Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

1.Τούμπα: Μαθητές ανακαίνισαν το 18ο λύκειο

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Τούμπα: Μαθητές ανακαίνισαν το 18ο λύκειο
    Ο εξωραϊσμός και η ανακαίνιση του 18ου γενικού λυκείου Τούμπας Θεσσαλονίκης ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας ελλήνων και καναδών μαθητών στο πλαίσιο προγράμματος εθελοντικής εργασίας.
    Οι καναδοί μαθητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο σύμπραξης μαθητών από το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program) του κολεγίου Ανατόλια με τους μαθητές από το αντίστοιχο πρόγραμμα του Upper Canada College (UCC, Τορόντο, Καναδάς) και τους μαθητές του 18ου γενικού λυκείου Θεσσαλονίκης.   
Οι εντατικές καθημερινές εργασίες στο σχολείο διήρκεσαν δύο εβδομάδες. Οι μαθητές αναδιαμόρφωσαν το γυμναστήριο, έβαψαν και ζωγράφισαν τους τοίχους, επισκεύασαν και συντήρησαν τους πάγκους και τα μονόζυγα.   Εξωράισαν τον εξωτερικό αύλειο χώρο, βάφοντας και συντηρώντας τα μονόζυγα, τις μπασκέτες και τα γκολπόστ, ενώ ζωγράφισαν και τους τοίχους. Ο χώρος πρασίνισε με παλιά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν ως ζαρντινιέρες, όπου φυτεύτηκαν λουλούδια. Το γήπεδο βάφηκε και τέλος κατασκευάστηκαν τρία παγκάκια και δύο τροχήλατα τραπέζια με αντίστοιχα καθίσματα. Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος προσέφερε φυτά και χώμα για τον εξωραϊσμό του χώρου.

    Όπως σημειώνει η διευθύντρια του 18ου λυκείου Φωτεινή Νικολαΐδου, «οι δυο αυτές εβδομάδες θα μείνουν στη μνήμη των μαθητών ως μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους και ανέπτυξαν φιλίες, αντάλλαξαν απόψεις, έμαθαν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, και να αποδέχονται ο ένας τον άλλον».
    Από την πλευρά της, η διευθύντρια του IB Diploma Program του κολεγίου Ανατόλια Άννα Μπίλλη - Πετμεζά ανέφερε πως «θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την αποτελεσματικότερη συνεισφορά τους σε τοπικά προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου