Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

3.Σκότωσαν 260 Ταλιμπάν

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
3.Σκότωσαν 260 Ταλιμπάν
    Μακελειό στο Αφγανιστάν. Ο στρατός της χώρας απώθησε μια επίθεση των ανταρτών Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ (νότια) σκοτώνοντας 260 εξ αυτών.
    Πρόκειται για μια επιχείρηση που αποτελεί δοκιμασία για τον στρατό ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του την χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
    «Η επίθεση των Ταλιμπάν αποκρούστηκε, οι δυνάμεις μας προχωρούν τώρα προς τους Ταλιμπάν στη συνοικία Σανγκίν» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, προτού προσθέσει:
    «Σε ορισμένους τομείς αντιστέκονται όμως ο στόχος τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες στην Χελμάντ ολοκληρωτικά ματαιώθηκε».
    Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόοδος των αφγανικών δυνάμεων είναι αργή καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αστυνομία εξουδετέρωσε χθες 60 νάρκες στο Σανγκίν.
    Ο εκπρόσωπος τύπου επιβεβαίωσε ότι 260 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί. Και σύμφωνα με τον ίδιο, 28 μέλη του δυνάμεων του Αφγανιστάν έχουν χάσει την ζωή τους και 35 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.
    Στις μάχες σκοτώθηκαν και πολίτες όμως δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κανένας απολογισμός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
    Ο Κάρι Γούσουφ Άχμαντι, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε σε μια ανακοίνωση ότι οι αντάρτες μαχητές «έχουν επιτεθεί εναντίον πολλών θέσεων ελέγχου στην συνοικία Σανγκίν» αυτές τις τελευταίες ώρες και ότι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε αυτές τις μάχες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου