Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1177

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1177
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
3.«Θρίλερ» με τη δόση - Κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία της 8ης Ιουλίου
4. «Κούρεμα» δανείου κατά 94% από δικαστήριο της Ξάνθης
6.Πιέσεις βουλευτών σε Σαμαρά: Εξεταστική για Παπανδρέου, τώρα!
7.ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΝΙΚΩΣ…
8.Έντουαρντ Σνόουντεν: Αιτήσεις για πολιτικό άσυλο σε 21 χώρες
9.ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ
10.Πάτρα: Η νύφη και η φίλη της πλάκωσαν τον γαμπρό στο ξύλο επειδή...
11.Πάτρα: Εργαζόμενοι γιαούρτωσαν την εργοδότριά τους επειδή…
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
http://greeknation.blogspot.gr/
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
    Μόνο στο πνεύμα της παραπάνω ελληνικής παροιμίας θα μπορούσε να ενταχθούν οι διαμαρτυρίες των Τούρκων στρατηγών που στέλνουν τα μαχητικά τους να προβαίνουν σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών σε καθημερινή βάση.
    Η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη πληροφορίες του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι «τα ελληνικά μαχητικά για 11 ολόκληρα λεπτά κλείδωσαν με τα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά πάνω στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

    Και όπως αναφέρεται δεν ήταν μόνο μία φορά.
    Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα τρεις ήταν οι εμπλοκές που συνέβησαν ανάμεσα στα μαχητικά των δυο χωρών.
    Η πρώτη «ελληνική παρενόχληση» ,όπως ισχυρίζονται οι στρατηγοί της Άγκυρας γράφουν, συνέβη στην περιοχή δυτικά της Λέσβου με τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την βάση της Τανάγρας να έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16. H εφημερίδα αναφέρει  ότι τα ελληνικά μαχητικά εγκλώβισαν για δυο λεπτά με τα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά.
    Η δεύτερη εμπλοκή, υποστηρίζει η Milliyet, συνέβη ανατολικά της Χίου με τα ελληνικά Mirage 2000 να εγκλωβίζουν τουρκικό F-16 ΓΙΑ 11 λεπτά.
    Το τρίτο επεισόδιο συνέβη νότια της Χίου με τα ελληνικά Mirage 2000 για τρία λεπτά εγκλώβισαν  με τα ραντάρ τους τουρκικό μαχητικό τύπου F-4E.
    Σύμφωνα πάντα με την Milliyet το γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας έστειλε τα δεδομένα στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου  να κάνει της απαραίτητες ενέργειες και να ζητήσει το λόγο από την  Ελλάδα(!).
    Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει την ευθύνη του FIR Αθηνών και είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε αναγνώριση κάθε αεροσκάφους που πετάει στο Αιγαίο εάν  αυτό δεν έχει καταθέσει πρώτα  σχέδιο πτήσης ώστε να είναι γνωστά τα στοιχεία του και που θα πετάξει έστω στο διεθνές εναέριο χώρο του Αιγαίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.«Θρίλερ» με τη δόση - Κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία της 8ης Ιουλίου
Κανονικά, αυτό θα πρεπει να μπεί στα ‘’ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ’’. Γιατί, τι άλλο μπορεί να είναι ?
Όποτε έχουμε ‘’καθικοσύναξη’’, τα ίδια και τα ίδια. Μήπως δεν το ξέρουμε ? Το σενάριο γνωστο και το αντικείμενο ‘’πολλάκις διδαχθέν και μηδέποτε κατανοηθέν’’ για τους απέλπιδες ελπίζοντες.
Τελικά θα ‘’ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ’’ και θα μας προκύψουν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, τα τελευταία αυτή τη φορά, όπως πριν τρείς μήνες, όπως κάθε φορά.
Για να μας σώσουν…. Από τη χρεωκοπία, λένε. ΑΠΟ ΠΟΙΑ ???
Τι δεν καταλάβατε? Να το επαναλάβω ? Ξαναδιαβάστε το, ή θυμηθείτε τα προηγούμενα.
Ετοιμαστείτε λοιπόν, πλυθείτε, καθαριστείτε, έρχονται τα ‘’ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ’’.
 Αν δεν έρθουν, θα φάω το μπλόκ.
Σε τελική ανάλυση, αυτές οι ‘’καθικοσυνάξεις’’ είναι αστείρευτη πηγή οργισμένης εμπνεύσεως για να γράψει κανείς ό τι θέλει, και να έχει και δίκιο.
 
 -Συνεχείς συσκέψεις της τρόικας με υπουργούς της κυβέρνησης
 -Χωρίς αποτέλεσμα οι πρώτες επαφές 
- Εκτός στόχων το πρόγραμμα
    Τεράστιο χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές των επικεφαλής των δανειστών με τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Οι τροϊκανοί διαπίστωσαν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα και τόνισαν πως για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος απαιτείται ακόμη αρκετός καιρός.
    Αυτό σημαίνει πως είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία της 8ης Ιουλίου για την έγκριση από το Eurogroup της δόσης των 6,3 δισ ευρώ.
    Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και οι τροϊκανοί ξεκαθάρισαν στον Γ. Στουρνάρα πώς για να μην υπάρξει πρόβλημα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει όλα τα θέματα να κλείσουν έως το Σάββατο.
«Η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη» παραδέχτηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά της συνάντηση με την τρόικα. «Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη έως το Eurogroup (8 Ιουλίου)», ενώ συμπλήρωσε πως «κάποια θέματα θα τα συμφωνήσουμε αυτή την εβδομάδα και κάποια άλλα την επόμενη».
    Ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει περιθώριο μεγάλων καθυστερήσεων έγκειται στο γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να εγκρίνει τη διάθεση της δικής του δόσης ύψους 1,8 δισ ευρώ έως τις 31 Ιουλίου. Αν χαθεί αυτή η ημερομηνία, τότε το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους 12 μήνες και βάσει του καταστατικού του Ταμείου, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. Για να μην χαθεί, όμως, η ημερομηνία, θα πρέπει η έκθεση του ΔΝΤ να είναι έτοιμη το αργότερο έως τις 17 Ιουλίου.
Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη του ΥΠΟΙΚ
    Στη χθεσινή πρώτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα και δεν έκλεισε κανένα.
    Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών,όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά και θα εξεταστούν στη νέα συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.
    Η κυβέρνηση παρουσίασε ισοδύναμα μέτρα που θα καλύπτουν τα δημοσιονομικά κενά σε προϋπολογισμό και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.
    Οι δανειστές απέφυγαν να απαντήσουν, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο είναι πολύ κοντά στο να δεχτούν τελικά το θέμα των 5 δόσεων που έχει ζητήσει η κυβέρνηση σχετικά με το φετινό χαράτσι της ΔΕΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές».
Χρόνο ζητάει ο Μητσοτάκης
    Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δημιουργική συζήτηση» ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι της τρόικας «άκουσαν με προσοχή» την πλευρά του υπουργείου.
    Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, όσον αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου
    Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.
Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη – τρόικας
    Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των επικεφαλής των δανειστών με τον νέο υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως θα προταθεί στην τρόικα ως ισοδύναμο μέτρο, να χρεώνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές τις όποιες υπερβάσεις δαπανών (claw back). Τα φορολογικά θέματα και ο ΕΟΠΥΥ είναι τα προβλήματα που δημιουργούν το δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ ευρώ για φέτος και 1 δισ ευρώ για το 2014.
«Σκαλίζουν» και πάλι το ασφαλιστικό  
    Νέα μέτρα φέρονται να ζητούν οι επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι από τις 08:00 το πρωί βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας.
    Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι μειώσεις συντάξεων αλλά και μισθών, μείωση των παροχών του ΟΑΕΕ και η κατάργηση των κοινωνικών πόρων. 
    Η τρόικα αναμένεται να δείξει τις πραγματικές τις προθέσεις για νέες ανατροπές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.
    Οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν στο ασφαλιστικό.

4. «Κούρεμα» δανείου κατά 94% από δικαστήριο της Ξάνθης
Κλάψε ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΓΚ ( εκτιμώ ότι αυτή θα είναι ) Αλλά, μήπως έχουν ανάγκη  αυτοί ? Έτσι και αλοιώς, ξεγραμμένα είναι.
 
xanthipress.gr,
    "Κούρεμα"-μαμούθ αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης για έναν δανειολήπτη, ο οποίος είχε κάνει αίτηση με βάση το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
    Ο οφειλέτης χρωστούσε συνολικά 158.000 ευρώ από τέσσερα δάνεια, καταναλωτικά και στεγαστικά, με το δικαστήριο να διαγράφει το 94% των χρεών του, δηλαδή 148.400 ευρώ. Έτσι θα πληρώσει μόνο 9.600 ευρώ, σε δόσεις των 200 ευρώ για 48 μήνες.
    Σύμφωνα με το xanthipress.gr, ο δανειολήπτης επικαλέστηκε την απουσία περιουσιακών στοιχείων, την έλλειψη εισοδημάτων λόγω του ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η σύνταξη του ενώ ήταν εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει η κόρη του.
    Να σημειωθεί ότι αίτηση για προστασία της πρώτης κατοικίας είχε καταθέσει και η κόρη του, με το Ειρηνοδικείο να "κουρεύει" το δάνειο της, μειώνοντας την οφειλή από τα 119.000 ευρώ στα 76.500 ευρώ, παύοντας την τοκοφορία του δανείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
http://greeknation.blogspot.gr/
    Βεβαίως, δεν είδε ο νέος υπουργός υγείας και ούτε πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθεί να μάθει, ποιοί είναι αυτοί που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, φυσικά.
    Βεβαίως, όπως δήλωνε: Είναι έτοιμος να κλείσει όσα νοσοκομεία του ζητήσουν οι δανειστές και δεν λέω βέβαια να γίνουμε κακοπληρωτές, λέω όμως πρώτα να βγάλουμε έξω από τα νοσοκομεία μας όλους αυτούς οι οποίοι επιβαρύνουν την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου και μετά βλέπουμε αν τα νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν και για τον Έλληνα.
    Αντί λοιπόν να κάνει τον τσαμπουκά στον ελληνικό λαό ο νέος υπουργός υγείας, ας προσπαθήσει πρώτα να καταμετρήσει και να μας πει πόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες νοσηλεύονται με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου στα νοσοκομεία και μετά ας ανοίξει νοσοκομεία που θα χρηματοδοτούνται από ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, ΕΕ, ΔΝΤ κλπ. Για να μην επηρεάζουν το μπατζετ του ΕΣΥ που πληρώνεται από τον πολίτη.
    Πόσο είναι κύριε Γεωργιάδη το συνολικό κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων ετησίως και πόσο είναι το αντίστοιχο ετήσιο κόστος νοσηλείας των λαθρομεταναστών;
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Πιέσεις βουλευτών σε Σαμαρά: Εξεταστική για Παπανδρέου, τώρα!
Και λίγο πολιτικό σχόλιο.
Εάν γίνει εξεταστική για ΓΑΠ, θα πρέπει ο Σαμαράς ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να έχει εξασφαλίσει τους 151, αφού τα Πασόκια ( κατά το παόκια ) θα την ‘’κοπανήσουν’’ οργισμένοι, αφού
ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ.
Καμμένε, ετοιμάσου και μέτρα….
 
    Κακές εντυπώσεις άφησε η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και με την οποία προσβάλλει ολόκληρη την παράταξη
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
    Ραγδαίες εξελίξεις προκαλούν οι δηλώσεις του  Γιώργου Παπανδρέου με τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει στις δηλώσεις Βορίδη, θέτοντας συνυπεύθυνη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Το περιεχόμενο της δήλωσης όχι μόνο προσβάλλει «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας έχουν προβεί σε πολλές ιδεολογικές και πολιτικές υποχωρήσεις.
    Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βουλή, ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε σε συνεργάτες του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά ότι η προκλητική δήλωση του  Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί την αιτία, από την οποία πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τους χειρισμούς που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 έως ότου υπάχθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. Μάλιστα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι από χθες το απόγευμα υπάρχει η δήλωση του  Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι κακοί χειρισμοί στην οικονομία σημειώθηκαν μετά την ανάληψη πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Κώστα Σημίτη, το 1996.
    Γι’ αυτό και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον πρωθυπουργό να συγκροτήσει την εξεταστική επιτροπή. Αφ’ ενός θα πρέπει να απαλλαγεί η παράταξη, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργό  Κώστας Καραμανλής από αιωρούμενα ψεύδη για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2005 – 2009. Αφ’ ετέρου ο  Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τόσο την τακτική που υιοθέτησε το «σύστημα Σημίτη» και προκάλεσαν τα σημερινά αδιέξοδα με τη δημιουργική λογιστική τους, όσο και τους επικίνδυνους χειρισμούς που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009.
 «Η επόμενη Εξεταστική θα έχει και το όνομά του»
    Κάποιοι από τους βουλευτές σχολίαζαν σε πηγαδάκια του εντευκτηρίου της Βουλής ότι αν ο πρωθυπουργός προτιμήσει να μην σπάσει αυγά παρά τα όσα λέει τελευταία είτε για την ΕΡΤ, είτε στο ακροατήριο του συνεδρίου θα εγκλωβιστεί στον πολιτικό ιστό του «συστήματος Σημίτη». «Αν δεν κάνει τώρα την Εξεταστική, η επόμενη θα γράφει το όνομά του από μια μελλοντική κυβέρνηση που θα έρθει για να ξεκαθαρίσει αυτήν την ομίχλη. Κι αν βλέπετε τις δημοσκοπήσεις, όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι θα είναι», σχολίαζαν μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
    Κατά τη διάρκεια τηλεφωνημάτων και άλλων επαφών περί του θέματος, πρόσωπο που είχε συνδέσει το όνομά του με τους «αβερωφικούς» κι έχει πάρει σήμερα αποστάσεις από την ηγεσία σχολίαζε πως ο  Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του. Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίων και επιτήρησης αποτέλεσε βασική εξαγγελία πριν από τις περυσινές εκλογές.
     «Η ψυχρολουσία από τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ στην κομματική βάση θα ξεπεραστεί μόνο με τον τρόπο αυτό. Άλλωστε μόνο με μια τέτοια ριζοσπαστική κίνηση ο  Σαμαράς θα αποκαταστήσει την ιστορία της παράταξης, θα επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών του  Καραμανλή και θα δώσει το ερέθισμα στον πολιτικό εταίρου του, τον  Ευάγγελο Βενιζέλο, να κάνει την πολυδιαφημισμένη “ανασύσταση” του κόμματος στο οποίο ηγείται», ανέφερε επί λέξει.

7.ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΝΙΚΩΣ…
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ‘’ΓΙΑΝΝΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΙΑΔΑ’’ ? ΘΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ. ( ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΔΕΝΔΡΑ )
 
Οργισμένη Γιάννα για την... υποψηφιότητα στο δήμο Αθηναίων: Δεν είναι ανακρίβεια, είναι κατασκευή!
 Διάψευση και από ΣΥΡΙΖΑ
    Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και η Γιάννα Αγγελοπούλου διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Σύμφωνα με Τα Νέα «η Γιάννα Αγγελοπούλου την περασμένη Πέμπτη έκανε δεξίωση στο σπίτι γνωστού παράγοντα δημοσίων σχέσεων και καλεσμένοι ήταν δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το life style.
«[Πηγή] μου υπενθύμισε τις σχέσεις του γιού της με το κόμμα της χαράς και την πολυποίκιλη «βοήθεια» που παρείχε η ίδια προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά στο κόμμα».
    Μάλιστα υποστηρίζει ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε προσφέρει βοήθεια στον Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε και τις ομιλίες που έκανε». Γιάννα: Περισσότερο από ανακρίβεια
Το δημοσίευμα προκάλεσε τη μάλλον έντονη αντίδραση της Γιάννας Αγγελοπούλου, που το μεσημέρι της Δευτέρας έστειλε επιστολή στον διευθυντή της εφημερίδας, χαρακτηρίζοντας «κατασκευή» τα όσα γράφτηκαν.
Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
Προς
κ. Χρήστο Μεμή,
Δ/ντή εφημ. «ΤΑ ΝΕΑ»
Κύριε Διευθυντά,
Η πληροφορία, η φήμη, η εκτίμηση του συνεργάτη σας, κ. Γιώργου Παπαχρήστου, στο φύλλο της 1ης Ιουλίου, περί υποψηφιότητάς μου στο Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν κάτι περισσότερο από ανακρίβειες, είναι κατασκευή.
Με τιμή,
Γιάννα Αγγελοπούλου».
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε με δική του ανακοίνωση αρνηθεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει τεθεί.
 «Το δημοσιογραφικό δαιμόνιο και οι "αξιόπιστες", όπως πάντα, πηγές του συνεργάτη των "Νέων " κ. Παπαχρήστου τον οδήγησαν στη μεγάλη "ανακάλυψη" της προσέγγισης της κας Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς και σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στο Δήμο της Αθήνας.
Για να μην αγωνιά τζάμπα, τον ενημερώνουμε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι πηγές του τον κρεμάνε
», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Επιμένει ο Παπαχρήστος: Η Γιάννα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 
Από Newsit.gr
    Μπορεί και η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσαν ότι η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι υποψήφια για το δήμο Αθηναίων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει.
    Μια μέρα μετά την οργισμένη διάψευση της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται ξανά στο θέμα, μέσα από τη στήλη του Στίγμα στα Νέα. Και επιμένει πως η κα Αγγελοπούλου θα κατέβει για δήμαρχος της Αθήνας.
    Αφού αναπαράγει τη δήλωση διάψευσης που έστειλε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον διευθυντή της εφημερίδας, ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει:
«Παρακάμπτω εντελώς την απογοήτευσή μου (κλαίω...) γιατί δεν κοινοποίησε και σε εμένα την επιστολή, για να επισημάνω ότι η Drama Queen διαψεύδει, αν και όπως διαψεύδει, ότι θα είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων. Προφανώς, αυτό καταλαβαίνω από την απάντησή της- θα επιδιώξει να ηγηθεί συνδυασμού ευρύτερης πολιτικής και κομματικής στήριξης. Αν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το γκρουπ ακόμη καλύτερα...
Επισημαίνω ότι δεν αναφέρει λέξη για τα περί σχέσεων με το κόμμα της χαράς, όπως ανέφερα χθες εδώ. Ας πούμε την «πολυποίκιλη βοήθεια» προ και μετά τις περσινές εκλογές, το ταξίδι του Αλέξη στις ΗΠΑ και τόσα άλλα. Προς τι αυτή η αιδήμων ...αποσιώπηση;
    Τα περί «κατασκευής» τα επιστρέφω ως έχουν: είναι η ζωή εκείνη που θα δείξει και εγώ έχω την υπομονή να περιμένω 10 μήνες....
    Εάν πάλι δεν τα καταφέρει (να είναι υποψήφια δυνάμεων ευρέος φάσματος) θα επικαλεστώ την πρόταση του τεράστιου Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος την εποχή της παντοδυναμίας της και απηυδισμένος από τα καμώματά της είχε προτείνει το καταπληκτικό: «Ας την κάνουμε αντιβασιλέα επιτέλους, να πάψει να μας ζαλίζει»!
    Στην υπόθεση, όπως ήταν φυσικό, παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο το οποίο θα αποδώσω στο αγόρι με το βελούδινο βλέμμα Σκουρλέτη καθώς βρίθει προσωπικών επιθέσεων εις βάρος μου -προφανώς επειδή δεν μπορεί να με... «πετύχει» όπως διαδίδει από εδώ και εκεί. Κατά το σχόλιο «τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».
    Ποιο είναι το θέμα που δεν υφίσταται; Ότι η Drama Queen Gianna δεν θα είναι υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων ή ότι δεν θα επιθυμεί να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ; Πως το ξέρουν; Πως το προεξοφλούν ότι δεν υφίσταται; Το ψιθύρισε η ίδια στο αυτί του αριστερού αγοριού Αλέξη, εκείνο με τη σειρά του το είπε στο αγόρι με το βελούδινο βλέμμα Σκουρλέτη κι αυτός ο τελευταίος το έκανε ανακοίνωση; Αγνοώ».

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.Έντουαρντ Σνόουντεν: Αιτήσεις για πολιτικό άσυλο σε 21 χώρες
 
    Σε 21 χώρες κατέθεσε αιτήσεις για πολιτικό άσυλο ο πρώην τεχνικός των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσε ο ιστότoπος WikiLeaks.
    Οι αιτήσεις έγιναν στο όνομα του Σνόουντεν από τη Σάρα Χάρισον, τη Βρετανίδα νομικό, συνεργάτιδα του WikiLeaks και του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία συνόδευσε τον Σνόουντεν κατά το ταξίδι του από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα στις 23 Ιουνίου.
    Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ρωσία, η Ισλανδία, ο Ισημερινός, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα, η Γερμανία και η Γαλλία.
    Αιτήσεις για λογαριασμό του Εντουαρντ Σνόουντεν έχουν διατυπωθεί επίσης προς την Αυστρία, την Βολιβία, την Φινλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νικαράγουα, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Ελβετία
«Οι αιτήσεις επιδόθηκαν σε αξιωματούχο του ρωσικού προξενείου στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας αργά το βράδυ» χθες, αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο.
«Στις αιτήσεις επισημαίνεται ο κίνδυνος δίωξης του κ. Σνόουντεν στις ΗΠΑ και το ρωσικό προξενείο έχει αρχίσει να τις διανέμει στις αντίστοιχες πρεσβείες στη Μόσχα», διευκρινίζεται.
    Ο Σνόουντεν κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι ασκεί πιέσεις προς ηγέτες χωρών από τις οποίες ο τεχνικός έχει ζητήσει προστασία. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ασκήσει πιέσεις προς τους ηγέτες των χωρών από τις οποίες έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, κυρίως τον Ισημερινό, για να επιτύχει την έκδοσή του.
    Ταυτόχρονα, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, με την οποία τον ευχαριστεί για την υποστήριξή του και για την άρνησή του να τον εκδώσει.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ
 
    Η Ε.Α.Α.Σ, αποδεχούμενη την προσφορά της Λέσχης Military Club», όπως αυτό συνέβη και με τις δύο άλλες Ενώσεις  Αποστράτων (Ε.Α.Α.Ν και Ε.Α.Α.Α), ενημερώνει τα Μέλη της σχετικά με :
          1. Την παρουσία Παθολόγου ιατρού κάθε πρώτη (1η) Τετάρτη του μηνός στην έδρα της Ε.Α.Α.Σ ( Χαριλάου Τρικούπη 18Α), ο οποίος θα συνταγογραφεί δωρεάν για τους Συναδέλφους Μέλη μας από 09:00 έως 15:00 (εξετάσεις που συνταγογραφούν Παθολόγοι Ιατροί) αρχίζοντας την 03η Ιουλ 2013 (μεθαύριο).
             Για την Ε.Α.Α.Ν θα είναι 2η Τετάρτη εκάστου μηνός, στα γραφεία της Παπαρρηγοπούλου και Π. Π. Γερμανού, Πλατεία Κλαυθμώνος,  210 33 104 30 
             Για την Ε.Α.Α.Α η 3η Τετάρτη εκάστου μηνός, στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη 5, Πλατεία Κάνιγγος, 210 38 02 241.
             Την δε 4η Τετάρτη εκάστου μηνός η συνταγογραφία θα εκτελείται στα Γραφεία του «Military Club» τα οποία ευρίσκονται στην οδό Ωραιοπούλου 7, Ν. Ηράκλειο, δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του Ηλεκτρικού, τηλ, 210 28 49 135.
ΣΗΜ : 1.   Η παρουσία παθολόγου Ιατρού δεν θα ισχύσει τον Αυγ 2013 
           2. Οίκοθεν νοείται ότι Συνάδελφοι Μέλη όλων των Κλάδων δύνανται να επισκέπτονται τα γραφεία και των άλλων Ενώσεων για ιατρική συνταγογράφιση.
      2. Την διάθεση 60 επιταγών, αξίας 100,00 € εκάστη, σε έχοντες ανάγκη 60 Συναδέλφους, σε ετησία βάση από το «Military Club» ανά Ένωση, τρεις φορές ετησίως.
    Οι επιταγές θα αφορούν αγορές τροφίμων από συγκεκριμένο supermarket (θα ανακοινωθεί εν καιρώ) η δε κατανομή τους θα γίνει  από την Ε.Α.Α.Σ ( ο τρόπος επιλογής θα ανακοινωθεί εν καιρώ, μετά νέα απόφαση του Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ), στις εξής ημερομηνίες:
           α. 20 επιταγές των 100,00  €, το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2013
           β.  20 επιταγές των 100,00 €, τα Χριστούγεννα 2013 και
           γ.  20 επιταγές των 100,00  €,  το Πάσχα 2014.
  Για το Δ.Σ της ΕΑΑΣ   Ο Πρόεδρος  Αντγος ε.α Παντελής Μαυροδόπουλος

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.Πάτρα: Η νύφη και η φίλη της πλάκωσαν τον γαμπρό στο ξύλο επειδή...
 
www.dete.gr
http://www.newsbomb.gr/
    Ο γάμος διαλύθηκε λίγες μέρες προτού γίνει, και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο.
    Με... ξυλοδαρμό του μελλοντικού γαμπρού από την παρ'ολίγο νύφη και μια φίλη της μαζί!
    Όλα αυτά, καθώς ο μελλόνυμφος... έπεσε στην παγίδα που του έστησε η σύντροφός του μέσω του facebook προκειμένου να τον τσεκάρει για τα πραγματικά συναισθήματά του και να διαπιστώσει πόσο πιστός της είναι.  Αφού το ζευγάρι είχε ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις προετοιμασίες για το μυστήριο που προγραμμάτιζαν να τελέσουν μέσα στον Ιούλιο, σκέφτηκε να θέσει σε εφαρμογή ένα κόλπο για να δει πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ο άνθρωπος που θα παντρευόταν. Έβαλε λοιπόν μία φίλη της, Θεσσαλονικιά, να του κάνει αίτημα φιλίας στο facebook.
    Σύμφωνα με το dete.gr, εκείνος της έκανε αποδοχή και λίγες μέρες αργότερα άρχισε να ανταποκρίνεται στα μηνύματά της. Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα το πονηρό, παρά μόνο κουβέντες στο πλαίσιο μιας φιλικής επικοινωνίας. Όμως ο νεαρός έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να μιλά με την κοπέλα από την Θεσσαλονίκη. Η οποία άρχισε να του μιλά πιο πονηρά κι εκείνος «τσίμπησε» αμέσως. Μέχρι το σημείο που η ίδια του μιλούσε γενικώς και αορίστως για γάμο και ο νεαρός... δεν ανέφερε ούτε λέξη για το γεγονός ότι ετοιμαζόταν να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας.
    Και φυσικά δεν φανταζόταν με τίποτα πως αυτά μιλούσε με μία από τις καλύτερες φίλες της μέλλουσας συζύγου του, την οποία απλώς δεν είχε γνωρίσει, και όλα τα μηνύματα πήγαιναν κατευθείαν στο inbox της συντρόφου του για να διαβάζει ακριβώς τους διαλόγους.Τα χειρότερα «ήλθαν» την προηγούμενη εβδομάδα. Αφού είχε προχωρήσει πολύ η κουβέντα με την Θεσσαλονικιά, εκείνη του ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα ερχόταν στην Πάτρα για μια δουλειά και ότι με την ευκαιρία ήθελε να τον συναντήσει από κοντά.
Εμφανίστηκε μαζί με τη μέλλουσα γυναίκα του!
    Ο νεαρός όχι απλώς δέχθηκε αλλά της έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του, στην Εγλυκάδα! Η Θεσσαλονικιά εμφανίστηκε στο σπίτι του μαζί με τη φίλη της και σύντροφό του. Χτύπησε το κουδούνι, με τη σύντροφο να κρύβεται επειδή στο θυροτηλέφωνο υπήρχε και κάμερα, και όταν ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε αντιμέτωπος με την άγνωστη και τη μέλλουσα σύζυγό του!
    Ούτε «συγγνώμη» δεν πρόλαβε να πει, δεχόμενος αμέσως επίθεση από τη γυναίκα που θα τον παντρευόταν. Στην πολυκατοικία για αρκετά λεπτά της ώρας επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ στην επίθεση ξυλοδαρμού εναντίον του συμμετείχε και η... φίλη από την Θεσσαλονίκη η οποία χτυπούσε για λογαριασμό της φίλης της!

11.Πάτρα: Εργαζόμενοι γιαούρτωσαν την εργοδότριά τους επειδή…
 
    Διαβάστε γιατί δύο υπάλληλοι καταστήματος στην Πάτρα έστησαν καρτέρι και επιτέθηκαν με γιαούρτια στην ιδιοκτήτρια
    Με ρίψη γιαουρτιών στην 48χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος όπου εργάζονται, θέλησαν να εκφράσουν δύο υπάλληλοι της δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.
    Σύμφωνα με το dete.gr, η επιχειρηματίας μέχρι πρότινος ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της αλλά τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με επακόλουθο να οφείλει μισθούς άνω των πέντε μηνών στους εργαζόμενους.
    Οι τελευταίοι, που δεν άντεχαν άλλο να κάνουν υπομονή, προσέφυγαν στα συνδικαλιστικά τους όργανα ενώ απείλησαν να τη σύρουν και στα δικαστήρια, ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα.
    Να σημειωθεί ότι συνέχισαν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.
    Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, όταν της έστησαν καρτέρι έξω από το κατάστημα και όταν την είδαν να φεύγει, της επιτέθηκαν ρίχνοντας της γιαούρτια.
    Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι δύο υπάλληλοι δεν εξοργίστηκαν μόνο από το γεγονός ότι δεν πληρώνονταν αλλά και από το ότι η επιχειρηματίας συνέχιζε τη "μεγάλη" ζωή της, με αγορά πανάκριβων ρούχων και κοσμημάτων, ταξίδια στα εξωτερικό κτλ. Ε, ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ .ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΗΤΑΝ.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
324 - Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά στη Μάχη της Αδριανούπολης τον Λικίνιο, ο οποίος διαφεύγει στο Βυζάντιο. Ο Λικίνιος (Flavius Galerius Valerius Licinianus Licinius, περ.265 - 325) ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά τα έτη 307-324. Καταγόταν από την Ιλλυρία. Το 307 ανακηρύχθηκε Αύγουστος στην Ανατολή. Μετά το 313 απέμεινε μοναδικός κυρίαρχος της Ανατολής. Το 314 συγκρούσθηκε με τον Μέγα Κωνσταντίνο στην Κάτω Παννονία και υποχρεώθηκε να αποσυρθεί στο Σίρμιο. Στη συνέχεια εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, παραβιάζοντας το περί ανεξιθρησκίας Διάταγμα του Μεδιολάνου. Ηττήθηκε στην Αδριανούπολη και τη Χρυσούπολη το 324 και τέθηκε σε περιορισμό στη Θεσσαλονίκη. Όταν προσπάθησε να υποκινήσει την εκεί φρουρά σε εξέγερση, θανατώθηκε με εντολή του Μ. Κωνσταντίνου, μαζί με τον συνεργάτη του Σέξτο Μαρτινιανό.
458 – Πέθανε ο Ανατόλιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
987 - Ο Ούγος Καπέτος στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας, ο πρώτος του οίκου των Καπετιδών που θα κυβερνήσει τη Γαλλία μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση το 1792.
1423 – Γεννήθηκε ο Λουδοβίκος ΙΑ', βασιλιάς της Γαλλίας
1642 - Πέθανε η Μαρία των Μεδίκων, βασίλισσα της Γαλλίας
1815 - Οι Άγγλοι συλλαμβάνουν το Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ενώ προσπαθεί να διαφύγει από τη Γαλλία 1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Αγωνιστές Ακαρνάνες υποχρεώνουν σε υποχώρηση τον Ισμαήλ Πασά.
1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Επιτυχή απόβαση του ελληνικού στόλου με 1500 άνδρες στα Ψαρά επιτυγχάνει την απελευθέρωση της νήσου.
1826 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Ο Κιουταχής φθάνοντας στην Αθήνα ξεκινά την πολιορκία της Ακρόπολης.
1863 - Κατά την τρίτη μέρα της Μάχης του Γκέτυσμπεργκ, αποτυγχάνει η τελευταία προσπάθεια του στρατηγού των Νοτίων, Ρόμπερτ Λη, να διασπάσει τις γραμμές του μετώπου των Βορείων, με αποτέλεσμα να τερματιστεί η πιο σημαντική μάχη του Αμερικανικού Εμφυλίου.
1866 - Η Πρωσία γίνεται ηγέτιδα δύναμη του γερμανικού έθνους, νικώντας την Αυστρία στη μάχη του Κένινγκραντς
1875 - Γεννήθηκε ο Φέρντιναντ Ζάουερμπρουχ, Γερμανός ιατρός
1883 - Γεννήθηκε ο Φραντς Κάφκα, τσέχος συγγραφέας. (Η Δίκη) (Θαν. 3/6/1924) «Ο δρόμος της αλήθειας περνάει πάνω από ένα σκοινί που δεν είναι τεντωμένο σε μεγάλο ύψος, αλλά ακριβώς λίγο πιο πάνω από τη γη. Φαίνεται περισσότερο να προορίζεται να σκοντάφτουν οι άνθρωποι, παρά να βαδίζουν πάνω σ' αυτό
1884 - Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Έντουαρντ Τζόουνς. Οι δύο δημοσιογράφοι τον δημοσίευαν κάθε μέρα σε ένα εφημεριδάκι που εξέδιδαν υπό τον τίτλο Customers Afternoon Letter
1896 - Ελλάδα, Η Εθνική Εταιρεία χωρίς έγκριση της κυβέρνησης συγκροτεί και αποστέλλει στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία οκτώ ανταρτικές ομάδες.
1904 - Πέθανε ο Τέοντορ Χερτζλ, ουγγροεβραίος δημοσιογράφος, ιδρυτής του σιωνιστικού κινήματος. (Γεν. 2/5/1860)
1906 - Γεννήθηκε ο Τζορτζ Σάντερς, Άγγλος ηθοποιός. Ο Τζορτζ Σάντερς (αγγλικά George Sanders) (3 Ιουλίου 1906 - 25 Απριλίου 1972) ήταν Άγγλος ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης βραβευμένος με όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία Όλα για την Εύα (All About Eve, 1950). Ήταν ο δεύτερος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Σάιμον Τέμπλαρ στη σειρά ταινιών Ο άγιος (The Saint). Επίσης, δάνεισε τη φωνή του στον Σιρ Χαν, τον κακό τίγρη της ταινίας κινουμένων σχεδίων της εταιρίας Ντίσνεϊ Το βιβλίο της ζούγκλας (The Jungle Book, 1967).
1907 - Μακεδονικός Αγώνας Οι ελληνικές ανταρτικές ομάδες των Τόμπρα και Πλατανιά συμπλέκονται με βουλγαρική συμμορία στα Κορέστια.
1909 - Γεννήθηκε ο Σταύρος Νιάρχος, εφοπλιστής και επιχειρηματίας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. (Θαν. 16/4/1996
1918 - Πέθανε ο Μεχμέτ Ε', Οθωμανός σουλτάνος
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Τσαούς Τσιφλίκ ενώ οι Τούρκοι υποχωρούν προ το Δορύλαιο.
1922 - Γεννήθηκε ο Γκιγιώμ Κορνέλις βαν Μπέβερλοο, Βέλγος ζωγράφος
1924 - Γεννήθηκε ο Σελαπάν Ραμανάθαν, πρόεδρος της Σιγκαπούρης
1933 - Οι Ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας
1935 - Πέθανε ο Αντρέ Γκουστάβ Σιτροέν, γάλλος μηχανικός και ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας (Citroen). (Γεν. 5/2/1878
1937 - Πέθανε ο Τζέικομπ Σικ, αμερικανός εφευρέτης της ηλεκτρικής ξυριστικής μηχανής και ιδρυτής της εταιρείας ειδών ανδρικής περιποίησης Schick. (Γεν. 16/9/1877)
1940 - Γεννήθηκε ο Γιέρζι Μπούζεκ, Πολωνός μηχανικός και πολιτικός
1943 - Β' Π.Π. Οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.
1945 - Β' Π.Π. - Επιχείρηση Έψιλον 'Εναρξη επιτήρησης 10 Γερμανών πυρηνικών επιστημόνων.
1952 - Γεννήθηκε ο Ρόιντον Μίστρι, Ινδός συγγραφέας
1957 - Γεννήθηκε η Λόρα Μπράνιγκαν, Αμερικανίδα τραγουδίστρια(Gloria, Self Control)
1960 - Η εφημερίδα Το Βήμα ανακοινώνει ότι καταργεί την υπογεγραμμένη και τη βαρεία
1962 - Η Γαλλία ανακηρύσσει ανεξάρτητη την Αλγερία.
1962 - Γεννήθηκε ο Τομ Κρουζ, Αμερικανός ηθοποιός
1969 - Πέθανε ο Μπράιαν Τζόουνς, Άγγλος μουσικός (Rolling Stones)
1971 - Γεννήθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλός ακτιβιστής, ιδρυτής του WikiLeaks
1971 - Πέθανε ο Τζιμ Μόρισον, Αμερικανός τραγουδοποιός και ποιητής (Doors)
1990 - Η Λευκορωσία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ε.Σ.Σ.Δ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου