Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1087

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1087
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Μπουτάρης: Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ Ατατούρκ
2.Άνεργη μητέρα λιποθύμισε από την πείνα
3.ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
5.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η «ΨΩΡΩΚΩΣΤΑΙΝΑ»; ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
6.Τέλος και το επίδομα γάμου- Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970 πέφτουν οι μισθοί
7.Μία γυναίκα νεκρή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στα 'Ισθμια
8.Μα πώς τα βγάζει πέρα ο Σουλεϊμάν με τόσο γυναικομάνι;;;
9.Δε σ' αγαπώ - Pablo Neruda
10.Νοσοκόμα βίασε ηλικιωμένο ασθενή!
11.Πάτρα: Τα ποντίκια του έφαγαν 25 χιλιάδες ευρώ!

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Μπουτάρης: Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ Ατατούρκ
Πέσαμε από τη ΣΚΥΛΛΑ στη ΧΑΡΥΒΔΗ. Προσωπικά, προτιμώ τη ΧΑΡΥΒΔΗ….αφού δεν έχω άλλη επιλογή !

www.newsbomb.gr
     Φωτιές άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε για τη μετατροπή του σπιτιού του σε μουσείο.
Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Αλλη Οψη» ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων και συνεπώς ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία.
     «Ανεξάρτητα με την πολιτική διάσταση, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης, από τους μεγαλύτερους ηγέτες του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων. Εδώ ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.
     Παράλληλα, τόνισε πως οφείλουμε να αναδείξουμε και να σεβαστούμε την ιστορία που έχει η πόλη με τους Τούρκους και τους Εβραίους. «Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη πολυεθνική, ας μην το ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσα έγιναν με τις διώξεις και τις γενοκτονίες αλλά είναι βλακώδες να κρατάμε μίσος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.
     «Δεν υφίσταται ο όρος Βόρειος Ήπειρος. Απλά ικανοποιείται το δικό μας αίσθημα. Δεν είναι επίσημος όρος. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν εγώ αποκαλούσα τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία. Θα με κρεμούσαν ανάποδα ναι ή όχι;» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
     Αλήθεια πως θα φανεί αυτό στους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου;
     Όσον αφορά τους τοξικομανείς σχολίασε πως είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να μοιράζει προφυλακτικά και σύριγγες σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.
     Επίσης δήλωσε πως ο ίδιος ξεφούσκωνε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που πάρκαραν παράνομα στην πόλη μέχρι να καταλάβει κάποια θέση στη δημοτική αρχή.
2.Άνεργη μητέρα λιποθύμισε από την πείνα
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ‘’κυριε’’ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για σένα ‘’κύριε’’ ΣΑΜΑΡΑ, για σένα ‘’κύριε’’ ΒΕΝΙΖΕΛΕ, για σένα ‘’κύριε’’ ΚΟΥΒΕΛΗ,
ΓΙΑ ΕΣΑΣ, 300 λαμόγια λιμοτάγαρα…
   Πήγε να ζητήσει δουλειά από τον γενικό γραμματέα του δήμου και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του από την πείνα.
www.newsbomb.gr
   Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαράς, φανερά συγκλονισμένος από την εμπειρία που είχε, περιέγραψε ότι μία άνεργη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών με επίσης άνεργο σύζυγο πήγε προ ημερών στο γραφείο του στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του ζητήσει εργασία όπως αναφέρει το Thesstoday.gr
   Όπως του εξομολογήθηκε η γυναίκα, "η ΔΕΗ είχε κομμένο το ρεύμα στο σπίτι τους τουλάχιστον έναν μήνα, αφού δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω της ανεργίας του ζευγαριού. Μάλιστα, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είχε δυσκολέψει τόσο πολύ που δεν μπορούσαν ούτε γάλα για τα παιδιά τους να αγοράσουν".
   Την ώρα που γινόταν αυτή η συζήτηση στο δημαρχείο, η άνεργη μητέρα λιποθύμησε μπροστά στον γενικό γραμματέα, ο οποίος κάλεσε γιατρό για τις πρώτες βοήθειες.
   "Η γνωμάτευση του γιατρού ήταν συγκλονιστική. Η γυναίκα είχε να φάει τουλάχιστον τρεις ημέρες!".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
3.ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31.3.2013 ΩΡΑ 16.00 ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες, φίλοι
    Σας διαβιβάζω την πρόσκληση της κίνησης πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα» για την Κυριακή 31 Μαρ. 2013 ώρα 6 μμ στο ξενοδοχείο STANLEY στην πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, σε επίκαιρη ημερίδα με θέμα
«Αξιοποίηση του εθνικού πλούτου στην Ελλάδα της κρίσης»
    Θα έχω την τιμή να είμαι ο συντονιστής του δευτέρου μέρους της εκδήλωσης.
    Τον τελευταίο καιρό ήρθαμε σε επαφή με φορείς και κινήσεις πολιτών, στα πλαίσια της προσπάθειας ανοίγματος - διεύρυνσης του κόμματός μας και προς άλλες κινήσεις που εμφορούνται από τις ίδιες πατριωτικές ιδέες, αξίες και προβληματισμούς, με στόχο μια κοινή προσπάθεια για μια Πατρίδα που όλοι ονειρευόμαστε. Ο δρόμος ανοίγει σιγά σιγά.
    Αποτέλεσμα των επαφών αυτών είναι η πρόσκληση του κόμματος μας για ενεργό συμμετοχή στην παραπάνω εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης και άλλα, ίδιας ιδεολογίας με εμάς, κινήματα.
    Η ενεργός συμμετοχή μας στην εκδήλωση, θα μας δώσει περισσότερες γνώσεις πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα «της αξιοποίησης του Εθνικού πλούτου μας», αλλά και την ευκαιρία να γνωριστούμε για δράση στην κοινή προσπάθεια.
    Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι δύσκολος, όμως οι εκδηλώσεις αγάπης των ανθρώπων που γνωστοποιούμε την ύπαρξη του κόμματος, οι γεμάτες αίθουσες των χώρων που κάνουμε τις ομιλίες μας, μας γεμίζουν ενθουσιασμό και δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατά. Συνεχίζεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα. Εύχομαι νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μας αξίζουν νίκες, για μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες. Το όραμά μας για τη Νέα Ελλάδα θα γίνει πραγματικότητα. Εσείς, εμείς, όλοι μαζί.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Με εκτίμηση και αγωνιστικό παλμό
Γιώργος Τσακίρης
Μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου & πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η «ΨΩΡΩΚΩΣΤΑΙΝΑ»; ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
    Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».
    Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.
    Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα...
    Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής:
«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.
    Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
    Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα.
    Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»; Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
    Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.
    Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
    Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Τέλος και το επίδομα γάμου- Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970 πέφτουν οι μισθοί
Γάμο, έ ??? ΝΑ !

gr.news.yahoo.com
    Όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση χάνουν από την Δευτέρα 1ης Απριλίου και το επίδομα γάμου με αποτέλεσμα να υφίστανται νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς οι έγγαμοι κατά 10%.
    Την τελευταία τριετία οι αποδοχές των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 30% εως και 40% ενώ η καταβολή του επιδόματος από τους εργοδότες θα είναι πλέον... προαιρετική
    Δεν δικαιούνται το επίδομα γάμου και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις των οποίων η μετενέργεια έχει λήξει ενώ σύμφωνα με με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση κατρακυλά στα επίπεδα που ήταν στο τέλος της δεκαετίας του 1970

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Μία γυναίκα νεκρή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στα 'Ισθμια
gr.news.yahoo.com
    Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα είχαν εισβάλει με δύο πολεμικά καλάσνικοφ σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών. Ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες.   Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά αυτοκινήτου θύματος με το οποίο διέφυγαν. Ακολούθησε καταδίωξη έως τα Ίσθμια προς Επίδαυρο. Εκεί οι δράστες φαίνεται να σταμάτησαν και να άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε συμπλοκή και σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους κακοποιούς και τους δράστες.
    Γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα εξέπνευσε.
    Οι δράστες φαίνεται πως κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
    Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δραπέτες φυλακών, ακόμη και από την πρόσφατη ομαδική απόδραση των Τρικάλων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Μα πώς τα βγάζει πέρα ο Σουλεϊμάν με τόσο γυναικομάνι;;;
Τι ...έπαιρναν οι Σουλτάνοι για να ικανοποιούν τις ορέξεις του χαρεμιού;;;

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
    Την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μέσα στο παλάτι, υπήρχε ένας γιατρός της εποχής που είχε μόνο ένα καθήκον: Να ετοιμάζει σκευάσματα που θα τα πίνει ο Σουλτάνος, προκειμένου να είναι «ταύρος» και να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς τις παλλακίδες του χαρεμιού του. Και δεν μιλάμε για μια παλλακίδα αλλά για πολλές.
    Σχεδόν για εκατοντάδες, που κάθε βράδυ στον «Χας οντά», έπρεπε μία μία, να ικανοποιήσει. Ο γιατρός αυτός έφτιαχνε ένα αφέψημα, το περίφημο «πατισάχ μαντζούν» (στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν το «ρόφημα του Σουλτάνου»), το οποίο το έπινε ο Σουλτάνος και σε λίγη ώρα η λίμπιντο του, εκτοξευόταν.
    Εάν ο Σουλτάνος κατά τη διαδικασία του «χαλβέτ» δεν κατάφερνε να σταθεί στο ύψος του, τότε το σούσουρο μέσα στο χαρέμι για τον «ανδρισμό», ήταν ικανό ακόμη και να προκαλέσει εξέγερση. Πως ένας άνδρας που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τα συζυγικά του καθήκοντα, θα ήταν ικανός, να ηγείται της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας, του τότε κόσμου;

    Βέβαια οι μύθοι και οι δοξασίες λένε ότι η συνταγή για αυτό το ρόφημα πήγαινε από στόμα σε στόμα και κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς περιέχει. Όμως νεώτερες έρευνες έχουν καταλήξει στα συστατικά του, γνωρίζοντας φυσικά τι προκαλεί το κάθε ένα από αυτά.
    Σας παρουσιάζουμε σήμερα τα «φυσικά Βιάγκρα» που χρόνια τώρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν, γιατί θεωρούν ότι οι ιδιότητες τους, αυξάνουν την ερωτική τους επιθυμία. Βέβαια από επιστημονικής άποψης, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί, ως προς το αποτέλεσμα, και πίστευαν ότι η «βελτίωση» οφείλεται καθαρά σε αυθυποβολή. Νεώτερες έρευνες όμως έδειξαν, ότι η φύση ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.


Δυόσμος: Το βασικό συστατικό του «πατισάχ μαντζούν» εικάζεται ότι ήταν το τσάι δυόσμου. Ήταν γνωστό ότι πρώτοι οι αρχαίοι έλληνες είχαν ανακαλύψει τις ιδιότητες του δυόσμου στον σεξουαλικό τομέα. Ο Αριστοτέλης για παράδειγμα, είχε προειδοποιήσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν δυόσμο κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, για να αποφεύγουν τη σεξουαλική διέγερση που δεν θα τους επέτρεπε να πολεμάνε καλά και θα τους έκανε να χάσουν την πειθαρχία τους, αφού θα είχαν το μυαλό τους στην ερωτική συνεύρεση.
Ρόδι: Και αυτό το μυστικό μεταλαμπαδεύτηκε από την αρχαία Ελλάδα στην αυλή του Σουλτάνου. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το ρόδι, ήταν ο αγαπημένος καρπός της θεάς Αφροδίτης. Δημιουργεί στους άνδρες έντονη ερωτική επιθυμία, ενώ πίστευαν ότι στις γυναίκες θεραπεύει την κολπική ξηρότητα.
Αυγό: Και συγκεκριμένα ο κρόκος του αυγού ,όπου πίστευαν ότι έχει, όχι μόνο θεραπευτικές ιδιότητες αλλά, το να τον καταναλώσεις ωμό, σε κάνει καλύτερο εραστή. Στο «πατισάχ μαντζούν», έβαζαν ωμό κρόκο αυγού και για έναν ακόμη λόγο. Πίστευαν ότι θεραπεύει από τους πονοκέφαλους και την κατάθλιψη. Και ως γνωστόν, πολλοί Σουλτάνοι (ακόμη και ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής) έπασχαν από ήπιες ή βαρύτερες μορφές κατάθλιψης.
Πιπέρι: Και μάλιστα μπόλικο. Θεωρούσαν ότι είναι εκ των βασικότερων συστατικών στο αφέψημα που έπρεπε να πιεί ο Σουλτάνος. Ανέβαζε κατακόρυφα την ερωτική του διάθεση και τον έκανε να θέλει συνεχώς σεξ.
Λουΐζα: Τότε δεν ήξεραν ότι η Λουΐζα, περιέχει την βερβεναλίνη, ένα αλκαλοειδές που διαστέλλει τις αρτηρίες και διογκώνει, προκαλώντας στύση στο πέος. Τότε απλά έβαζαν απόσταγμα από το φυτό αυτό μέσα στο ρόφημα του Σουλτάνου και είχαν το κεφάλι τους ήσυχο ότι δεν θα «στραβώσει» τίποτε.
Σκόρδο: Ακόμη και σήμερα σε χώρες που διατηρούν μέρη της κουλτούρας από την οθωμανική αυτοκρατορία (όπως για παράδειγμα, οι χώρες της Μέσης Ανατολής), συνεχίζουν να δίνουν την πρώτη νύχτα του γάμου στον άνδρα, σκορδόσουπα για να διατηρεί σε υψηλά στάνταρ, το... επίπεδο του.
Ορχιδέα: Πάλι οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν το θαύμα τους στις ...σεξουαλικές επιδόσεις του Σουλτάνου. Στην αρχαιότητα οι Έλληνες αντιστοίχιζαν κάθε όργανο του ανθρωπίνου σώματος με τις φαρμακευτικές ιδιότητες κάποιου φυτού. Οι ρίζες της ορχιδέας, μοιάζουν με τους όρχεις του άνδρα (από εκεί και το όνομα). Πίστευαν λοιπόν ότι το απόσταγμα του φυτού θεραπεύει τις όποιες στυτικές δυσλειτουργίες. Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής παράγγελναν στο Τοπ Καπί, βανίλια. Ένα συγκεκριμένο είδος ορχιδέας που έχει υπέροχη μυρωδιά.
Λάδι: Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό αγνό λάδι. Η έκφραση «φάε λάδι και έλα βράδυ» τα λέει όλα. Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην αύξηση της λίμπιντο. Από την Καλαμάτα με φιρμάνι του Σουλτάνου, έστελναν στο Σεράι, μόνο αγουρέλαιο (το πρώτο λάδι) που πιστεύονταν ότι είναι το καλύτερο για να μην νιώσει ποτέ «πεσμένος» και ψυχολογικά και ...σωματικά.
Σαφράν: Όταν ήταν έτοιμο, αχνιστό το σερμπέτι του Σουλτάνου, του το σέρβιραν πασπαλισμένο με τους χρυσούς κόκκους του Σαφράν. Ήδη από την εποχή των Ρωμαίων και του Βυζαντίου, πίστευαν ότι το Σαφράν επιδρά θετικά στην σεξουαλική επιθυμία και βοηθάει στη στύση.
Μέλι: Φυσικά δεν θα μπορούσε από το ρόφημα του Σουλτάνου να λείπει το αγνό θυμαρίσιο μέλι. Έδινε υπέροχη γεύση αλλά επίσης οι ιδιότητες του μελιού στον τομέα της ερωτικής επιθυμίας είναι γνωστές.
Γλυκάνισος: Ο γλυκάνισος περιέχει μια ουσία την ανηθόλη που πιστεύεται ότι δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή μυρωδιά, και εμφανίζει ήπια οιστρογονική δραστηριότητα που αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία, ενώ λειτουργεί και κατά της σεξουαλικής ανικανότητας.
    Με αυτά και με αυτά οι Σουλτάνοι κατάφερναν να διατηρούνται «ταύροι» στο κρεβάτι. Φυσικά όχι όλοι και φυσικά η φθορά της αυτοκρατορίας δεν επήλθε επειδή δεν κατάφερναν να σταθούν στο ύψος τους και να ικανοποιούν τις επιθυμίες του χαρεμιού. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
    Προσοχή σας υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε ουσία, ακόμη και φυτική θα πρέπει να λαμβάνεται αφού πρώτα έχει ενημερωθεί ο ιατρός, και την έχει εγκρίνει.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
9.Δε σ' αγαπώ - Pablo Neruda
Δε σ' αγαπώ σαν να 'σουν ρόδο αλατιού, τοπάζι,
σαΐτα από γαρούφαλα που τη φωτιά πληθαίνουν:
σ' αγαπώ ως αγαπιούνται κάποια πράγματα σκούρα,
μυστικά, μέσ' από την ψυχή και τον ίσκιο.

Σ' αγαπώ καθώς κάποιο φυτό που δεν ανθίζει,
μα που μέσα του κρύβει το λουλουδόφως όλο,
και ζει απ' τον έρωτά σου σκοτεινό στο κορμί μου
τ' άρωμα που σφιγμένο μ' ανέβηκε απ' το χώμα.

Σ' αγαπώ μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε,
σ' αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια:
σ' αγαπώ έτσι γιατί δεν ξέρω μ' άλλον τρόπο,
παρά μ' ετούτον όπου δεν είμαι μήτε είσαι,
που το χέρι σου πάνω μου το νιώθω σαν δικό μου,
που όταν κοιμάμαι κλείνουν και τα δικά σου μάτια.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
10.Νοσοκόμα βίασε ηλικιωμένο ασθενή!
!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?
ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΄΄ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ΄΄ ΤΩΡΑ...

Newsbomb.gr
    Ένας εξηνταπεντάχρονος ασθενής ισχυρίζεται ότι νοσοκόμα τον βίασε τη νύχτα της 27ης Φεβρουαρίου, ενώ εκείνος νοσηλευόταν στο Temple έπειτα από ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.
    Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Temple της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ασθενή, μία 20χρονη νοσοκόμα, μπήκε στο δωμάτιό του γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα εκείνης της νύχτας και προσφέρθηκε να τον κάνει μπάνιο. Όταν όμως άρχισε να τον πλένει του επιτέθηκε και τον βίασε.
    Όπως μεταδίδει το NBC, ο άντρας ενημέρωσε την αστυνομία και η υπόθεση ερευνάται, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου από την πλευρά της αρνείται ότι έγινε κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Πάτρα: Τα ποντίκια του έφαγαν 25 χιλιάδες ευρώ!
ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…
Newsit.gr
    Ένας συνταξιούχος που ζει στην περιοχή Μακρυγιάννη της Πάτρας, θορυβημένος από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες, σήκωσε τις καταθέσεις του και αποφάσισε να φυλάξει τα λεφτά του στο υπόγειο του σπιτιού του...Όπως γράφει το patrastimes, ο συνταξιούχος είχε την έμπνευση να κρύψει τις 25.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες μιας ζωής μαζί με εγκυκλοπαίδειες που είχε μέσα σε κουτιά.
    Για κακή του τύχη έπεσε σε ποντίκια που είχαν ροπή προς τη… γνώση, με αποτέλεσμα πριν από δυο εικοσιτετράωρα, όταν πήγε να ελέγξει αν τα λεφτά βρίσκονται στη θέση τους, να πάθει σοκ με αυτό που αντίκρισε.
    Λεφτά και εγκυκλοπαίδειες είχαν γίνει κομμάτια μετά από επίθεση των ποντικών ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων αναπαυόταν στην κοιλιά των τρωκτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου