Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Γαλλία: Αναστέλλεται η απαγόρευση του μπουρκίνι.



Γαλλία: Αναστέλλεται η απαγόρευση του μπουρκίνι.
Εδώ που τα λέμε, η απαγόρευση από κάπου ‘’μπάζει’’….
    Stop στην εφαρμογή του αμφιλεγόμενου μέτρου με προσωρινή απόφαση δικαστηρίου. Αντιδρούν δήμαρχοι
    Την αναστολή της απαγόρευσης του μπουρκίνι, θέμα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την μουσουλμανική κοινότητα και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, αποφάσισε την Παρασκευή το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας.
    Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε το θέμα μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο υποστήριζε ότι η απαγόρευση του συγκεκριμένου μαγιό παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες. Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρις ότου ληφθεί η οριστική.
    Σύμφωνα με το δικαστήριο, το διάταγμα που απαγόρευε το μπουρκίνι στην πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ στη Μεσόγειο είναι "σαφώς παράνομο, παραβιάζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων και τις ατομικές ελευθερίες".
    Η απαγόρευση, η οποία επεκτάθηκε σε περισσότερες από 12 παράκτιες πόλεις της Γαλλίας, είχε διχάσει την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να υπερασπίζεται το εν λόγω μέτρο και ορισμένους υπουργούς να το επικρίνουν.
Αντιδρούν δήμαρχοι
    Αρκετοί δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Γαλλίας πάντως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την προαναφερόμενη απόφαση, δηλώνοντας ότι θα διατηρήσουν την απαγόρευση.
    Σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου Νίκαιας, ο δήμαρχος θα συνεχίσει να επιβάλει πρόστιμο στις γυναίκες που φορούν μπουρκίνι ενώ ο ομόλογός του της κοντινής Φρεζούς ξεκαθάρισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου