Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1070

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1070
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Το καλοκαίρι η κατασκευή τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων
2.Τσοχατζόπουλος: Είχε σταθερή ροπή στο έγκλημα
3.«Χαρίζουν» το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ
4.Πες και ένα «όχι» κ. Σαμαρά μου
5.Δεν πάνε στην Προανακριτική οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου!
6.ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1936
7.ΚΑΙ ΛΙΓΟ …ΓΕΛΙΟ
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Το καλοκαίρι η κατασκευή τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων
    Τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
    Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 550.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 100% από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007 - 2013», καθώς και από το Ταμείο Συνοχής.
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΛΟ’Ι’ΚΗ ΑΠΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΑ ( ΕΙΔΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ…) ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 550.000 ΕΥΡΩ?
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ‘’ΓΚΡΙΝΙΑ’’
    Οι νέες λεωφορειολωρίδες, όπως προβλέπεται από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, πρόκειται να κατασκευαστούν:
1. Στη λεωφόρο Στρατού στο τμήμα από την Καυταντζόγλου μέχρι και την Αγίας Τριάδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ( εδώ θα γίνει ‘’χαμός’’…)
2. Στην Αγγελάκη σε όλο το μήκος της οδού
3. Στη Γεωργίου Παπανδρέου από το ύψος της Κορομηλά μέχρι και τη Θεμιστοκλή Σοφούλη
4. Στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου από την αρχή της μέχρι και τη Βαλαγιάννη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. ( και εδώ ‘’χαμός’’ θα γίνει…)
    Το θέμα της κατασκευής των νέων λεωφορειολωρίδων θα συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο σχεδιασμός προχωρά με σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν πυροδοτήσει έντονη διαμάχη ανάμεσα στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Έργα 500.000 ευρώ
    Στο μεταξύ, στην επόμενη συνεδρίασή τους τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα κληθούν να εγκρίνουν τη διάθεση ενός ποσού της τάξης των 500.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, ώστε να αποκατασταθούν τμήματα σε δρόμους της πόλης, που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα.     Μεταξύ των άλλων προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης κατά μήκος των λεωφορειολωρίδων της Βασιλέως Γεωργίου, της Βασιλίσσης Όλγας, της Εγνατίας και της Μητροπόλεως.
    Σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες για ανακατασκευές και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες στην οδό Λαπιθών, στην περιοχή της Άνω Πόλης και στην οδό Χαριτωνύμου, στη δεύτερη δημοτική κοινότητα.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Τσοχατζόπουλος: Είχε σταθερή ροπή στο έγκλημα
    Ως άτομο με «σταθερή ροπή προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» περιγράφει τον άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο το βούλευμα που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και με το οποίο παραπέμπεται στις 22 Απριλίου να δικαστεί μαζί με 18 ακόμη άτομα για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
newsbomb.gr
    Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπ' αριθμ. 545/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τους παραπέμπει σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όλοι οι κατηγορούμενοι «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».
    Κατά τους δικαστές όλοι συμμετείχαν «στην ιδρυθείσα στις αρχές του έτους 1998 οργάνωση που είχαν συστήσει (πλην του Παντελή Ζαχαριάδη και της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου) χωρίς να σταματήσουν την έλευση του παράνομου αποτελέσματος».
    Αναφερόμενοι στο σύνολο των κατηγορουμένων οι δικαστές τονίζουν: «...τις ανωτέρω πράξεις διέπραξε ενεργώντας κατ'επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύβηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων».
Το πάρε–δώσε με τη Μονή Βατοπαιδίου
     Σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της Μονής Βατοπαιδίου, ακινήτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο βούλευμα αναφέρεται: «Κατά το χρονικό διάστημα από 24/1/07 μέχρι το 2010 ενεργώντας από κοινού με Ν. Ζήγρα και Γ. Σαχπατζίδη με πρόθεση μετέτρεψε περιουσία και απέκρυψε την αλήθεια όσων αφορά την προέλευση της και συγκεκριμένα δια τις μεταβιβάσεως αντί τιμήματος 6 εκατ. ευρώ με συμβόλαιο από την TORCASO δικαιούχος της οποίας ήταν ο Ζήγρας και αληθινός ιδιοκτήτης ο ίδιος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου τριών ακινήτων η αγορά των οποίων είχε γίνει μέσω της TORCASO δια της τοποθετήσεως περιουσίας τουλάχιστον 1,4 εκατ. προερχόμενης από παθητική δωροδοκία. Επίσης μέσω της offshore TORCASO μεταβιβάστηκε αντι 3,7 εκατ. ευρώ το χρονικό διάστημα από 07-10, στην ΙΜΒ ακίνητο επί των οδών Κόμμα Τρακα και Κεφαληννίας».
     Αναφερόμενοι στον A. Τσοχατζόπουλο σε σχέση με τη σύζυγό του, οι δικαστές επισημαίνουν πως «κατά το χρονικό διάστημα από τον 02/2009 ενεργώντας από κοινού με τους Α. Οικονομίδη, Π. Σταμάτη και Βασιλική (σ.σ. Βίκυ) Σταμάτη μετέτρεψε περιουσία με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της δια της τοποθετήσεως τουλάχιστον 1,3 εκατ. ευρώ προερχόμενων από παθητική δωροδοκία σε εργασίες ανακαίνισης της οικίας στη Δ. Αρεοπαγίτου».
    Για την Βίκυ Σταμάτη υπογραμμίζεται ότι «ο αδελφός της Π. Σταμάτη προέβη σε εργασίες αποσκευές και ανακαίνισης της οικίας στη Δ. Αρεοπαγίτου εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της εταιρίας NOBILIS με ψευδώνυμο. Προέβαινε δε σε συμφωνίες με διάφορους εργολάβους και υπεργολάβους πραγματοποιώντας εργασίες συνολικού ύψους περίπου 710.000 ευρώ.... Στις 16/4/10 απέκτησε το ακίνητο (σ.σ Αρεοπαγίτου) με σκοπό την απόκρυψη της προέλευσης χρημάτων που προέρχονταν από την τέλεση του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που διέπραξε ο σύζυγός της».
    Για την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου,τονίζεται ότι «κατά τα έτη 2004-06 μετέτρεψε περιουσία με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου δια της τοποθετήσεως περιουσίας τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε κατασκευαστικές εργασίες».
    Για τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, οι δικαστές επισημαίνουν: «Ενεργώντας από κοινού με τον Ιωάννη Σμπώκο, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε περιουσία, με σκοπό να συγκαλύψει την παράνομη προέλευσή της. Συγκεκριμένα α) κατά το χρονικό διάστημα από περίπου αρχές του έτους 2000, έως 16-4-2010, του παρέδωσε το ποσό του 1.000.000 ευρώ, με σκοπό την απόκρυψη του ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του ως πρώην υπουργού και β) με τον ίδιο σκοπό, το χρονικό διάστημα από αρχές 1998 έως 16-4-2010, του ανέθεσε τη διαχείριση μέρους του ποσού της παράνομης περιουσίας εκ δωροδοκίας, ποσού τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.«Χαρίζουν» το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ
capital.gr
    Με μια διάταξη που γεννάει ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, οι καταθέτες της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που περιλαμβάνονται στα σχετικά αρχεία, αποκτούν τη δυνατότητα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για την απόκρυψη του εισοδήματος.
    Πρόκειται για διάταξη που μεταφράζεται σε έκπτωση προστίμων και προσαυξήσεων εκατομμυρίων ευρώ καθώς με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία οι κυρώσεις για την απόκρυψη εισοδήματος είναι πολύ αυστηρές.
    Οπως αναφέρει το capital.gr, οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%.
    Το εισόδημα που εντοπίζεται και δεν έχει δηλωθεί τοποθετείται στη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος απόκτησής του και φορολογείται με βάση αυτήν. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, ο ελεγχόμενος επιβαρύνεται με πρόστιμα και προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1% μηνιαίως με μέγιστο ποσό προσαύξησης το 120% του πρόσθετου φόρου. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που το 2005 απέκρυψε εισόδημα ύψους 1 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο έως και 450.000 ευρώ καθώς και προσαυξήσεις (για τα έτη 2005 έως 2012 που απέκρυψε το εισόδημα) ύψους 432.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 882.000 ευρώ.
    Η υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία (άρθρο 66 παράγραφος 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ) δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που ελέγχονται για φορολογικές χρήσεις πριν το 1991 να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για το εισόδημα που έχουν αποκρύψει και να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
    Ωστόσο, με διάταξη στα... ψιλά του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» η οποία κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι ελεγχόμενοι αποκτούν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007.
    Μια σύμπτωση, σημειώνει το capital.gr: οι «καρτέλες» στη λίστα Lagarde αφορούν καταθέσεις που είχαν οι 2.059 Έλληνες καταθέτες κατά τα έτη 2005 έως και 2007. Η ακριβής προτεινόμενη διάταξη στο άρθρο 39 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου είναι: «Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα».
    Πρακτικά η διάταξη αφορά όλους όσοι ελέγχονται την τελευταία τριετία για προσαύξηση περιουσίας που δεν έχει δηλωθεί έως και τη χρήση 2007. Όπως σημειώνουν πηγές από το ΥΠΟΙΚ σε αυτούς περιλαμβάνονται, εκτός από τους ελεγχόμενους της λίστας Λαγκάρντ, οι ελεγχόμενοι της λίστας του Λιχτενστάιν, της λίστας όσων αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο καθώς και οι περίπου 5.000 φορολογούμενοι που από το ΣΔΟΕ έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί του Κολωνακίου, δικηγόροι, κατασκευαστές κα).
   Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η διάταξη απεσύρθη από το νομοσχέδιο, κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε άγνοια, και ότι η προσθήκη έγινε από ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ !
   Ποιος είναι ο ‘’υπηρεσιακός παράγοντας’’ που προσπάθησε να ‘’βολέψη’’ όλους αυτούς ?
   Ένα ‘’συγγνώμη, λάθος’’ είναι αρκετό ?
   Ελπίζω να ανακοινωθεί το όνομά του και να πάει, λίαν επιεικώς, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
   Όσο για τη ‘’λίστα Λιχτενστάιν’’, είναι άνευ αξίας και ποινικού κολασμού, όπως ανέφεραν πηγές του Υπουγείου Δικαιοσύνης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Πες και ένα «όχι» κ. Σαμαρά μου
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.
ΜΟΝΟ ‘’ΓΙΕΣ’’ ‘’ΟΥΙ’’ KAI ‘’ΓΙΑΒΟΛ’’ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ,
ΜΟΝΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ…
    Με το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» που ξεκίνησε ο Γιωργάκης, συνέχισε ο Παπακωνσταντίνου, μετά πήρε τη σκυτάλη ο Παπαδήμος και τον ίδιο δρόμο ακλουθεί ο Στουρνάρας, δεν βγαίνει πουθενά αυτό το τρενάκι του τρόμου για την Ελλάδα.
newsbomb.gr
    Τρία χρόνια τώρα η Τρόικα σκοτώνει έναν λαό και μία χώρα με λάθος προγράμματα λιτότητας (και εγώ πιστεύω ότι είναι εσκεμμένο το λάθος αυτό) με ανελέητες, απάνθρωπες αποφάσεις που τις επιβάλλει πάντα με το μαχαίρι στο λαιμό για την Ελλάδα. «Ή κάνετε αυτό που σας λέμε ή σας αφήνουμε στεγνούς από ρευστό».
    Και κάπως έτσι η σφαγή των αμνών συνεχίζεται. Τα ίδια πάλι και τώρα. Η Τρόικα επιμένει σε μέτρα που θα μεγαλώσουν τη δυστυχία των Ελλήνων, σε μέτρα που δεν βγαίνουν, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά οι άνθρωποι-ρομπότ της Τρόικα δεν κάνουν ούτε μία σπιθαμή πίσω στις απαιτήσεις τους.
    Το μόνο που μένει είναι ένα θαρραλέο, αξιοπρεπές και αποφασιστικό «όχι» από την κυβέρνηση Σαμαρά. Τέρμα, ως εδώ και μη παρέκει.
    Δεν γνωρίζει ίσως την δύναμη που έχει η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή απέναντι στην Τρόικα με Γκρίλλους και Μπερλουσκόνηδες στην Ιταλία, Πορτογάλους, Ισπανούς και Βούλγαρους στους δρόμους και την ύφεση να χτυπάει την πόρτα Γαλλίας και Βελγίου.
    Πες και ένα «όχι» κ. Σαμαρά μου σήμερα… Αυτή τη φορά σε παίρνει για να φέρεις την Τρόικα στη δύσκολη θέση του αμυνόμενου. Τελικά τι θα μας κάνουν περισσότερο από ότι μας κάνουν;
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Δεν πάνε στην Προανακριτική οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου!
    Με κοινό έγγραφο οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού, ο Α. Ρωσσώνης και ο Συμεών Συκιαρίδης γυρίζουν την πλάτη στη Βουλή και αρνούνται να καταθέσουν
newsbomb.gr
    Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρει η άρνηση τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να μην εμφανιστούν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία εξετάζει την υπόθεση της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ.
    Η κοινή επιστολή των συγγενών του πρώην υπουργού έφθασε στο προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και προκάλεσε σάλο στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των κ.κ. Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη υποστηρίζουν σε κοινό έγγραφο που συνέταξαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη ύποπτοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή!
    Η ενέργεια αυτή σημειώθηκε ενώ είχαν προγραμματισθεί οι καταθέσεις των εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και των κυρίων Ρωσσώνη και Συκιαρίδη την τρέχουσα εβδομάδα.
    Αύριο το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί η επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει το πώς θα χειριστεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και να διαπιστώσει εάν υπάρχουν τα νομικά περιθώρια να απαιτήσει από τους συγκεκριμένους κρίσιμους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1936
    Τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ για χρησιμοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 προς όφελος των «πιστεύω» του για την άρια φυλή, ανατρέπονται από τον Τζέσε Οουενς. Ο Όουενς κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του άλματος εις μήκος. Αυτή η φωτογραφία είναι από την απονομή αυτού του αθλήματος.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.ΚΑΙ ΛΙΓΟ …ΓΕΛΙΟ
ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ
-Αντρούλη μου πάω στο supermarket! Θές να σου φέρω κάτι ?
-Ναι.
-Τί ?
-Ρέστα .....
Είναι μία κατσαρίδα ανάποδα και κουνάει τα πόδια της συνέχεια. Μια άλλη κατσαρίδα απορώντας την πλησιάζει και την ρωτάει:
-Αερόμπικ, αερόμπικ??
Και της απαντάει η άλλη...:
-Όχι ΑΕΡΟ-ΖΟΛ, ΑΕΡΟ-ΖΟΛ.
Πέφτει ένα αυτοκίνητο πίσω από ένα άλλο.
-Καλά, ρε στραβός είσαι;;;
-Γιατί ρε, δεν σε πέτυχα ;;;;
Ήταν κάποτε δύο πολύ άτακτα παιδιά, και η μαμά τους αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει, μήπως και βελτιωνόντουσαν καθόλου.
Ο παπάς παίρνει πρώτα κατά μέρος τον μικρό αδερφό, του προσφέρει καρέκλα, και κάνει την πρώτη ερώτηση.
- Πού είναι, παιδί μου, ο Θεός;
Ο μικρός δεν απαντά.
- Πού είναι ο Θεός; ξαναρωτά ο παπάς.
Πάλι δεν απαντά ο μικρός.
- Που είναι ο Θεός, παιδί μου; ρωτά και τρίτη φορά ο παπάς.
Ο μικρός δεν απαντά και τρέχει έξω από το δωμάτιο. Βρίσκει τον μεγάλο αδερφό και του λέει:
- Άστα ρε ! Χάσανε τον Θεό, και ο παπάς νομίζει ότι τον πήραμε εμείς !
Είναι ένα γεροντάκι και κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του σκεπτικό...
Σκέφτεται μισή ώρα, μια ώρα... Η γυναίκα του τον βλέπει αλλά δεν λέει τίποτα....
Σκέφτεται δύο, τρείς ώρες και τότε η γυναίκα του απορημένη τον ρωτά....
- Καλά ρε Γιώργο… Τι σκέφτεσαι τόσες ώρες;
- Μπράβο ρε γυναίκα !.... Γιώργος .. Γιώργος...
Αποφασίζει ένα ßράδυ ο Χριστός να επισκεφτεί τα Ζωνιανά. Χτυπάει µια πόρτα, του ανοίγουν.
-Καλώς τονε τον Σύντεκνο. Κάτσε να ξεκουραστείς.
-Μα ξέρετε εγώ είµαι ο …….
-Εδώ πρώτα καθόµαστε και µετά συστηνόµαστε.
Τι να κάνει ο Χριστός κάθεται.
-Βάλε µωρή Μαρία να φάµε.
-Μα ξέρετε εγώ είµαι ο …….
-Εδώ πρώτα τρώµε και µετά συστηνόµαστε.
Τι να κάνει ο Χριστός τρώει.
-Φέρε µωρή Μαρία το ρατσί να πιούµε που ΄ρθε ο ξένος.
-Μα ξέρετε εγώ είµαι ο …….
-Εδώ πρώτα πίνουµε και µετά συστηνόµαστε.
Τι να κάνει ο Χριστός κατεßάζει τσι ρατσιές του.
-Φέρε µωρέ Σήφη τη νέα σοδειά να την δοκιµάσουµε.
-Μα ξέρετε εγώ είµαι ο …….
-Εδώ πρώτα καπνίζουµε και µετά συστηνόµαστε.
Τι να κάνει ο Χριστός κατεßάζει δυο τζούρες.
-Και τώρα ωρέ Σύντεκνε ποιος είσαι του λόου σου?
-Είµαι ο Ιησούς Χριστός
-Στο ΄πα ρε Σήφη, φέτος η σοδειά είναι άπιαστη
-Γεια σας,μια παραγγελία....
-Πείτε μου...
-Θέλω ένα γύρο άψητο με πίτα καμμένη και άψητες πατάτες....
-Μα αυτό δε γίνεται....
-Και χθες πώς το' κανες ρε μαλ@κα?
- Συγνώμη να διακόψω;
- Έλα πες...
- Τίποτα, να διακόψω ήθελα
-Πω ρε φίλε χθες το βράδυ πήρα Βιάγκρα μαζί με Λεξοτανίλ...
-Σοβαρά; Και τι έγινε ρε;
-Άστα, γαμήθηκα στον ύπνο...!!
Μπαίνω σε φαρμακείο πριν λίγο και ζητάω 20 προφυλακτικά... Ακούω 3 κορίτσια πίσω μου να ξεκαρδιζoνται στα γέλια...
Λέω στον υπάλληλο καντα 23!!
Το βούλωσαν αμέσως.
Μωρό μου έχω πρόβλημα....
- Μη λες "εχω" να λες "έχουμε". Τα προβλήματά σου είναι & δικά μου.
- Εντάξει. Η γραμματέας ΜΑΣ θα γεννήσει το παιδί ΜΑΣ...!!
Μου στέλνει ο άλλος μήνυμα.
"Τη κανις; πώτε θα τα πούμαι;"
Όταν τελειώσεις τη Α' δημοτικού του είπα και παρεξηγήθηκε ..............!!
- Πέτρο θέλω να σου εκμυστηρευτώ κάτι...
- Τι;
- Είμαι άθεος. Και gay...
- Ρε π**στη μου, δεv έχεις το Θεό σου!!!
Ένας δεν αισθάνεται καλά, πάει στο γιατρό για τσεκάπ. Έρχεται ο γιατρός με τα αποτελέσματα.
- Δυστυχώς έχω πολύ κακά νέα. Είσαι βαριά άρρωστος! Σου μένει ελάχιστος χρόνος ζωής!
- Γιατρέ μου! Πόσος χρόνος μου μένει;
- Δέκα
- Δέκα, τι; Μήνες; Βδομάδες; Τι;
- Εννιά... οχτώ...
-Που ήσουν;;;
-Πήγα στο κομμωτήριο αγάπη μου να γίνω όμορφη...
-Και ήταν κλειστό ε;;
1. Αν το περπάτημα είναι καλό για την υγεία, οι ταχυδρόμοι θα ήταν αθάνατοι...
2. Η φάλαινα κολυμπά όλη μέρα, τρώει μόνο ψάρι και πίνει σκέτο νεράκι αλλά είναι χοντρή...
3. Το κουνέλι όλο τρέχει και χορόπηδάει, αλλά ζει μόνο 15 χρόνια...
4. Ενώ η χελώνα, που δεν τρέχει ούτε κάνει τίποτα, ζει άνετα για 170 χρόνια...
ΚΑΙ 'ΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΑΙ...
- Γιατί οι γυναίκες προτιμούν γέρους γυναικολόγους;
- Γιατί τρέμουν τα χέρια τους.
Δύο φίλοι συζητούν:
-Ρε μαλάκα βρήκα γκόμενα, τι να κάνω;
--Να την φέρεις σπίτι σου.
-Και τι να κάνω;
--Να της κάνεις το τραπέζι.
-Και μετά και μετά;
--Μετά να της βάλεις να πιει ένα ποτό.
-Και μετά και μετά;
--Μετά να την πας στο κρεβάτι και να τη ξαπλώσεις
-Και μετά και μετά;
--Μετά να τη γδύσεις και να της ανοίξεις τα πόδια.
-Και μετά και μετά;
-Μετά άστη, θα την αναλάβω εγώ !
Γίνεται ένα φεμινιστικό συνέδριο. Πρώτη παίρνει το λόγο μια Γερμανίδα:
Εγώ γυρίζω στο σπίτι και λέω στον Χανς: "Χανς από σήμερα τέρμα αυτά που ήξερες! Από σήμερα θα μαγειρεύεις εσύ κι εγώ θα κάθομαι στον καναπέ και θα πίνω τον καφέ μου". Την πρώτη ημέρα δεν είδα τίποτα, τη δεύτερη τίποτα, από την τρίτη άρχισε να κάνει από καμιά σαλάτα και μετά από λίγες ημέρες ο Χανς είχε υποταχτεί!
Χειροκροτήματα, χαμός από το γυναικείο κοινό. Δεύτερη παίρνει το λόγο μια Γαλλίδα:
Γύρισε ο Ρενέ απο τη δουλειά του και του λεω, "Ρενέ τέρμα αυτα άπου ήξερες και δεν εέμαι η δούλα σου, εσύ θα σκουπίζεις εσύ θα καθαρίζεις, εσύ θα κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού κι εγω θα πηγαίνω για ψώνια και καφεδάκι με τις φίλες μου". Την πρώτη ημέρα δεν είδα τίποτα, τη δεύτερη δεν είδα τίποτα. Από την τρίτη ημέρα, λίγο την τηλεόραση, λίγο την ηλεκτρική λίγο τα πιάτα. Μετά από λίγες ημέρες ο Ρενέ ήταν υπηρέτης μου!
Χειροκροτήματα φωνές από κάτω, τρέλα οι φεμινίστριες με τη Γαλλίδα. Τρίτ παίρνει το λόγο μια Τουρκάλα:
Εγώ περίμενα στο σπίτι και μόλις γύρισε ο Χασάν από το καφενείο του λέω - Χασάν ΤΕΡΜΑ αυτά που ήξερες! Δεν είμαι η δούλα σου! Θα κάνεις εσύ όλες τις δουλειές του σπιτιού, θα μαγειρεύεις, θα πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, κλπ!. Την πρώτη ήμερα δεν είδα τίποτα, τη δεύτερη δεν είδα τίποτα. Απο την τρίτη ημέρα άρχισα να βλέπω λίγο από το δεξί το μάτι.
Τι κάνουν 2 ξανθιές σε ένα χωράφι;;
.... Τις καλλιεργημένες.
- Ο αδερφός μου έπιασε δουλειά εκεί που φτιάχνουν κάτι σοκολάτες, δε θυμάμαι ακριβώς...
- Toblerone;
- Ε, τι, τσάμπα δουλεύει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου