Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η Άγκυρα απειλεί με νέα εισβολή την Κύπρο! - «Έλληνες καθίστε φρόνιμα γιατί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές»


Η Άγκυρα απειλεί με νέα εισβολή την Κύπρο! - «Έλληνες καθίστε φρόνιμα γιατί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές»
pronews
    Μετά την ήττα του στην Πόλη ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να αλλάξει άμεσα την πολιτική ατζέντα και έτσι ο φιλοκυβερνητικός Τύπος χαρακτήρισε… «θρασύ» τον Έλληνα πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα γιατί είπε το αυτονόητο, να μη σκεφτεί καν η Τουρκία τη γεώτρηση στο Καστελόριζο και έτσι σήμερα το μεγαλύτερο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV (το οποίο ελέγχει η οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν) σε ρεπορτάζ του έκανε αναφορά στη φράση «η Αϊσέ θα πάει διακοπές», που παραπέμπει σε εισβολή στην Κύπρο!
    Το ρεπορτάζ του ATV όχι μόνο απειλεί με επίθεση την Ελλάδα και την Κύπρο αν… παρενοχλήσουν (!) το γεωτρύπανο Φατίχ αλλά απειλεί ξεκάθαρα την Κυπριακή Δημοκρατία με νέα εισβολή και την κατηγορεί πως θα «ξεπεράσει τα όρια και πάλι» (!) και τότε «η Αϊσέ θα πάει για άλλη μια φορά διακοπές». Η φράση αυτή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για την εισβολή στην Κύπρο…
    «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για μια πιθανή επίθεση που θα προέλθει από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους. Το Φατίχ συνεχίζει τις γεωτρήσεις και συνοδεύεται από πλοία και πυραυλάκατους του τουρκικού Ναυτικού. Οι στρατιώτες μας θα απαντήσουν πολλαπλάσια σε περίπτωση που δεχτούν παρενόχληση ή επίθεση από τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Οποιαδήποτε σύγκρουση θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Δηλαδή αν για άλλη μια φορά οι Ελληνοκύπριοι ξεπεράσουν τα όρια τότε η Αϊσε θα πάει διακοπές για άλλη μια φορά!» ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου!
    Σε μια σπάνια κίνηση, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επισκέφτηκε τη Δευτέρα (24.06.2019) και ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς τόσο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για το θέμα των S-400 και των F-35, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
    Είναι σπάνιο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων και αυτό δείχνει πως στην Άγκυρα υπάρχει κινητικότητα, ενόψει και τις συνάντησης που θα έχουν σε μερικές μέρες στην Ιαπωνία, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Όλα αυτά ενώ το Γιαβούζ, το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, βρισκόταν το απόγευμα της Δευτέρας (24.06.2019) ανοιχτά της Αττάλειας, με τελικό προορισμό του την περιοχή ανοιχτά της Καρπασίας. Εκεί θα επιχειρήσει την πρώτη του γεώτρηση, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και όπως έχει άλλωστε δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.
    Το Γιαβούζ είναι γεωτρύπανο έκτης γενιάς, μήκους 230 μέτρων, πλάτους 36 μέτρων ενώ το ύψος του πύργου του είναι 103 μέτρα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA. Έχει δυνατότητα πραγματοποίησης γεώτρησης 12. 200 μέτρων βάθους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου