Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ο συνιδρυτής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» υπεξαίρεσε λεφτά που έπρεπε να πάνε στη Συρία


ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Ο συνιδρυτής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» υπεξαίρεσε λεφτά που έπρεπε να πάνε στη Συρία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
epikairo.gr
          Την εμπλοκή της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», της Oμάδας Διάσωσης που δρα στη Συρία, σε σκάνδαλο διασπάθισης κονδυλίων που προορίζονταν για τη χώρα, αποκάλυψε ολλανδικό δημοσίευμα.
          Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συνιδρυτής των «Λευκών Κρανών» Τζέιμς Λε Μεσουριέρ, φέρεται να καταχράστηκε χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να διατεθούν ως βοήθεια στη Συρία.
          Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λε Μεσουριέρ παραδέχθηκε τον περασμένο
Νοέμβριο με επιστολή του, ότι εξαπάτησε την ολλανδική οργάνωση Mayday Rescue, που συγκέντρωσε χρήματα για την αντικυβερνητική ομάδα διάσωσης στη Συρία. Τρεις μέρες αργότερα, πέθανε από πτώση στο διαμέρισμά του στην Κωνσταντινούπολη.
          Όπως αναφέρει η ολλανδική ιστοσελίδα «De Volkskrant» ο Λε Μεσουριέρ είπε σε λογιστή που στάλθηκε για να ελέγξει τα βιβλία της οργάνωσης ότι πλαστογράφησε εισπράξεις ύψους 50.000 δολαρίων, προσποιούμενος ότι το ποσό αξιοποιήθηκε για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση εκκένωσης στη Συρία. Αντ’ αυτού, τα χρήματα καταβλήθηκαν στον ίδιο.
          Έτσι, εκτός από τον μισθό των
24.000 ευρώ τον μήνα, ο Λε Μεσουριέρ φέρεται να καταχράστηκε μετρητά για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή γάμο στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και για να βγάλει δάνειο στη νέα του σύζυγο και πρώην διπλωμάτη, Έμα Γουίνμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου