Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1088

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1088
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
2.Ανακάλυψαν 122 ελληνικά γιοτ στην Ολλανδία
3.Σε 15 ημέρες χάθηκαν τα κέρδη του 2013
4.Απύθμενο θράσος από Τροϊκανούς: Κόψτε τις συντάξεις κάτω των 60!
5.ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
6.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!! Οι Μειώσεις των Συντάξεων των Αποστράτων στην ...κρίση
7.ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 22 Απριλίου, ώρα 19.00 στη ΛΑΕΔ.
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
http://parisis.wordpress.com
    Το στρατηγικό περιβάλλον της Μεσογείου διαμορφώνεται κατ’ αρχήν από τις πολιτικές, τα συμφέροντα, τις δράσεις και τις συνεργασίες ή τις αντιπαραθέσεις των κρατών που την περιβάλλουν.  
    Επιπλέον, το περιβάλλον αυτό επηρεάζεται από τις πολιτικές, τα αντικρουόμενα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς ισχύος των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι παρούσες ή παρεμβαίνουν ή ασκούν επιρροή στη μεσογειακή περιοχή.
    Ευρισκόμενη στο κέντρο ενός σχετικά ασταθούς περιφερειακού πλαισίου, η Μεσόγειος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη μορφή του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ολόκληρης της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και ευρύτερα. Στη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, η Μεσόγειος αποτέλεσε κύριο χώρο ενδιαφέροντος των διεθνών συνασπισμών και των μεγάλων διεθνών δρώντων. Παραλλήλως αναπτύχθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ της βόρειας και της νότιας ακτής, με στόχο τη σταθερότητα και την επίλυση θεμάτων τρομοκρατίας, λαθρομετανάστευσης, ενεργειακών πόρων, ρύπανσης κ.ά.
    Κατά τα τελευταία έτη, νέες διεθνείς απειλές και προκλήσεις ανέκυψαν στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή, ενώ οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο δημιούργησαν ένα εντελώς νέο γεωπολιτικό σκηνικό. Η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή, δεδομένου ότι σ’ αυτήν υπάρχουν τεράστια αποθέματα ενεργειακών πόρων, καθώς επίσης και δίκτυα αγωγών που μεταφέρουν την ενέργεια στις ακτές της Μεσογείου.
    Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μία γεωστρατηγική ανάλυση και αξιολόγηση του μεσογειακού περιβάλλοντος με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για την κατανόηση ή ακόμη και την εκτίμηση του τρόπου που σε κάθε περίπτωση ενήργησαν ή αναμένεται να ενεργήσουν οι διάφοροι γεωστρατηγικοί δρώντες. Ένας μεγάλος αριθμός έγχρωμων χαρτών, διαγραμμάτων και πινάκων που ακολουθούν το κείμενο βοηθούν τον αναγνώστη στην πληρέστερη κατανόηση των στοιχείων που παρατίθενται.
    Είναι ευνόητο ότι ελήφθησαν υπ’ όψιν όλα τα νέα στοιχεία, πληροφορίες, γεγονότα, μεταβολές ισχύος, γεωπολιτικές ανατροπές, απειλές και προκλήσεις που έχουν ανακύψει και έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες στο στρατηγικό περιβάλλον της Μεσογείου. Οι πρόσφατες εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες και οι εξελίξεις που ακολούθησαν –ιδιαίτερα η συριακή κρίση- αποτέλεσαν ξεχωριστό αντικείμενο έρευνας και ανάλυσης. Αναλύονται επίσης θέματα όπως η παράνομη μετανάστευση, η τρομοκρατία, ο θρησκευτικός φανατισμός, η ενεργειακή ασφάλεια, οι ένοπλες δυνάμεις, οι πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας, ενώ παρατίθενται εκτιμήσεις για τις προοπτικές που διαφαίνονται για το μέλλον.
    Ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης γεννήθηκε στην Αριδαία Πέλλας. Αποφοίτησε από τη ΣΣΕ το 1973, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε μονάδες και σχηματισμούς σε θέσεις διοίκησης και επιτελείου, στο ΓΕΣ, στην Πρεσβεία Μαδρίτης ως Στρατιωτικός Ακόλουθος, στο ΥΠΕΘΑ ως Διευθυντής Τεχνολογικής Έρευνας και Ανάπτυξης κ.α. Σήμερα είναι υποστράτηγος ε.α. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Πολιτικές Επιστήμες) και διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης (Διεθνείς Σχέσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (2004-06). Είναι συνεργάτης διαφόρων επιστημονικών ινστιτούτων και περιοδικών. Διδάσκει θέματα στρατηγικής, γεωπολιτικής διεθνών οργανισμών, ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας κ.ά. στη ΣΕΘΑ, την ΑΔΙΣΠΟ, το Centre D’ Études Diplomatiques et Strategiques (CEDS) κ.α. και ως επισκέπτης ομιλητής σε πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά τμήματα. Από το 2012 είναι Senior Fellow του New Westminster College (Vancouver – Canada). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής, ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, στρατηγικής, γεωπολιτικής, αμυντικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, διεθνών οργανισμών κ.ά. και έχει συμμετάσχει σε διάφορες συλλογικές εκδόσεις.
Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία του:
    Παράγοντες Ισχύος στο Διεθνές Σύστημα (2011), Η Ευρώπη της Άμυνας (2010), Διάστημα και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια (2006), Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια στο Σύνταγμα της Ευρώπης (2005), Ευρωπαϊκή Άμυνα – Λεξικό Όρων και Διαδικασιών (2003), Η Αμυντική Αυτονομία της Ενωμένης Ευρώπης (2001), Η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ταυτότητα στην Αυγή του 21ου Αιώνα (2000), Η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια στη Μεταψυχροπολεμική Εποχή (1997), Χαλύβδινοι Θώρακες (1993).

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Ανακάλυψαν 122 ελληνικά γιοτ στην Ολλανδία
ΜΟΝΟ ? ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ....ΆΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ??????
Έλληνες δήλωναν στο ολλανδικό νηολόγιο σκάφη που ήταν δεμένα στην Αττική
www.newsbomb.gr
    Στις Κάτω Χώρες είχαν φροντίσει να κρύψουν 122 Έλληνες τα προσωπικά τους γιοτ ωστόσο μία εκτεταμένη συνεργασία του ΣΔΟΕ και των αρμόδιων διωκτικών αρχών της Ολλανδίας αποκάλυψαν την απάτη. Τα σκάφη αυτά δεν φορολογήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν χιλιάδες ευρώ παρ' ότι όπως αποδείχθηκε τα 90 από τα 122 είναι αραγμένα σε μαρίνες της Αττικής.
    Πλέον, η έρευνα έχει περάσει και σε επόμενο στάδιο, αναζητώντας τη ροή χρήματος μέσω της οποίας αγοράστηκαν αυτά τα σκάφη, η οποία δεν αποκλείεται να αποκαλύψει περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες αναμένεται να κληθούν από την Εφορία να αποδείξουν "πόθεν" τα απέκτησαν, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της νόμιμης προέλευσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Σε 15 ημέρες χάθηκαν τα κέρδη του 2013
Και επειδή ξέρω λίγα πράγματα, ‘’κάποιοι ‘’ ‘εβγαλαν πολλά λεφτά.
Του Nίκου Σακελλαρίου
nsakel@pegasus.gr
ΣΤΟ 4,26% ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
    Mέσα σε 15 ημέρες, το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε όσα είχε κερδίσει από την αρχή του χρόνου. Η κυπριακή κρίση οδήγησε σε υποχώρηση της τάξης του 12% σε επίπεδα Γενικού Δείκτη και πολύ περισσότερα στον Tραπεζικό Δείκτη ο οποίος επέστρεψε κοντά στα επίπεδα Ιουνίου 2012.
Το ανοδικό σερί επτά μηνών στο Χ.Α. σταμάτησε τον Μάρτιο και η κυπριακή κρίση οδήγησε στις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες μετά τον Μάιο του 2012. Ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε κατά 13,77% και ο Τραπεζικός 26,58%. Η ολοκλήρωση του α΄χρηματιστηριακού τριμήνου, βρήκε τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες 4,26% και τον Τραπεζικό Δείκτη απώλειες 44,22%, ενώ η μέση μεικτή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66 εκατ. ευρώ. Η άνοδος της Πέμπτης, αν και πραγματοποιήθηκε με χαμηλές συναλλαγές, έδειξε ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινηθεί προς τα επίπεδα των 900 μονάδων. Tην Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 869,19 μονάδες με άνοδο 2,30%. Κατά τη συνεδρίαση φάνηκε ότι εκτονώθηκαν οι πιέσεις στις περισσότερες τραπεζικές μετοχές που κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της κυπριακής κρίσης, ενώ αποκαταστάθηκε και η ισορροπία στα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ ο οποίος εκτοξεύθηκε κατά 8,51%.
    Σύμφωνα με την έκθεση της Emporiki Bank, για τις επόμενες εβδομάδες, θεωρείται ότι θα αποτελέσει αρνητική έκπληξη η καθοδική διάσπαση της ισχυρής ζώνης στήριξης των 820 - 760 μονάδων Γενικού Δείκτη Πιθανή εκτιμούν μια παλινδρόμηση σε ένα εύρος 100 περίπου μονάδων, σε μια προσπάθεια δημιουργίας βάσης τιμών.
    Στην περιοχή των 820 μονάδων ολοκληρώθηκε διορθωτική κίνηση περίπου 40%, της συνολικής ανοδικής κίνησης, από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012 μέχρι τα ψηλά του Φεβρουαρίου 2013. Υπενθυμίζουμε ότι το (συνηθέστερο και στις περισσότερες περιπτώσεις το ελάχιστο δυνατό) ποσοστό διόρθωσης 33%, προσδιοριζόταν στις 860 μ. Ποσοστό διόρθωσης 50% (το οποίο συνήθως είναι το μέγιστο δυνατό σε αγορές που υπάρχει αξιόλογη ανοδικό momentum μεσομακροπρόθεσμα) προσδιορίζεται στις 760 μ. και ταυτίζεται με κομβική στήριξη.
    «Από τις αρχές Φεβρουαρίου (με κορυφή τις 1.052 μονάδες) ο Γ.Δ. έχει διαμορφώσει πτωτική τάση. Οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις δεν ξεπερνούν τις πλησιέστερες αξιόλογες αντιστάσεις, οι οποίες στη παρούσα φάση εντοπίζονται στις 935 μ. (όριο καθοδικής trendline) και 973 μ. (η δεύτερη δύσκολα θα προσεγγισθεί)».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Απύθμενο θράσος από Τροϊκανούς: Κόψτε τις συντάξεις κάτω των 60!
Δεν έχει το θεό της η «Αγία Τριάς» με τη νέα πρόταση που έριξαν στο τραπέζι...
www.newsbomb.gr
    «Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!». Με αυτή τη φράση το κλιμάκιο της τρόικας έθεσαν για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση ένα δύσκολο θέμα: αυτό των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων είναι κάτω των 60 ετών.
    Αν και το επιτελείο της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει θέση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, η επισήμανση αυτή των τροϊκανών σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, υπήρξε τέτοια αναστάτωση από το αίτημα των τροϊκανών, ώστε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε άμεσα να ενημερωθεί για τον αριθμό των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 άτομα!
    Πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων, αλλά η υιοθέτηση μιας επιδοματικού τύπου λογικής, εκ μέρους του Δημοσίου.
    Δηλαδή, η εξεύρεση ενός συστήματος που θα δίνει κάποιο μίνιμουμ ποσό στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, περικόπτοντας όμως την πλήρη σύνταξη που θα λάβουν μετά τη συμπλήρωση των 60 ετών τους.
    Η τρόικα επιδιώκει αυτό το βοήθημα να έχει τη μορφή επιδόματος, σαν αυτό της ανεργίας ή να είναι μία μίνι σύνταξη, η οποία όμως θα κόβεται, στην περίπτωση που ο «συνταξιούχος» έχει βρει εργασία.
    Νέα γούστα από τους Τροϊκανούς...
    Επιτέλους πότε κάποιος θα τους πει να κάνουν κουμάντο στα δικά τους χωράφια!
Επιτέλους...
Διάψευση Βρούτση για αναστολή συντάξεων στους κάτω των 60 ετών
www.imerisia.gr
    Διαψεύδει κατηγορηματικά, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, η τρόικα έθεσε θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων σε άτομα κάτω των 60 ετών.
    «Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση, θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε δικαιούχους κάτω των 60 ετών» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση τέτοιο αίτημα δεν θα γινόταν αποδεκτό».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!! Οι Μειώσεις των Συντάξεων των Αποστράτων στην ...κρίση
ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕ ΤΟ ‘’ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΗΡΙΑΛ’’ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ?
eaaslarisas.blogspot.gr
Με το ν. 3847/2010, τα δώρα εορτών και αδείας μετονομάζονται σε επιδόματα και το ύψος καθορίζεται 400 ευρώ για Χριστούγεννα και 200 ευρώ για Πάσχα και καλοκαιρινή άδεια.
Με τον ίδιο νόμο τα επιδόματα σταματούν να χορηγούνται σε όσους έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους ή σε μικτές συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.
Με το ν.3865/2010), επιβάλλεται από 01-08-2010 η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (1η ΕΑΣ) για μικτή σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ σε ποσοστά από 3 έως 10% (για 1.399 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 0 ευρώ μηνιαίως ενώ για 1.401 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 42 ευρώ μηνιαίως).
Με τον ίδιο νόμο επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους.
Με απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2011, κατά 25%. Ανάλογες μειώσεις αποφάσισαν τα ΔΣ των ΜΤΑ και ΜΤΝ.
Με απόφαση της Διοικούσας επιτροπής του ΕΚΟΕΜΣ το βοήθημα μειώνεται σε ποσοστό 10%.
Με το ν.3986/2011, μειώνεται το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ.
Με τον ίδιο νόμο  το ν.4002/2011, επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για μικτά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ 1% και πάνω από 20.000 ευρώ 2%.
Με τους ανωτέρω νόμους, αναπροσαρμόζεται η 1η ΕΑΣ σε ποσοστά 6 έως 14%, (για 1.399 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 0 ευρώ μηνιαίως, για 1.401 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 42 ευρώ μηνιαίως, για 1.701 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 102 ευρώ μηνιαίως).
Με τους ίδιους νόμους επίσης επιβάλλεται και 2η ΕΑΣ (Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης) σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ 6 έως 10% (για 1.701 ευρώ, 2η ΕΑΣ = 102 ευρώ μηνιαίως).
Με το ν.4024/2011, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 40% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε όσους είναι κάτω των 55 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας (για 1.500 ευρώ, μείωση 500Χ40% = 200 ευρώ μηνιαίως).
Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ σε όλους τους υπόλοιπους (για 1.500 ευρώ, μείωση 300Χ20% = 60 ευρώ μηνιαίως).
Με το ν.4051/2012, μειώνεται από 01-01-2012, η μικτή σύνταξη 12% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ (για 1.701 ευρώ, μείωση 400Χ12%=48 ευρώ μηνιαίως).
Με νέα απόφαση του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2012, κατά 25%. Ανάλογη μείωση αποφάσισαν και τα άλλα ΔΣ των ΜΤΑ και ΜΤΝ.
Λόγω παλαιάς γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε συνδυασμό του ν.4093/2012, επανυπολογίζεται (μειώνεται) η σύνταξη σύμφωνα με νέο βασικό μισθό, λόγω εξορθολογισμού του μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ, παραβλέποντας ηθελημένα την από 31-10-2012 νεότερη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΕΣ, περί του αντιθέτου.
Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται η σύνταξη, αφού προστεθεί το ήδη μειωμένο κατά 50% μέρισμα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ, στο ποσό του αθροίσματος που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%.
    Νέα μείωση στο ΜΤΣ και στο ΕΚΟΕΜΣ λόγω του ν.4093/2012 σε ποσοστό ίσο με αυτό της μείωσης της σύνταξης αναμένεται με τη διαφορά ότι το ποσό αυτό θα συγκεντρώνεται και θα χρησιμοποιείται για τη βιωσιμότητα των ταμείων (έτσι λένε).
    Πολύ πιθανόν (προσωπική εκτίμηση) να υπάρξει και νέα μείωση στο μέρισμα στο ΜΤΣ αλλά και στο βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ αφού τα έσοδα βαίνουν συνεχώς μειούμενα. Πχ η κατάργηση των φύλλων πορείας των εε συναδέλφων μείωσαν τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ κοντά στο 30%.
    Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογισθούν το χαράτσι στη ΔΕΗ, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η αύξηση της τιμής της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, κλπ, κλπ, κλπ…
    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, η Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης και η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης αν και δεν φθάνουν ποτέ στα χέρια των αποστράτων, θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται κανονικά.
    Αποτέλεσμα των παραπάνω μειώσεων η σύνταξη ή μάλλον το οικογενειακό εισόδημα των αποστράτων να έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω των 55%, ενώ αν υλοποιηθεί η προγραμματισμένη νέα μείωση για το 2014 λόγω του νέου ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το ποσοστό μείωσης θα ξεπεράσει ακόμα και το 70%.

7.ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
'' Διαδηλώσαμε λοιπόν για να μην καταστούμαι υπόδικοι γιατί με τις μειώσεις δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των φόρων που η πολιτεία μας επιβάλει.
Διαδηλώσαμε και για να προκαλέσουμε τον προβληματισμό των κρατούντων για το που οδηγούν την χώρα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αλλάξουν ρώτα. ''
    Ανδρέα μου καλησπέρα,
μας ενημερώνεις καθημερινά και δίνεις συχνά τον τόνο της πληροφόρησης, του χιούμορ και όχι μόνο. Από το σημερινό σου, κράτησα το παραπάνω απόσπασμα της ομιλίας, του Στρατηγού κ. Δανιά.
    Αχ ! Ανδρέα, πόσες μέρες πέρασαν από τότε ;
    Είδες σαν μεγαλύτερός μου, εσύ να προκαλέσαμε ...... τον προβληματισμό τους ;
    Είδαμε μήπως κάποια διμοιρία από εκείνες με τον ειδικό εξοπλισμό της Ε.Α., που στέλνει σε κάθε ελάχιστη συγκέντρωση προειδοποιημένη ή μη, σε πλατείες, γήπεδα, εκκλησίες, σχολεία, νταμάρια κλπ ;
    Όχι, εγώ δεν είδα. Αντίθετα είδα αρκετή ''γραβάτα'', αρκετό ''δήθεν'' από τους περισσότερους συμμετέχοντας στην Αριστοτέλους, είδα αναλογικά στους 100 συναδέλφους ίσως το 60% να μην χειροκροτάει και πολλά κεφάλια κατεβασμένα.
    Είμαι και εγώ (όπως άλλη φορά σου έγραψα) από αυτούς που δεν εργαζόταν η γυναίκα (για την εκπαίδευση της οικογένειάς μας - όπως και ο στρατηγός πατέρας μου, μ΄ έμαθε - για να έχει το παιδί πάντα τη μάνα δίπλα του), αλλά τώρα.....
Τώρα τι ;
    Μόλις χθες, στην Τράπεζα, μ΄ έβαλαν 508 (από τα 520 του Φεβρ. και τα 640 του Ιαν. 2013) και το Στεγαστικό στο ΤΠΔ να τρέχει τα τελευταία 9 χρόνια με 590.
Τώρα τι ;
    Εδώ και 1 μήνα απευθύνθηκα σε δικηγορική εταιρία για να μάθω (γιατί από 30/1/2012 είχα υποβάλλει αίτηση μείωσης-επιμήκυνσης), ότι το δάνειό μου τιτλοποιήθηκε, δηλαδή τα ... κρατικά καρτάλια .... το πούλησαν σαν οικονομικό προϊόν, σε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ γνωστή Τράπεζα ..... γιατί ; μα γιατί αυτός ο δανειολήπτης είναι καλός, του τα παίρνουμε από την τσέπη του...και ακόμα καλύτερα μετά το θάνατό του, εάν δεν έχουν παρέλθει τα 25 χρόνια , θα τα παίρνουμε από την κουτσουρεμένη σύνταξη που θα λαμβάνει η σύζυγος.
Τώρα τι ;
    Mου ζήτησαν οι δικηγόροι 1300, από αυτά που φύλαξα τα προηγούμενα χρόνια, με οικονομία και προγραμματισμό. Για να γίνει κάποια ρύθμιση στα .... επόμενα χρόνια.
Τώρα τι ;
να υπολογίσω από τα 508, ευτυχώς ο Θεός μας έχει γενικά .... υγιείς.
Φαγητό-φώς-χαράτσια-τηλέφωνα-νερό-αυτοκίνητο κλπ ;
    Όταν τελειώσουν αυτά από που θα τραβάω ; είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μας προχθές στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, είναι στην ίδια μοίρα, άλλοι ίσως καλύτερα βολεμένοι, από γονείς, μεταθέσεις σε εξωτερικά κλπ .
Τώρα τι γίνεται ; τι θα γίνει ;
λες να έχουν ξυπνήσει οι κρατούντες που οδηγούν τη χώρα μας ; και ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους ;
    Διαβάζω διάφορα στο διαδίκτυο και για τίποτα δεν είμαι σίγουρος.
    Ευτυχώς ένας δημοσιογράφος, σε στρατιωτικού χαρακτήρα τηλεοπτική εκπομπή, μάζεψε πριν μέρες, κάποιους από τους προέδρους μας και έδειξε τον προβληματισμό του, μέσα από τον αντίστοιχο δικό τους.
Αύριο ίσως έχει και συνέχεια η υπόψη εκπομπή.
    Την εβδομάδα που ακολούθησε, σε τηλεόραση και διαδίκτυο δεν προεβλήθη νομίζω κανένας σχολιασμός, από αυτού που έχουν τις ζωές μας στα χέρια τους, ούτε όμως από τους στρατηγούς μας.
    Άρα ΔΕΝ αναρωτήθηκαν οι κυβερνητικοί μας άρχοντες, για αυτούς τους 280,000 ''ένστολους'' όπως τελευταία μας αποκαλούν, που ίσως ξεπεράσουμε τα 1,000,000 ψηφοδέλτια, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ;
    Γνώμη μου, ίσως και λοιπών ''ενστόλων'' και όχι μόνο, Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ούτε στα μέρη που ζουν οι γονείς μας, λόγω κόστους μπορούμε τελευταία να πηγαίνουμε, σε αντίθεση μ΄ αυτούς που ακούγεται ότι τα εισιτήρια απλής διαδρομής, όπως και παλαιότερα έτσι και στις μέρες μας, τα έχουν εκδώσει, με σημείο απογείωσης κάποιο νησί .
    Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω και εμείς που περιμένουμε το τέλος της χώρας και το δικό μας.
Δημήτρης Παπαδόπουλος
   Δημήτρη μου, καλημέρα.
    Βλέπω τις σωστές σου διαπιστώσεις και τα εύλογα αγωνιώδη ερωτήματα, για το όχι και τόσο μακρυνό μέλλον, και τα συμμερίζομαι, όπως όλοι φαντάζομαι.
   Είναι ερωτήματα, που δεν δέχονται απάντηση. Από τα ‘’φιλολογικά’’ που λέμε.
   Αν τους προβληματίσαμε ? ΝΙΕΤ, ΝΑ’Ι’Ν, ΝΟ, ΟΧΙ ! Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, στην οποία άλλοι διατάζουν. Οι ‘’ντεμέκ’’ δικοί μας, απλώς εκτελούν, ‘’ως πιστοί και φιλότιμοι τρο’ι’κανοί στρατιώτες’’
   Τι πρόκειται να γίνει ?
   Μα όλοι το ξέρουμε. Ακόμα δεν τελειώσαμε…Όσο υπάρχει το χαμόγελό μας στις χαρούμενες στιγμές μας, αυτοί ξέρουν ότι δεν τέλειωσαν μαζί μας. Έχει μέλλον η υπόθεση.
   Δυστυχώς, ζούμε στην εποχή της ΒΙΑΣ, και δεν εννοώ ‘’της βίας των καλάσνικωφ’’. Αυτή είναι παράπλευρη εξέλιξη.
   Στην εποχή της βίας λοιπόν, το δίκαιο δεν αναγνωρίζεται από τα λαμογοειδή ανθρωπάρια. Η βία, φέρνει βία, και καταστέλλεται μόνο με βία. Η λογική, παίρνει ρόλο ‘’δευτεραγωνιστού’’
   Είναι η εποχή, στην οποία, το ΔΙΚΑΙΟ δεν αναγνωρίζεται, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
   Υπάρχει τρόπος ? Αμφιβάλλω πλέον.
   Ας το καταλάβουμε πιά, ο Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ έχει αρχίσει πριν από 3 χρόνια.
Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου