στο Βούρκο του Εγκλήματος (The Mob)1953 - Οσο Υπάρχουν Ανθρωποι - (From Here to Eternity)1954 - Βέρα Κρουζ (Vera Cruz)1954 - Τζόνι Γκιτάρ (Johnny Guitar)1954 - Ο Δημήτριος και οι Μονομάχοι (Demetrius and the Gladiators)1955 - Άσχημη Μέρα στο Μαύρο Βράχο (Bad Day at Black Rock)1955 - Μάρτι (Marty) - Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου1956 - Τόπο στα Νιάτα (The Catered Affair)1958 - Κόλαση στον Ειρηνικό (Torpedo Run)1958 - Οι Βίκινγκς (The Vikings)1961 - Η Ωρα της Μεγάλης Κρίσεως (Il Giudizio Universale)1961 - Βαραββάς (Barabbas)1965 - Η Πτήση του Φοίνικα (The Flight of the Phoenix)1966 - Πριν από τη Δύση (The Oscar)1967 - Και οι 12 Ηταν Καθάρματα (The Dirty Dozen)1968 - Στη Σκιά μιας Αγάπης (The Legend of Lylah Clare)1968 - Μυστική Βάσις Ζέμπρα (Ice Station Zebra)1969 - Αγρια Συμμορία (The Wild Bunch)1972 - Η Περιπέτεια του Ποσειδώνα (The Poseidon Adventure)1977 - Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth)1978 - Αγρια Σύγκρουση (Convoy)1979 - Η Μαύρη Τρύπα (The Black Hole)1980 - Ειρηνικός Ωκεανός: Ωρα Μηδέν (When Time Ran Out...)1981 - Απόδραση από τη Νέα Υόρκη (Escape from New York)1984 - Airwolf (as Dominic)1997 - Γκάττακα (Gattaca)1998 - Μικροί Στρατιώτες (Small Soldiers)1998 - Παιχνίδι για... Λίγους (BASEketball)2003 - Ξέγνοιαστοι Καβαλάρηδες, Οργισμένα Είδωλα (Easy Riders, Raging Bulls)2004 - Blueberry2008 - Οι Φίλοι μας... τα Ζώα (Strange Wilderness)2010 - RED: Πράκτορες Παροπλισμένοι Αλλά Πάντα Επικίνδυνοι (Red)2011 - Night Club

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
12.10 σοφοί τρόποι για να γίνεις πιο ευτυχισμένος!
 
Το έστειλε ο Γιώργος Ματθαίου
    Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αν το θέλεις, σε οποιαδήποτε ηλικία.  «Σκληρή δουλειά και επιμονή. Είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για να αλλάξεις τη ζωή
1. Αφαίρεσε τα λάθος πράγματα. – Όταν τα πράγματα δεν προσθέτουν στην ζωή σου, είναι καιρός να ξεκινήσεις την αφαίρεση. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις πράγματα για να προχωρήσεις μπροστά. Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς εκτός και αν δημιουργήσεις αρκετό θάρρος για να παραβλέψεις την παλιά και γνωστή ακτογραμμή. Να είσαι γενναίος. Ακολούθησε τις αξίες σου. Κάνε αλλαγές.
2. Πίστεψε ότι ΜΠΟΡΕΙΣ. – Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αποτρέπει τους ανθρώπους από την επίτευξη των ονείρων τους, είναι η αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά καλοί. Μην φοβάσαι τον χώρο ανάμεσα στα όνειρα σου και την πραγματικότητα. Είσαι αρκετά καλό;! Μην αφήνεις τη ζωή να σε αποθαρρύνει. Η επιτυχία είναι πιο κοντά από ότι φαίνεται. Με αρκετή αποφασιστικότητα τα πάντα είναι δυνατά. Ο καθένας που έφτασε εκεί που είναι έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί που ήταν, ακριβώς όπως εσύ.
3. Δούλεψε σκληρά για αυτό που θες περισσότερο. – Τα όνειρα δεν γίνονται ως δια μαγείας πραγματικότητα. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, ιδρώτα και σκληρή δουλειά. Να θυμάσαι, οι δύσκολες καταστάσεις δεν κρατάνε για πολύ. Οι σκληροί άνθρωποι είναι που το κάνουν. Τα περισσότερα εμπόδια εξαφανίζονται όταν κάνουμε το μυαλό μας να βαδίσει μέσα από αυτά. Αν έχεις μια ισχυρή δέσμευση στους στόχους και τα όνειρα σου και ξυπνάς κάθε πρωί με πάθος να βαδίσεις προς αυτά, τα πάντα είναι δυνατά.
4. Στήριξε τον εαυτό σου. – Δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να σου δείξουν σεβασμό, αλλά μπορείς να αρνηθείς να μην σε σέβονται. Αν πάντα κάνεις πίσω για να διατηρήσεις την ειρήνη, πάντα θα είσαι οπλισμένος με θυμό και αυτό-απέχθεια, και θα πολεμάς έναν εσωτερικό εχθρό. Πες αυτό που πρέπει να πεις, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και μην αφήνεις κανένα νταή να σε στήνει στην γωνία.
5. Άφησε το παρελθόν. – Μην σκοντάφτεις σε κάτι που είναι πίσω σου. Μην αφήνεις τη σκιά σου να σε καθοδηγεί. Δεν είσαι σκλάβος του παρελθόντος σου. Άφησε το να φύγει και προχώρησε μπροστά. Ονειρέψου και δώσε στον εαυτό σου την άδεια να οραματιστεί αυτό που επιλέγεις να είσαι – που ξέρεις ότι μπορείς να γίνεις.
6. Βάλε τέλος στις βλαβερές σχέσεις. – Απλά επειδή έχεις ένα παρελθόν με κάποιον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και ένα μέλλον με αυτόν. Απλά επειδή σου λείπει κάποιος, δεν σημαίνει ότι τον χρειάζεσαι πίσω στην ζωή σου. Κάποιες φορές, το να σου λείπουν κάποιοι είναι απλά ένα υγιές κομμάτι του να κινείσαι μπροστά.
7. Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις. – Δεν είναι οι χαρούμενοι άνθρωποι αυτοί που είναι ευγνώμονες, είναι οι ευγνώμονες άνθρωποι αυτοί που είναι χαρούμενοι. Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, σκέψου όλη την ομορφιά που βρίσκεται γύρω σου και χαμογέλα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις μια νοοτροπία του θύματος. ¨
8. Αφιέρωνε λίγο χρόνο κάθε μέρα στο να αγαπάς τον εαυτό σου. – Μόνο όταν καθόμαστε μόνοι ήσυχα και να κοιτάμε με ειλικρινή μάτια τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας, τις αποτυχίες και τους θριάμβους μας, την ανθρωπιά και την ηθική μας δύναμη και αγαπάμε τον εαυτό μας παρ’ όλα αυτά και εξαιτίας αυτών που είμαστε, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πραγματικά το νόημα και τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης.
9. Συνέχισε να μαθαίνεις και να αγκαλιάζεις τις αλλαγές της ζωής. – Οι σπόροι της ευτυχίας σου βρίσκονται στις αποτυχίες του παρελθόντος. Οι καλύτερες σου ιστορίες θα προέρθουν από την υπέρβαση των μεγαλύτερων αγώνων σου. Οι έπαινοι σου θα γεννηθούν από τους πόνους σου. Συνέχισε να στέκεσαι όρθιος και να προχωράς μπροστά. Ακόμα και οι πιο ψυχροί χειμώνες τελικά μετατρέπονται σε άνοιξη. Οι εποχές πάντα αλλάζουν.
10. Απόλαυσε το που είσαι τώρα. – Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να κοιτάμε τι βρίσκεται μπροστά μας που δεν έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το που βρισκόμαστε. Γέλα με τη σύγχυση, ζήσε συνειδητά τη στιγμή και απόλαυσε την ζωή καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Μπορεί να μην βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που ήθελες να πας, αλλά είσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου