Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1178

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1178
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
2.Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
3.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
5.Στοιχεία για το Χρέος κατέθεσε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας
6.«Μειώστε τις συντάξεις» απαιτεί η τρόικα – Οι «καυτοί» διάλογοι με Βρούτση
7.Όχι στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας - Διαμαρτύρονται και οι εφοριακοί
8.Εύσημα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ στον Αντ. Σαμαρά
9.Ανακύκλωση πολιτικών λυμάτων
10.Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ..........
11. ΠΟΙΗΣΗ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
Κυκλοφόρησαν δύο νέες εκδόσεις της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 
Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος από την πλευρά των Οθωμανών
Το Μακεδονικό και η Γερμανία.Απόρρητα έγγραφα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών 1904-1912
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Αδελφών Κυριακίδη, κυκλοφόρησε τις νέες εκδόσεις της Αναστ. Ιορδάνογλου,
     Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος από την πλευρά των Οθωμανών, σελ. 203 και Στρ. Δοδρανάς – Βάιος Καλογρηάς,
    Το Μακεδονικό και η Γερμανία. Απόρρητα έγγραφα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών 1904-1912, σελ. 464.
     Είναι οι προτελευταίες από τις 17 εξειδικευμένες επιστημονικές μελέτες, τις οποίες η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει στα Εκατό Χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας. Κυκλοφορούν ήδη σταδιακά από τις αρχές του 2012. Τεκμηριώνουν και φωτίζουν όσα κρίσιμα γεγονότα διαδραματίσθηκαν στον μακεδονικό χώρο πριν, κατά και μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Για πρώτη φορά φέρνουν στο φως απόρρητα έγγραφα από τα Κρατικά Αρχεία των χωρών εκείνων που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα.
    Η μελέτη Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος από την πλευρά των Οθωμανών αξιολογεί και δημοσιεύει πρώτη φορά έγγραφα προερχόμενα από τα Οθωμανικά Αρχεία. Η ροή τους αφηγείται τους Βαλκανικούς Πολέμους από την οθωμανική πλευρά. Αποδεικνύουν ότι:
          1. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν αντελήφθη τη Βαλκανική Συμμαχία μέχρι σχεδόν την έκρηξη του πολέμου και ήταν παντελώς ανέτοιμη να τον αντιμετωπίσει.
          2. Η επέμβαση των Νεοτούρκων αξιωματικών στην πολιτική σκηνή της Αυτοκρατορίας προκάλεσε το απόλυτο χάος και διέλυσε τον ηγετικό ιστό της και
          3. Το Βουλγαρικό Κομιτάτο προκάλεσε την παραμονή των πολέμων τόσο πολλές δολιοφθορές στη Μακεδονία, ώστε οι Οθωμανοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μόνη κύρια απειλή προερχόταν από τους Βουλγάρους. Διέπραξαν μοιραίο λάθος.
     Η μελέτη Το Μακεδονικό και η Γερμανία. 1904-1912 δημοσιεύει, επίσης πρώτη φορά, απόρρητα έγγραφα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών τα οποία αποδεικνύουν ότι η Γερμανική Αυτοκρατορία διαδραμάτισε έμμεσο αλλά σημαντικό ρόλο κατά την ένοπλη αποκορύφωση του Μακεδονικού την περίοδο 1904-1912 προκειμένου να προωθήσει τους στρατηγικούς της στόχους στα Βαλκάνια και στην Ανατολή. Την εικόνα της τότε γερμανικής πολιτικής στη Μακεδονία ολοκληρώνει η μελέτη Η Γερμανική Αυτοκρατορία και οι
Βαλκανικοί Πόλεμοι που ήδη κυκλοφόρησε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσσαλονίκη, 2 Ιουλίου 2013__

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
Ethnos.gr 
    Νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που εντοπίστηκαν στην περιοχή Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.
    Οι Αλβανοί φυγάδες εγκλωβίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε χαράδρα στην Κόνισκα του Θέρμου και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων της ΕΚΑΜ.
    Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη χαράδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο και εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΕΚΑΜ που χρησιμοποιούσαν θεσμικές κάμερες.
     Οι Αλβανοί, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.
    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη ενός τρίτου δραπέτη, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο επεισόδιο της ανταλλαγής των πυροβολισμών, συνεπλάκησαν και οι υπόλοιποι δύο καταζητούμενοι δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.
    Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα, ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.
    Οσον αφορά στην ταυτότητα των νεκρών δραπετών, οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση, ωστόσο πιθανότατα πρόκειται για τους Μουρατάι Κρίστακ και τον Έντισον Λίκα.
    Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.
    Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει τις έρευνες τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αξιοποιώντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.
    Στις 17 Ιουνίου, οι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει έναν 37χρονο αστυνομικό της ασφάλειας Λειβαδιάς, στο Δίστομο της Βοιωτίας. Οπως είχε αναφέρει συνάδελφος του θύματος, στο πρόσωπο του ενός εκ των δραστών που πυροβόλησε, αναγνώρισε τον έναν δραπέτη και συγκεκριμένα τον 36χρονο Μάριο Κόλα.
    Ορισμένοι από τους δραπέτες είχαν εμπλακεί πριν λίγο καιρό σε άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μετά από ληστεία σε τράπεζα στα Ισθμια, με τραγική συνέπεια τον θάνατο μιας 25χρονης κοπέλας. Στη ληστεία αυτή είχε συμμετάσχει ο επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα, καθώς αναγνωρίστηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας.

3.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
 
    Με την αναγγελία της είδησης ότι μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών έπεσαν νεκροί δυο από τους δραπέτες των φυλάκων Τρικάλων που καταδιώκονταν στην ορεινή Ναυπακτία στα πλαίσια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, ο πρόεδρος του  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Σ.Ε.Ε.)  κος Γεώργιος Γερούλης,  προεβη στην ακόλουθη δήλωση:
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Σ.Ε.Ε.)  οφείλει να συγχαρεί και να εκφράσει τις ευχαριστίες του  στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι με αυταπάρνηση, πιστοί στον όρκο τους , συμμετέχουν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, εντοπισμού και σύλληψης των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, αιμοσταγών δολοφόνων της άτυχης κοπέλας στην Κόρινθο και του αστυνομικού στο Δίστομο.
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Σ.Ε.Ε.)  παράλληλα επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του και να καταγγείλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που καθημερινά απαξιώνουν τους άνδρες και γυναίκες των Σ.Α. και Ε.Δ. και τους οδηγούν στην εξαθλίωση. 
    Οι κυβερνητικοί εταίροι κατ επιταγή των ξενόφερτων αφεντικών τους , θυσιάζουν, στο βωμό του κέρδους των τοκογλύφων, ένα από τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούται με συνταγματική επιταγή ο πολίτης. Το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Σ.Ε.Ε.)  αναγνωρίζοντας το έργο των ανδρών και γυναικών των   Σ.Α.  υπόσχεται να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας τους, έτσι ώστε να εμπεδωθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια που, ένεκα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών, σε πολλές περιοχές είναι ανύπαρκτη. 
Θεόδωρος Διαμάντης Εκπρόσωπος Τύπου

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
G3A3 ΚΑΙ Α4 ΠΡΟΣ 45 Ε ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΙ 12 Ε ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ.
ΤΑ 45ΡΙΑ, ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ…
ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
 
    Ελληνική πολεμική βιομηχανία, τέλος, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε! Τα τρία εργοστάσια των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ  θα έχουν την τύχη της ΕΡΤ, δηλαδή κλείνουν και χιλιάδες εργαζομένων απολύονται και θα δημιουργηθεί μια μικρή εταιρεία με άξονα την ΕΑΒ.
     Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
     Αυτό η κυβέρνηση το αποκαλεί "αναδιοργάνωση εν λειτουργία" και περισσότερο απ'όλα φυσικά θα πληγούν τα ΕΑΣ που εδώ και καιρό "έχουν μπει στο μάτι" της τρόικα, λόγω της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που έχουν.
     Τα ΕΑΣ έχουν το "δεύτερο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας", όπως αποκαλείται, μετά από αυτό του Ελληνικού στον χώρο των εγκαταστάσεων στο παλιό εργοστάσιο του Μαρτσινιώτη, μια τεράστια έκταση πολύ μεγάλης αξίας που ξεκινά από την Αττική Οδό στα βόρειά της και φτάνει στην λεωφόρο Ηλιουπόλεως σε απόσταση 15' από την πλατεία Συντάγματος με ΙΧ.
     Επίσης έχουν τρεις τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους στα λιμάνια Ελευσίνας, Λαυρίου και Αιγίου, μαζί, φυσικά με όλη την λοιπή ακίνητη περιουσία τους.
     Η σύσκεψη των δύο υπουργών ολοκληρώθηκε και εκεί σφραγίστηκε η μοίρα της ελληνικής κρατικής βιομηχανίας η οποία 38 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, απλά μας τελείωσε και επιστρέψαμε σε μία εποχή όπου ούτε καν σφαίρες για τυφέκια δεν θα κατασκευάζονται.
     Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε προτάσεις αγοράς των εργοστασίων από διάφορες πλευρές...
     Με πολύ δυσάρεστη απόφαση για τους εργαζόμενους και την άμυνα της χώρας  ξεκίνησε την θητεία της η Φ.Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας... Γιατί, δεν το περιμένατε ? Η πρώτη εντύπωση, είναι συνήθως και σωστή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Στοιχεία για το Χρέος κατέθεσε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας
Το ‘’0,6’’ τι το θέλουν ? Για να είναι πειστικοί στο ποσό ? Όπως όταν η τιμή είναι 129,99 και όχι 130 ?
Τελικά, είναι τρελοι οι άνθρωποι, και στην τρέλα τους παίρνουν και εμάς στο λαιμό τους.
Πού είσαι, ρε Ροβεσπιέρο, να τακτοποιήσεις την κατάσταση…
imerisia.gr
    Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη και του χαρτοφυλακίου των διαχειριστικών πράξεων (μετά swap), στις 31.5.2013 ανήλθε στο ποσό των 317.856.083.972,06 ευρώ
    Αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
    Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη και του χαρτοφυλακίου των διαχειριστικών πράξεων (μετά swap), στις 31.5.2013 ανήλθε στο ποσό των 317.856.083.972,06 ευρώ Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αναλύεται ως εξής:
ΟΜΟΛΟΓΑ και ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
    Ομόλογα και βραχυπρόθεσμοι τίτλοι: 94.928.122.169,12 ευρώ
    Ειδικότερα, το ύψος του χρέους για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα ανήλθε σε 79.971.613.601,99 ευρώ.
    Από αυτά το ύψος του χρέους για ομόλογα στην αγορά εσωτερικού ανήλθε σε 75.715.573.350,30 ευρώ, για τα ομόλογα της αγοράς εξωτερικού σε 4.095.500.255,69 ευρώ και για τιτλοποιήσεις εξωτερικού σε 160.539.996 ευρώ.
    Το ύψος του χρέους για τους βραχυπρόθεσμους τίτλους ανήλθε σε 14.956.508.567,13 ευρώ.
    Από αυτά τα 14.836.379.000 αφορούν σε έντοκα γραμμάτια και τα 120.129.567,13 σε έντοκα γραμμάτια σε φυσικούς τίτλους.
ΔΑΝΕΙΑ
    Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης για τα Δάνεια ανήλθε συνολικά σε 222.927.961.802,94 ευρώ.
    Από το ποσό αυτό, τα 5.209.905.460,30 ευρώ αφορούν σε δάνεια της ΤτΕ.
    Τα 118.500.000 σε λοιπά δάνεια Εσωτερικού.
    Ποσό 7.045.476.051,12 ευρώ αφορά σε ειδικά και διακρατικά δάνεια.
    Ποσό 205.256.131.127,31 ευρώ είναι δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης, ποσό 5.297.949.164,21 είναι λοιπά δάνεια εξωτερικού.
    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα μετά  από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί σε ποιο ποσό ανέρχεται το συνολικό ελληνικό χρέος μέχρι 31.5.2013 και σε ποιους οφείλεται το χρέος αυτό.

6.«Μειώστε τις συντάξεις» απαιτεί η τρόικα – Οι «καυτοί» διάλογοι με Βρούτση
imerisia.gr 
    Μπορεί επισήμως το υπουργείο Εργασίας να αρνείται πως στη συνάντηση της Τρίτης η τρόικα ζήτησε μειώσεις συντάξεων, αλλά φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν πρόταση βόμβα για νέο... τσεκούρι. Όλοι οι διάλογοι με τον Γιάννη Βρούτση.
    Και αυτό γιατί φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις του Γιάννη Βρούτση πως οι «μαύρες τρύπες» του ασφαλιστικού θα καλυφθούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο τις συντάξεις.
    «Οι Γερμανοί παίρνουν μικρότερες συντάξεις από τους Έλληνες» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν στον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
    Η αναφορά μάλιστα από μέρους της Τρόικας συνοδεύτηκε και από την σύγκριση του μέσου εισοδήματος από σύνταξη στην Ελλάδα, που είναι 915 ευρώ, έναντι της μέσης σύνταξης στη Γερμανία που είναι 830 ευρώ.
Οι... «καυτοί» διάλογοι τροϊκανών – Βρούτση
Μορς: Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η λειτουργία του ΚΕΑΟ (σ.σ. Κέντρο Είσπραξης Οφειλών);
Βρούτσης: Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Λείπουν λεπτομέρειες. Θα σας δοθεί (τεχνικά κλιμάκια) εντός της ημέρας.
Μορς: Πότε θα λειτουργήσει;
Βρούτσης: Μετά την ψήφισή του.
Μορς: Πότε;
Βρούτσης: Σε ένα-δύο μήνες από σήμερα.
Τόμσεν: Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;
Βρούτσης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.
Τόμσεν: Δεν σας είπε τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων; Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό ύψους 1 με 1,5 δισ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, είναι στα 830 ευρώ».
    Ο κ. Βρούτσης επαναλαμβάνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι επιλογή και η συζήτηση προχωράει σε άλλα θέματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Όχι στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας - Διαμαρτύρονται και οι εφοριακοί
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ????

Newsit.gr
    Η διαμαρτυρία των εφοριακών και των πολιτών έγινε στην Δ΄ ΔΟΥ Πειραιά με αφορμή την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ενός άνεργου μεταλλεργάτη από τα Καμίνια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του για χρέος 1.677 ευρώ.
    Οχι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας βροντοφώναξαν πολίτες, εφοριακοί και μέλη κινημάτων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο πρωί στην οδό Μαυρομιχάλη στον Πειραιά.
    Η διαμαρτυρία στην Δ΄ ΔΟΥ Πειραιά έγινε μετά την έναρξη της διαδικασίας κατάσχεσης στην πρώτη κατοικία ενός άνεργου μεταλλεργάτη από τα Καμίνια, ο οποίος ειναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Το χρέος του προς την εφορία ήταν 1.777 ευρώ και με της προσαυξήσεις έφτασε το αστρονομικό ποσό των...2.173,81 ευρώ. Η διαδικασία της κατάσχεσης ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών.
    Και αυτο δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Πριν από περίπου έναν μήνα, ένας άλλος άνεργος εργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είχε κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του για οφειλή 746 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ.
    Αντίθετοι στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας για μικρές οφειλές πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν είναι και οι εφοριακοί.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Εύσημα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ στον Αντ. Σαμαρά
 
 imerisia.gr 
    «H Eλλάδα έχει σημειώσει πρόοδο χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, που είναι πολύ προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις», υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκ. Mέρκελ Χιτλερμέρκελ, εκτιμώντας πάντως πως η Eλλάδα θα λάβει τα 8,1 δισ. ευρώ σε δόσεις. Παράλληλα, υποστήριξε πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα παραμένει δεδομένη, ενώ σε ερώτηση για το εάν οι κάτοχοι ελληνικού χρέους θα αναγκαστούν να υποστούν νέο «κούρεμα» είπε πως δεν «βλέπει» κάτι τέτοιο. Tην ίδια ώρα, δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Nτερ Σπίγκελ υποστήριξε πως «δεν προχωρεί η ευρωδιάσωση» και μοιάζει αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
    Σύμφωνα με τη Deutsche Welle σε δημοσίευμα του Σπίγκελ που αναφέρεται στις χώρες της νότιας Eυρώπης, οι οποίες πλήττονται βαρύτατα από την κρίση, επισημαίνεται πως όχι μόνο στην Iσπανία και την Eλλάδα, αλλά και στην Iταλία και την Πορτογαλία το δημόσιο χρέος αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό παρά την πολιτική λιτότητας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
    Tην ίδια ώρα μειώνονται τα κρατικά έσοδα και οι χώρες βυθίζονται στην ύφεση, που συνεπάγεται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, η οποία οδηγεί με τη σειρά της σε πρόσθετες κρατικές δαπάνες, ενώ η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας που ακολουθείται έως σήμερα. Tο δημοσίευμα επισημαίνει δε πως γίνεται πάλι συζήτηση για ένα νέο χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο προσδιορίζει στα 5 - 8 δισ. ευρώ για το 2014 και εκτιμάται πως «στην περίπτωση της Eλλάδας ένα νέο κούρεμα του χρέους ύστερα από τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές μοιάζει αναπόφευκτο».

9.Ανακύκλωση πολιτικών λυμάτων
    "Άρα θα πρέπει να πούμε, πως η Πολιτεία δεν είναι απλά μια κοινωνία σε κοινό τόπο, με σκοπό την ασφάλεια και τη συμβίωση. Η Πολιτική Κοινωνία δεν έχει ως σκοπό την απλή συντροφιά των πολιτών, αλλά την επιδίωξη υψηλών επιτευγμάτων"
Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος
Γνωστή και ως ανασχηματισμός της κυβέρνησης.    Η τελευταία λοιπόν ανακύκλωση περιλαμβάνει και νέα πρόσωπα, ενώ τα περισσότερα ονόματα κινούν το ενδιαφέρον, όχι βέβαια για τις πολιτικές τους ικανότητες.
    Τα χαρακτηριστικά των 41 νέων υπουργών είναι πολλά: οικογενειοκρατία (κ. Μητσοτάκης, κ. Βαρβιτσιώτης, κ. Γεννηματά, κ. Δαβάκης), φαινομενική πολυπραγμοσύνη (κ. Βενιζέλος), ανικανότητα και έλλειψη γνώσης (κ. Αβραμόπουλος και κ. Παναγιωτόπουλος), αυταρχισμός (κ. Δένδιας), βαθύ ΠΑΣΟΚ (κ. Χρυσοχοΐδης), αμαρτωλός βίος και προκλητική στάση απέναντι στους υφισταμένους (κ. Δαβάκης ο οποίος υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυποσμηναγός του Δικαστικού στην Πολεμική Αεροπορία), ζηλωτισμός σε πολιτικές νεολαίες (κ. Δαβάκης, κ. Παπαδόπουλος, κ. Γκιουλέκας, κ. Μακρή και κ. Σκορδάς στην ΟΝΝΕΔ, κ. Κεδίκογλου και κ. Κεγκέρογλου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κτλ), κάλπικος κοινοβουλευτισμός (διορισμένοι βουλευτές επικρατείας κ. Τσαυτάρης και κ. Μιχελάκης), προκλητική συμπεριφορά και εθνο-διχαστική παρουσία (κ. Στουρνάρας και κ. Καψής), τοξικότητα και διασπαστικό πνεύμα (κ. Γεωργιάδης και κ. Γεννηματά), ελάχιστη έως μηδαμινή εργασιακή εμπειρία και παθητική-ακαδημαϊκή δράση(η πλειοψηφία των υπουργών) .
    Να θυμίσω τέλος πως η θέση του αναπληρωτή υπουργού δεν χρησιμεύει σε τίποτα πέραν του να ικανοποιεί και να ανταμείβει πολιτικούς συμμάχους και κομματικά παραπαίδια.
    Σε μια Δημοκρατία: οι πολίτες αξιώνουν και έχουν τους καλύτερους εξ’ αυτών να τους υπηρετούν ως υπουργοί της πολιτείας.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
10.Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ..........

Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
 Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε: " Θα δουλεύεις από το πρωί  ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά  πράγματα στην πλάτη σου.
Θα τρως χόρτο και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια ".
 Τότε ο γάιδαρος του απάντησε: " 50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ   σκληρό.Δώσε μου μόνο 30  χρόνια ".
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:
 ''  Σαν σκύλος θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια ". Τότε ο σκύλος απάντησε: " Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια ".
Έτσι κι έγινε. Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε: " Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια ".Τότε ο πίθηκος απάντησε: " Θεέ μου, 20 Χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια ".
Έτσι κι έγινε.
 Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και του είπε:
 " Είσαι άντρας, το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια ".

 Tότε άντρας απάντησε
: " Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15  χρόνια που άφησε ο σκύλος  και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος ".Ετσι κι έγινε.
Από τότε ο άντρας ζει 20 χρόνια  σαν άντρας
 Μετά παντρεύεται.....και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος  και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη.
 Μετά αποκτά παιδιά........ και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος  φρουρώντας το  σπίτι και την περιουσία του τρώγοντας ότι περισσεύει από την  οικογένεια.
Και αφού γεράσει πια ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει τον γελωτοποιό στα εγγόνια του
 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ  !!!! ΤΕΛΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
11. ΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Στο όνομά σου η ζωή μου, ξαναγράφει ιστορίες
Αγωνίες της ψυχής μου, πονεμένα μυστικά
Ξεθαρρέψαν μες τον χρόνο, για να δώσουν ευκαιρίες
Να καλπάσουν στη πορεία, ανεβαίνοντας σκαλιά.

Κάνω βόλτες μακριά σου, βλέποντας σκιές σαν τείχη
Τρεμοσβήνουν στο σκοτάδι, το φεγγάρι τα χλομιάζει
Μια μορφή που ξεχωρίζει, την ψευδαίσθηση μου σμίγει
Δεν αφήνει να περάσω, κάτι άλλο θα κοιτάζει.

Μες το όνομά σου, κυνηγάω την χαρά
Δραπετεύω από τον καημό και συμφορά
Ιστορίες κρυφές μου, γλυκά παραμύθια
Έλα στα όνειρά μου, να σου πω την αλήθεια.

Στο όνομα σου πια χαμένος, οι σκιές πεσμένη αυλαία
Στης ζωής το πεπρωμένο, διεξόδους θα ζητάς
Τ΄ όνομα σου θείο δώρο, για τον άλλο βασιλέα
Απόμακρη στον κόσμο σου, νύχτας χρώματα κοιτάς
ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΖΩΗ
Στο ρυθμό της καρδιάς, η ματιά σαν κοιτάς
Ζωγραφίζει ναυάγιο.
Το ταξίδι μακρύ, μοναξιάς σιωπή
Της αγάπης ελπίδας κουράγιο.

Τα καράβια ζητούν, ησυχία να βρουν
Στης καρδιάς το μουράγιο.
Και όσα μούλεγες χθες
Πληγωμένες σκιές
Ομορφιάς, γοητείας καθάριο.

Κοίταξα την θάλασσα, μες στην σιωπή της νύχτας
Θάλασσα καλοκαιριού, τραγούδια της αλήθειας
Κόντευε η χαραυγή, τα όνειρα με ενοχλούσαν
Ούτε σκιά, ούτε φωνή, το άπιαστο κυνηγούσαν.

Η θερμή της πνοή, μη ρωτάς το γιατί
Τρικυμία στον χρόνο
Σε μια πίστα αδειανή, τι ζητά η ζωή
Το χορό, ο χορτάτος, χορταίνει.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
362 π.Χ. - Μάχη της Μαντινείας: Οι Θηβαίοι, με επικεφαλής τον Επαμεινώνδα, νικούν τους Σπαρτιάτες και τους συμμάχους τους, όμως ο Επαμεινώνδας τραυματίζεται θανάσιμα.
414 - Η Πουλχερία ανακηρύσσεται αυγούστα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
1054 - Φθάνει στη Γη το φως από την έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρα στον αστερισμό του Ταύρου, που παραμένει ορατή για μήνες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα υπολείμματα της έκρηξης σχηματίζουν το Νεφέλωμα του Καρκίνου.
1456 - Ξεκινά η πολιορκία του Βελιγραδίου από τους Οθωμανούς.
1546 – Γεννήθηκε ο Μουράτ Γ΄, Οθωμανός σουλτάνος
1546 - Πέθανε ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, Οθωμανός ναύαρχος. Ο Χαΐρ αντ Ντιν (Khair ad Din) (περ. 1475–4 Ιουλίου 1546) ήταν ναύαρχος ελληνικής καταγωγής της οθωμανικής αυτοκρατορίας και κουρσάρος των ακτών της Μπαρμπαριάς (σημερινής Αλγερίας). Ο Χαϊρεντίν γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο.Ήταν γενικώς γνωστός ως Μπαρμπαρόσα ("Κοκκινογένης") για τους Ευρωπαίους, και Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν (الدين خير) Πασάς ανάμεσα στους Τούρκους. Το όνομά του στην τουρκική γλώσσα ήταν Χιζίρ Μπιν Γιακούπ από το Αραβικό Χιντρ 'ιμπν Για'κουμπ.
1570 - Ενετοί, Μανιάτες και Κυθήριοι καταλαμβάνουν το φρούριο των Τούρκων στο Πορτο Κάγιο το οποίο και κατεδαφίζουν.
1694 - Γεννήθηκε ο Λουί-Κλωντ Ντακέν, Γάλλος συνθέτης
1780 - Πέθανε ο Κάρολος Αλέξανδρος της Λωρραίνης, Αυστριακός πρίγκιπας
1804 -  Γεννήθηκε ο Ναθάνιελ Χόθορν, αμερικανός συγγραφέας. (Άλικο Γράμμα, Το σπίτι με τα επτά αετώματα) (Θαν. 19/5/1864
1806 - Πέθανε ο Σαρλ Ανρί Σανσόν, Γάλλος δήμιος. Ο Σαρλ Ανρί Σανσόν (Charles Henri Sanson, πλήρης τίτλος Chevalier Charles-Henri Sanson de Longval, 15 Φεβρουαρίου 1739 - 4 Ιουλίου 1806) ήταν ο βασιλικός δήμιος της Γαλλίας στην αυλή του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ και Δήμιος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Εκτέλεσε την θανατική ποινή στο Παρίσι επί 40 και πλέον χρόνια, ενώ από το χέρι του θανατώθηκαν γύρω στα 3.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Βασιλιά.
1807 -  Γεννήθηκε ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ιταλός επαναστάτης. Τα κατορθώματά του βοήθησαν ώστε η Ιταλία να πραγματοποιήσει την πολιτική της ένωση και να απαλλαγεί από τους Αυστριακούς. (Θαν. 2/6/1882) «Ο Βάκχος έπνιξε περισσότερους μες το ποτήρι, παρά ο Ποσειδώνας μες στη θάλασσα.»1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Έλληνες αγωνιστές ελευθερώνουν τη Μονεμβάσια.
1822 -  Πέθανε ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, αδελφός του Πετρόμπεη, οπλαρχηγός, από τις δυναμικότερες μορφές της ελληνικής επανάστασης. Σκοτώθηκε σε μάχη με τους Τούρκους στη Σπλάντζα της Ηπείρου.
1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μάχη του Πέτα: καταστροφή των υπό τον Μαυροκορδάτο ελληνικών και φιλελληνικών δυνάμεων κατά την επίθεση 7.500 Τούρκων.
1826 - Πέθανε ο Τζον Άνταμς, 2ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1826 - Πέθανε ο Τόμας Τζέφερσον, 3ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1831 - Πέθανε ο Τζέιμς Μόνροου, 5ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1848 -  Πέθανε ο Φρανσουά Ρενέ Ντε Σατομπριάν, πιο γνωστός στην Ελλάδα ως Σατωβριάνδος, γάλλος συγγραφέας, πολιτικός, διπλωμάτης και φιλέλληνας. Προς τιμήν του, στην Αθήνα υπάρχει η οδός Σατωβριάνδου. (Γεν. 4/9/1768)  «Η δικαιοσύνη είναι το ψωμί του έθνους. Πεινάει πάντοτε γι' αυτό   «Η ελληνική ιστορία είναι ένα ποίημα, η λατινική μια εικόνα, η σύγχρονη είναι ένα χρονογράφημα.» «Πάντα οι άλλοι μας φαίνονται πιο ευτυχισμένοι από εμάς. Κι όμως, είναι παράξενο ότι ο άνθρωπος που πρόθυμα θα άλλαζε την κατάστασή του δεν θα συναινούσε σχεδόν ποτέ σε μια αλλαγή της προσωπικότητάς του.»1884 - Το Άγαλμα της Ελευθερίας δωρίζεται στις ΗΠΑ από τους Γάλλους. Το άγαλμα της Eλευθερίας είναι ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται στη νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ (Liberty Island) στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.Η ιδέα του αγάλματος ανήκει στον Γάλλο ιστορικό Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί ένα μνημείο προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας. Την προτομή του αγάλματος την είχε δει από τη μορφή του Φωτοφόρου Απόλλωνος, η βάση του αγάλματος βασίζεται στον Κολοσσό της Ρόδου. Το 1874, ο Φρεντερίκ Μπαρτολντί, έμπειρος γλύπτης, άρχισε να εργάζεται στο Παρίσι για την κατασκευή του, ενώ τη στατική δομή του μελέτησε ο Γουστάβος Άιφελ.Όταν τελείωσε, το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη νησίδα, από όπου είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886.Το άγαλμα ζυγίζει 225 τόνους και καλύπτεται από περίβλημα χαλκού. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46,5 μέτρα, ενώ με τη βάση διπλασιάζεται. Στο εσωτερικό του, 168 σκαλιά επιτρέπουν την άνοδο στο κεφάλι και άλλα 58 στο χέρι, που κρατάει τον πυρσό.Η βάση του φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης.
1909 - Συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την Επανάσταση στο Γουδί και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
1910 - Γεννήθηκε η Γκλόρια Στιούαρτ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1910 - Πέθανε ο Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, Ιταλός αστρονόμος
1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος Τα ελληνικά θωρηκτά ΑΒΕΡΩΦ, ΨΑΡΑ και ΥΔΡΑ αγκυροβολούν στον λιμένα της απελευθερωμένης Καβάλας.
1918 - Ανέρχεται στον θρόνο ο Μωάμεθ ΣΤ΄, ο τελευταίος σουλτάνος (αυτοκράτορας) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1918 - Γεννήθηκε ο Ταουφααχάου Τουπόου Δ', βασιλιάς της Τόνγκα
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία, Ο Ελληνικός Στρατός (Χ Μεραρχία), μετά από σκληρή διήμερη μάχη, καταλαμβάνει την Κιουτάχεια.
1921 - Πέθανε ο Αντόνι Γκραμπόφσκι, Πολωνός χημικός μηχανικός
1926 - Γεννήθηκε ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
1927 - Γεννήθηκε ο Νιλ Σάιμον, πολυβραβευμένος αμερικανός θεατρικός συγγραφέας
1934 - Πέθανε η Μαρί Σκλοντόφσκα Κιουρί, γνωστότερη ως Μαντάμ Κιουρί, γαλλοπολωνέζα φυσικός, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του ραδίου. (Γεν. 7/11/1867
1943 - Δύναμη 5.000 Ελλήνων ανταρτών του ΕΔΕΣ αρχίζει εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Ελλάδα, , καταστρέφοντας μεταξύ άλλων την γέφυρα Καλογήρου Άρτας και διακόπτοντας τους ανεφοδιασμούς, με αποτέλεσμα την παραπλάνησή τους ως προς την περιοχή αποβάσεως των Συμμάχων.
1947 -  Το ΕΑΜ καταθέτει πρόταση για τον τερματισμό του Εμφυλίου Πολέμου: Πολιτική ουδετερότητας στα εξωτερικά θέματα, κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και γενική αμνηστία.
1951 - Γεννήθηκε η Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ, Αμερικανίδα πολιτικός
1952 - Γεννήθηκε ο Άλβαρο Ουρίμπε, Κολομβιανός πολιτικός
1954 -  Η Δυτική Γερμανία νικά 3-2 την Ουγγαρία στη Βέρνη και κατακτά το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
1969 -  Κυκλοφορεί το τραγούδι Give peace a chance, ερμηνευμένο από την Plastic Ono Band, με μέλη τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο
1972 - Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουΐλιαμ Ρότζερ επισκέπτεται την Αθήνα και συναντάται με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση αυτή προβλήθηκε ιδιαίτερα.
1973 - Συλλαμβάνεται ο Ε. Αβέρωφ ως υποκινητής και πολιτικός σύμβουλος του "Κινήματος του Ναυτικού 1973".
1974 - Πέθανε ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι, Παλαιστίνιος ηγέτης
1982 - Γεννήθηκε η Χάννα Χάρπερ, Αγγλίδα πορνογραφική ηθοποιός
1992 - Πέθανε ο Άστορ Πιατσόλα, Αργεντινός συνθέτης
1993 -  Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει: «Δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της».
2004 - Τελικός Euro 2004. Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανεπανάληπτη και απρόσμενη επιτυχία στην Πορτογαλία για την Ελλάδα, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια. Το νικητήριο γκολ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας.
2011 - Πέθανε ο Όθων των Αψβούργων, Αυστριακός πρίγκιπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου