Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
            - Το παρόν κείμενο παρουσιάζει την προσωπική γνώμη ενός σκεπτόμενου Έλληνα, χωρίς πολιτική ή κομματική εξάρτηση ή το χειρότερο χωρίς εκδούλευση στον μεν ή στον δε.
            - Την περίοδο αυτή βλέπουμε πάλι η Ελλάδα αρχίζει να ζει προεκλογικό αγώνα, ο οποίος μέχρι την ημέρα των εκλογών, θα αποτελεί και το κυρίαρχο θέμα στα μέσα ενημέρωσης. Έτσι για το χρονικό αυτό διάστημα,  σταματούν τα προγραμματικά και εποικοδομητικά σχέδια και αρχίζουν οι παροχές και οι υποσχέσεις, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες αυτών για την χώρα μας.
            - Ας έλθουμε όμως στο θέμα μας, την ανατομία των κομμάτων  κατά την γνώμη των σκεπτόμενων Ελλήνων.
            - Πιστεύω ότι δεν είναι σε θέση, οι Έλληνες, δυστυχώς με τον εγκλωβισμό που έχουν υποστεί, ν’ αναδείξουν κάποιο μικρό κόμμα σε κυρίαρχο ή τουλάχιστον να μπορεί να διαμορφώσει την κατάσταση στην χώρα, παρά τις εξαίρετες εξαγγελίες των και τις ειλικρινείς και αγωνιστικές προθέσεις των.
            - Επομένως! Το κακό είναι και πάλι, ο προβληματισμός του μεγάλου μέρους των Ελλήνων , καταλήγουν στα λεγόμενα μεγάλα κόμματα εξουσίας.
            - ΠΑΣΟΚ: Είναι ένα κόμμα το οποίο με την ψήφο του Ελληνικού Λαού, διοίκησε τον τόπο επί μίαν εικοσαετία και πλέον, με πολλές  νέες κοινωνικές δομές και αλλαγή δομής του κράτους, αλλά και πολλούς προβληματισμούς. Το γνωρίζουμε το ζήσαμε. Η Νέα Ηγεσία, παρ’ όλο ότι έχει αξιόλογα μερικά άτομα, με την αλλαγή του ονόματος δεν άλλαξε τίποτε, διότι ακόμη και τώρα βαυκαλίζεται ότι αυτό έφερε την Δημοκρατία στην Χώρα, περί ποίας Δημοκρατίας ομιλούμε, έτσι! τίποτε δεν μπορεί ν’ αλλάξει.
            - ΚΚΕ: Έχω την γνώμη ότι είναι εκτός χρόνου. Συνθήματα όπως· «Η πάλη των τάξεων», «Η πάλη των εργατών», «οι Αγώνες του Ελληνικού λαού», ακούγονται σε μία Δημοκρατική χώρα ως φθηνή φενάκη πλέον, καθ’ όσον δεν άντεξαν ούτε στην γενέτειρά των.
            Για ποία πάλη των εργατών μιλάμε, όταν σήμερα δεν υπάρχουν ούτε εργάτες, διότι οι εργοδότες Έλληνες διωκόμενοι φορολογικά με αβάσταχτα βάρη, μετακόμισαν σε όμορα Κράτη. Τέλος! η θεωρία! το Κράτος εργοδότης, απεδείχθη στην πράξη καταστροφική. Εκείνο όμως που πρέπει ν’ αναγνωρίσει κανείς στο Κόμμα αυτό, υπηρετείται, παρ’ όλα αυτά, από έντιμους πολιτικούς.
            - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Δυστυχώς! στα αρχικά στάδια εμφανίσεως του Κόμματος αυτού, κάποιοι από αυτό το συνέδεσαν με τον φασισμό, με φωτογραφίες και χαιρετισμούς μιας παγκόσμιας θλιβερής εποχής και το καταδίκασαν στην συνείδηση των Σκεπτόμενων Ελλήνων.
            - Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι πατριώτες και εκεί είναι λάθος, διότι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Πατριωτισμός δεν μονοπωλείται και δεν επιβάλλεται με την βία ή με βίαιες γενικώς πράξεις.
            - ΣΥΡΙΖΑ: Είναι αλήθεια το Κόμμα αυτό, δια των υποσχέσεων και των διαφόρων δηλώσεων, σ’ ένα λαό που αγωνιά από κάπου να πιαστεί, έπεισε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά να το ψηφίσει και έτσι βρίσκεται σήμερα στην εξουσία. Όμως! τα ψέματα του Κόμματος αυτού συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
            - Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα με το κόμμα αυτό, δεν είναι οι κενές υποσχέσεις, διότι και τα άλλα κόμματα, με υποσχέσεις ανήλθαν στο παρελθόν στην εξουσία.
            - Το Κόμμα αυτό που βαυκαλίζεται ως Δημοκρατικό, τελείως αντιδημοκρατικά, με ισχυρότατη φρουρά, πήγε και υπόγραψε την προδοτική Συνθήκη των Πρεσπών (που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξήγηση), χωρίς να λάβει υπ’ όψιν τις διαμαρτυρίες του Ελληνικού Λαού, εσωτερικού και εξωτερικού και χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί στην Βουλή, και ακόμη το χειρότερο απεκάλεσε τους χιλιάδες των Ελλήνων που διαμαρτύρονταν φασίστες, ακροδεξιούς, Γερμανοτσολιάδες κλπ. Αυτό! κυρίως βαρύνει  το κόμμα,  και αυτό αποτελεί το τέλος του για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
            - Το τραγικό είναι ότι, το Μακεδονικό ζήτημα που δημιουργήθηκε το 1878 με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, οι πρόγονοί μας το έλυσαν με τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς πολέμους. Αλλά! ο παμπόνηρος Τίτο το έφερε στην επιφάνεια το 1944 με απώτερο σκοπό. Και! σήμερα, δυστυχώς! μία Ελληνική Κυβέρνηση ως δήθεν το έλυσε αλλά με τον χειρότερο και απίστευτο τρόπο, εις βάρος του Ελληνισμού, της Ιστορίας μας και του πολιτισμού μας και χωρίς να Σεβαστούμε ακόμη, ούτε και την μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.
            - Εάν δεν υπήρχε στο ενεργητικό του κόμματος αυτού η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, δεν νομίζω ότι είχε πρόβλημα να επανέλθει στην Εξουσία. Τώρα! όμως, όχι μόνο έθαψε το Κόμμα του, με την προδοτική αυτή Συμφωνία, αλλά και για την Πατρίδα μας άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Μιλάω για τους σκεπτομένους Έλληνες
            - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Είναι ένα ιστορικό, μεγάλο κόμμα, με Δημοκρατική ιστορία και δομή, απόλυτα προσαρμοσμένο στα Ευρωπαϊκά δεδομένα και με αρκετά  αξιόλογα στελέχη.
            - Και! αυτήν όμως την Ν.Δ., κατά την γνώμη μου, βαρύνει το γεγονός ότι, στο θέμα των Σκοπίων δεν πήρε θέση σαφή και ξεκάθαρη.  Διότι! η δήλωση «εμείς δεν θα υπογράφαμε την Συνθήκη των Πρεσπών» δεν επαρκεί. Και! Από εκεί και πέρα άκρα σιγή.
            - Υπ’ όψιν ότι! η αλλαγή Κυβέρνησης κάνει καλό σ’ όλους και προπαντός στην Δημοκρατία και την δικαιοσύνη της Πατρίδος μας, όταν βέβαια υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, ιδίως στα εθνικά θέματα. Δεν ωφελεί  η μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία ενός κόμματος διότι, ανάμεσα σε άλλα, εκτρέφει δομές και παρωχημένες νοοτροπίες που εμποδίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερή πορεία της Πατρίδος.
     -Λέει Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ : “ Τα Έθνη δεν φονεύονται ούτε με την πείνα,ούτε με τις χρεωκοπία, ούτε με τις ήττες, φονεύονται με τις ιδέες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου