Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

''Κλειδώνει η θέση του ΥΦΕΘΑ στον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Μιχαήλ Κωσταράκος''


''Κλειδώνει η θέση του ΥΦΕΘΑ στον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Μιχαήλ Κωσταράκος''
Του Ηλία Προύφα
    Μπορεί να μη συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη, ούτε και στο επικρατείας, όμως θεωρείται παραπάνω από σίγουρο, ότι θα είναι παρών την επόμενη ημέρα...
    Ο λόγος για τον τ. ΑΓΕΣ, Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον τ. Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
    Πρόκειται για δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που τα σενάρια των τελευταίων ημερών, όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, τους φέρουν πρωταγωνιστές στο προσκήνιο, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σενάριο πρώτο
    Θεωρείται και το πιο πιθανό, στην περίπτωση που όσα ακούγονται για το μέλλον των δύο στρατηγών επιβεβαιωθούν. Με δεδομένη την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό από πλευράς υπουργών, με περισσότερους υφυπουργούς, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς, γνώστες του αντικειμένου του υπουργείου, τότε απόστρατος αξιωματικός θα αναλάβει τη θέση του υφυπουργού, με πιθανότερο υπουργό τον Βασίλη Κικίλια ή τον Νίκο Δένδια.
    Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως ''κλειδώνει'' το όνομα του τ. ΑΓΕΣ, Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είναι ένα στέλεχος που μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στα πολιτικά και στρατιωτικά καθήκοντα ως ΥΦΕΘΑ. Εάν συμβεί αυτό, ο έτερος Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, θα τοποθετηθεί στο Μαξίμου, όπου θα αναλάβει Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Το να αντιστραφούν οι ρόλοι των δύο στρατηγών στο παραπάνω σενάριο, θεωρείται απίθανο.
Σενάριο Δεύτερο
    Συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες και θα εξαρτηθεί από το εάν λάβει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία καθώς και το εύρος αυτής.
    Το σενάριο σε αυτή την περίπτωση κάνει λόγο για τοποθέτηση του Μιχαήλ Κωσταράκου, στο ΥΠΕΘΑ, σε θέση Υφυπουργού και την επαναφορά στη θέση του ΑΓΕΕΘΑ, του Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή.
    Όπως συζητιέται στα ''χακί'' πηγαδάκια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Νέα  Δημοκρατία, να έχει ευρεία αυτοδυναμία, έτσι ώστε να στείλει το μήνυμα αλλαγής των μηχανισμών του κράτους, σε όλους τους τομείς.
    Πάντως όπως ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν προχωρήσει σε κρίσεις και αλλαγές αρχηγών Γενικών Επιτελείων, δεν θα το κάνει πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2020, έτσι ώστε να μη δείξει ρεβανσισμό και εκδικητικότητα, κάτι που θα χτυπήσει άσχημα στην κοινωνία, αν και τότε πάλι θα ''δυσκολευτεί'', διότι η θητεία των Αρχηγών, είναι θεσμοθετημένη για 2 συν 1 και 3 συν 1 για τον ΑΓΕΕΘΑ.

1 σχόλιο:

  1. ΛΕΤΕ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΙΘΑΝΟ.ΙΔΩΜΕΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή