Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

8.Προτάσεις νομοθετικής αποτύπωσης των μη περαιτέρω περικοπών σε ΕΔ και ΣΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Προτάσεις νομοθετικής αποτύπωσης των μη περαιτέρω περικοπών σε ΕΔ και ΣΑ
http://hellasmil.gr/
    Σε συνέχεια των συναντήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (11/2 και 13/6/2013) και προκειμένου να αποτυπωθεί νομοθετικά η απόφαση της κυβέρνησης, να μη προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. για το έτος 2014,  που είχαν σχεδιασθεί και προβλέπονταν στο 4ετές πρόγραμμα Μεσοπρόθεσμης   Δημοσιονομικής   Στρατηγικής, η Ομοσπονδία υπέβαλε εγγράφως προς τον Υπουργό με επιστολή της, τις παρακάτω προτάσεις, ώστε να περιληφθούν στην αναθεώρηση του συγκεκριμένου μνημονίου και στην αναμενόμενη επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου:

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Αριστοφάνους 41 Χαλάνδρι ΤΚ 15232
Site        :  www.hellasmil.gr
e-mail   :  info@hellasmil.gr
Τηλ. 6972717990
Αριθμ. Πρωτ.  31 /2013
Αθήνα,  20 Ιουλίου 2013
Κύριο  Χρήστο Σταϊκούρα
Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
    Με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, πληροφορηθήκαμε την απόφαση πλέον της κυβέρνησης, να μην προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. για το έτος 2014,  που είχαν σχεδιασθεί και προβλέπονταν στο 4ετές πρόγραμμα Μεσοπρόθεσμης  Δημοσιονομικής  Στρατηγικής, όπως άλλωστε μας είχατε ενημερώσει ο ίδιος, κατά την τελευταία μας συνάντηση της 13ης Ιουνίου 2013.
    Σε συνέχεια της ειλικρινούς  και εποικοδομητικής συνεργασίας μας, που ανέδειξε τις υπερβάλλουσες μειώσεις,  θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να αποτυπωθεί  και νομοθετικά.
Κατόπιν αυτών προτείνουμε:
         α. του 4ου εδαφίου, της παραγράφου 1 που προβλέπει την «κατάργηση αυτόματων προαγωγών στις ένοπλες δυνάμεις έως το 2014 με ετήσια απόδοση τουλάχιστον 88 εκατομμύρια ευρώ καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές»,
         β. του 6ου εδαφίου, της παραγράφου 2 που προβλέπει τη «μείωση συντάξεων στρατιωτικών και αστυνόμων λόγω της κατάργησης των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών».
    2.  Από τους στόχους-προβλέψεις του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως αυτές έχουν περιληφθεί στο Ν.4093/2012, τροποποιηθεί μεταγενέστερα με το Ν.4127/2013 και περιλαμβάνονται στον πίνακα 4, «Α. Παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών»  και συγκεκριμένα:
         α.  Από την παράγραφο 3 με τίτλο  Μισθολογικές παρεμβάσεις, στην παρέμβαση με α/α 17 «Νέο μισθολόγιο ενστόλων», τη διαγραφή του περιλαμβανόμενου για το έτος 2014 ποσού των 88,2 εκατ. ευρώ.
          β. Από την παράγραφο 4  με τίτλο  Συντάξεις,  στην παρέμβαση με α/α 8 «μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου»,  τη διαγραφή του περιλαμβανόμενου για το έτος 2014, ποσού των 161,8 εκατ. ευρώ (ή εφόσον απαιτείται λογιστική τακτοποίηση, τη μεταφορά του ποσού αυτού στο έτος 2013, διότι οι επιβληθείσες από 1/8/2012 μειώσεις στους βασικούς μισθούς των στρατιωτικών, έχουν υπερκαλύψει τους σχετικούς στόχους).
    Κύριε Υπουργέ.
    Ως Ομοσπονδία αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που επιδείξατε  για περιορισμό των αδικιών  που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί και θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία, στην κατεύθυνση εξάλειψης  των αδικιών που υπέστησαν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.
Διατελούμε  με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικολόπουλος Βασίλειος Ταξίαρχος εα
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παπαδόπουλος Βασίλειος Ταξίαρχος εΑ
ΤΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου