Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/6/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/6/2019)
    Διαβάζοντας την είδηση για το πλακόστρωτο που αποκαλύφθηκε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, το μάτι μου πήρε σε   φωτογραφία, έναν οδοστρωτήρα να ισοπεδώνει άσφαλτο πάνω από το πλακόστρωτο. Αισθητική, ΜΗΔΕΝ! από τους αρμόδιους του Δήμου! Αυτό που κάνουν, δεν λέγεται ανάπλαση, αλλά κάτι άλλο. Εάν αποκαθιστούσαν το πλακόστρωτο σε όλο το μήκος της οδού ( που είναι μικρή) θα μιλούσαμε για ανάπλαση. Τώρα, μπορούμε να μιλήσουμε για κανιβαλισμό! Το δε υπέροχο πλακόστρωτο, μας… τέλειωσε! Υπόψη, πως όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ήταν πλακόστρωτοι ( το γνωστό καλντερίμι) με κυβόλιθους, και τους σκέπασαν με άσφαλτο! Το καλντερίμι, ήταν άριστο υπόθεμα.
------------------------------------------------
    Λυπάμαι και ντρέπομαι για το Ποινικό Δίκαιο στην Ελλάδα. Είναι γραμμένο έτσι, που νομίζει κανείς πως το έγραψαν εγκληματίες, φυγόδικοι, κατάδικοι και άλλες … ευγενείς κατηγορίες. Για παράδειγμα, σκοτώνεις καμιά εικοσαριά, σε καταδικάζουν σε ισόβια 20 φορές, και σε 25 χρόνια αποφυλακίζεσαι! Και να ήταν μόνο αυτό… ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΡΕ! Άει στο διάολο από εδώ πέρα!
------------------------------------------------
    Θα έλεγα «Και εις ανώτερα» στους Ρουβικονέζους, αλλά… πού αλλού;;;; Περισσότερο από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας; Πάλι καλά, που δεν έχουμε Ανάκτορα και Βασιλέα… Στα Υπουργεία, πήγανε. Στο Πεντάγωνο, πήγανε ( τους συνόδευσαν … τιμητικά και μέχρι την πύλη). Στη Βουλή πήγανε ( τους κέρασαν και καφέ και τους γύρισαν στα σπίτια τους με ταξί). ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;;;;;
------------------------------------------------
    Τελικά, όλα τα ξέρουν αυτοί  οι επιστήμονες. Τώρα, λένε να μην τρώμε κάθε μέρα παγωτό. Καλοκαιριάτικα, με 40ο θερμοκρασία! Δεν μας λένε όμως, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ. Να μην τρώμε κάθε μέρα, αλλά κάθε 2-3 μέρες να «καθαρίζουμε» καμιά οικογενειακή συσκευασία του κιλού, ΜΙΑΝ ΚΙ ΟΞΟΥ;( Όπως λένε στην Κοζάνη…)
------------------------------------------------
    Άντε πάλι με τις φορολογικές δηλώσεις…. Όποιος δεν τα έμαθε μέχρι τώρα, έ, δεν θα τα μάθει ποτέ, ακόμα και εάν πρόκειται να δώσει…. εξετάσεις!
------------------------------------------------
    Τον «βάρεσε η ζέστη» τον άλλο στη Λάρισα, και χόρευε γυμνός στους δρόμους, μέχρι που τον «μπαγλάρωσαν». Αλήθεια, γιατί δεν μας λένε πως ήταν αλλοδαπός; Αφού είναι φανερό…. Εκτός και εάν μαύρισε από την ηλιοθεραπεία… «Λιάζονται», δεν μας είπε η τέως πανέμορφη υπουργίνα; ( το «τέως» βάλτε το εσείς όπου νομίζετε)
------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου