Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συντάξεις -Ποιους αφορά.Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συντάξεις -Ποιους αφορά.
Η λύση θα βρεθεί φυσικά, αλλά είναι δείγμα της προχειρότητας και της άγνοιας ( ελληνικών ? ) του ‘’χοντρού και σία
    Σε μια γκάφα ολκής, που αφορά τους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν για να μην μειωθούν οι συντάξεις τους, φαίνεται ότι έχει υποπέσει το Υπουργείο Παιδείας.
    Πιο συγκεκριμένα, σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ότι:
    Υπήρχαν δυο διατάξεις που ψηφίστηκαν με σκοπό να απαλλάξουν τους εκπαιδευτικούς από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νομος Κατρούγκαλου. Ωστόσο, αυτές δεν θα ισχύσουν και αν οι εκπαιδευτικοί δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως και αύριο 31/08/2016, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη.   Επιπροσθέτως, αν την πάρουν θα είναι ψαλιδισμένη!
    Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 31/08/2016 κάνοντας λόγο για «ουσιώδη πλάνη».
    Το έγγραφο αυτό λέει ότι όσοι παραιτήθηκαν έως τις 12 Μαϊου αλλά συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις έως τις 13 Μαϊου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαϊου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρείται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης!
    Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί και τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μεσα σε λίγες ώρες, ειδάλλως θα μείνουν χωρίς σύνταξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου