Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες πέρασαν τη νύχτα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες πέρασαν τη νύχτα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα δεκάδες αλλοδαποί καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη με κάθε τρόπο , φορτηγά, αυτοκίνητα, φουσκωτές βάρκες.
    Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η χθεσινή εικόνα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όταν εκατοντάδες λαθρομετανάστες έφθασαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της πόλης.
    Μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν στο ΤΟΛ του λιμανιού όπου έγινε η πρώτη καταγραφή τους και διαπιστώθηκε ο ακριβής αριθμός. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και πολλά παιδιά. Και αυτή η ομάδα λαθρομεταναστών θα μεταφέρθει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα!
    Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΛΣ σημειώνουν πως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι δουλέμποροι σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες να το εκμεταλλεύονται και να μετακινούν παράνομα λαθρομετανάστες.
    Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από το πρωί της 21/06/2019 έως το πρωί της 24/06/2019 διεσώθησαν 285 λαθρομετανάστες σε εννέα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου και Σύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου