Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1064

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1064
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Λύση για τα αρχαία του μετρό ψάχνει το ΑΠΘ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΕ
4.ΕΦΕΤ: Χωριάτικο λουκάνικο με DNA αλόγου
5.Γιατί τα μωρά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς ?
6.Ποινικές διώξεις κατά Βουλγαράκη, Δούκα, Παπαντωνίου για ανακριβή «πόθεν έσχες»
7.«Μαθητές» εναντίον «δασκάλων» στη Συγγρού!
8.Σύντομα ανέκδοτα για πολλά γέλια
9.Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
10.ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ-ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
11.Συγκέντρωση - Πορεία ΕΔ & ΣΑ στη Θεσσαλονίκη
12."Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί αντέδρασαν. Εμείς?"
13.ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14.Ο ΣΕΕ Στηρίζει την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της 9ης Μαρτίου
15.Πώς μπορεί μία οικογένεια να φάει φθηνά και υγιεινά; 
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τσικνοπέμπτη, Αγίου Ευγενίου του Ιερομάρτυρος
Ευγένιος, Ευγένης
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Λύση για τα αρχαία του μετρό ψάχνει το ΑΠΘ
thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    «Τεχνητό το δίλημμα ή αρχαία ή μετρό» λέει ο Γ. Μυλόπουλος
    Την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να δώσει το ΑΠΘ.
    Η ομάδα εργασίας, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών και αποτελείται από καθηγητές των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, επισκέφθηκε σήμερα το σταθμό, μαζί με τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή.
    Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, το πανεπιστήμιο θα συμβάλει στην αναζήτηση και ανάδειξη όλων των εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα την επιστημονική μεθοδολογία, την αξιολόγησή τους με βάση τη σχέση οικονομικού κόστους και κοινωνικού οφέλους που θα έχει η καθεμία και τέλος την επιλογή αυτής που θα εξυπηρετεί σε μεγαλύτερο βαθμό την πόλη και την κοινωνία της. Ο πρύτανης τόνισε επίσης πως το δίλημμα «ή αρχαία ή μετρό» είναι «τεχνητό» και πρόσθεσε πως «η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και το μεγάλο αυτό έργο, που θα λύσει τόσο το συγκοινωνιακό, όσο και τα προβλήματα ποιότητας ζωής της, χρειάζεται όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να βρει μια ταυτότητα, που να τη συνδέει με την ιστορία, την παράδοση και την ιστορική της μνήμη».
    Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν: από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ο πρόεδρος Χρήστος Αναγνωστόπουλος και οι καθηγητές Ιωάννης Αβραμίδης, Δημοσθένης Αγγελίδης, Κοσμάς Στυλιανίδης, Δημήτρης Μπίκας και Αναστάσιος Σέξτος, από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας οι καθηγητές Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλης Μέντζος, Μιχάλης Τιβέριος και Ναταλία Πούλου και ο καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Κώστας Κωτσάκης, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής ο πρόεδρος Γιώργος Παπακώστας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Φράγκος και οι διευθυντές των Τομέων Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Νίκος Καλογήρου, Παναγιώτης Σταθακόπουλος, Ματούλα Σκαλτσά και Τατιάνα Ανδρεάδου.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΕΦΕΤ: Χωριάτικο λουκάνικο με DNA αλόγου
ethnos.gr
    Ένα ακόμη θετικό δείγμα τροφίμου σε DNA αλόγου, το έκτο κατά σειρά, εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία "Nostima" με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.
    Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται - συσκευάζεται από την επιχείρηση "ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε." με έδρα το 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης - Μάκρης.
    Από το 177 δείγματα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα έχουν αναλυθεί τα 78 εκ των οποίων τα 6 θετικά. Όπως νωρίτερα είχε δηλώσει σήμερα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Τσιάλτας τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν επιπλέον για τυχόν ύπαρξη αντιβιοτικών και αντιφλεγμονώδων ουσιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Γιατί τα μωρά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς ?
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΣ
newsbomb.gr
    'Eνα άρθρο κυκλοφορεί στο Facebook και το Twitter περιγράφοντας τον λόγο για τον οποίο τα μωρά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς.
    Το κείμενο έχει άγνωστο συγγραφέα και αναφέρει τα εξής:
«Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια.. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη. Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι.
    Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα. Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας.   Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι "υπάλληλος" μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας. Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά. ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται. Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα. Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ "κοιμάται" συνεχώς στην αγκαλιά της "μαμάς" του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν! Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά. ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
    Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο. Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:"-Γιατί κοιμάται συνέχεια;" Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της. Ξαναρώτησα με απόγνωση: "-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!" . Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την "απάνθρωπη" συμπεριφορά μου, με επέπληξε: "Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;" . και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν "καλή χριστιανή", τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
    Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο "φίλος" με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα: Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει.
    Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια. Ο "φίλος" μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: "-Ναι, είναι ναρκωμένα. με ηρωίνη ή βότκα" . Έμεινα αποσβολωμένος. "-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!" "-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;" Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί "ήρεμο" και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν.
    Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της "εργασίας" της. Και η υποτιθέμενη "μάνα" είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η "βάρδιά" της. Συμβαίνει σ' αυτή τη "δουλειά" . Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας. Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί.
    Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί. Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση.
    Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί. Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους. Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν "βοηθήσετε" με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο.
    Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της "μπίζνας" και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού. Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη "πελατεία" της.
    Η εξάλειψη τέτοιου είδους "επιχειρήσεων" σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ. Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας»
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Ποινικές διώξεις κατά Βουλγαράκη, Δούκα, Παπαντωνίου για ανακριβή «πόθεν έσχες»
ethnos.gr
    Ποινικές διώξεις σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες». Η δίωξη που αφορά στον κ. Δούκα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
    Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.
    Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.
    Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.
    Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.
    Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.
    Βάσει της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.
7.«Μαθητές» εναντίον «δασκάλων» στη Συγγρού!

ethnos.gr
    Μάλλον... άτακτοι μαθητές ήταν οι 35 βουλευτές της ΝΔ που παρακολούθησαν χθες το "φροντιστήριο" επί των οικονομικών, ή, μάλλον, επί των φορολογικών, που τους έκαναν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης.
    Οι βουλευτές υπήρξαν θορυβώδεις και συχνά - πυκνά διέκοπταν τους "δασκάλους", διαφωνώντας μάλιστα με τα όσα εκείνοι έλεγαν...
«Οχι άλλα μέτρα»
    Οπως πληροφορείται η στήλη, όσοι εκ των βουλευτών επέλεξαν να πάρουν τον λόγο (και οι οποίοι ήταν μεταξύ άλλων οι Γ. Μιχελάκης, Κ. Γκιουλέκας, Π. Σιούφας, Δ. Σαμπαζιώτης, Κ. Κοντογεώργος, Α. Σκόνδρα) θεώρησαν σκόπιμο να επισημάνουν με έντονο τρόπο ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα νέων μέτρων.
    "Δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή αλλά και από την κοινωνία", είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα δύο κυβερνητικά στελέχη.
    Ωστόσο δεν έμειναν στα... γενικά: επέμειναν στην αναγκαιότητα να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την κάλυψη των ληξιπροθέσμων οφειλών στην Εφορία, ενώ βουλευτής της ΝΔ από τη Β. Ελλάδα, απευθυνόμενος στους δύο εκπροσώπους της κυβέρνησης, φέρεται να τους είπε: "Εχετε αποτύχει στο θέμα με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης"...
Οι... Λουδοβίκοι
    Στο στόχαστρο των "γαλάζιων" βουλευτών μπήκαν όμως και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, τους οποίους ορισμένοι τους χαρακτήρισαν "Λουδοβίκους"!
    "Ποιοι είναι αυτοί οι διορισμένοι που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο; Γιατί δεν τους διώχνετε;". "Εσείς δεν είχατε πει ότι θα ξηλώσετε το σύστημα ΠΑΣΟΚ; Τι κάνατε;", είπε άλλος βουλευτής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών.
Υποσχέθηκαν... βελτίωση
    Τόσο ο Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε και αποχώρησε από την αίθουσα, όσο και ο Γ. Μαυραγάνης είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων και πως εάν υλοποιηθούν όσα έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, μετά το καλοκαίρι η κατάσταση θα βελτιωθεί και η ανάπτυξη θα έρθει σύντομα...
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.Σύντομα ανέκδοτα για πολλά γέλια
Κάνεις τον μαλάκα μια, κάνεις τον μαλάκα δυο, την τρίτη φορά δεν κάνεις τον μαλάκα, είσαι ο μαλάκας…!!!
- Τι κοινό έχουν οι αναπτήρες και οι γκόμενοι;
- Μόλις βρες καινούριο, εμφανίζεται ο παλιός από το πουθενά…!!!
Παππούς: Κρύψου…έρχεται η δασκάλα σου σπίτι επειδή έκανες κοπάνα σήμερα!
Εγγονός: Εσύ Κρύψου, της είπα ότι πέθανες…!!!
Θα πάω για ποτό του λέω. Ροχαλίζει…
Θα με χάσεις. Γυρνάει πλευρό…
Θα πάω στη μάνα μου να μείνω.
Πετάγεται, ντύνεται, παίρνει κλειδιά “έλα να σε πάω”
..με λατρεύει !
Αν στα αγγλικά το sex με 3 άτομα το λένε “threesome” και με 2 άτομα “twosome”, τώρα κατάλαβα γιατί μερικούς τους λένε “handsome”
Ξέρετε τι έκανα πριν παντρευτώ; Ότι γούσταρα…!!!!
- 5 ώρες συνεχόμενο σεξ…
- Είσαι θεός ρε φίλε!!!
- Και μ’ ένα χέρι λέμε…!!!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
9.Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Καθώς ο ήλιος έγερνε και πήγαινε στην δύση
Έμεινα για λίγο ασάλευτος, μπρος στη ερωτιάρα φύση
Και όταν το δειλινό ξαπλώθηκε, στου χρυσαφιού το χρώμα
Το φεγγαράκι γλίστρησε στου σκοταδιού το στρώμα.

Και εγώ χαιρόμουνα της φύσης το απέραντο μεγαλείο
Της μυστικής πορείας της αγάπης , προς το Θείο.

Και η θάλασσα κοιμήθηκε ήρεμα στα όνειρά της
Μες στους βυθούς τους μυστικούς που κρύβουν την χαρά της.
Και ο άνεμος νοτιάς από τα βάθη του πελάγου
Καθάριος δρόσιζε το πέρα του μουράγιου

Και εγώ χαιρόμουνα της φύσης την καλοσύνη
Της μυστικής πορείας της αγάπης της ευγνωμοσύνης.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
10.ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ-ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο
11.Συγκέντρωση - Πορεία ΕΔ & ΣΑ στη Θεσσαλονίκη
(Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013)
Συνάδελφοι,
    Σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, συναντήθηκε το άτυπο ΣΟΔ (Συντονιστικό Όργανο Δράσεων)
Θεσσαλονίκης που αποτελούσαν οι:
Χαράλαμπος Τσακιρίδης (ΕΑΑΣ Παρ.Θεσσαλονίκης),
Απόστολος Παπαπαρίσης (ΕΑΑΣ Παρ. Λάρισας),
Ιωάννης Γιαπουτζίδης (ΕΑΑΑ Παρ. Θεσσαλονίκης),
Κων-νος Επιτρόπου (ΕΑΑΝ Παρ.Θεσσαλονίκης),
Σωτήριος Ζαχαράκης (Ένωση Αστυνoμικών ε.α. Ν.Θεσσαλονίκης),
Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου (ΠΟΣ),
Δημήτριος Τσαϊλάς (ΕΑΑΝ Β. Ελλάδος),
Θεοτόκης Καλαφάτης (ΕΑΛΣ Β. Ελλάδος),
Χρήστος Πετανίδης (Σύλλογος Συνταξιούχων Πυροσβεστών Θεσσαλονίκης),
Δημήτριος Βαλασίδης (ΑΚιΣ),
Χρήστος Χατζηδημητρίου (ΕΣΠΕΚΜ),
Ελευθέριος Μαυρουδής (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων),
Ευάγγελος Καπεντής (ΣΑΑΣ/ΜΘ/Αποφ. ΣΜΥ),
Θεόφιλος Παπαδάκης (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης),
Θωμάς Μπίλλιας (ΑΝΕΑΕΔ),
Δημήτριος Χαντζής (ΠΟΣ),
Ανδρέας Μελεζιάδης (ΣΣΕ-73)
με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για επιτυχή συγκέντρωση που θα γίνει στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 13:00.
    Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω πάντα σε συντονισμό με την Αθήνα και το γενικό πλαίσιο που έχει καθορισθεί:
(1) Το δρομολόγιο της πορείας θα είναι Πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου - Οδός Αριστοτέλους - Οδός Τσιμισκή – Οδός Ίωνος Δραγούμη - Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, όπου και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.
(2) Τα Λ/Φ αφού αποβιβάσουν τους συναδέλφους που θα έρθουν από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη στο χώρο της συγκέντρωσης θα παρκάρουν σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Υπόψη ότι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των Λ/Φ 50 θέσεων αναμένονται 3 από Ξάνθη, 4 από Βόλο, 8 από Λάρισα, 2 από Βέροια, 3 από Αλεξανδρούπολη, 1 από Άρτα, 2 από Κατερίνη, 1 από Γρεβενά, 2 από Έδεσσα, 1 από Γιάννενα, 1 από Καβάλα, 1 από Καρδίτσα, 2 από Δράμα, 1 από Κοζάνη, 1 από Πρέβεζα, 2 από Σέρρες, 2 από Τρίκαλα, 1 από Φλώρινα.
Σύνολο μέχρι στιγμής 36 Λ/Φ Χ 50 άτομα = 1.800 άτομα. Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ.
(3) Να υπάρξει πρόβλεψη εξέδρας, μεγαφωνικής και οχήματος με μεγάφωνα που θα συνοδεύει την πορεία.
(4) Να έχουμε πανό και σημαίες. Θα χρησιμοποιηθούν και αυτά που θα μας στείλει η Αθήνα.
(5) Ψήφισμα, συνθήματα, τραγούδια κλπ να χρησιμοποιηθούν της Αθήνας και να προτείνουμε και δικά μας πχ
"ΛΑΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!",
"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ",
"ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ",
"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑ",
"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"
"ΑΜΥΝΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΗΘΙΚΟ"
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ".
(6) Στάλθηκε και θα επαναληφθεί όχι μία φορά ανακοίνωση στα ΜΜΕ για τη συγκέντρωση, για τις αδικίες που υφιστάμεθα αλλά και τοποθετήσεις μας σε κύρια εθνικά θέματα.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ ΕΡΘΟΥΝ 2.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΣΟΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ
ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 13:00 - ΑΓΑΛΜΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Με εκτίμηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης
12."Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί αντέδρασαν. Εμείς?"
Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΗΣΑντιπλοίαρχος (ε) Π.Ν. (ε.α.)
    Προς τους Αποστράτους, Αρχηγούς, Διοικητές και Κυβερνήτες του Π.Ν. και τους αντίστοιχους του Στρατού και Αεροπορίας.
    Αγαπημένοι μου Ηγήτορες,
με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα ν` απευθυνθώ σε όλους εσάς που υπήρξατε Αρχηγοί, Διοικητές και Κυβερνήτες. Είναι η αγωνία ενός υφισταμένου σας που είχε την τιμή να υπηρετήσει υπό τας διαταγάς σας 34 χρόνια στο Π.Ν.
    Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 η Ένωση Στρατιωτικών της Πορτογαλίας έστειλε (που πιθανότατα και αυτή θα ανήκει στον αρμόδιο Υπουργό) μιά επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας τους και με αυστηρό ύφος του περιέγραψαν την Εθνική Εξαθλίωση στην οποία έχει έρθει η Χώρα τους και ο λαός της και ότι ο στρατός δεν θα επιτρέψει μία Χώρα με Ιστορία 900!!! Χρόνια να καταντήσει αποικία!!!
    Η τόσο σημαντική αυτή είδηση ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ στη δημοσιότητα από όλα τα Διεθνή και Εγχώρια Καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., και έγινε γνωστή μόνο από τα μικρότερα Δίκτυα και Ανεξάρτητα Sites και Βlogs. Θα ήθελα ιστορικά να θυμίσω ότι το 1975 κατώτεροι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ε.Δ. της Πορτογαλίας ανέτρεψαν το δικτατορικό καθεστώς της χώρας τους που διαρκούσε 47 χρόνια και έμεινε γνωστή ως η <Επανάσταση των γαρυφάλλων>.
    Πριν από τους Στρατιωτικούς της Πορτογαλίας μιά Ομάδα Ελλήνων πατριωτών Αξιωματικών που τους ακολούθησαν και υφιστάμενοί τους Υπαξιωματικοί τον Μάιο του 1973 έκαναν ένα κίνημα που άφησε άφωνη την Ευρώπη και θαυμάστηκε από όλο τον ελεύθερο κόσμο δίνοντας το τελειωτικό κτύπημα στο παράνομο καθεστώς που είχε καταλύσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.
    Σήμερα η Ελλάδα μας βρίσκεται ξανά υπό ξένο έλεγχο. Κατέφθασαν Γερμανοί, Ολλανδοί και Γάλλοι επίτροποι. Σε κάθε Υπουργείο δε υπάρχει ένας ύπατος αρμοστής που γνωρίζει αυτά που δεν γνωρίζουμε εμείς και που ορίζει ακόμα και στο Υπουργείο Άμυνας αυτά που δεν δικαιούμαστε πλέον να ορίζουμε εμείς. Αρμοστής ο οποίος ερευνά την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσει τα προς αρπαγή <Φιλέτα> και το χειρότερο όλοι αυτοί μαθαίνουν το σύνολο των μυστικών της χώρας μας. Η Ελλάδα πλέον είναι αποκαμωμένη με τις θέσεις της στο διεθνές πολιτικό σκηνικό να υποχωρεί συνεχώς και με αποδυναμωμένη φωνή στα Διεθνή φόρα.
    Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Εκλεγμένοι κoινοβουλευτικοί άνδρες δηλώνουν ότι στη Χώρα μας έχει εγκατασταθεί οικονομική χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και ότι το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.
    Τσάκισαν τα μισθολόγια των Ε.Δ., των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δικαστικών, των Εκπαιδευτικών, των νέων, των γερόντων που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ζωτικές τους ανάγκες. Και όπως γνωρίζουμε τα εισοδήματα κάποτε μπορεί και μερικώς να αποκατασταθούν, εάν χαθεί όμως εθνικό έδαφος τότε θα πρέπει να το επανακτήσουμε και πάλι με ποταμούς αίματος. Έβαλαν τους εφιάλτες μέσα στην καρδιά της Ελλάδας και καμαρώνουν ότι την έσωσαν, ενώ στην πραγματικότητα έχουν παραδοθεί αμαχητί.
Αγαπημένοι μου Ηγήτορες,
οφείλουμε πλέον να αντισταθούμε, με γνώση, τόλμη και δημιουργικότητα, εμείς το πιό υγιές κομμάτι του Ελληνικού λαού που έχουμε σαν θεσμός την αποδοχή του πάνω από 80% σε ποσοστά από όλες τις δημοσκοπήσεις.
    Μαζί μας θα αντισταθεί και ο περήφανος, αδούλωτος λαός μας, γιατί γνωρίζει ότι είμαστε σπλάχνα από τα σπλάχνα του, ένας λαός Γιγάντων που η μοίρα του έταξε να κυβερνάται από Νάνους.
    'Ολοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μιά άλλη Πατρίδα. Δική μας όχι Δική τους, Ενωμένοι με αλληλεγγύη να συνδεθούμε με τον διπλανό μας, να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο, να κάνουμε και πάλι όνειρα δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο Ιστορίας για την Ελλάδα μας.
    Οφείλουμε να αντισταθούμε όπως διαχρονικά αντιστάθηκαν όλοι αυτοί που έταξαν τη ζωή τους να <φυλλάτουν Θερμοπύλες>.
    Το οφείλουμε τέλος στους Αθάνατους νεκρούς Αγωνιστές του Μυθικού Ελληνικού Έθνους των 3.500 χρόνων της ιστορίας μας.
13.ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14.Ο ΣΕΕ Στηρίζει την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της 9ης Μαρτίου
    Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση ε.ε και ε.α στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α με σκοπό την εκδήλωση σαφούς και χωρίς δισταγμούς έκφρασης βαθειάς δυσαρέσκειας προς την κυβερνητική αναλγησία απέναντι σε χιλιάδες έλληνες και ελληνίδες που είτε φόρεσαν είτε φορούν στολή και προσέφεραν με θυσίες υπηρεσίες προς το Ελληνικό Κράτος.
    Ο ΣΕΕ πάντοτε υποστήριξε όλες τις πρωτοβουλίες και τολμηρές προσπάθειες που κατακρήμνιζαν συμπλέγματα και αντιστάσεις δεκαετιών.
    Η Πατρίδα μας διέρχεται στιγμές μεγίστων εθνικών κινδύνων και το χθες δεν είναι ίδιο με το σήμερα.
    Τα στερεότυπα και οι παραδεδεγμένες συμπεριφορές του παρελθόντος αποτελούν σήμερα ξεπερασμένο αναχρονισμό και συγκαλύπτουν τη θλιβερή φοβία.
Είναι επιβεβλημένο και καθολικό πατριωτικό καθήκον η έγερση κάθε τίμιου και ανιδιοτελούς πολίτη στον τόπο μας.
    Η πολιτική που μεταφέρει αδιακρίτως όλα τα βάρη στο Λαό καταστρέφοντας την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να μας βρεί ουσιαστικούς συνεργούς με την αδιαφορία , την απάθεια ή την ατολμία.
    Όσοι πολίτες επιλέγουν αυτή τη στάση είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι χωρίς καμία δικαιολογία.
    Ο ΣΕΕ καλεί τα μέλη του, τους φίλους του καθώς και κάθε καλοπροαίρετο και συνειδητοποιημένο πολίτη να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Σαββάτου και να ενώσει τη φωνή του με κάθε συνάδελφό του και κάθε συμπολίτη του που αγωνιά για τον τόπο του.
    Το μήνυμα του ΣΕΕ είναι :
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ .
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΟΥ.
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
15.Πώς μπορεί μία οικογένεια να φάει φθηνά και υγιεινά;
Yahoo! Ειδήσεις
    Μπορεί μία οικογένεια να τραφεί σωστά και οικονομικά στης κρίσης τον καιρό;
    Την ώρα που οι περικοπές πάνε κι έρχονται για να τα βγάλουμε πέρα, δείτε τις συμβουλές της διατροφολόγου Μαρίνας Παπάζογλου για να τρεφόμαστε και υγιεινά και οικονομικά!
    Όπως τόνισε η κα. Παπάζογλου, το Α και το Ω για σωστά ψώνια εν μέσω κρίσης είναι να στραφούμε στις λαϊκές αγορές και τα συνοικιακά μαγαζιά της περιοχής μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους δηλαδή που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα όπως κι εμείς και τους οποίους μπορούμε να εμπιστευθούμε για τρόφιμα φρέσκα, άριστης ποιότητας και γνωστής προέλευσης.
    Τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα οικονομικό εβδομαδιαίο μενού;
    Τούτη εδώ η εποχή μας δίνει εξαιρετικές λύσεις για το καθημερινό μας τραπέζι, και μάλιστα πολύ οικονομικά. Για παράδειγμα, βρίσκουμε στην τιμή των περίπου 50 λεπτών, κουνουπίδι που μπορούμε να γιαχνίσουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και 1 μέτρια πατάτα ανά μερίδα και να ετοιμάσουμε ένα ωραιότατο λαδερό για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας. Μπορούμε να το συνδυάσουμε είτε με ένα αυγό βραστό ή λίγο τυρί, κατά προτίμηση ανθότυρο ή μυζήθρα, που κοστίζουν και λίγο φθηνότερα από τη φέτα ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί και μια φέτα ψωμί ή 1 μικρό κρίθινο/ σύμμικτο παξιμάδι.
    Την επόμενη ημέρα, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μερικά μπιφτέκια στο φούρνο και να τα συνδυάσουμε με κουνουπίδι εάν έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα ή μπρόκολο βραστό, που κυμαίνεται στην ίδια τιμή. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μπιφτέκια που τυχόν μας περίσσεψαν από το μεσημέρι, μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε μορφή burger, σε συνδυασμό με ψωμί, μια φέτα κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά που μπορεί να έχουμε στο ψυγείο, ή λίγη μυζήθρα και λαχανικά της επιλογής μας, π.χ. μαρούλι. Έτσι, γλιτώνουμε και το delivery το οποίο θα μας κοστίσει ακριβά, τόσο σε χρήματα όσο και σε λιπαρά.
    Η Τετάρτη είναι μέρα για όσπρια. Αν και ονομάζονται «φαγητό των φτωχών», η θρεπτική τους αξία κάθε άλλο παρά φτωχή μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού συντελεί στην πρόληψη τόσο των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, όσο και της παχυσαρκίας. Οι επιλογές είναι πολλές: φακές, ρεβίθια, μαυρομάτικα, φασόλια για φασολάδα κοστίζουν κατά μέσο όρο 1,5 ευρώ το πακέτο και σίγουρα φτάνουν για όλη την οικογένεια. Ακόμα όμως και οι τρόποι που μπορούμε να τα μαγειρέψουμε ποικίλουν. Από τις κλασσικές συνταγές, μέχρι σούπες, σαλάτες και κεφτέδες.
    Ωραία ιδέα είναι να μαγειρέψουμε μαυρομάτικα φασόλια (τα οποία είναι και τα φθηνότερα) με μάραθα ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο και την Παρασκευή να τα χρησιμοποιήσουμε -βρασμένα- σε μια ωραία σαλάτα με μαρούλι, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και μια κονσέρβα τόνου σε νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
    Να θυμάστε ότι όλα τα φρέσκα χόρτα που είναι στα φόρτε τους αυτή την εποχή (σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, πράσο, λάχανο, μάραθο, δυόσμος, άνηθος κ.λπ.) δεν κοστίζουν ακριβά και μπορούν να γίνουν ένα γευστικότατο σνακ για εμάς και τα παιδιά μας, όπως π.χ. μία πίτα.
    Επίσης, με βάση τα λαχανικά, μπορούμε να φτιάξουμε για βραδινό μια νόστιμη και ζεστή σούπα λαχανικών, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε μια βελουτέ από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή / και πολτό ελιάς.
    Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ογκρατέν με σπανάκι ή μπρόκολο και κουνουπίδι βραστά ή στον ατμό και να τα γαρνίρουμε με ντιπ γιαουρτιού.
    Για την Πέμπτη, ένα ριζότο είτε με σπανάκι, είτε με πράσο, είτε -ακόμα καλύτερα- λαχανοντολμάδες με πλιγούρι. Ένα θρεπτικότατο, ξεχασμένο τρόφιμο που κοστίζει λιγότερο από 2 ευρώ ανά μισό κιλό περίπου.
    Όσο για το Σαββατοκύριακο;
    Μια μερίδα σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα ναπολιτέν ή πέστο και λίγο ανθότυρο τριμμένο είναι ό,τι πρέπει για το μεσημέρι του Σαββάτου. Το βράδυ μπορούμε να βράσουμε λίγο κοτόπουλο και να φτιάξουμε μια νόστιμη σαλάτα με λαχανικά εποχής, ντιπ που θα φτιάξουμε με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σινάπι (προαιρετικά) και δυόσμο, και ίσως μερικά κρουτόν, που φτιάχνονται γρήγορα από το ψωμί των προηγούμενων ημερών, και μάλιστα χωρίς να περιέχουν το αλάτι και τα λιπαρά που έχουν τα έτοιμα.
    Το υπόλοιπο κοτόπουλο μπορεί να αποτελέσει το πιάτο της Κυριακής, απλά τυλίγοντάς το σε μορφή ρολού με φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά της επιλογής μας, σε μια μεμβράνη. Το συνδυάζουμε είτε με μια σαλάτα λάχανο – καρότο – κόκκινη πιπεριά και μια φέτα ψωμί ή με πατατοσαλάτα (1 μέτρια πατάτα βραστή, μαϊντανός, κάπαρη, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου