Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

10.Το ΣτΕ εκδίκασε προσφυγή στρατιωτικών για την "έξοδο" των αστυνομικών από το ΜΤΣ!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Το ΣτΕ εκδίκασε προσφυγή στρατιωτικών για την "έξοδο" των αστυνομικών από το ΜΤΣ!
    Να ενεργοποιηθεί νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1991 που προέβλεπε τον διαχωρισμό των Μετοχικών Ταμείων σε δύο. Στόχος του νόμου ήταν η “έξοδος” των αστυνομικών από το ΜΤΣ κάτι που υποστηρίζει χρόνια τώρα μεγάλη μερίδα στρατιωτικών , θεωρώντας ως “βαρίδι” τους αστυνομικούς. Κάτι που από την άλλη πλευρά βέβαια κανένας αστυνομικός δεν αποδέχεται.
    Ο νόμος προέβλεπε την υπογραφή υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίησή του, κάτι που δεν έγινε ποτέ κι έτσι πραμένει ανενεργός. Το 2010 ενώσεις και σύλλογοι στρατιωτικών είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ενεργοποίηση του νόμου. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς βρίσκονται τώρα υπό την σκέπη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Βασίλη Νικολόπουλου και “λογίζεται” ως “θεσμική” ένωση λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με την στρατιωτική ηγεσία.
    Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες κι έγινε προσπάθεια να μην διαρρεύσει, ώστε να μην διαταραχθεί το “κλίμα ενότητας” που πρέπει να υπάρχει μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών. Ωστόσο η εκδίκαση έγινε και η απόφαση αναμένεται.
    Δείτε παρακάτω τι υποστηρίζουν στην προσφυγή τους οι στρατιωτικοί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου