Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

6.Εγκρίθηκε η συνεργασία «Χριστιανοδημοκρατών» με ΑΝ.ΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Εγκρίθηκε η συνεργασία «Χριστιανοδημοκρατών» με ΑΝ.ΕΛ
    Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα η πρόταση του προέδρου του, Νίκου Νικολόπουλου, για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Συγκεκριμένα η πρόταση εγκρίθηκε σήμερα από την Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος με 54 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά.
    Στην εισήγησή του, ο Ν. Νικολόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό».
    Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, στόχος του είναι να δημιουργηθεί «ο κεντροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ», καθώς «δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων, ως αντιπαράθεση που εκδηλώνεται σε επίπεδο πολιτικού λόγου και πολιτικής πράξης, γιατί είδαμε πόσο εύκολα γινόμαστε βορά στη βουλιμία των εκάστοτε άσπονδων συμμάχων και ταυτόχρονα εχθρών».
    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι κόκκινες γραμμές του κόμματός του εδράζονται στο τρίπτυχο «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια», το οποίο «θα αποτελεί την οδηγό παράσταση».
    Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να είναι κεντροδεξιός και να εκλεγεί από νέα Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου