Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1176

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1176
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
2.Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ...ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ  ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΛΙΓΑ..............
4.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΓΙΩΤΑ ΤΡΙΓΩΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!!!
5.Επέστρεψε στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος
6.Επιστρέφει στη ΝΔ και ο Θ. Σολδάτος
7.Η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ
8.ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
9.ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ
10.Να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ
11.Θερίζουν τα «σιρόπια του βιασμού»
12.Πόσα ζητάει ο Σπύρος Παπαδόπουλος από τν ΑΝΤ1!
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Σε όλα τα κράτη της γης, απαγορεύεται η είσοδος σε λαθρομετανάστες και λοιπούς παρανόμους.
    Στη χώρα, όμως, που ανθεί ο «αντιρατσισμός», απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου η... έξοδος των λαθρομεταναστών!
    Οι παραβάτες συλλαμβάνονται αυθωρί και παραχρήμα και οδηγούνται στον αρμόδιο... εισαγγελέα, για να δικαστούν και να καταδικασθούν!!!
    Κι αν δεν πιστεύεται εμάς, ιδού χθεσινή επίσημη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:
 «Συνελήφθη, χθες (25-06-2013) το μεσημέρι στον Αερολιμένα Σκιάθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με προορισμό τη Βιέννη.
    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου».
    Προφανώς, αυτό θα πει «ευνομία παντού», που λέει κι ο... φίλος μας ο Δένδιας. Δεν είναι... θαύμα;

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ...ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
 
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ...καταργεί τη θητεία στον ελληνικό στρατό! Ύποπτες προτάσεις.
    Εκτός τόπου και χρόνου η Κομισιόν και η απόδειξη προκύπτει αβίαστα από τις προτάσεις της για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών!!! Δεν λένε όμως κουβέντα για το πως η Ελλάδα θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις!
    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”. Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε “λειτουργικές δαπάνες” και προσθέτει ότι:“…περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας”!    Το απίστευτο της πρότασης που δείχνει ότι οι Eυρωπαίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της η Ελλάδα!!! Θα προσλάβει ΕΠΟΠ;   Εδώ υπήρχε πρόβλημα για προσλήψεις ακόμη και 5000 ΕΠΟΠ. Θα επιτραπεί από τους τροϊκανούς οι πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων; Φυσικά όχι.
    Όσο κι αν κάποιος δεν θέλει να είναι καχύποπτος, είναι βέβαιο ότι η τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται καν για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Και ακόμη χειρότερα; Ίσως και να την επιδιώκει.
Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν επικίνδυνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ  ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΛΙΓΑ..............

    H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
    Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.
    Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα... «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το...μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου., μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική... «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.
MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει...ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
    Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας. Για αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΓΙΩΤΑ ΤΡΙΓΩΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!!!
Η «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Γ. ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΟΖΑΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! (ΦΩΤΟ)
 
Το έστειλε ο Σπύρος Μούλιας
    Η Γιώτα Τριγώνη εκτός από τις πολιτικές της δραστηριότητες ως τομεάρχης Δωδεκανήσων, οδοντίατρος και επιχειρηματίας σε Κωνσταντινούπολη και Liechtenstein την προηγούμενη εβδομάδα έκανε και την διαφημιστική καμπάνια 2013 του ξενοδοχείου And Hotel στην Κωνσταντινούπολη!
    Αυτές είναι κάποιες από τις φωτογραφίες της καμπάνιας όπου θα προβληθεί και σε τηλεοπτικό σποτ στην τουρκική τηλεόραση αλλά και σε αφίσες σε όλη την πόλη. Τέτοιους αγωνιστές θέλουμε για την χώρα μας, να διαφημίζουν τους γείτονες!  Αλλά τι να πούμε; Ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας για αυτή τη καταραμένη την επιβίωση… Τα σχόλια δικά σας!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Επέστρεψε στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος
Μαζεύουν πίσω τα ‘’ρετάλια’’, μήπως και γίνει καμμιά ‘’στραβή’’
Άντε και υπουργός
 
    «Στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού έχω αποφασίσει να είμαι παρών». Με τη φράση αυτή ο κ. Μαρκόπουλος δίνει θετική απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού κάτι που ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετές ημέρες.
    Η Θετική απάντηση στο προσκλητήριο ενότητας του Αντώνη Σαμαρά ήρθε με γραπτή δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστας Μαρκόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε ουσιαστικά την πρόθεσή του να επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία.
    Στη δήλωσή του ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι το προσκλητήριο του Σαμαρά έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας με πρωταγωνιστή μία ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη ενώ προσθέτει ότι η χώρα μας χρειάζεται όλους χωρίς μικροπολιτική διάθεση: «Το τέλος των Μνημονίων και η ανάδειξη μιας ισχυρής Νέας Ελλάδας μας χρειάζεται όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εγωισμούς, χωρίς μικροπολιτική διάθεση. Σπάνια ένας Πρωθυπουργός απευθύνει παρόμοιο προσκλητήριο».
    Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κύριος Μαρκόπουλος, «ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την ποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη, που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει  φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και  τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος». Ο κ. Μαρκόπουλος υπενθυμίζει ότι κατέχει την πρώτη θέση σταυροδοσίας στην Εύβοια και ότι με την επιστροφή του στην παράταξη προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός: «Εξάλλου, η εκλογή μου στην πρώτη θέση της σταυροδοσίας στην Εύβοια, με αυτές τις αρχές έγινε και τώρα και στις εκλογές του 2009. Την εντολή αυτή δεν την παραχαράσσω, αντίθετα της προσδίδω προστιθέμενη αξία».
    Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος, μετά την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης και στήριξε στη Βουλή σημαντικές επιλογές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις επανένταξης στη ΝΔ, είτε εντός της ημέρας, είτε εντός της εβδομάδος.   Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ με την οποία καλωσορίζονται στην παράταξη όλα εκείνα τα στελέχη που επιθυμούν να επιστρέψουν στους κόλπους της:
     «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε τις τελευταίες ώρες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο εκατοντάδες αιτήματα πολιτών και στελεχών που συντάσσονται στην εθνική προσπάθεια της παράταξης και ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο ενότητας του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία καλωσορίζουν τα συγκεκριμένα στελέχη, ενώ τους εύχεται «καλό αγώνα και καλή δύναμη»

6.Επιστρέφει στη ΝΔ και ο Θ. Σολδάτος
 
    Μετά το βουλευτή Ευβοίας κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ένας ακόμη ανεξάρτητος βουλευτής, που είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ, ο κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για επιστροφή στην παράταξη και συστράτευση στη Νέα Ελλάδα.
    «Ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο που απευθύνατε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και εμφορούμενος από την αντίληψη ότι ηγείστε του αγώνα για μια ισχυρότερη πατρίδα, για την Αναγέννηση του Τόπου, για μια Νέα Ελλάδα, αισθάνομαι το καθήκον της συστράτευσης μου σ’ αυτόν τον αγώνα και της ενίσχυσης της προσπάθεια που καταβάλλετε, από κάθε στέλεχος της παράταξης» τονίζει ο κ. Σολδάτος.
    Σημειώνει μάλιστα ότι η μάχη που δίνουμε "είναι ακόμα πιο αποτελεσματική για τον καθένα από εμάς μέσα από τις γραμμές της ΝΔ".

7.Η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ
Αν νομίσατε ότι ξεμπλέξαμε με δαύτην, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Σας εμειδίασαν μειδίαμα πλάνο.
Τουλάχιστον, αυτή είναι απλώς αρχομανής, δεν πάει για την ‘’κουτάλα’’. Οι διπλανοί της όμως ?????
Τι σου κάνει, ρε παιδιά, να ξέρεις ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ να λιποθυμάς…..
 

    Σε ένα πάρτυ που έκανε με δημοσιογράφους στο σπίτι παράγοντα επί των δημοσίων σχέσεων αναφέρεται δημοσίευμα των Νέων και γράφει ότι η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου επιθυμεί να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Αθήνας.
    Την περασμένη Πέμπτη, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα, στο σπίτι γνωστού παράγοντα δημοσίων σχέσεων η Γιάννα Αγγελοπούλου έδωσε δεξίωση και κάλεσε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το life style. H εφημερίδα αναφέρει ότι πολύ επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Αγγελοπούλου επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Γράφει για τις σχέσεις της κυρίας Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ:
«[Πηγή] μου υπενθύμισε τις σχέσεις του γιού της με το κόμμα της χαράς και την πολυποίκιλη «βοήθεια» που παρείχε η ίδια προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά στο κόμμα».
    Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε προσφέρει βοήθεια στον Αλέξη Τσίπρα για να πραγματοποιήσει το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε και τις ομιλίες που έκανε.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
 
8.ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
Και ότι έψαχνα να βρώ κάτι να βάλω στα ‘’ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ’’, νάτη η είδηση.
Χρειαζόμαστε και λίγα καλαμπούρια, κάπου – κάπου, να σπάει η μονοτονία.
 
    Θα φτιάξει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου; Αυτό προοιωνίζεται η δήλωσή του με αφορμή την αποχώρηση της αριστερής πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ;
    Εκείνοι που συνομιλούν συχνά μαζί του, αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν λειτουργεί ποτέ πρόχειρα και ούτε λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ. ( αυτό το ξέρουμε. )
    Το σίγουρο είναι ότι με δημόσιες τοποθετήσεις του θα παρεμβαίνει, είτε για τα εσωτερικά της χώρας είτε για τις διεθνείς εξελίξεις κάνοντας σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση που έχει λάβει, έχει κάνει ορισμένα από τα στελέχη του να αισιοδοξούν και να νομίζουν ότι φτιάχνοντας κάποιο καινούργιο κόμμα, ο κ. Παπανδρέου θα έχουν μέσα από αυτό και οι ίδιοι ρόλο, όπως αναφέρει το briefingnews.gr.  Ίσως και γι αυτό να συντηρείται στην επικαιρότητα η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα του λένε χαρακτηριστικά: Πρόεδρε αν κάνεις νέο κόμμα, θα πάρουμε τουλάχιστον 10%, και θα αποτελέσουμε ρυθμιστικό παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις».
    Συνομιλητές του κ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός που έχει βιώσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε πάντα σε καίριες πολιτικές θέσεις, σε ηγετική ομάδα, που έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός και ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά, διευκρινίζει ότι ένα κόμμα δεν γεννιέται πατώντας κάποιος ένα κουμπί.
    Τα κόμματα πρέπει να έχουν κοινωνική αποδοχή, να απευθύνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και να λύνουν προβλήματα πολιτών, όχι απλά υπάρχουν για να υπάρχουν. Φυσικά, γνωρίζει επίσης ότι ένα νέο κόμμα για να έχει ελπίδες να προχωρήσει χρειάζεται χρήματα για να οργανωθεί και να κινηθεί,  ( για αυτό μας ρήμαξε στο κλέψιμο οικογενειακά ??? ) χρειάζεται ένα φιλικό μιντιακό περιβάλλον που αν όχι θα βοηθάει, τουλάχιστον δεν θα πολεμάει και τέλος, στελέχη ικανά να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
    Παρ όλα αυτά το γεγονός είναι ένα, αναφέρουν συνεργάτες του: Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει μιλήσει για το παραμικρό. Είτε για το αν πρόκειται να κάνει νέο κόμμα είτε για το αντίθετο. Δεν έχει δώσει το στίγμα του.  Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε όμως καταλήγουν ότι ο κ. Παπανδρέου με την εμπειρία, τη γνώση, τις επαφές που διαθέτει εντός και εκτός της χώρας, όταν του δίνεται δημόσιο βήμα θα μιλάει. Είτε προσκεκλημένος από κάποιο φορέα, είτε από κάποια ξένη οργάνωση είτε σε διεθνή φόρα, θα λέει τη γνώμη του βοηθώντας πάντα τη πατρίδα του όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος ( το ανέκδοτο του αιώνα… ).

9.ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ
Τα έστειλε ο Μάκης Μητροσίλης
 
Αν κάνει παιδί η Γωγώ Τσάμπα με τον Γιώργο Μάγκα. Το παιδί θα βγεί Τσάμπα Μάγκας.
Όταν τελειώνουν το άγριο σεξ οι διπλανοί βγαίνω στο μπαλκόνι με το μποξεράκι και κάνω τσιγάρο για να νομίζουν οι γείτονες ότι πηδούσα εγώ.
Όλοι είμαστε σε σχέση, αλλά δεν το ξέρουμε... Πχ εγώ είμαι πιο χοντρός σε σχέση με πέρυσι...
Μπαμπά, παντρεύομαι τον Ιούλιο.
-Μπράβο αγόρι μου. Αντε με το καλό! Το παιδί δίπλα σου είναι ο κουμπάρος;
-Το παιδί είναι ο Ιούλιος
.
Όχι ότι βαριέμαι αλλά ο σκύλος μου έχει 3452956433245 τρίχες.
Φήμες λένε ότι υπάρχει άνθρωπος που μετά τις διαφημίσεις του Star θυμόταν ποια ταινία έβλεπε.
Κάθε φορά που η μάνα μου θέλει να της κατεβάσω το μίξερ από το ράφι, μεταμορφώνομαι από "2 μέτρα γάιδαρος"σε  "2 μέτρα παλικάρι".
Φανταστείτε ο James Bond να ήταν Ισπανός..
Μy name is Bond. James Diego Hose Francisco de Paulo Huan Maria de los Remedios Bond.....
Σήμερα στο γυμναστήριο ξάπλωσα για κοιλιακούς και με πήρε ο ύπνος.
Η μάνα μου όταν θέλει να μας πει κάτι κλείνει το ρούτερ.
Έτσι μαζευόμαστε όλοι πανικόβλητοι στο σαλόνι
.
Η μόνη κριτική που δέχομαι είναι η ρακή.
Ο άλλος φοράει 49 νούμερο παπούτσι!
Μια μέρα λιποθύμησε και έμεινε όρθιος
.
Εσείς που δε λέτε "μιλάω στο κινητό",αλλά "μιλάω στο άιφον/μπλάκμπερι",να το κάνετε με όλες τις συσκευές.
    Π.χ. "άνοιξα το pitsos να φάω κάτι
".
Hθελα γιαούρτι με ζάχαρη.....μπερδεύτηκα και έριξα αλάτι.
    Eε, μη πάει χαμένο, έβαλα αγγούρι, σκόρδο και τώρα ψήνω δυο μπριζόλες
!
Οι π@@@ανες οι κάλτσες,το πρωί στο συρτάρι όλες φαίνονται μαύρες..!
    Μετά,στη δουλεια,αρχίζουν και εκδηλώνονται... μπλε η μία , καφέ η άλλη
.
-
Εγώ στη δουλειά πηγαίνω με το ποδήλατο.
-Πήρες ποδήλατο;
-Γιατί βρήκα δουλειά
;
- Πόσο καιρό έχεις να πας με γυναίκα;
- Που
;
Που ήσουν;;;
- Πήγα στο κομμωτήριο, αγάπη μου, να γίνω όμορφη.
- Και ήταν κλειστό, ε;;;
Της ανοίγω την πόρτα, μου λέει: "τι ιππότης!", της λέω "Τζεντάι" και γέλαγα μόνος μου μισή ώρα.
Μετά απορώ γιατί δεν πηδάω...
Έτρεχα στο πάρκο & μου λέει η άλλη:
-Σε πειράζει να τρέξω μαζί σου?
-Γιατί της λέω, έκλεψες & συ το περίπτερο
?
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό?
-Το κερασμένο....!!
-Το στομάχι μου είναι χάλια.
-Ναι γιατί η υπόλοιπη είσαι καλύτερη
?
Εδώ και μισή ώρα πετάω έναν αναπτήρα bic στον αέρα...Κάνω aerobic...
Πάντως πέρα απ' την πλάκα, είναι το ....Μοναστηράκι.
Εσείς που κάνετε πως δεν μας βλέπετε, καλά κάνετε, γιατί ούτε εμείς θέλουμε να σας χαιρετίσουμε.
Εξαφανίστηκε ο παππούς, αλλά ξαναγύρισε. Ήταν Silver Aller-retour.
Θ' ανοίξω μεξικανικό εστιατόριο στην Κρήτη. Λέω να το πω '' Tsiputanas " !
Οι ηλικιωμένοι ποιητές δεν πρέπει να συγχύζονται...Γιατί όταν συγχύζονται..τους ανεβαίνει η ποίηση!!!
Χτες αποφάσισα να κόψω το κρέας. Το κομμάτι που μου σέρβιραν ήταν πολύ μεγάλο...
Είπα να κάτσω να σοβαρευτώ....αλλά δεν βρήκα που να καθίσω.
Όταν με παίρνουν στο σταθερό του σπιτιού και με ρωτάνε "που είσαι;" Τους λέω "κλείσε οδηγάω θα σε πάρω σε λίγο".
Και εκεί που οδηγάω, βγάζει σηματάκι με θαυμαστικό. Λογικά είναι τα συγχαρητήρια για την οδήγηση μου...
Ένα παιδικό μου παράπονο είναι πως η μάνα μου ποτέ δεν μου είπε:"έλα ένα ακόμα σουβλάκι,η δύναμή σου"..Όλο για φακές και για σπανακόρυζα μου έλεγε...
Φήμες λένε ότι κάποιος γύρισε από το φούρνο χωρίς να φάει τη γωνίτσα από τη φρατζόλα.
Ποτέ δε θα καταλάβω πως χορταίνουν με σαλάτες, πως οι περικοπές θα φέρουν ανάπτυξη και πως απ το Δημήτρης βγαίνει το Μήτσος..
-Ρε Μάναααα...έπεσε το internet!
-Να πάρεις μια σκούπα και να το μαζέψεις...Μ' έχετε κάνει υπηρέτρια εδώ μέσα
...
Προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Τρώω μόνο μαύρο ψωμί...Ή τέλος πάντων αυτό το χρώμα που παίρνει όταν είναι γεμάτο μερέντα!
Η "δίαιτα από δευτέρα" είναι κινητή εορτή.
Αυτό που τα μηχανήματα στις τουαλέτες, αν δεν τα χαιρετήσεις δεν σου δίνουν χαρτί, πόσο κομπλεξικό...
-Εισιτήριο έχετε;
-Υγεία να έχουμε κι όλα τ'άλλα έρχονται κύριε ελεγκτά μου
.
Ξυπναω το βράδυ με μια τρελη λιγουρα για γλυκό...Ανοίγω το ψυγείο...
Μμμμμ κουτί απο ζαχαροπλαστείο....Ανοίγω το κουτί....
Αυγα απο το χωριό...;;;ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΜΑΣ Κ ΑΛΛΟ ΓΙΑΓΙΑ...ΜΠΟΡΕΊΣ
.
Δεν πίστευα σε θαύματα μέχρι που ο ντελιβεράς έφερε καταλάθος ένα πιτόγυρο παραπάνω.
Το λάθος του Ελληνα είναι πως όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη πάντα βλέπει ή το Μεγαλέξανδρο ή τον Κολοκοτρώνη ή τον Ωνάση... Ποτέ τον Καραγκιόζη!
2,50 η λαγάνα; Αυτό δεν είναι ψωμί.Dolce& Lagana είναι!
Αν δε σου έχει διπλώσει η σαγιονάρα κατεβαίνοντας σκάλες, δεν ξέρεις τι πάει να πει κίνδυνος.
Aν γινόταν να διακτινιστώ και να βρεθώ, αμέσως, οπουδήποτε στο σύμπαν, θα πήγαινα στην άλλη μεριά του καναπέ που ξέχασα το τηλεκοντρόλ...
Αν η Εύα θυσίασε τον επίγειο παράδεισο ολόκληρης της ανθρωπότητας για ένα μήλο... δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έκανε για ένα αγγούρι...
Aν χαθεί ο Φλωρινιώτης θα έχουμε "glitter alert" ή silverλαμέ;;;
Ήρθε το χαράτσι στην ανιψιά μου για το σπίτι της Barbie...
Βγήκε ροζ καπνός απ'το Βατικανό κι όλοι οι καρδινάλιοι αναφώνησαν:
"Μύκονοοοοοοοοοοοοοοος"!!!!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ
   Πήρα εχθές το παρακάτω κείμενο με τα συνημμένα του, με το οποίο δεν συμφωνώ, αλλά αναρτώ για να γράψω τις παρακάτω παρατηρήσεις μου.
    Ζητείται μια ενέργεια, η παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ, κατόπιν πιέσεως των αποστράτων αξιωματικών, μετά από ψηφοφορία.
    Συμφωνώ ότι ο νύν Α/ΓΕΕΘΑ, που χαίρει της προσωπικής εκτίμήσεως της ανωτάτης πολιτικής ηγεσίας υπέρ το δέον, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η ‘’μακροημέρευσή’’ του στην θέση, καθώς και η μελλοντική του ‘’αξιοποίηση’’ ( ενδεχομένως ) σε ‘’κατάλληλες ‘’ θέσεις. Με βάση αυτά ( και όχι μόνο ) αλλα και την αρνητική έως ουδέτερη στάση που κρατά στα σημαντικώτατα θέματα που ταλανίζουν κυρίως τα εε στελέχη, κρίνεται, και κατά τη δική μου γνώμη, όχι ο ενδεδειγμένος.
    Άντε λοιπόν, και ψηφίσαμε να παραιτηθεί. Ψηφίσαμε 10.000, 50.000, 200.000 ή και ένα εκατομμύριο ( εάν είναι δυνατόν ) εα αξκοί, καλώντας τον σε παραίτηση. Και τι έγινε ? Με βάση τα προηγούμενα που ανέφερα, ‘’δεν τρέχει τίποτα’’. Οι παραιτήσεις υποβάλλονται είτε λόγω προσωπικής ευθιξίας, είτε κατόπιν εξαναγκασμού από τους ιεραρχικά προ’ι’σταμένους. Στην δεδομένη περίπτωση, βλέπει κανένας να συμβαίνει οποιοδήποτε από τα δύο ?
Καλά είναι να λέμε, αλλά να μην λέμε για να λέμε
    Εδώ πάνω, έχουμε την παροιμία ‘’ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙ κτλ’’  της οποίας την συνέχεια ξέρετε όλοι, αλλά και την ‘’Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ’’.  Εμείς, έχουμε νύχια να ξυστούμε, ή εκλιπαρούμε τον κάθε τυχάρπαστο ‘’ντεμέκ’’ υπουργό ή υφυπουργό, να δεχτεί τα απολύτως δίκαια αιτήματά μας???
    Βλέπουμε όλοι, επειδή και την κοινή λογική έχουμε, αλλά και αριθμητική ξέρουμε, ότι ισχύει το ‘’ΟΥ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ Κ’ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ’’.
    Εάν είναι πάλι ο σαματάς, για να νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε, εντάξει, είναι άλλο θέμα.
    Ας τον αφήσουμε ήσυχο στον μοναχικό δρόμο που διάλεξε, μακριά από την εκτίμηση μεγάλου αριθμού εα συναδέλφων. Δεν είναι ο μόνος που αύριο θα σκέπτεται να κυκλοφορήσει.
    Δηλαδή, τι θέλετε στο κάτω – κάτω ? Άντε και παραιτήθηκε. Βάζουν τον επόμενο. Άντε , παραιτήθηκε και εκείνος. Λίγο το έχουν να βγάλουν ‘’από τα σακκουλάκια του ΚΛΙΝ’’ κανένα κομματόσκυλο, όπως η συνήθης πράσινη τακτική εφαρμοζόταν κατά κόρον ? Και μη μου πείτε ότι τότε δεν έβαζαν Α/ΓΕΕΘΑ αλλά Στρατάρχες και Σωματάρχες. Τώρα, μπορεί να βάλουν. Ποιος θα τους εμποδίσει ? Το ( δεδομένο ) αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ? ΣΩΩΩΠΑ ΚΑΛΕ !
    Παρεπιπτόντως, απο εχθές που κυκλοφόρησε το θέμα, πήρα πλήθος μηνυμάτων, λιγώτερο ή περισσότερο ευγενικά, αλλά ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
    Ας τον αφήσουμε ήσυχο τον Α/ΓΕΕΘΑ. Αυτός φταίει το λιγώτερο απο όλους.
    Δεν ωφελεί να ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ.
Ανδρέας

ΠΡΟΣ:
Όπως Πίνακας Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού / Παρ.Χανίων Αποδεκτών Ένωση Αποστράτων Αξκών Ναυτικού / Παρ. Κρήτης
ΚΟΙΝ: Ένωση Αποστράτων Αξκών Αεροπορίας / Παρ. Χανίων
Χανιά 26 Ιουνίου 2013
ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων
    1. Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων των Ενώσεων Αποστράτων Αξκών Στρατού Χανίων, Ναυτικού Κρήτης και Αεροπορίας Χανίων, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. αυτών, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα υιοθετηθείσας ιδέας ενεργείας που αφορά στις κινητοποιήσεις μας για την προβολή του αιτήματος αναθεώρησης των πρόσφατων πολιτικών αποφάσεων, με βάση τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν δυσανάλογες - σε σχέση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες - περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της Χώρας.
    2. Και τα τρία Παραρτήματα συμφώνησαν, ότι μετά τις συγκεντρώσεις μας οι οποίες απέφεραν θετικά αποτελέσματα, απαιτείται και νέα μορφή δράσης-διαμαρτυρίας, προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από το Σ.Ο.Δ.. Συγκεκριμένα και κατά την άποψή μας, η “στοχοποίηση” του Α/ΓΕΕΘΑ και η ώθηση του σε παραίτηση μέσω της αμφισβήτησης του από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη του ως άνω στόχου.
    3. Επιγραμματική ανάλυση των συμπερασμάτων της σύσκεψης φαίνεται στο Παράρτημα «Α».
    4. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, με αίτημα την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Παράδειγμα-Σχέδιο διακήρυξης που θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα και θα ζητείται η υπογραφή φαίνεται Παράρτημα «Β».
    5. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την ενημέρωση μας σχετικά.
Οι πρόεδροι των Παραρτημάτων
ΕΑΑΣ / Παρ.Χανίων. Υπγος ε.α. Μαν. Πολέντας
ΕΑΑΝ / Παρ.Κρήτης Αντπχος ε.α. Χαρ. Δρακάκης
ΕΑΑΑ / Παρ.Χανίων. Απτχος ε.α. Αντ. Καμπιανάκης
Πίνακας Αποδεκτών
 Αποδέκτες προς ενέργεια: EAAA-EAAΣ-ΕΑΑΝ-ΣΟΔ
Αποδέκτες προς πληροφορία: Ολα τα Παραρτήματα των "Θεσμικών" Ενώσεων
Παράρτημα «Α»
Χανιά 26 Ιουνίου 2013
Ανάλυση
Πεπραγμένα
Συνεργασία Ενώσεων
Συνάντηση με πρωθυπουργό
Κινητοποιήσεις ( 4 συγκεντρώσεις)
Αποτελέσματα
"Χλιαρές" επιβεβαιώσεις περί του δικαίου των αιτημάτων
Υπόσχεση αποκατάστασης της αδικίας όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες
Δεδομένα
Δυσκολία συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών.
Αρνητική στάση του Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος αποτελεί και πρόσωπο κλειδί.
Μη υποστήριξη από το ευρύ κοινό.
Μη επαρκής προβολή από τα ΜΜΕ.
Μεγάλος αριθμός οργανώσεων αποστράτων με διαφορετική ατζέντα.
Αμφισβήτηση της αληθούς θέλησης των εκλεγμένων των 3 "Θεσμικών" Ενώσεων.
Αδυναμία των αποστράτων να φέρουν σε δύσκολη θέση εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις.
Τι θα θορυβήσει την πολιτική ηγεσία
Η αμφισβήτηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εν ενεργεία στελέχη της και τα συνεπακόλουθα αυτής.
Ο φόβος ότι τα στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία και οι οικογένειες τους δεν θα ψηφίσουν σε καμία περίπτωση τα κυβερνώντα κόμματα.
Πως μπορούμε να το υλοποιήσουμε
Μέσω της συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου με αίτημα τη παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Στόχος (απόλυτα εφικτός κατά την άποψή μας) η συλλογή 50.000 υπογραφών .
Προϋποθέσεις
Ομοφωνία των Ενώσεων.
Ενέργειες (Συνοπτικά)
Ενημέρωση των Δ.Σ. των Ενώσεων
Ενημέρωση των Μελών των Ενώσεων.
Ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής σελίδας.
Ο Πρόεδ. της ΕΑΑΑ/Παρ.Χανίων. Απτχος ε.α. Αντ. Καμπιανάκης
Παράρτημα «Β»
Χανιά 26 Ιουνίου 2013
Προτεινόμενο Κείμενο
Να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ
    Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των βαθμών, μετά από τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις, υπέστησαν δυσανάλογες περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το φόρτο της οικονομικής ανάκαμψης της Χώρας.
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να εκτελεί τις Κυβερνητικές αποφάσεις. Η περαιτέρω όμως παραμονή στο αξίωμα του αποδεχόμενος την άδικη, άνιση και τιμωρητική αυτή μεταχείριση των στελεχών που ηγείται και αντιπροσωπεύει, επειδή οι υπεύθυνοι είτε δεν είναι ικανοί, είτε δεν επιθυμούν να επιμερίσουν δίκαια αυτά που αναλογούν στον κάθε Eλληνα πολίτη, τον καθιστά ηθικά κατακριτέο και μη αποδεκτό στις συνειδήσεις μας.
    Μετά από τα παραπάνω, με αυτές τις υπογραφές, ζητάμε την άμεση παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ διότι θεωρούμε ότι πλέον δεν μας αντιπροσωπεύει.
Σημ.
α. Για να είναι αυτή η δήλωση όσο το δυνατόν πιο έγκυρη, απαιτείται να συμπληρωθεί Ονοματεπώνυμο και Ιδιότητα (Στέλεχος Στρατού Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας, Μέλος στρατιωτικού, κλπ.). Τα εν λόγω στοιχεία θα παραμείνουν απόρρητα, εκτός εάν δηλώσετε ότι δεν έχετε πρόβλημα με την δημοσιοποίηση του Ονοματεπώνυμου μόνο, τσεκάροντας το αντίστοιχο πλαίσιο στο τέλος (Showmynameintheonlinesignaturelist).
β. Σημειώνεται ότι όσες φορές και αν ψηφίσετε, θα προσμετρηθεί μία ψήφος.
ΟΠρόεδ.της ΕΑΑΑ/Παρ.Χανίων Απτχος ε.α. Αντ. Καμπιανάκης

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
11.Θερίζουν τα «σιρόπια του βιασμού»
 
     «Είχα πάει με την παρέα μου σε ένα μπαρ στο κέντρο. Ηπιαμε από δύο ποτά.Ξύπνησα γυμνή στο κρεβάτι».
     Η περιγραφή της κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού μετά μια συνηθισμένη βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει εικόνες από το πριν και το μετά, αλλά απολύτως καμία για το επίμαχο διάστημα του εγκλήματος.
    Κάθε προσπάθεια της κοπέλας να θυμηθεί προσκρούει σε μαύρο σκοτάδι κι αυτό της προκαλεί εκνευρισμό, σύγχυση, θυμό και τρόμο. Εχει παραισθήσεις, υποψιάζεται και φίλους της, αλλά δεν θέλει να το πιστέψει.  Συνθετικές ναρκωτικές ουσίες σε υγρή μορφή, με ισχυρή κατασταλτική δράση, γνωστές και ως «σιρόπια του βιασμού», ενοχοποιούνται για παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί και στην Ελλάδα.
    Είναι άχρωμα, άοσμα και άγευστα, αναμειγνύονται στο ποτό και προκαλούν απώλεια μνήμης και μείωση των αντιστάσεων, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανιχνευτούν εργαστηριακά, αφού αποβάλλονται γρήγορα από τον οργανισμό.
    Η κατάσχεση στη Θεσσαλονίκη ποσότητας 1 κιλού και 815 γραμμαρίων μίας τέτοιας υγρής ναρκωτικής ουσίας -της GBL- την περασμένη Παρασκευή ενισχύει τους φόβους για διάδοση της χρήσης «ναρκωτικών του βιασμού σε ραντεβού» (γνωστών διεθνώς ως date-rape drugs) στη χώρα μας.
    Ο 27χρονος έμπορος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχε στήσει ένα μικρό... σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, αφού εκτός από το GBL βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες κι άλλων τύπων επικίνδυνων συνθετικών διεγερτικών, όπως μεφεδρόνη (γνωστή ως «μιάου») και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (ή «κοκαΐνη των φτωχών»).

12.Πόσα ζητάει ο Σπύρος Παπαδόπουλος από τν ΑΝΤ1!
 
     Είναι γνωστό ότι από τις εκπομπές της Ερτ… μόνο αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου είναι που πολιορκείται από ιδιωτικό κανάλι.
    Συγκεκριμένα,όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι ιθύνοντες του Ant1 έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με τον γνωστό ηθοποιό και παρουσιαστή, ώστε το Στην υγεία μας να βγαίνει κάθε Σάββατο το βράδυ χτυπώντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
    Το μεγάλο θέμα είναι όμως το κόστος της εκπομπής. Το όριο που έχει βάλει το κανάλι του Αμαρουσίου είναι τα 37.000 ευρώ ανά επεισόδιο και θέλει μάλιστα να τα μειώσει πολύ.Αυτό ίσως προκαλέσει πρόβλημα στον Σπύρο Παπαδόπουλο,ο οποίος ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στο κανάλι παρά μόνο σκέφτεται σοβαρά αυτή την πρόταση.
    Το κανάλι βέβαια ξέρει πως αν γίνει αυτή η μεταγραφή η πρωτιά του Σαββάτου θα θεωρείται δεδομένη,εφόσον και το Dr.Cook δεν πηγαίνει πολύ καλά. Εν αναμονή των εξελίξεων.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
963 - Ο Νικηφόρος Φωκάς ανακηρύσσεται από τον στρατό αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
1504 – Πέθανε ο Στέφανος Γ' ο Μέγας, πρίγκιπας της Μολδαβίας
1566 - Πέθανε ο Νοστράδαμος, Γάλλος αστρολόγος και συγγραφέας
1714 – Γεννήθηκε ο Κρίστοφ Βίλιμπαλντ Γκλουκ, Γερμανός συνθέτης
1777 - Το Βερμόντ γίνεται η πρώτη Πολιτεία της Αμερικής που προχωρεί στην κατάργηση της δουλείας.
1778 - Πέθανε ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Ελβετός φιλόσοφοςΟ Ζαν Ζακ Ρουσσώ (Jean Jacques Rousseau, 28 Ιουνίου 1712 - 2 Ιουλίου 1778) ήταν Ελβετός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός θεωρητικός, και αυτοδίδακτος συνθέτης στην περίοδο του Διαφωτισμού. Οι πολιτικές ιδέες του Ρουσσώ επηρέασαν τη γαλλική επανάσταση, την ανάπτυξη της κομμουνιστικής και σοσιαλιστικής θεωρίας, και την ιδεολογία του εθνικισμού.
1839 -  Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Οθωνείου Πανεπιστημίου της Αθήνας (μετέπειτα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Πρόκειται για το νεοκλασσικό της Οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.
1843 - Πέθανε ο Σάμουελ Χάνεμαν, Γερμανός ιατρός
1860 - Ιδρύεται η πόλη του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία.
1862 - Γεννήθηκε ο Ουίλιαμ Χένρι Μπραγκ, Άγγλος φυσικός
1876 - Γεννήθηκε ο Βίλχελμ Κούνο, Γερμανός πολιτικός
1877 - Γεννήθηκε ο Χέρμαν Έσσε, γερμανοελβετός μυθιστοριογράφος και ποιητής. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1946. (Ο λύκος της στέπας) (Θαν. 9/8/1962)
1904 - Πέθανε ο Άντον Τσέχοφ, ρώσος θεατρικός συγγραφέας. (Ο Βυσσινόκηπος, Θείος Βάνιας, Τρεις Αδελφές) (Γεν. 17/1/1860)
1904 - Γεννήθηκε ο Ρενέ Λακόστ, Γάλλος αντισφαιριστής και επιχειρηματίας
1906 - Γεννήθηκε ο Χρήστος Τσαγανέας, Έλληνας ηθοποιός
1912 - Ελλάς, Βουλγαρία και Σερβία δημιουργούν συμμαχία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1925 - Γεννήθηκε ο Πατρίς Λουμούμπα, Κονγκολέζος πολιτικός
1932 -  Αποφασίζεται η καθιέρωση της θερινής ώρας στην Ελλάδα
1937 - Πέθανε η Αμέλια Έρχαρτ, Αμερικανίδα αεροπόρος
1939 - Γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Παναγούλης, Έλληνας πολιτικός και ποιητής
1940 -  Γεννήθηκε ο Γκιόργκι Ιβάν Ιβάνοφ, βούλγαρος αστροναύτης, ο πρώτος βαλκάνιος που πέταξε στο διάστημα με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ 33
1944 - Πολιτική κρίση Καΐρου (1944): Ο Πρωθυπουργός της ελληνικής ελεύθερης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου εισηγείται με τηλεγράφημά του προς τη βρετανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα παρουσίας βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα κατά την επικείμενη απελευθέρωση προς αποτροπή ορατού εμφυλίου πολέμου. Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στη διάρκεια του Β' Π.Π. ως πολιτική κρίση Καΐρου χαρακτηρίστηκε η περίοδος που ακολούθησε στο Κάιρο, μετά το Συνέδριο του Λιβάνου, χρονικής διάρκειας 2,5 μηνών και η οποία φέρεται να έληξε στις 17 Αυγούστου του 1944. Ουσιαστικά επρόκειτο για υπαναχώρηση της ΕΑΜικής αντιπροσωπείας στους όρους της "Συμφωνίας του Λιβάνου", ή του "Εθνικού Συμβολαίου" όπως αυτό είχε συνομολογηθεί για τη συμμετοχή της στη σχεδιαζόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το οποίο στο μεταξύ είχε απορρίψει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, στην Ελλάδα.Τελικά η κρίση διευθετήθηκε από το ίδιο το ΚΚΕ και το ΕΑΜ που υπέκυψαν "σε εξαναγκασμό" (αγγλικό), όπως επίσημα δηλώθηκε.
1950 - Γεννήθηκε ο Χόρχε ντελ Καστίγιο, Περουβιανός πολιτικός
1957 - Γεννήθηκε ο Μπρετ Χαρτ, Καναδός παλαιστής
1961 -  Πέθανε ο Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ, αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1954. (Γεν. 21/7/1899) 1925) The Torrents of Spring (Οι Χείμαρροι της Άνοιξης)(1926) The Sun Also Rises (Ο ήλιος ανατέλλει ξανά)(1929) A Farewell to Arms (Αποχαιρετισμός στα όπλα)(1937) To Have and Have Not (Να έχεις και να μην έχεις)(1940) For Whom the Bell Tolls (Για ποιον χτυπά η καμπάνα)(1950) Across the River and Into the Trees(1952) The Old Man and the Sea (Ο γέρος και η θάλασσα)(1962) Adventures of a Young Man(1970) Islands in the Stream (Νησιά της Καραϊβικής)(1986) The Garden of Eden (Ο κήπος της Εδέμ)(1932) Death in the Afternoon (Θάνατος το απομεσήμερο)(1935) Green Hills of Africa (Πράσινοι λόφοι της Αφρικής)(1960) The Dangerous Summer (Το επικίνδυνο καλοκαίρι)(1964) A Moveable Feast (Αέναη γιορτή ή Μια κινητή γιορτή)(2005) Under Kilimanjaro
1966 -  Ο Φρανκ Σινάτρα ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι Strangers In The Night
1973 - Πέθανε ο Φέρντιναντ Σαίρνερ, Γερμανός στρατάρχης
1974 - Ελλάδα: Στρατοδικείο των Ιωαννίνων καταδικάζει 27 μέλη της οργάνωσης "Άρης Βελουχιώτης" σε ποινές φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια.
1976 - Το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ, διαιρεμένα από το 1954, επανενώνονται στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.
1977 -  Πέθανε ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, ρωσοαμερικανός συγγραφέας. (Λολίτα) (Γεν. 10/4/1899
1978 - Γεννήθηκε η Ντιάνα Γκουρτσκάγια, Γεωργιανή τραγουδίστρια
1985 - Γεννήθηκε η Άσλεϊ Τίσντεϊλ, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1985 - Ο Αντρέι Γκρομίκο γίνεται Πρόεδρος της ΕΣΣΔ και ο Έντουαρντ Σεβαρντνάντζε τον αντικαθιστά στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.
1986 - Γεννήθηκε η Λίντσεϊ Λόχαν, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1987 - Γεννήθηκε ο Εστεμπάν Γρανέρο, Ισπανός ποδοσφαιριστής
1997 - Πέθανε ο Τζέιμς Στιούαρτ, Αμερικανός ηθοποιόςΟ Τζέιμς Στιούαρτ (αγγλ. James Stewart), (20 Μαΐου 1908 - 2 Ιουλίου 1997), ήταν Αμερικανός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1940 για την ταινία Κοινωνικά σκάνδαλα (The Philadelphia Story). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του καριέρας συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες όπως τον Φρανκ Κάπρα, τον Τζον Φορντ και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει τρίτο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.
2010 -  Σε δημόσια διαπόμπευση υποβάλλονται από το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τις τρεις ήττες που υπέστησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κιμ Γιονγκ Χαν διαγράφεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και εξαναγκάζεται να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει εργάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου