Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Αυλαία» εχθές για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα«Αυλαία» εχθές για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα
    Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη και στο Δήμο Βέροιας.
    Από εχθές Πέμπτη, 25 έως και την Κυριακή, 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το επετειακό "10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής" στη Γέφυρα, έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος. Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, όπου θα λάβουν μέρος χορευτές και μουσικοί από το Μπαγκλαντές, το Μεξικό, τη Γεωργία, την Κορέα, την Τουρκία και την Ελλάδα.
    Ο αύλειος χώρος του δημοτικού σχολείου Γέφυρας, στις 8:30 κάθε βράδυ, θα γεμίζει από ήχους και παραδοσιακές φορεσιές, που θα προσφέρουν στο κοινό για "γεύση" από διαφορετικούς πολιτισμούς, μακρινές κουλτούρες και ιδιαίτερες μουσικές.
    Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα οι χορευτές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Γέφυρας πραγματοποιώντας μια ξεχωριστή παρέλαση.
    Στη Βέροια από την Τετάρτη, 24 έως και την Κυριακή, 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνεται από το Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους Βέροιας.
    Η έναρξη θα γίνει στην Πλατεία Ωρολογίου στην Ελιά, ενώ τις υπόλοιπες μέρες η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών θα γίνει στη Βεργίνα, στα Εβραϊκά Μνήματα και το Μακροχώρι. Το Φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία στις 28 του μήνα και πάλι στην Πλατεία Ωρολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου