Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

10.Μείωση στους Ανώτατους με έγγραφο Α/ΓΕΕΘΑ - Πόσοι και πότε φεύγουν

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
onalert.gr
    “Τσεκούρι” στους ανώτατους αξιωματικούς. 58 θέσεις ανωτάτων αξιωματικών καταργούνταιστο πλαίσιο των περικοπών” . Με έγγραφό του προς τα Γενικά Επιτελεία, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ζητά την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%!
    Στο έγγραφο o Α/ΓΕΕΘΑ ζητά να διαμορφωθεί ο αριθμός των Ανωτάτων Αξιωματικών με την ολοκλήρωση των κρίσεων έτους 2015 σύμφωνα με τη Δομή Δυνάμεων των ΕΔ 2013-2027 στους παρακάτω αριθμούς:
•Στρατός Ξηράς : 158
•Πολεμικό Ναυτικό : 41
•Πολεμική Αεροπορία : 58
•Κοινά Σώματα :4
ΣΥΝΟΛΟ :261

    Συνεπώς 58 λιγότεροι ανώτατοι.
    Ο Στρατός Ξηράς έχει αυτή τη στιγμή 198 ανώτατους, η ΠΑ 66 και το ΠΝ 51. Ο Στρατός “χάνει” 40, η ΠΑ οκτώ και το ΠΝ 10! Έτσι από τους 315 θα φθάσουμε στους 261. Και φαίνεται ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή .
    Το έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ΓΕΣ και ΓΕΝ, όχι στο ΓΕΑ . Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ είναι αντίθετοι στην συγκεκριμένη απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όπως λένε και πολλοί στρατιωτικοί “ το να “γλιτώσουμε τα 1700 ευρώ των μισθών αυτών των ανωτάτων δεν είναι το ζητούμενο, όταν δεν έχουμε περικόψει αυτά που πρέπει εδώ και χρόνια. Είναι σαν να “τρώμε τις σάρκες μας”, ενώ γύρω υπάρχει πάρα πολύ φαϊ”. Δεν έχουν άδικο, αλλά είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη αποφαση -που από την εποχή του Μπεγλίτη είναι σε εκκρεμότητα- είναι και αίτημα της τρόϊκας.
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και εμφανίζεται εξαιρετικά βιαστικός προς τα Γενικά Επιτελεία ζητώντας να υποβληθούν υπό μορφή πίνακα…οι τρέχουσες νομοθετημένες θέσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών ανά Γενικό Επιτελείο, προσδιορισμένες μία προς μία, μέχρι 10 Ιουλίου 2014”. Μέχρι τις 20 Ιουλίου το ΓΕΕΘΑ θα έχει προσδιορίσει τον αριθμό των Ανωτάτων Αξιωματικών που “απαιτούνται για την στελέχωσή του κατά βαθμό” και θα ενημερώσει τα Γενικά Επιτελεία που πρέπει να κάνουν τον δικό τους νέο σχεδιασμό.
    Μέχρι τις 10 Αυγούστου τα Γενικά Επιτελεία θα πρέπει να έχουν υποβάλλει στο ΓΕΕΘΑ πίνακες με τις νέες οργανικές θέσεις ανωτάτων “προσδιορισμένες μία προς μία”.
    Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 30 Αυγούστου για να λάβει την τελική απόφαση και το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει υπογραφεί και η η σχετική υπουργική απόφαση που θα επικυρωνει το “φευγιό” 58 “γαλονάτων”.


1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή