Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Δις ισόβια και 1.900 χρόνια κάθειρξης για Γκιουλέν .Τουρκία: Δις ισόβια και 1.900 χρόνια κάθειρξης για Γκιουλέν .
Μάλλον πρέπει να αλλάξουν τον καταλογισμό ποινών.
Προτείνω ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !
    Ο αυτοεξόριστος ιμάμης κατηγορείται από την τουρκική εισαγγελία ότι οργάνωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
    Η τουρκική εισαγγελία ζήτησε την επιβολή δύο ποινών ισόβιας κάθειρξης και μια συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών κάθειρξης για τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι εξύφανε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
    Στο κατηγορητήριο έκτασης 2.527 σελίδων που ενέκριναν οι εισαγγελείς της περιοχής Ουσάκ (δυτικά), ο 75χρονος ιεροκήρυκας, που έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την έκδοση του οποίου ζητεί η Άγκυρα, κατηγορείται ότι "επιχείρησε να καταλύσει με τη βία τη συνταγματική τάξη" και ότι "συνέστησε και διηύθυνε μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα", σύμφωνα με το Ανατολή.
    Εκτός από τις δύο καταδίκες σε ισόβια και 1.900 χρόνια στη φυλακή, οι εισαγγελείς ζητούν την επιβολή προστίμου στον Γκιουλέν που αντιστοιχεί σε 4,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου