Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

2.ΤΣΙΜΙΣΚΗ Έργα ασφαλτόστρωσης την επόμενη εβδομάδα

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΤΣΙΜΙΣΚΗ Έργα ασφαλτόστρωσης την επόμενη εβδομάδα
Της Βαρβάρας Ζούκα
    Οπλισμένοι με υπομονή πρέπει να είναι την ερχόμενη εβδομάδα οι θεσσαλονικείς οδηγοί και οι επισκέπτες της πόλης που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους την οδό Τσιμισκή λόγω των έργων ασφαλτόστρωσης που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν από τον κεντρικό δήμο.
    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήματα της οδού Τσιμισκή θα αρχίσουν την Τετάρτη 25 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, να τελειώσουν και μία ημέρα νωρίτερα.
    Τα συνεργεία θα δουλεύουν καθημερινά, από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, και θα παραδίδουν τμηματικά στην κυκλοφορία τα κομμάτια του δρόμου, όπου κάθε φορά θα ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις. Η έναρξη των έργων, όπως έχει αποφασιστεί, θα γίνει από το ύψος της ΧΑΝΘ.
    Τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο τις ειδικές λωρίδες κίνησης των λεωφορείων, καθώς και άλλα σημεία του δρόμου, από τα οποία διέρχονται τα αστικά. Εκεί εξαιτίας της βαριάς κυκλοφορίας παρουσιάζονται σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα της Τσιμισκή να αποτελούν σήμερα παγίδες ατυχημάτων.
ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Ζέρβα ο άξονας της Τσιμισκή δεν θα κλείσει συνολικά για τα οχήματα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων θα υπάρχουν ανοικτές λωρίδες κυκλοφορίας για τη διέλευσή τους.
    Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο χρόνος εκτέλεσης των έργων αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη που έγινε για το θέμα αυτό με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και την τροχαία. “Εξετάσαμε το ενδεχόμενο τα έργα να εκτελεστούν τα Σαββατοκύριακα, αλλά ο χρόνος δεν ήταν επαρκής. Εξάλλου μας επισημάνθηκε από την πλευρά της τροχαίας ότι ιδιαίτερα τις Κυριακές είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ τις καθημερινές η διαχείριση του προβλήματος με τα παρκαρισμένα μπορεί να γίνει ευκολότερα”, εξήγησε ο κ. Ζέρβας.
    Οι εργασίες στον άξονα της Τσιμισκή εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων παρεμβάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για συντηρήσεις στις λεωφορειολωρίδες, αλλά και σε δρόμους της πόλης που παρουσιάζουν μεγάλες φθορές είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω βαριάς κυκλοφορίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν ανάλογες παρεμβάσεις και στην οδό Εγνατία, διαμορφώνεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου