Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1069

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1069
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΣΑΜΑΡΑ, ΣΑΜΑΡΑ, ΔΕΝ ‘’ΜΑΣΑΜΕ’’ ΠΙΑ…!
3.Το Παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα αρχαία στο Μετρό της Θεσσαλονίκης
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
5.Να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2013 πιέζει η τρόικα
6.Πανάκριβη η θητεία στην Ελλάδα της κρίσης
7.Τοτε, το 1990 περίπου
8.Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαρήγα στον παράδεισο
9.ΣΚΙΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
10.«Στο διάολο η τρόικα!» φώναξαν 1,5 εκ. Πορτογάλοι
11.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εε και εα Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στη Θεσ/νίκη
12.ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
13.Ο "στρατιώτης" τρώει τον Αρχηγό - Οι περιπτώσεις Κωσταράκου – Γκίνη
14.ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίου Θεοφάνους ομολογητού
Θεοφάνης, Φάνης, Θεοφανία, Φάνια, Φανή, Φένια, Φανούλα
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΣΑΜΑΡΑ, ΣΑΜΑΡΑ, ΔΕΝ ‘’ΜΑΣΑΜΕ’’ ΠΙΑ…!
Για αύριο. Θέλει και κείμενο? Δε νομίζω…Τα λέει όλα! Τα υπόλοιπα στην παρακάτω σύνδεση.
3.Το Παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα αρχαία στο Μετρό της Θεσσαλονίκης
www.elzoni.gr
    Από τα μέσα του προηγούμενου μήνα το ζήτημα της τύχης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή του σταθμού της οδού Βενιζέλου απασχολεί την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης.
    Ως Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην απόφαση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό της Βενιζέλου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και ζητήσαμε την επανεξέταση της και την εξάντληση όλων των περιθωρίων για την εξεύρεση τεχνικής λύσης για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων κατά χώραν και την ενσωμάτωσή τους στο σταθμό του μετρό.
    Παρά την αρκετά μεγάλη συζήτηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταστεί δυνατό να αποσαφηνιστούν οι απορίες μας σχετικά με το ζήτημα. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν έχει μέχρι τώρα εκθέσει με συγκεκριμένο τρόπο τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι αδύνατη η διατήρηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό και ευνοεί την καλλιέργεια φημολογίας σχετικά με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου. Όλες οι σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις γίνονται με την επίκληση στοιχείων στα οποία κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση και τα οποία παρουσιάζονται ως αδιαμφισβήτητα.
    Μία από τις πιο συχνές αιτιάσεις, που δεχόμαστε όσοι ασχολούμαστε με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι ότι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το παρελθόν και λιγότερο για το μέλλον της κοινωνίας και γι’ αυτό αποτελούμε παράγοντες ανασχετικούς της «προόδου».
    Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν δηλώνουμε απερίφραστα ότι το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον. Η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε στο σταθμό της Βενιζέλου ένα αρχαιολογικό σύνολο εμβληματικό για την πόλη, η ενσωμάτωση του οποίου στο σταθμό του μετρό θα αναμορφώσει την μελλοντική εικόνα της πόλης και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την τουριστική προβολή και την οικονομική της ανάπτυξη.
    Επειδή λοιπόν το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς το μέλλον της Θεσσαλονίκης απευθυνόμαστε σε όλους όσοι το αντιλαμβάνονται μέσα από μια μακροπρόθεσμη προοπτική.
    Καλούμε για άλλη μια φορά να ανοίξει η ανασκαφή στο κοινό, ώστε όλοι οι θεσμικοί φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποκτήσουν σαφή αντίληψη για το εύρημα και για τη σημασία της κατά χώρα διατήρησής του.
    Καλούμε το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να αφιερώσουν μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχαιότητες του σταθμού της Βενιζέλου για να παρουσιαστούν, όσο το δυνατό πιο τεκμηριωμένα οι προτάσεις για το μέλλον τους.
    Ζητούμε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να θέσει στη διάθεση του Συλλόγου μας και όλων των ενδιαφερόμενων τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία του σταθμού, ώστε να είναι δυνατή η εκπόνηση και άλλων μελετών.
    Επειδή η στάση μας απέναντι στα αρχαιολογικά ευρήματα της Βενιζέλου δεν είναι μόνο ενδεικτική της στάση μας απέναντι στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τη μελλοντική εικόνα της πόλης, είναι σημαντικό οποιαδήποτε απόφαση να ληφθεί με τη συναίσθηση του ιστορικού της βάρος και όχι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συγκυρίας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
H XOΡΩΔΙΑ
ΤΟΥ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΝΕΩΝ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ
• ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ &
• ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΗΛΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑ
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ :
• ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
(ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ, ΝΕΣΚΑΦΕ, ΚΑΦΕ, ΟΣΠΡΙΑ,ΡΥΖΙ, ΑΛΑΤΙ, ΛΑΔΙ ΚΛΠ)
• ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
(ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΦΘΕΙΡΙΚΑ ΚΛΠ)
• ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2013 πιέζει η τρόικα
Ε, ΑΦΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ…
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Την παράταση της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το 2013 ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το Σεπτέμβριο 2013.
    Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν στις επαφές τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη συνέχιση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς θεωρούν πως είναι ο πλέον αποδοτικός φόρος και ότι η προετοιμασία για την αντικατάσταση τους δεν έχει προχωρήσει γρήγορα, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, εξέλιξη που θα μπορούσε να στοιχίσει 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2013.
    Η τρόικα δεν θέλησε να υπάρξει και αποδέσμευση του ενιαίου φόρου ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς θεώρησε πως αν ο φόρος βεβαιωνόταν με εκκαθαριστικά της ΓΓΠΣ απλά δεν θα καταβαλλόταν από τους φορολογουμένους.
    Πάντως, η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην τρόικα αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη καθιστούν δυσχερή την είσπραξη του χαρατσιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Πανάκριβη η θητεία στην Ελλάδα της κρίσης
Κοιτάξτε τι γίνεται όταν κάποιοι γράφουν αυνανισμούς
    Τουλάχιστον 600€ κάθε μήνα χρειάζεται ο στρατιώτης για να αντιμετωπίσει τις βασικές του ανάγκες
ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ, ΚΑΛΕ ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ή ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ?????
    Στην Ελλάδα της κρίσης η μέση οικογένεια «σφίγγει το ζωνάρι» περικόπτοντας από όπου μπορεί, προκειμένου να πληρώσει φόρους και χαράτσια.
    Όμως, ένας επιπρόσθετος «βραχνάς» είναι τα έξοδα για τη στρατιωτική θητεία του αγοριού, που μπορεί να... χρειάζονται ακόμα και ένα «μηνιάτικο».
    Τα έξοδα για τη θητεία ξεκινούν ακριβώς από την ώρα που ο στρατεύσιμος λαμβάνει στα χέρια του το χαρτί για να «παρουσιαστεί» σε κάποιο κέντρο εκπαίδευσης της Ελλάδας.
    Τα πρώτα έξοδα αρχίζουν με την προετοιμασία του σάκου και, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, ανέρχονται σε περίπου 600€ το μήνα.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ
    Εκτός από εκείνα τα πράγματα που παρέχει ο στρατός σε κάθε νεοσύλλεκτο (κάλτσες, στολές παραλλαγής, φανέλες, φούτερ, βερνίκι), εκείνος πρέπει να προμηθευτεί τα κατ' αυτόν απαραίτητα για να διευκολύνει τη ζωή του στο στρατόπεδο.
    Από τα βασικά είδη που αγοράζει για το «σάκο του φαντάρου» είναι: λουκέτα, πάτους σιλικόνης για τις αρβύλες, υγρομάντιλα, ξυραφάκια και αφρό ξυρίσματος, υπνόσακο, μπατονέτες, σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαγιονάρες και σαπούνι χεριών.
    Τα έξοδα έχουν αρχίσει να τρέχουν προτού ακόμα παραδώσει ο νέος την πολιτική του ταυτότητα, αφού για όλα τα παραπάνω ο ίδιος ή οι γονείς του καταβάλλουν 110€ περίπου.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ? ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ? ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ…
    Ο Μάρκος, που υπηρετεί τον τέταρτο μήνα της θητείας του στη Σάμο, μας λέει:
«Το μήνα χρειάζομαι περίπου 650 ευρώ. Ανάλογα με τις μετακινήσεις. Τα πλοία για Σάμο είναι άθλια και αναγκαστικά χρησιμοποιώ το αεροπλάνο».
ΑΜΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ, ΜΑΡΚΟ, ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ 3.000 ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ.
ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ.
 ΑΛΛΟΙ, ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΘΛΙΟ ΠΛΟΙΟ.
    Το εξοδολόγιο αυξάνεται ακόμα περισσότερο κατά την περίοδο της θητείας σε κάποιο από τα στρατόπεδα της παραμεθορίου και φυσικά διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνήθειες και τις δυνατότητες του καθενός... Για παράδειγμα, εάν ο φαντάρος είναι καπνιστής, θα πρέπει να καλύψει ένα επιπρόσθετο έξοδο της τάξεως των 120 ευρώ το μήνα.
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 4 Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ?
ΟΥΤΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ Ο ‘’ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ’’. ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ…
    Στο ΚΨΜ υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου 50 ευρώ το μήνα.
    Παράλληλα, κατά τις μέρες που είναι «εξοδούχος», ο στρατιώτης έχει ανάγκη να ψυχαγωγηθεί. Συνήθως επισκέπτεται Ιντερνέτ καφέ ή κάποιο φτηνό ταβερνάκι όπου μπορεί να φάει πιο ισορροπημένα ή, ελλείψει χρημάτων, κάποιο σουβλατζίδικο, μια πιο οικονομική λύση. Και το σύνολο εκτοξεύεται στα 310 ευρώ.
ΔΗΛΑΔΗ, 140 Ε ΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΤΛ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.
    Εάν προσθέσουμε και το κόστος της καθημερινής του επικοινωνίας με την οικογένεια και τους φίλους του μέσω κινητού τηλεφώνου, τότε το κόστος αγγίζει τα 350 ευρώ, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο κάρτες των 20 ευρώ το μήνα.
ΔΗΛΑΔΗ, 40 Ε ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. ΠΟΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ?
    Τη μερίδα του λέοντος των εξόδων έχουν οι μετακινήσεις, το κόστος των οποίων έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, μετά τον περιορισμό των δωρεάν καρτών επιβίβασης από 3 σε μόλις 1.
    Η τελευταία αυτή απόφαση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους στρατεύσιμους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησής τους.
    Ένας φαντάρος που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, με τόπο μόνιμης διαμονής την Αθήνα, θα χρειαστεί 105 ευρώ για τη μετ' επιστροφής έκδοση εισιτηρίου με το ΚΤΕΛ και από 150-200 ευρώ, αν επιλέξει το αεροπλάνο.
    Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που υπηρετεί σε κάποιο νησί όπως η Λέσβος, όπου για τις μετακινήσεις απαιτούνται περί τα 180 ευρώ με το αεροπλάνο και 90 ευρώ με το καράβι.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ‘’ΠΑΙΔΙ’’ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ?
    Η μηνιαία επιβάρυνση που υφίσταται μια οικογένεια με στρατεύσιμο αγγίζει τα 580-600 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ο στρατεύσιμος να μην «ξεφεύγει» από τα προβλεπόμενα.
ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?
 ΚΑΛΟΙ ΠΕΟΚΡΟΥΣΤΕΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ‘’ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ’’ ΤΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ…
Ξέρω ότι έγινα κακός, αλλά λίγο με ενδιαφέρει.
Όταν ακούω υπερβολές, ‘’ζεσταίνομαι’’ λιγάκι, και να το αποτέλεσμα.
Για ποιους στρατιώτες μιλάμε ?
Για σαλονιάρηδες Κολονακιώτες ?
Ή για ‘’ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΤΕΣ ΕΣ ΤΑΣ ΑΓΓΛΕΤΕΡΑΣ’’ ?
ΒΡΕ, ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ…..
(ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ 10/03/2013 – ΤΩΝ ΑΝΝΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Τοτε, το 1990 περίπου

    Ο Dan Jansen ήταν ένας Αμερικανός αθλητής αγώνων ταχύτητας skater στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
    Λίγο πριν από αγώνα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1988, η αδελφή του Jane Jansen έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία. Αυτός υποσχέθηκε να κερδίσει το χρυσό γι “αυτήν, όμως μετά την έναρξη του αγώνα, έπεσε.
    Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά από αυτό τον αγώνα.
   Όμως, έξι χρόνια αργότερα, ο Dan κέρδισε το χρυσό και έκανε ένα γύρο του θριάμβου με την μικρή κόρη του, Jane …
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαρήγα στον παράδεισο
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ
    Ήταν ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και η Παπαρήγα μπροστά στον Αγ.Πέτρο για να κρίνει αν θα πάνε παράδεισο ή κόλαση.
- Λοιπόν τώρα που έχετε πεθάνει, εξαρτάται τελείως από μένα αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση. Για να πάτε όμως στον παράδεισο, πρέπει να μου απαντήσετε τι γένους είναι το δέντρο που βλέπουμε απέναντι.Τι νομίζεις εσύ λοιπόν, Γιώργο; Το δέντρο είναι θηλυκό ή αρσενικό;
- Ε, να πάω να το δώ από κοντά.
    Πηγαίνει ο Παπανδρέου να το εξετάσει από κοντά.
- Εσύ τι νομίζεις Αντώνη;
- Ε, να πάω και εγώ να το δω από κοντά;
    Πηγαίνει και αυτός κάτω από το δέντρο και το κοιτά απορημένος…
- Εσύ τι νομίζεις Αλέκα; Θες και εσύ να πας να το δεις από κοντά;
- Μπα, δεν χρειάζεται. Το δέντρο είναι αρσενικό.
- Μπράβο, απάντησες σωστά. Πως το κατάλαβες όμως;
- Ε, δεν βλέπεις τα δύο αρχ**** που κάθονται κάτω από το δέντρο;
9.ΣΚΙΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
10.«Στο διάολο η τρόικα!» φώναξαν 1,5 εκ. Πορτογάλοι
Γ. Ντελαστίκ
    Συγκλονιστικά -πολιτικής σημασίας- γεγονότα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Τον απίστευτο αριθμό του ενάμισι εκατομμυρίου (!) διαδηλωτών συγκέντρωσαν τα ογκώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε τριάντα και πλέον πορτογαλικές πόλεις εναντίον της πολιτικής του Μνημονίου που υπαγορεύει η ΕΕ μέσω της τρόικας και υλοποιεί ενθουσιωδώς η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιο. Συνιστά ούτως ή άλλως πολιτικό σεισμό να διαδηλώνουν στους δρόμους ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι σε μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από έντεκα εκατομμύρια ανθρώπους - το ένα έβδομο του πληθυσμού!
    «Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι βγαίνουν στους δρόμους εναντίον των περικοπών. Μια ανθρώπινη μάζα διασχίζει τη Λισαβόνα» έγραφε χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική της έκδοση η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» την ώρα που εξελίσσονταν οι διαδηλώσεις.
    Δεν ήταν όμως μόνο το εκπληκτικών διαστάσεων πλήθος που χαρακτήρισε αυτές τις κολοσσιαίες διαδηλώσεις, με εκείνη της Λισαβόνας να χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Ηταν και το πάθος των διαδηλωτών που αποτυπώθηκε στα συνθήματά τους και μια σειρά άλλα χαρακτηριστικά ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας.
    Πρώτα πρώτα ο οργανωτής των διαδηλώσεων ήταν το κίνημα «Στον διάολο η τρόικα, τώρα διατάζει ο λαός» - και οφείλουμε να εξηγήσουμε στους αναγνώστες ότι χρησιμοποιούμε την έκφραση «Στον διάολο η τρόικα» χάριν... ευπρεπείας, γιατί η ακριβής μετάφραση περιέχει ένα ρήμα που λέγεται κατά κόρον στην καθημερινή ζωή αλλά δεν γράφεται σε ένα δημοσιογραφικό κείμενο!    Στο κίνημα αυτό συνενώνονται αφενός η μεγάλη κομμουνιστική εργατική συνομοσπονδία CGTP και αφετέρου τόσο επαγγελματικές ενώσεις γιατρών, δασκάλων, στρατιωτικών κ.λπ. όσο και ενώσεις συνταξιούχων και φοιτητών.
    Πέραν όμως της «πολιτικής θρασύτητας» της ονομασίας του κινήματος που μάζεψε ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές, το κεντρικό σύνθημα όλων των διαδηλώσεων ήταν η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης της Δεξιάς. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα μικρά ονόματα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, οι διαδηλωτές φώναζαν «Πάσους και Γκασπάρ, είσαστε χειρότεροι κι από τον Σαλαζάρ!». Σαλαζάρ ήταν το όνομα του στυγνού Πορτογάλου δικτάτορα που κατατυράννησε τη χώρα με ένα κτηνώδες χουντικό καθεστώς που διήρκεσε σχεδόν μισόν αιώνα. «Εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένοι πολίτες... απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και μια αλλαγή πορείας στην οικονομική πολιτική, η οποία κατά την άποψή τους ''στραγγαλίζει'' την Πορτογαλία» έγραφε μεταξύ άλλων η συντηρητική γερμανική εφημερίδα του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
    Τίποτα όμως δεν προκάλεσε μεγαλύτερη πολιτική ταραχή μέσα στην Πορτογαλία και στο εξωτερικό από το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές τραγουδούσαν το τραγούδι «Γκράντολα, σκοτεινή πόλη», το οποίο υπήρξε το σύνθημα έναρξης του στρατιωτικού προοδευτικού κινήματος που ανέτρεψε το 1974 τη στρατιωτική δικτατορία και έμεινε στην ιστορία ως «η επανάσταση των γαρυφάλλων». Το γεγονός προξένησε τεράστια εντύπωση, καθώς σηματοδοτεί τη συνένωση των σημερινών διαμαρτυριών κατά της ευρω-λιτότητας με τις επαναστατικές παραδόσεις του πορτογαλικού λαού. «Ενα επαναστατικό πορτογαλικό τραγούδι προ σαράντα ετών καταδιώκει τη σημερινή κυβέρνηση» έγραψε χαρακτηριστικά το Ασοσιέιτεντ Πρες σε τηλεγράφημά του. «Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση όχι μόνο ότι έχει αποτύχει πλήρως με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθεί, αλλά και ότι σε συμμαχία με την τρόικα έχει οδηγήσει την Πορτογαλία ''στη φτώχεια και την καταστροφή''» έγραψε η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
    Υπό το πρίσμα αυτών των γεγονότων, τα μεγαλόστομα συνθήματα που ακούστηκαν στους δρόμους των πορτογαλικών πόλεων το Σαββατοκύριακο αποκτούν άλλη σημασία. «Είμαστε πολλές χιλιάδες για να συνεχίσουμε τον Απρίλη», «Επανάσταση των σκλάβων», «Απελευθέρωσε την Γκράντολα που έχεις μέσα σου», «Απρίλης για μια ακόμη φορά» ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα αυτά. Είναι φανερό πάντως ότι κάτι πολύ σοβαρό κυοφορείται στην Πορτογαλία - όπως άλλωστε και στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, ακόμη και στη Βουλγαρία. Οταν π.χ. στην πορτογαλική πόλη Πόρτο, που είναι η δεύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της Δεξιάς με πληθυσμό 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, πάνω από 400.000 (!) άτομα διαδηλώνουν εναντίον της δεξιάς κυβέρνησης της χώρας, λογικό είναι να σκέπτεται κανείς ότι βρισκόμαστε στις παραμονές σημαντικών εξελίξεων.
ΕΘΝΟΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
11.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εε και εα Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στη Θεσ/νίκη
    Αγαπητοί φίλες, φίλοι, συνάδελφοι
Μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση διαμαρτυρίας των εε και εα Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στην Αθήνα, όπου χιλιάδες συνάδελφοι με παλμό και δυναμισμό εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την εμπαθή και άδικη συμπεριφορά της Πολιτείας κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δηλαδή κατά της ίδιας της υπόστασης της Πατρίδας, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας καλεί όλους τους συναδέλφους και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες να δώσουν το δυναμικό παρόν τους στη νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσ/νίκη την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, ώρα 13.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία.
    Παρακαλώ για την αναδιαβίβαση και γνωστοποίηση του παρόντος σε δεκάδες αποδέκτες με την παράκληση, αν και εκείνοι συμφωνούν, να κάνουν το ίδιο.
    Με σύμπνοια, με ενότητα, με ομαδικό πνεύμα, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά θα πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για την Πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Πατρίδα χωρίς ισχυρές, αξιόμαχες και με υψηλό ηθικό ΕΔ είναι αδύναμη να πετύχει τους στόχους της και μάλιστα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή.
Ο αγώνας επομένως συνεχίζεται, είναι δύσκολος, αλλά το όραμά μας είναι μπροστά και με τη θέλησή μας θα το πετύχουμε.
    Εύχομαι νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μας αξίζουν νίκες, για μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες.
    Το όραμά μας για τη Νέα Ελλάδα θα γίνει πραγματικότητα. Εσείς, εμείς, όλοι μαζί.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    Όλοι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη, μη λείψει κανείς.
    Με εκτίμηση και αγωνιστικό παλμό
Γιώργος Τσακίρης Μέλος του Αν. Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας
12.ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
    Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
    Αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 13.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως έγινε και στην Αθήνα την 9η Μαρτίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τα απαράδεκτα μέτρα που οι προδοτικές Κυβερνήσεις λαμβάνουν εναντίον των Εθνικών μας θεμάτων, για την επιτελούμενη γενοκτονία των Ελλήνων και τον αφελληνισμό του Έθνους.
    Το άρθρο 120 του Συντάγματος παρέχει σε κάθε Έλληνα, αλλά ιδιαιτέρως σε όσους ορκίστηκαν να το διαφυλάσσουν με κάθε μέσο, να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση του.
    Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στον Ελληνικό Λαό ότι η εξαθλίωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αποσκοπεί στην διάλυση τους και την αντικατάστασή τους από Μισθοφορικό στρατό τύπου ‘Black Waters’, των ονομαζόμενων φονιάδων, που θα ενεργούν σαν Στρατός Κατοχής για να πνίγουν κάθε αντίσταση του εξαθλιωμένου Λαού. Ο πολιτισμός τους μας είναι γνωστός από την Βομβαρδισμό της Σερβίας, από την εισβολή στο ΙΡΑΚ, στο Αφγανιστάν, από τα βασανιστήρια που υποβάλλουν αυτούς που αμύνονται για τα ιερά και τα όσια τους.
    Ο πολιτισμός μας δεν μας επιτρέπει να ουρούμε στα πτώματα των αντιπάλων……. και θα έπρεπε οι πολίτες και οι στρατιώτες όλου του κόσμου να μυηθούν στην αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία.
    Ο οικουμενισμός μόνο μέσα από την παιδεία μπορεί να συμβεί.
    Προσωπικά έχω όλα τα στοιχεία για να ισχυρίζομαι ότι οι Πολιτικοί των Μνημονίων είναι πιόνια της Νέας Τάξης, χωρίς εθνική συνείδηση και κόκκους ανθρωπιάς.
    Δεν χρειάζεται μυαλό, για τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες, να αντιληφθούν ότι οι Πυλώνες της Παγκοσμιοποίησης είναι οι Τράπεζες, επικουρούμενες από τα μεγάλα Καρτέλ και τα ΜΜΕ, μέσω των οποίων η ανθρωπότητα οδηγείται σε ένα νέο Μεσαίωνα.
    Αυτό που φοβίζει τη Νέα Τάξη και τη Κυβέρνηση είναι ο Πατριωτισμός και η Ένωση Λαού και Στρατού σε μια γροθιά.
    Γι αυτό αν είσθε δεξιός ή αριστερός μην έλθετε αύριο στη συγκέντρωση, γιατί αυτό σημαίνει ότι είσθε είτε βολεμένοι ή κολλημένοι.
    Αυτή η συγκέντρωση είναι κραυγή αγωνίας του Ελληνικού Λαού και προειδοποίησης προς τα μίσθαρνα κόμματα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς ότι έφτασε η ώρα να φύγουν από την Χώρα.
    Αυτή η χώρα είναι για αετούς, είναι ποτισμένη με πολύ αίμα και δεν μπορεί κανένας πουλημένος πολιτικός να την κάνει καντόνια. Το έδαφος που ξεπουλάνε τα πιόνια της διαπλοκής, είναι αυτό που νύχτες και ημέρες οι αξιωματικοί και στρατιώτες μας εφύλαξαν με κρύο και χιόνι. Είναι το έδαφος που ανήκει σε όλες τις προηγούμενες και επόμενες γενεές, είναι το έδαφος που ανήκει και στους Έλληνες της Διασποράς.
    Κύριοι Δικαστές είσθε υπεύθυνοι για την κατάντια αυτή του Έθνους, πλην εξαιρέσεων, ενδώσατε και υποταχθήκατε στο χρήμα και στο μεγάλο αδελφό. Για τον μέσο αξιωματικό ο αγώνας δεν είναι για το μισθό ή την σύνταξη, είναι για την κατάντια της Πατρίδας μας, η οποία οδηγείται στην υποδούλωση, όπως ακριβώς είχε προγραμματισθεί με το σχέδιο ΑΝΑΝ.
    Θα ήθελα αυτή η εκδήλωση να είναι πολύ δυνατή, για να ακουσθεί στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο όπου οι συνάδελφοι μας στρατιωτικοί στηρίζουν την διαμαρτυρία και ανησυχούν για τον Ελληνικό Λαό.
    Θα ήταν ευχής έργον οι αετοί από την Κρήτη (ο Παπανδρέας από τα Ανώγια, ο Εισαγγελεύς από τα Χανιά κ.α), ο Εισαγγελεύς από την Αθήνα οι δικηγόροι , γιατροί και άλλοι που υπέβαλλαν μηνύσεις κατά των αντισυνταγματικών μνημονίων, Βουλευτών κλπ. οι συμπατριώτισσες μας που κατέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την γενοκτονία που επιτελείται, να ήσαν παρούσες και παρόντες στη σημερινή πατριωτική εκδήλωση.
    Εύχομαι αυτή η διαμαρτυρία να αποτελέσει το ξήλωμα των προδοτών, για αυτό σας παρακαλώ αφήστε τον καναπέ και πάρτε όποιον έχει χάσει το κουράγιο του, ώστε να μετατρέψουμε την διαμαρτυρία σε γιορτή, σε νίκη του ανθρώπου κατά του Μεσαιωνικού σκοταδισμού
    Έλληνες μη φοβάστε, η θεωρία του Σοκ δεν θα περάσει. Είμαστε και θα παραμείνουμε δυνατοί.
    Προτείνεται η 9η ή η 13η Μαρτίου σαν ημέρα μνήμης των συμπατριωτών μας που δεν άντεξαν από τα απάνθρωπα μέτρα των Μνημονιακών Κυβερνήσεων και αυτοκτόνησαν.
Στέργιος ΣμυρλήςΤαξχος(ΕΑ) 1966
13.Ο "στρατιώτης" τρώει τον Αρχηγό - Οι περιπτώσεις Κωσταράκου – Γκίνη
‘’ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ’’ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΜΩΣ ????????
onalert.gr
    Το “σύνδρομο του στρατιώτη” που κατατρέχει τώρα τελευταία Αρχηγούς, φαίνεται ότι οδηγεί και στην “καταβαράθρωσή” τους.
    Το “εγώ είμαι στρατιώτης” ,που είναι μια πραγματικά πολύ σωστή τοποθέτηση για έναν στρατιωτικό καριέρας, πρέπει να έχει όρια . Ειδικά όταν λέγεται από Αρχηγούς, που πρέπει να το θυμούνται. Όχι το στρατιώτης, αλλά το Αρχηγός.
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος προέταξε την ιδιότητα του στρατιώτη για να δικαιολογήσει την άστοχη επιλογή του να κατέβει από το γραφείο του και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είχαν μπει στο ΥΕΘΑ. Η φωτογραφία του με την ντουντούκα τον “κυνηγά”.
    Ως “Στρατιώτης” που πρέπει να μπει μπροστά εμφανίστηκε και όταν έγραψε εκείνο το ανεξήγητο από κάθε πλευρά μήνυμα στο twitter, με το οποίο ευχαριστούσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα για την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να δώσει το ΒΟΕΑ!
    Α/ΓΕΣ που μόλις προχθές παρέδωσε, ο Κώστας Γκίνης είχε κι αυτός το ίδιο σύνδρομο. Ως “στρατιώτης” πήγαινε στις μονάδες και προσπαθούσε να πείσει για την αναγκαιότητα των περικοπών.
    Ως στρατιώτης ανησυχούσε για την αναδιοργάνωση και την νέα δομή που είναι έτοιμη ,αλλά δεν τολμούσε να πιέσει για να μπουν οι υπογραφές και να προχωρήσει η υπόθεση.
    Και ως στρατιώτης έμαθε από την τηλεόραση για την αποστρατεία του.
    Παραδόξως λοιπόν οι Αρχηγοί λειτουργούν ως στρατιώτες μόνο προς τους “πάνω” και ως Αρχηγοί προς τους “κάτω”. Η πραγματικότητα για όσους σήμερα είναι Αρχηγοί -αν είναι σε θέση να την “διαβάσουν”- δείχνει ότι πρέπει το σύνδρομο του στρατιώτη να το χρησιμοποιήσουν διαφορετικά.
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
14.ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΡΕΑΔΗΣ
Αυτες ειναι οι 11 πολυεθνικες που ζητησαν μισθο 250- 300 ευρω για να επενδυσουν στη χωρα μας.
1.Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
2.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.
3.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas. .
4.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.
5.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.
6.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina - NOYNOY.
7.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.
8.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.
9.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.
10.Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.
11.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου