Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

5.Οικογενειακό επίδομα: Στις 24/07 θα καταβληθεί σε 40.000 δικαιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Οικογενειακό επίδομα: Στις 24/07 θα καταβληθεί σε 40.000 δικαιούχους
    Την προσεχή Τετάρτη 24 Ιουλίου θα καταβληθούν στους πρώτους 39.381 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.
    Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι επελέγησαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
    Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές, στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν τουλάχιστον ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά τη φορολογική τους δήλωση, και το έντυπο Α21 μέσω του TAXISNet.
    «Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί, με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TAXISNet, συμβάλλει στον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό τού συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου