Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1179

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1179
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χαλασμένα φανάρια
2.Να καταβάλουν 27,8 εκατ. ευρώ καλεί ιδιοκτήτες off shore το ΣΔΟΕ
3.Τέλος οι αποδείξεις και ο συμπληρωματικός φόρος στα ενοίκια
4.Θα μας γδάρουν εαν δεν τους γδάρουμε... - Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ως 38 ευρώ/τ.μ. και 60 ευρώ/στρέμμα
5.Τα παράσιτα και ο ...Παράσιτος
6.Μήπως πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς τους....
7.ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
8.Το ισπανικό τραγούδι που έχει μόνο ελληνικές λέξεις και σαρώνει!
9.ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ "ΕΣΠΑΣΕ" ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ!
10.Ζητούσαν φακελάκι για να εκδώσουν άδεια πιτσαρίας
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12."Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χαλασμένα φανάρια
    Και ότι ετοιμαζόμουν να γράψω ‘’κάτι’’ για αυτό το θέμα, με πρόλαβε η ειδησεογραφία.
    Εδώ και αρκετούς μήνες, στη Θεσσαλονίκη, όποιο φανάρι χαλάει, χάλασε και πάει!.
    Δεν υπάρχει ( ?? ) κανείς για να αλλάξει μια λάμπα, αλλά προφανώς δεν υπάρχουν και λάμπες. Οι μόνοι δρόμοι που συντηρούνται ως προς την σηματοδότηση, είναι οι οδοί ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΕΓΝΑΤΙΑ, Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (παραλιακή ) και κανα δυό κάθετοί τους , στο κέντρο της πόλης. Σε όλη την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη, με την ευρεία έννοια ( από Εύοσμο μέχρι Καλαμαριά ) όποια λάμπα καεί, κάηκε.
    Το αποτέλεσμα είναι οικτρό και διαμορφώνονται άκρως επικίνδυνες συνθήκες κυκλοφορίας, ιδιαίτερα στην Νέα Εγνατία, όπου γίνεται το ‘’έλα να δείς’’.
    Συγκεκριμένα, πλησιάζεις το φανάρι , που το υπερυψωμένο στη μέση του δρόμου έχει δύο ενδείξεις ( λάμπες ), μια για ευθεία και μια για αριστερά. Από μακριά, ιδιαίτερα το βράδυ, βλέπεις κόκκινο. Όταν πλησιάζεις πολύ, βλέπεις ότι η ενδεικτική λάμπα για ευθεία είναι καμένη. Δεξιά, στην ίδια διασταύρωση, το φανάρι για ευθεία είναι πράσινο, αλλά δεν φαίνεται από τα ακλάδευτα δένδρα. Εσύ κόβεις ταχύτητα, μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται, και το λιγώτερο είναι να ακούσεις κορναρίσματα, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σου την ‘’κάτσει ‘’ και κανένας από πίσω. Αυτή δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ο κανόνας σχεδόν.
    Φανταστείτε, μεγάλη διασταύρωση, και να μην λειτουργούν οι μισές λάμπες στα φανάρια τους.
    Αυτό κρατάει μήνες τώρα, χωρίς κανείς να φιλοτιμηθεί.
    Δεν ξέρω  ποιος είναι υπεύθυνος, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Τροχαία, η Νομαρχία, ή ο φούφουτος. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ στην κυριολέξία.
    Δεν έχουν λεφτά για λάμπες και περιμένουν καμία δωρεά 1.000 Ε το πολύ ?
    Δεν έχουν προσωπικό γιατί το απέλυσαν ?
    Δεν έχουν μηχανήματα γιατί χάλασαν ?
    Καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Η πόλη, αρχίζει και μοιάζει με  την Βηθλεέμ των Παλαιστινίων, όπου υπάρχουν ΟΛΕΣ οι υποδομές, αλλά δεν δουλεύει τίποτα. ( Πήγα και τα είδα ).
    Μήπως και για αυτό φταίει το ΔΝΤ, η Μέρκελ, η τρό’ι’κα, ή οι Φιλισταίοι ?
    Ένα ‘’συγγνώμη, δεν το προσέξαμε, θα τα φτιάξουμε’’ είναι πολύ λίγο.
    Αργησε η ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, άργησαν πολλοί, μέχρι και εγώ άργησα.
Ανδρέας.

Newsit.gr
    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων διαπιστώνονται σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των χαλασμένων φαναριών, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων για τους οδηγούς. Το θέμα ανέδειξε σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Μακεδονία", προκαλώντας την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων της οποίας, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
    Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των υπευθύνων.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε πολλούς σηματοδότες κεντρικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών έχουν καεί οι λάμπες που φωτίζουν τον κόκκινο ή πράσινο σηματοδότη, ενώ, όπως τονίζεται, η αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της αυτοδιοικητικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποδίδει το πρόβλημα σε γραφειοκρατικές 'αγκυλώσεις' σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των απαιτούμενων κονδυλίων.

2.Να καταβάλουν 27,8 εκατ. ευρώ καλεί ιδιοκτήτες off shore το ΣΔΟΕ
 
newsbomb.gr
    Σαράντα ιδιοκτήτες υπεράκτιων (off shore) εταιρειών, στην περιοχή Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, τους οποίους εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καλούνται να καταβάλουν 27.810.000 ευρώ για ειδικό φόρο ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
    Μέχρι την καταβολή των φόρων έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου ακίνητα off shore εταιρειών καθόσον εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του N. 3296/04. Επίσης, στην Π.Δ. ΣΔΟΕ Πελοποννήσου ιδιοκτήτης off shore εταιρείας κατέβαλε 438.000 ευρώ για ειδικό φόρο ακινήτων που φοροδιέφυγε κατά τα έτη 2007-2012.
    Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έλαβε από το Δημόσιο επιχορήγηση ύψους 1.330.000 ευρώ. Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο υπερτιμολόγηση 455.000 ευρώ με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.822.000 ευρώ και προτάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακτηθεί το σύνολο της επιχορήγησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τέλος οι αποδείξεις και ο συμπληρωματικός φόρος στα ενοίκια
 
imerisia.gr 
Της Μαρίας Βουργάνα
    Φορολογικές ανατροπές με κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, επαναφορά του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση ή ανέγερση κατοικιών αλλά και επέκτασή του για την αγορά μετοχών, αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, αύξηση της προκαταβολής φόρου για ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, αύξηση του συντελεστή φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ φέρνει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:
             1.Κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του εισοδήματος. Σημειώνεται ότι για τα φετινά εισοδήματα το μέτρο ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ενώ προβλέπεται ποινή φόρου 22% σε όσους δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις.
             2.Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5%.
              3.Τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα θεωρούνται η απόκτηση ή ανέγερση ακινήτων, η αγορά μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ομολόγων καθώς και τα κεφάλαια που διαθέτει κάθε φορολογούμενος για να συστήσει οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο οποιασδήποτε εταιρείας.
             4.Αυξάνεται από το 10% στο 11% ο συντελεστής φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ ενώ παράλληλα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% και 3% εφόσον η επιφάνεια της κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τ.μ. Για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ διατηρείται ο συντελεστής 33%.
              5.Αυξάνεται στο 25% από 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι συντελεστές παραμένουν ως έχουν.
              6.Μειώνεται από 20% σε 15% ο συντελεστής φόρου υπεραξίας (μεταβιβάσεις ακινήτων, μετοχές κλπ).
               7.Αυξάνεται από 55% στο 80% η προκαταβολή φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.
              8.Με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι των μισθωτών θα φορολογούμενοι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» ως μισθωτή στην περίπτωση που οι ετήσιες επαγγελματικές δαπάνες τους (περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές) υπερβαίνουν τις 9.250 ευρώ.
              9.Το όριο ετήσιου εισοδήματος μέχρι το οποίο παραμένει προστατευόμενο μέλος οικογένειας νέος άνω των 18 ετών καθορίζεται έως τις 3.000 ευρώ, στο ύψος δηλαδή του τεκμηρίου διαβίωσης του άγαμου. Μέχρι τώρα το όριο είναι 2.900 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάθε νέος ηλικίας άνω των 18 ετών, μόνο με το τεκμήριο του άγαμου έπαυε να αποτελεί προστατευτόμενο μέλος της οικογένειας και να μην μπορεί ο υπόχρεος να διεκδικήσει το νέο οικογενειακό επίδομα που πλέον χορηγείται από το πρώτο παιδί.
             10.Κάθε παροχή σε είδος που δίνεται σε εργαζόμενο και υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα και φορολογούνται μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα.
             11.Δεν θα αναγνωρίζεται καμία επαγγελματική δαπάνη άνω των 500 ευρώ αν η πληρωμή της δεν έχει γίνει μέσω Τραπέζης ή με τραπεζική επιταγή.
            12.Καταργείται η έκπτωση φόρου 10% για τη διατροφή που καταβάλλει ο ένας σύζυγο στον άλλο.
           13.Καθορίζονται οι δαπάνες των επιχειρήσεων που δεν αναγνωρίζει η εφορία.
           14.Σφίγγει ο κλοιός για τις offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στο άρθρο 4 που προβλέπει τη φορολογική κατοικία των νομικών προσώπων αναφέρεται ρητά σε ποιες περιπτώσεις μία νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και με βάση αυτές ακριβώς τις διατάξεις θα φορολογείται ή όχι στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αναγκάσει τις υπεράκτιες εταιρείες να φορολογηθούν στην Ελλάδα για τα εισοδήματα που εισπράττουν. Ειδικότερα, μία νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για οποιοδήποτε φορολογικό έτος, εφόσον:
                        - συστάθηκε ή ιδρύθηκε σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο,
                       - έχει την καταστατική έδρα του στην Ελλάδα, ή
                       - ο τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια εκείνου του φορολογικού έτους.
            15. Φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του φορολογούμενου – ανέργου που υπερβαίνει ετησίως τις 10.000 ευρώ.
           16. Αυστηρότερες ποινές για όσους πιάνονται στα τεκμήρια διαβίωσης. Θα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή με συντελεστή 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για το υπερβάλλον ποσό.
Γ. Μαυραγάνης
    Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι «η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου. Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων».

4.Θα μας γδάρουν εαν δεν τους γδάρουμε... - Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ως 38 ευρώ/τ.μ. και 60 ευρώ/στρέμμα
 
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
    Στην επιβολή Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που αποτελεί και τον αντικαταστάτη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, προχωρά η κυβέρνηση και απ’ ότι φαίνεται στοχεύει να μας πάρει περισσότερα βάζοντας να πληρώσουν και αυτούς που διαθέτουν κάθε σπιθαμή ακίνητης περιουσίας...
    Προβλέπονται 33 διαφορετικοί συντελεστές για τα σπίτια, τα καταστήματα, τα γραφεία και τα οικόπεδα εντός σχεδίου που ξεκινούν από 1,8 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν έως και τα 32 ευρώ το τ.μ., ενώ για τα ακίνητα «φιλέτα» εκτός σχεδίου ο φόρος θα φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα.
    Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.
     Οι δυο πλευρές δε συμφώνησαν μόνο στο να πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και φέτος σε πέντε δόσεις (αντί για τέσσερις που υποτίθεται πως ήθελαν οι τροϊκανοί) αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν και στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
    Το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων είναι προαπαιτούμενο για τη δόση. Και τις επόμενες μέρες αναμένεται οριστική συμφωνία με την τρόικα, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.
    Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, ακόμη και στα αγροτεμάχια, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου. 
    Ο φόρος σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και γραφεία εντός σχεδίου θα υπολογίζεται με βάσει κλίμακα που θα έχει 33 συντελεστές.
     Κάθε συντελεστής θα αντιστοιχεί σε ποσό φόρου ανά τετραγωνικό. 
    Η κλίμακα θα ξεκινά από....... 1,8€ ανά τετραγωνικό και ο συντελεστής θα αλλάζει ανάλογα με την τιμή ζώνης, την παλαιότητα, τον όροφο, τον αριθμό των προσόψεων και την εμπορικότητα του δρόμου όπου βρίσκεται το ακίνητο.
    Έτσι, ο συντελεστής θα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 32 ευρώ ανά τ.μ. για τα λεγόμενα ακριβά ακίνητα. 
    Ο τελικός συντελεστής να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των τετραγωνικών της επιφάνειάς του κι έτσι θα προκύπτει ο τελικός φόρος.
    Ο φόρος για τα ακίνητα εκτός σχεδίου θα είναι στρεμματικός και θα ξεκινάει από το ένα ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 ευρώ για τα ακίνητα «φιλέτα». 
    Για τη διαμόρφωση του συντελεστή θα γίνεται με κριτήρια, τη γεωγραφική θέση (ορεινή, ημιορεινή, πεδινή, παραθαλλάσια), αν καλλιεργείται ή είναι χέρσα η έκταση, το είδος της καλλιέργειας και αν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη.
    Αφορολόγητο δεν υπάρχει αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις και απαλλαγές για ανέργους, πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους, ανάπηρους και άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Τα παράσιτα και ο ...Παράσιτος
Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος -Κιλκίς
«Έλα της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ' τη χώρα»
(Ν.Γκάτσος)
    Εν πρώτοις ένα ανέκδοτο, το οποίο δημοσιεύθηκε στο αθηναϊκό περιοδικό «Παρθενών», το 1878, και υποδηλώνει την αναξιοκρατία και τις ποταπές συναλλαγές του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και... υπόκοσμου. Νυν και αεί...
«Ο σουλτάνος διόρισε βεζύρη έναν άνθρωπό του, ολότελα αστοιχείωτο και κακοήθη, Χασάνης το όνομά του. Αρρωσταίνει βοριά κάποια στιγμή ο πατέρας του Χασάνη, καλεί το γιό του, τον ασπάζεται, τον αποχαιρετά και του λέει:
Παιδί μου, τώρα που θα πάω στον Κάτω Κόσμο, αν με ρωτήσουν πώς πάει το δοβλέτι (=το κράτος), τι να τους πω;
Πες τους πως ο Χασάνης, έγινε βεζύρης και θα καταλάβουν!...»
    Θα λέγαμε σήμερα στον πατέρα του Χασάνη:
    Πες τους, ότι ο Βενιζέλος έγινε περίπου πρωθυπουργός, ο Χρυσοχοϊδης, η Θεοφιλοπούλου, ο Μητσοτάκης, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης και λοιποί παρόμοιοι έγιναν υπουργοί και θα καταλάβουν πώς πάει το δοβλέτι!...
    Ερώτηση: Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, όταν ψήφιζαν τον κ. Σαμαρά του έδωσαν εντολή να συμπορευτεί με το ψυχορραγόν ΠΑΣΟΚ; Σίγουρα όχι. Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε αναρριχητικό φυτό. Σφιχτοτυλίγεται γύρω από το κορμό, που προς το παρόν στέκει όρθιος, και επιβιώνει. Ο ξενιστής και το παράσιτο για να χρησιμοποιήσουμε όρους της βιολογίας. Κάποια στιγμή το παράσιτο εξαντλεί και καταστρέφει τον ξενιστή.    
    (Ωραιότατη η γλώσσα μας. Ξενιστής από το ρήμα ξενίζω που σημαίνει φιλοξενώ και παράσιτο,  από τή πρόθεση παρά+σίτος. Στην αρχαιότητα παράσιτος ονομαζόταν ο ευτελής και χαμερμπής άνθρωπος, ο οποίος πήγαινε απρόσκλητος στα συμπόσια των πλουσίων και μέσω κολακειών, γαλιφιών και άλλων ταπεινών τρόπων, εξασφάλιζε την ανοχή των συνδαιτημόνων και την εύκολη σίτισή του. Ο σπουδαίος αρχαίος συγγραφέας «σπουδαιογελοίων» ή «κλαυσιγελώτων», όπως ονόμαζαν τα σατιρικά κείμενα, Λουκιανός είχε συγγράψει χαριέστατο διάλογο με τίτλο «περί παρασίτου». Οι παράσιτοι, τα παράσιτα νεοελληνιστί, εξελίχθηκαν, συν τω χρόνω, σε γελωτοποιούς. Και έκτοτε δεν απώλεσαν την ιδιότητά τους αυτή. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων οι ετυμολογικές παρεκβάσεις δεν έχουν καμμία σχέση με πρόσωπα που ζουν ή γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα. Εξάλλου, στην αρχαία Αθήνα, ο Παράσιτος ήταν και αξίωμα, που ανατίθετο σε επιφανή και γενικής υπολήψεως απολαύοντα άνδρα- να, όπως ο κ. Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος- επιφορτισμένο με την αποθήκευση και διαφύλαξη των προσφερομένων στους ναούς προϊόντων και κυρίως σιτηρών).
    Επανερχόμεθα. Θα αντιτείνει κάποιος. Τι να έκανε ο Σαμαράς; Μετά την «αποτείχιση» του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση του Ζαλόγγου, «του βουνού και του λόγγου» που θα έλεγε και ο Γρανίτσας, αν δεν συνεργαζόταν με τον «Παράσιτο», θα έπρεπε να προκηρύξει εκλογές. Και τότε η χώρα θα καταστρεφόταν και οι αγορές θα μας διαμέλιζαν και οι Τρόϊκες θα μας ποδοπατούσαν και οι Γερμανοί θα «ξανάρχονταν» και λοιπά και λοιπά. Έτσι μας τα είπαν η Όλγα, ο Παύλος, ο Πρετεντέρης και τα ποικιλώνυμα κύμβαλα της εξουσίας και παραεξουσίας· άρα έτσι πρέπει να είναι. Γιατί να γίνουν εκλογές; Η χώρα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης. Το αποφώλιον τέρας της κρίσης ξεδοντιάστηκε, μας επαινούν ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, «το» Κομισιόν, για να επιβεβαιωθούν και πάλι οι σοφοί ημών πρόγονοι, όταν έλεγαν «επαινούμενος γαρ υπό την εναντίων αγωνιώ μη τι κακόν είργασμαι», όταν με επαινούν οι εχθροί αγωνιώ μήπως κάνω κάτι κακό.
    Εκλογές βεβαίως, αφού αλλιώς δεν μπορούμε να χαλάσουμε τα τέρατα. Να μην στρογγυλοκάθονται τέσσερα χρόνια οι καντιποτένιοι που τρώνε την ψυχή μας. Ίσως έτσι ξετρυπώσει από την λάσπη και κάποιος ηγέτης με τόλμη και αρετή. Πόσο Βαρβιτσιώτη ή Χρυσοχοϊδη αντέχουμε ακόμη; Αυτοί θα βάλουν τάξη ή ο Κυριάκος ο πορφυρογέννητος; Εκλογές και λίγοι-λίγοι στις βίλες τους, να χαθούν απ' τα μάτια μας. Ως πότε ο Παράσιτος που λέγαμε, θα αναλαμβάνει αξιώματα, τα οποία είναι κι αυτά περιουσία του λαού;
    Αν είχαμε πολιτικούς με αρετή και τόλμη θα έπρατταν, την εποχή που ζούμε, αυτό που έκαναν τα λιοντάρια της Εθνεγερσίας.
    Η γενιά του Εικοσιένα είχε ήθος, ατομικό και συλλογικό. Το 1834, ο Μακρυγιάννης, βλέποντας τη δυστυχία των αγωνιστών και την εξαχρείωση των ανθρώπων της εξουσίας, που ενώ στους «γυμνούς και ξυπόλυτους» λένε ότι «η πατρίς είναι πτωχή», σκορπίζουν το δημόσιο χρήμα σε ανάξιους, «εις τους δούλους και κόλακάς των», προτείνει περικοπή όλων ανεξαιρέτως των μισθών για να επιβιώσουν οι ανέστιοι και πένητες αδελφοί. Ακόμα και μέσα στο κλίμα της διαφθοράς και της παραλυσίας που κυριαρχούσαν στην ξενοκρατούμενη μετεπαναστατική Ελλάδα οι αγωνιστές διατηρούσαν ακέραιο τον ζήλο τους για το καλό της κοινότητας και κυρίως το προσωπικό ήθος τους. Ο Ν. Δραγούμης αφηγείται ότι σε μία επίσκεψή του στον ναύσταθμο του Πόρου, διαβαίνοντας την πύλη στο πλευρό του ναύαρχου Σαχτούρη, βλέπει ένα γέροντα να σκουπίζει σκυφτός. «Γιατί δεν δίνεις τη σκούπα σε κάποιο νεότερό σου;», τον ρωτάει. «Κάμνω το χρέος μου! » Απεκρίθη μετά τραχύτητος ο πρεσβύτης και ύψωσε το παράστημά του.
    Είχε και πλήρη επίγνωση του ιστορικού παρελθόντος και της προγονικής εύκλειας η γενιά του Εικοσιένα. Έβλεπε ως πολυτίμητη περιουσία του ελεύθερου και ανεξάρτητου έθνους τα λείψανα του αρχαίου πολιτισμού. «Δι' αυτά πολεμήσαμεν!», είπε ο Μακρυγιάννης σε δύο στρατιώτες που στα χρόνια του Αγώνα παζάρευαν να πωλήσουν σε ξένους δύο αγάλματα. «Να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας». Έδωσε στους στρατιώτες 350 τάληρα και τα έσωσε. Θα τα προσφέρει αργότερα στον Όθωνα «να χρησιμέψουν διά την πατρίδα». Ποιά πατρίδα, αγαθέ Μακρυγιάννη; Πουλήθηκαν ή χαρίστηκαν μαζί με μύρια άλλα σε ξένους.
    Το παράδειγμα του Μακρυγιάννη, του πατριδοφύλακα στρατηγού, ας συγκριθεί και με το τωρινό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας  «σε κάτι Ευρωπαίγους» και άλλους παραλυμένους της οικουμένης. Από την τσέπη του πλήρωσε για να σωθούν τα τιμαλφή του αρτιγενούς κράτους.  Τώρα οι παράσιτοι άδειασαν την τράπεζα, στην οποία συνδαιτημόνες έπρεπε να είναι ο λαός,  και γέμισαν τις τράπεζες με τον «κόπο» τους....

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Μήπως πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς τους....
 
      Αγαπητοί αναγνώστες του blog της ΕΑΑΣ Λάρισας, αν γράψετε σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης στο internet το νούμερο "817" και τη λέξη "φακέλους" θα εμφανισθεί σε πάμπολλα blogs και sites ένα άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος άφησε στον κ. Αβραμόπουλο 817 ανυπόγραφους φακέλους.
    Αν κάνουμε μία υπόθεση εργασίας και δεχτούμε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος, λέμε αν, τότε αβιάστως θα πρέπει να μην μείνουμε στην πολιτική ευθύνη του τέως ΥΠΕΘΑ ,αλλά και να απαιτήσουμε την επιστροφή των μισθών του ιδίου αλλά και όλων των συμβούλων του. Αν αυτό επιτευχθεί (ουτοπία) θα λειτουργήσει ως δεδικασμένο και θα αναγκάσει όχι μόνον τον νέο Υπουργό αλλά και όλους τους καινούργιους συμβούλους να τρέχουν και να μην φθάνουν. Να μας αντιμετωπίσουν πλέον με τη σοβαρότητα που μας αξίζει.
    Και για να μην είμαστε άδικοι το ίδιο πρέπει να γίνει και με όλα τα Υπουργεία.
    Διοίκηση δια του παραδείγματος κύριε Πρωθυπουργέ και επιτέλους έλεγχος και τιμωρία.

7. ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Καλά, φιλοσοφία χρειάζεται ?
Ο πρωθυπουργός μας, είπε ότι κόβει μισθούς για να μην κάνει απολύσεις, έτσι δεν είναι ?
Αφού οι απολύσεις θα έφερναν μεγαλύτερη κατακραυγή από όση υπάρχει σήμερα, εφαρμόζεται άλλο σατανικό σχέδιο.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ !
Σοφό….! Αλλά, όλα αυτά είναι η συνέχεια του πολέμου που άρχισε από το 1974,
με μοναδικό εχθρό των πολιτικών, τον ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ.
Τον μόνο που μπορεί να τους πάρει την κουτάλα από το χέρι.
Χρειάζονται αποδείξεις περισσότερες ?
 
    Όταν οι αποδοχές του αρχηγού ΓΕΣ κυμαίνονται γύρω στα 2.000 ευρώ, τότε με τι χρήματα μπορεί να επιβιώσει ο απλός αξιωματικός όταν πάρει φύλλο πορείας για να μεταβεί και να υπηρετήσει σε μονάδα μακριά από τη γενέτειρά του; Στο δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα οι ένστολοι απαντούν με παραίτηση...
    Δεν έχουν άλλα “όπλα” να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν καθώς ούτε να αφήσουν το σπίτι τους μπορούν και να νοικιάσουν άλλο στο χώρο μετάθεσης τους , ούτε έχουν τη δυνατότητα να συντηρούν δύο σπίτια.
    Η κρίση βρήκε τους περισσότερους αξιωματικούς να έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, όπως και τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους όταν έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους πάνω από 40%.
    Παράλληλα λειτουργεί σε αυτούς και ο φόβος ότι δεν θα προλάβουν να πάρουν το εφάπαξ για το οποίο έχουν καταβάλει πολλές εισφορές καθώς εκτιμούν ότι στο άμεσο μέλλον αυτό θα καταργηθεί.
    Το αποτέλεσμα είναι ο Ελληνικός Στρατός να ξεμένει από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς . Φεύγουν έμπειροι ένστολοι στην πιο παραγωγική τους ηλικία για τους οποίους η πολιτεία για να τους σπουδάσει και να τους μετεκπαιδεύσει έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά. Φτάσαμε στο σημείο καθημερινά να αποχωρούν από το στράτευμα
αξιωματικοί στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος.
    Από τις αρχές του έτους έχουν αποχωρήσει έως σήμερα 640 αξιωματικοί ηλικίας από 45 έως 50 ετών όταν πέρυσι στη Σχολή Ευελπίδων εισήλθαν μόλις 210 σπουδαστές. Εκφράζονται φόβοι ότι εάν συνεχιστεί με τον ρυθμό αυτό η φυγή των αξιωματικών από το στράτευμα, τότε θα δημιουργηθεί ένα κενό που η “γεφύρωση” του θα προκαλέσουν πλήγμα στην ποιότητα του στρατεύματος.
    Και ίσως το κακό δεν σταματάει εδώ . Υπάρχει ,βάση των μνημονίων, σχέδιο να περικοπούν και άλλα 80 εκ. ευρώ από το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων κάτι για το οποίο βέβαια ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος , κατά την τελετή παραλαβής των νέων του καθηκόντων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα προσπαθήσει να το αποτρέψει.
    Πάντως μεγάλο κύμα φυγής αξιωματικών υπήρξε και το 2010, έτος κατά το οποίο δρομολογούνταν αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
    Συγκεκριμένα οι αποχωρήσεις αξιωματικών από τον Ελληνικό Στρατό τα προηγούμενα χρόνια ήταν ως εξής:
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
2013 (πρώτο 6μηνο) 640
2012 571
2011 322
2010 881
2009 360

    Να σημειώσουμε ότι οι παραιτήσεις γίνονται υποχρεωτικά δεκτές από τότε που έπαυσε το καθεστώς επιστράτευσης.
    Η κατάσταση και με τους υπαξιωματικούς δεν είναι καλύτερη καθώς και σε αυτή την τάξη παρατηρούνται πολλές παραιτήσεις.
    Συγκεκριμένα:
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
2013 (πρώτο 6μηνο) 260
2012 237
2011 176
2010 322
2009 129

    Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο εισάγονται στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών 262 σπουδαστές, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το κενό που δημιουργείται όταν ήδη το πρώτο εξάμηνο του έτους έχουν παραιτηθεί περίπου όσοι εισήλθαν την προηγούμενη χρονιά.
    Τι θα γίνει άραγε εάν μέχρι το τέλους του έτους διπλασιαστούν οι παραιτήσεις;

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.Το ισπανικό τραγούδι που έχει μόνο ελληνικές λέξεις και σαρώνει!

    Ένα ισπανικό τραγούδι που περιλαμβάνει μόνο ελληνικές λέξεις κάνει το γύρο των ελληνικών social media και σαρώνει.
    Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, όταν κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Κούβα είδε σε ένα βιβλιοπωλείο ένα βιβλίο με τίτλο: Οι 17.000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
    Έτσι το τραγούδι του ενώ ακούγεται ισπανικό δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!
    Ο ίδιος δήλωσε ότι : Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι Ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες, είπε...
    Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού του Ντανιέλ Αρμάντο (Daniel Armando).
"Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia.
Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)
Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.
Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)
Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)"

9.ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ "ΕΣΠΑΣΕ" ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ!
 
    Μ'ένα γυάλινο μπουκάλι επιτέθηκε στην ιδιοκτήτρια ενός καφενείου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, ένας νεαρός Βούλγαρος χτυπώντας την με απίστευτη αγριότητα στο κεφάλι για να αρπάξει τις εισπράξεις του καταστήματος! Η γυναίκα τραυματίστηκε, αλλά ο 19χρονος κακοποιός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει στο σκοπό του.
    Περίοικοι που άκουσαν τις κραυγές της 57χρονης γυναίκας έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και ο νεαρός κακοποιός αναγκάστηκε να το βάλει στα πόδια άπρακτος. Η περιγραφή του δόθηκε στους άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν κοντά στον ποταμό Κρουσοβίτη και να τον συλλάβουν. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που του άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας και απλή σωματική βλάβη, ενώ η 57χρονη διακομίστηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
    Αναζητήσεις σε όλη την Ημαθία κάνουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπίσουν έναν άγνωστο κακοποιό που εισέβαλε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του στο κατάστημα εμπορίας ελαστικών ενός 70χρονου στην Αλεξάνδρεια και τον χτύπησε άγρια με σιδερολοστό στο κεφάλι και με τα χέρια σε διάφορα σημεία του σώματός του! Ο δράστης άρπαξε από το ταμείο και τις τσέπες του θύματος 1.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ
10.Ζητούσαν φακελάκι για να εκδώσουν άδεια πιτσαρίας
ΑΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ‘’ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ’’
 
Ethnos.gr 
    Ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με 3ετή αναστολή, στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, σε ανδρόγυνο υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι, ότι ζήτησαν «φακελάκι» για να προωθήσουν την έκδοση άδειας λειτουργίας πιτσαρίας στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
    Πρόκειται για έναν 50χρονο υπάλληλο του δήμου Αριστοτέλη και την 46χρονη σύζυγό του, υπάλληλο στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
    Μαζί τους καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με 3ετή αναστολή, ένας 65χρονος ιδιώτης, ο οποίος εμφανίστηκε ως «μεσάζων», υποσχόμενος στον επιχειρηματία ότι θα τακτοποιούσε την υπόθεσή του.
    Κατά την απολογία τους, οι δύο υπάλληλοι έκαναν λόγο για «σκευωρία» που τους έστησε ο 65χρονος.
    Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως «μεσάζων» ζήτησε και πήρε από τον καταγγέλλοντα 800 ευρώ, από τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, θα κρατούσε τα 100 ευρώ, και τα υπόλοιπα προορίζονταν για το ζευγάρι.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.  ΡΩΤΑΩ ΟΜΩΣ.  ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ????

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1316 -  Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας. Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου της Αχαίας. ( ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΑΧΥΡΩΝΑ )
1321 – Γεννήθηκε η Ιωάννα του Πύργου, βασίλισσα της Σκωτίας
1549 - Γεννήθηκε ο Φραντσέσκο Μαρία Ντελ Μόντε, Ιταλός διπλωμάτης
1610 - Ο Τζον Γκάι αναχωρεί από το Μπρίστολ μαζί με άλλους 39 άποικους, για τη Νέα Γη στον Καναδά.
1717 - Γεννήθηκε ο Πέτρος Γ', βασιλιάς της Πορτογαλίας
1770 - Αρχίζει η ναυμαχία του Τσεσμέ μεταξύ της Ρωσικής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
1793 - Γεννήθηκε ο Πάβελ Πέστελ, Ρώσος επαναστάτης
1794 - Γεννήθηκε ο Σιλβέστερ Γκράχαμ, αμερικανός ιερωμένος και διαιτολόγος, που έφτιαξε πρώτος μπισκότα ολικής αλέσεως. (Θαν. 11/9/1851
1820 - Γεννήθηκε ο Ουίλιαμ Ράνκιν, Σκωτσέζος μηχανικός και φυσικός
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Οι Έλληνες αγωνιστές Νικόλαος Στουρνάρης, Αθανάσιος Μάνταλος και αδελφοί Λαγκαδά κηρύσσουν την Επανάσταση στην επαρχία Ασπροποτάμου στην Πίνδο. Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες.
1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, 600 Έλληνες νικούν πάνω από 3.000 Τούρκους, υπό τον Ομέρ Πασά της Καρύστου, στην περιοχή Μαραθώνα.
1837 - Γεννήθηκε ο Ιωακείμ Δ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1867 - Κρητική Επανάσταση Οι πασάδες Ομέρ Μεχμέτ και Ρεσίτ εισβάλλουν στα Σφακιά και καταλαμβάνουν το ανατολικό τμήμα.
1889 - Γεννήθηκε ο Ζαν Κοκτώ, Γάλλος συγγραφέας
1897 - Γεννήθηκε ο Γεώργιος Γρίβας - «Διγενής», κύπριος στρατιωτικός και πολιτικός, ιδρυτής της δεξιάς οργάνωσης «Χ» στην Κατοχή και της απελευθερωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ στην Κύπρο. (Θαν. 27/1/1974)
1909 – Πέθανε ο Νεόφυτος Η΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1911 - Γεννήθηκε ο Ζωρζ Πομπιντού, Γάλλος πολιτικός
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία πρώτη μάχη του ελληνικού στρατού στη περιοχή Ουτς Σαράι.
1928 - Γεννήθηκε ο Πιέρ Μωρουά, Γάλλος πολιτικός
1930 -  Ο έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να πέσει από τους καταρράχτες του Νιαγάρα μέσα σ' ένα βαρέλι. Εγκλωβίζεται, όμως, στο πίσω μέρος του καταρράκτη για 18 ώρες και πεθαίνει από ασφυξία
1942 - Β' Π.Π. Οι Γερμανοί εκτελούν στη Καισαριανή (Αθήνα) τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Η. Καζάκο και τον Γ. Κωτούλα επίσης αξιωματικό του Λ.Σ. που διευκόλυναν τη φυγή Ελλήνων στη Μέση Ανατολή.
1943 - Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1946 -  Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι
1948 -  Πέθανε ο Ζορζ Μπερνανός, γάλλος συγγραφέας (Κάτω από τον ήλιο του Σατανά). (Γεν. 20/2/1888
1950 -  Πέθανε ο Σαλβατόρε Τζουλιάνο, ιταλός μαφιόζος. (Γεν. 16/11/1922)
1950 - Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1956 - Γεννήθηκε ο Οράσιο Κάρτες, Παραγουανός πολιτικός
1962 - H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1964 -  Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για την λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά
1966 - Γεννήθηκε ο Τζιανφράνκο Τζόλα, Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1969 -  Πέθανε ο Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. (Γεν. 18/5/1883
1969 - Πέθανε ο Βίλχελμ Μπακχάουζ, Γερμανός πιανίστας
1975 - To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991 - Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.
1996 -  Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό
2006 - Πέθανε ο Κεν Λέι, Αμερικανός επιχειρηματίας
2007 - Πέθανε ο Κέρουιν Μάθιους, Αμερικανός ηθοποιός

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ – ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ - ΣΟΦΙΕΣ
12."Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
 
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
     Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:
"Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
-"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.
-"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός.
-"Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος"είπε ένας άλλος μαθητής.
Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση: "Μα τότε δεν είναι δυνατόν να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά.. καμμιά δεν ικανοποίησε τον δάσκαλο..
"Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε κυριολεκτικά όταν είμαστε θυμωμένοι;
Γιατί όταν θυμώνουν δύο άνθρωποι, οι...καρδιές τους απομακρύνονται πολύ..και για να μπορέσει ο ένας να ακούσει τον άλλο θα πρέπει να φωνάξει δυνατά,για να καλύψει την απόσταση..
Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιό δυνατά θα πρέπει να φωνάξουν για ν'ακουστούν.
Ενώ αντίθετα τι συμβαίνει όταν είναι ερωτευμένοι;
Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνήσουν, κάθε άλλο, μιλούν σιγανά και τρυφερά..
Γιατί; Επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ελάχιστη. Μερικές φορές είναι τόσο κοντά που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλήσουν... παρά μονάχα ψιθυρίζουν.
Και όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχθούν. Έτσι συμβαίνει όταν δυό άνθρωποι που αγαπιούνται πλησιάζουν ο ένας προς τον άλλον.
    Στο τέλος ο Σοφός είπε συμπερασματικά:
"Οταν συζητάτε μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μην λέτε λόγια που σαν απομακραίνουν, γιατί θα φτάσει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο μεγάλη που δεν θα βρίσκουν πιά τα λόγια σας το δρόμο του γυρισμού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου