Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Στα δικαστήρια Σαλπιγγίδης-Βρύζας για 65.000 ευρώ δανεικά


Στα δικαστήρια Σαλπιγγίδης-Βρύζας για 65.000 ευρώ δανεικά
    Στα δικαστήρια κατέληξαν οι συμπαίκτες στην Εθνική Ανδρών και στον ΠΑΟΚ και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ζήσης Βρύζας.
    Οπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα
«Live Sport» πριν από περίπου έξι χρόνια, ο Σαλπιγγίδης είχε δανείσει με ιδιωτικό συμφωνητικό στον πρώην συμπαίκτη του στον «Δικέφαλο του Βορρά» Ζήση Βρύζα 65.000 ευρώ. Και δεν τα πήρε ποτέ πίσω. Για αυτό τον... κυνήγησε δικαστικώς.
    Τα χρήματα αυτά ο παλαίμαχος επιθετικός ουδέποτε τα πήρε πίσω και για αυτό τον λόγο απευθύνθηκε στον δικηγόρο Γιώργο Βήτα. Η αγωγή εκδικάστηκε στις
13 Νομεβρίου 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που δικαιώνει τον Σαλπιγγίδη. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχει κηρύξει την απόφαση εν μέρει προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 30.000 ευρώ. Συνολικά, ωστόσο, έχει επιδικαστεί ένα ποσό που φτάνει τις 97.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους, τα δικαστικά έξοδα κ.α.). Ο Ζήσης Βρύζας, από την πλευρά του, δεν παρέστη προσωπικά στο δικαστήριο, ούτε είχε στείλει κάποιον νομικό εκπρόσωπό του, οπότε καταδικάστηκε ερήμην.
    Η σύμβαση δανείου μεταξύ
Σαλπιγγίδη και Βρύζα, που ήταν από το 2017 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο τεχνικός διευθυντής στην ΕΠΟ και παλαιότερα μέλος της ΠΔΕ/ΕΠΟ συντάχθηκε και υπεγράφη το 2013. Ο Βρύζας εισέπραξε τα χρήματα σε δύο δόσεις και βάσει του συμφωνητικού, έπρεπε να τα επιστρέψει μέχρι το τέλος εκείνου του έτους. Το δάνειο μετατράπηκε σε οφειλή διαρκείας και δύο χρόνια αργότερα οι δύο πλευρές υπέγραψαν τροποποιημένη σύμβαση για την εξόφληση των χρημάτων.
    Βάσει της δεύτερης συμφωνίας τα χρωστούμενα έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι τις αρχές του
2016, αυτό δεν έγινε και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ο Σαλπιγγίδης απέστειλε έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία στον Βρύζα, ζητώντας εντός τριών ημερών να του καταβληθούν τα χρήματα εντόκως. Κάτι που δεν έγινε ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου