Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1076

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1076 
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, εαν και όπου υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Μόνο για μισό μήνα φτάνουν τα λεφτά του μισθού για τους Θεσσαλονικείς
2.Γερμανικό casus belli στη Ρωσία και πλήγμα στον Ελληνισμό
3.«Αρνούμαι να πληρώσω!!!»
4.Κόβουν τις συντάξεις σε οικογένειες πεσόντων στρατιωτικών!
5.Ο Μπάρμπα Φώτης
6.Μεγάλο κόλπο: Το απόλυτο «ΜΑΤ» Ρωσίας και Πούτιν στην Κύπρο!
7.Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Μόνο για μισό μήνα φτάνουν τα λεφτά του μισθού για τους Θεσσαλονικείς
www.makthes.g
    Μόνο για τον μισό μήνα φτάνουν πλέον ο μισθός και η σύνταξη στους Θεσσαλονικείς, όπως δηλώνουν πάνω από επτά στους δέκα πολίτες (ποσοστό 72%). Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα «πηγαίνουν» πια μόνο στα απολύτως αναγκαία, με τους καταναλωτές να υποστηρίζουν ότι έχουν κόψει σχεδόν εντελώς τις «περιττές» δαπάνες, δηλαδή όσες δεν αφορούν τρόφιμα ή τρέχουσες υποχρεώσεις.
    Τα παραπάνω ανησυχητικά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Μακεδονίας, σε δείγμα 1.750 πολιτών, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Το δείγμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 4-8 Μαρτίου, χωρίστηκε σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (18-35, 36-55 και άνω των 56 ετών), με τους μεγαλύτερους να εμφανίζονται αισθητά πιο απαισιόδοξοι.
    Το 65% των νεότερων, το 80% της ηλιακής κατηγορίας 36-55 και το 92% των μεγαλύτερων δηλώνουν ότι νιώθουν απογοήτευση για την κατάσταση για το μέλλον. Σε απόγνωση υποστηρίζει ότι βρίσκεται το 82% των νέων, το 89% των ατόμων έως 55 ετών και το 94% των πιο ηλικιωμένων.
ΝΕΑ ΗΘΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ!
    Μεταξύ άλλων αλλαγών, η οικονομική κρίση έχει στρέψει τους καταναλωτές και σε νέες μορφές διασκέδασης: έτσι, το 88% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μεταξύ των νέων «ηθών» ψυχαγωγίας περιλαμβάνονται οι φιλικές συναντήσεις σε σπίτια, τα παιχνίδια στο διαδίκτυο, οι περίπατοι ή οι βόλτες με ποδήλατο, ο κινηματογράφος και οι βιντεοταινίες.
    Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, οι Βορειοελλαδίτες εξακολουθούν σε συντριπτικά ποσοστά -που αγγίζουν ακόμη και το 100% σε κάποιες ηλικιακές κατηγορίες και το 70% κατά μέσον όρο- να πιστεύουν στην οικογένεια, στην Εκκλησία και στις ένοπλες δυνάμεις.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Πολύ λίγοι (5%, 7% και 2%, αντίστοιχα, για τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες) είναι αυτοί που πιστεύουν ή «μάλλον πιστεύουν» ότι θα υπάρξει βελτίωση των πραγμάτων στο μέλλον. Παράλληλα, το 85% των ερωτηθέντων της πρώτης ηλιακής κατηγορίας, το 72% της δεύτερης και το 52% της τρίτης υποστηρίζουν ότι σκέφτονται να στραφούν σε νέες αγορές εργασίας ή ότι ψάχνουν ήδη καινούργια δουλειά.
    Ερωτηθέντες πού δαπανούν τον μισθό τους, πάνω από εννέα στους δέκα (μέσος όρος 92% στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες) απαντούν «σε τρόφιμα και τρέχουσες υποχρεώσεις», ενώ το 95% ψωνίζει πλέον πιο «υποψιασμένα» τα βρώσιμα είδη, κάνοντας έρευνα αγοράς, πριν τα προμηθευτεί.
   Το 82% (μέσος όρος) επισημαίνει ότι τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει από τους φόρους, το «χαράτσι» του τέλους δομημένης επιφάνειας, την αύξηση κόστους ζωής και τον ΦΠΑ.
   Το 90% θεωρεί ότι η υγεία και η παιδεία έχουν υποβαθμιστεί, αν και σε πολλές περιπτώσεις αναγνωρίζουν ότι γιατροί και εκπαιδευτικοί καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να βελτιώσουν την κατάσταση.
    Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 68%, κατά μέσον όρο, στις τρεις ηλικίες) δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ασφάλεια για το μέλλον της χώρας, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του κράτους προς τους πολίτες. Παρά την κρίση που περνούν οι θεσμοί, ωστόσο, ίσο ποσοστό (68%) επισημαίνει ότι διατηρεί την πίστη του στο τρίπτυχο «οικογένεια, Εκκλησία, ένοπλες δυνάμεις».
    Ποσοστό 40% (μέσος όρος) έχει στραφεί σε νέες μορφές θέρμανσης, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, ενώ έξι στους δέκα δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ WEB TV, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
    Σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις, οι καταναλωτές προτιμούν κυρίως την τηλεόραση, τη διαδικτυακή τηλεόραση (web tv) και το ραδιόφωνο/ web radio σε ποσοστό 88% -αλλά και, δευτερευόντως, το ίντερνετ (76% κατά μέσον όρο). Την ίδια στιγμή, μόλις το 15% εξακολουθεί να διαβάζει εφημερίδες -κυρίως τις κυριακάτικες ή περιοδικά (κυρίως θεματικά).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Γερμανικό casus belli στη Ρωσία και πλήγμα στον Ελληνισμό
    Όσο περνούν οι ώρες και η εικόνα ξεκαθαρίζει, τόσο πιο πολύ πειθόμαστε ότι η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο έχει πολιτικά κίνητρα και όχι οικονομική λογική. Επί της ουσίας όμως, αυτό συνεπάγεται ένα επίσημο «casus belli» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι…
    Οι αντιδράσεις στις χρηματαγορές ανά τον κόσμο είναι βίαιες καθώς σπάει ένα «ταμπού» που ίσχυε μέχρι σήμερα και τηρούσαν όλοι απαρέγκλιτα, μέχρις ότου έρχεται η Γερμανία της Μέρκελ που είναι πλέον καταφανές ότι έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και τη γεωπολιτική της βαρύτητα και κάνει το απονενοημένο… Δεν μιλήσαμε τυχαία στη βασική μας παρέμβαση στο θέμα μέχρι τώρα, για «νταβατζήδες του γεωπολιτικού τίποτα»…
    Πρόκειται για μια κίνηση που θα έχει συνέπειες και δυστυχώς όχι μόνο για τους υπερφίαλους Γερμανούς, αλλά και για τον Ελληνισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η εμπλοκή των σχέσεων Γερμανίας και Ρωσίας είναι πολύ ευρύτερη, ενώ η πρωινή σύσκεψη κορυφής στο Κρεμλίνο αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης για όσους θέλουν να τη δουν: Η Ρωσία, ξεκάθαρα πλέον, αντιμετωπίζει τη γερμανική (με το πρόσχημα της Ευρώπης και του Eurogroup) απόφαση, ως «μη φιλική ενέργεια».
    Τι ρίσκαραν οι Γερμανοί λοιπόν; Χτυπώντας «κάτω από τη μέση», με ύπουλο τρόπο τους Ρώσους τινάζεται στον αέρα πιθανότατα η συνεργασία Ρωσίας – Γερμανίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, μια συνεργασία που είχε χτιστεί από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ ώστε η Γερμανία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να παρακάμψουν τον σκόπελο της Ουκρανίας που τους προκάλεσε σοβαρές ενεργειακές ελλείψεις στη μέση του χειμώνα. Η αμοιβαία αντιπάθεια της Μέρκελ με τον Πούτιν δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν.
    Μέχρι σήμερα η Γερμανία διαχειριζόταν με σύνεση το πρόβλημα, όμως φαίνεται ότι θεώρησαν ότι βάζοντας στο χέρι τα πλούσια κοιτάσματα της Μεσογείου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εξ ολοκλήρου την εξάρτηση από τη Ρωσία και να εξασφαλιστούν για τις επερχόμενες δεκαετίες.
    Προφανώς ποντάρουν στην υποστήριξη που πιστεύουν ότι θα έχουν από την Ουάσιγκτον, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ότι φαντάζονται, ενώ οι προσβολές στον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εντυπώσεις που άφησαν στο Κογκρέσο, εξαιρετικά νωπές…
    Κι όλα αυτά, ποντάροντας στην αμερικανική υποστήριξη, ενώ συμπεριφερόμενοι με τρόπο που θα ζήλευαν και οι Ναζί πρόγονοί τους, δε δίστασαν αφενός να επιχειρήσουν να «γονατίσουν» συνολικά τον Ελληνισμό στην περιοχή για να ληστέψουν τον ορυκτό του πλούτο, αλλά και με απευθείας συνεννόηση της Μέρκελ με τον Ερντογάν, να βάλουν στο «παιχνίδι» από την πίσω πόρτα και τους νεοθωμανούς της Άγκυρας!
    Την ίδια στιγμή Αθήνα και Λευκωσία διαθέτουν ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, γενικότερα μια πολιτική ελίτ κάθε απόχρωσης η οποία αποτελεί παράγωγο της ομαδικής αυτοκαταστροφικής ηλιθιότητας πρόσδεσης άνευ όρων στο καράβι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν έτοιμοι να καταργήσουν – οι φελλοί – ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις – αφού οι Ευρωπαίοι θα μας έλυναν όλα τα προβλήματα.
    Οι ώρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και πολύ αμφιβάλουμε εάν οι ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία μπορούν να ξεπεράσουν το βολικό στερεότυπο που τους εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια και δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα, λέγοντας ότι τα «κόλπα» που γίνονται στο Λονδίνο και στη Φραγκφούρτη ωχριούν μπροστά σε αυτά που γίνονται στη Λευκωσία. Γι’ αυτό η πανάθλια γερμανική ηγεσία σπεύδει να καθησυχάσει ότι αυτό το μέτρο αφορά αποκλειστικά και μόνο την Κύπρο.
    Ευτυχώς όμως τελικά, που οι διεθνείς αγορές γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διακηρύξεις των ηλιθίων στο Βερολίνο και τραβούν τον δικό τους δρόμο, αφού αντιλαμβάνονται διαφορετικά την κατάσταση, με αμιγώς οικονομικούς όρους.
    Εμείς θα επανέλθουμε σύντομα με άλλες δύο παρεμβάσεις για το θέμα, καθώς γνωρίζουμε ποιοι και γιατί παρακολουθούν το «defence-point.gr». Τουλάχιστον θα έχουμε την ικανοποίηση ότι τα είπαμε εγκαίρως, όχι κατόπιν εορτής…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.«Αρνούμαι να πληρώσω!!!»
Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών:
Το έστειλε ο Μπάμπης Καραγκιοζούδης
    Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.
    Οι λόγοι είναι απλοί:
    Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.
    Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους.
    Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε. Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε;
    Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή.
    Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του;
    Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη, αναφέρομαι και σε όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη, που κλέψανε τον ιδρώτα μου. Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία. Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν.
    Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της.
    Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;
    Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.
    Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια.
    Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταΐζω 301 ανθρώπους και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζουν εις βάρος του.
    Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια.
    Θα πληρώσω, όταν το κράτος θα λειτουργήσει σαν κράτος και όχι σαν κομματική επιχείρηση με τα «δικά τους» παιδιά.
    Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσία.
    Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος (αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα) τελείωσε. Ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε μόνο την οργή του. Υποδουλώσατε τα όνειρα μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω.
Κωνσταντίνος Κυρίας
4.Κόβουν τις συντάξεις σε οικογένειες πεσόντων στρατιωτικών!
Ντροπή καμία!
    Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο. Δεν υπάρχουν όρια στην αναλγησία.
    Και δεν φαίνεται ότι υπάρχει και καμία απόλύτως ντροπή. Όσοι έχουν αναλάβει να δείξουν στην τρόϊκα ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν πρόβλημα να κόψουν χωρίς καμία απολύτως σκέψη τις συντάξεις συγγενών στρατιωτικών που έχουν πέσει στο καθήκον!
    Όπως έγραψε η εφημερίδα Δημοκρατία τις πολεμικές συντάξεις τις δικαιούνται μόλις 130 οικογένειες!
    Η πρόεδρος του Συλλόγου Πεσόντων της Αεροπορίας Μιράντα Παπασταύρου ,μιλώντας στην εφημερίδα είπε ότι “από το 1992 η Πολιτεία έχει κόψει το μερίδιο που λάμβαναν οι γονείς στρατιωτικού μας που έχανε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του αδικοχαμένου ήρωα σε περίπτωση που πεθάνει η μητέρα τους. Οσο για τις περικοπές που έγιναν, αγγίζουν τα 400 ευρώ (!) σε τιμητικές συντάξεις που έφταναν τα 1.700 ευρώ. Δηλαδή, στη γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και έχει να μεγαλώσει δυο παιδιά η Πολιτεία αφήνει 1.300 ευρώ, τα οποία έρχεται στη συνέχεια να τα φορολογήσει και από πάνω, μειώνοντας τα ακόμη περισσότερο!”
    Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνει “εάν δεν επιστραφούν τα μαύρα χρήματα από την Ελβετία και τις offshore, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας ζητάει να γίνουμε εμείς, οι οικογένειες των πεσόντων, τα εξιλαστήρια θύματα των ασυνειδήτων που τόσα χρόνια έκλεβαν τη χώρα. Να σας πω ένα παράδειγμα για το τι συμβαίνει - και δεν είμαι η μοναδική περίπτωση. Από την Εφορία το 2011 πήρα επιστροφή 300 ευρώ. Ξέρετε πόσα μου ζήτησαν για το 2012; 2.236 ευρώ! Πώς θα τα πληρώσω;     Πήγα στην Εφορία, καρκινοπαθής, στάθηκα στην ουρά για να προσπαθήσω να κάνω ρύθμιση να πληρώνω λίγα λίγα. Τρέμω για το τι θα γίνει φέτος. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Ξέρουν τι έχουμε περάσει;»
    Ο Ν.Ελευθερόγλου που υπογράφει το ρεπορτάζ της Δημοκρατίας μας υπενθυμίζει και τους πεσόντες της τελευταίας δεκαετίας ,ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνετε και ο Κώστας Ηλιάκης.
Ποιοι είναι:
1. Κωσταντίνος Ηλιάκης
    Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα, επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν. Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενάμιση και πέντε χρονών αντίστοιχα.
2. Καραθάνος Κωνσταντίνος
    Στις 15 Ιουλίου 2004, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη αποστολή υπεραυξημένου κινδύνου, κατέπεσε και συνετρίβη στην ορεινή περιοχή Κελάρια Παρνασσού, με αεροσκάφος F-4, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον υποσμηναγό Σεβαστάκη Εμμανουήλ. Ο επισμηναγός (Ι) Καραθάνος Κωνσταντίνος ήταν έγγαμος με δύο παιδιά.
3. Στέφανος Κουρελιάς
    Στις 24 Αυγούστου 2003 προήχθη στον βαθμό του αντισμηνάρχου χωρίς να προλάβει να ενημερωθεί για την προαγωγή του, αφού την επόμενη μέρα, στις 25 Αυγούστου, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πτώσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους στην προσπάθεια κατάσβεσης δασοπυρκαγιάς στο δάσος της Αχλαδερής Λέσβου. Ηταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας.
4. Παντελής Γκέλης
    Στις 14 Απριλίου 2006, εκτελώντας διατεταγμένη πτήση με αεροσκάφος Mirage-2000EG, κατέπεσε στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας κοντά στην Ιερά Μονή γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Πτώο όρος. Ηταν παντρεμένος, πατέρας δύο τέκνων.
5. Δημήτρης Στοιλίδης - Χατζούδης Ιωάννης
    Σκοτώθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2007, στην επαρχιακή οδό Στείρων - Παλαιοποτάμου στη νότια Εύβοια, έπειτα από συντριβή αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν ως κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως. Οι δυο τους ήταν πλήρωμα σε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη της 383 Μοίρας Αεροπυρόσβεσης. Κατά πληροφορίες, το Canadair πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, έκανε τη ρίψη νερού και στη συνέχεια ο πιλότος προσπάθησε να του δώσει ύψος, όμως το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα να συντριβεί. Ο κυβερνήτης, ο 34χρονος σμηναγός Δημήτρης Στοϊλίδης, ήταν συνάδελφος με τη σύζυγό του, αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικότητα ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, πατέρας δύο αγοριών.
6. Μπατσαράς Αθανάσιος
    Στις 5/12/2007, έπεσε υπέρ της πατρίδος κοντά στη Ν. Ψαθούρα στο Αιγαίο. Στις 13/4/2008 γεννήθηκε ο γιος του στη Λάρισα.
7. Κωτούλας Στέργιος
    Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αριστερό πτερύγιο του αεροσκάφος PZL M-18, στο οποίο επέβαινε, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου, στις 27 Αυγούστου 2010. Ο 55 ετών σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.
8. Αναστάσιος Μπαλατσούκας - Ιωσήφ Αναστασάκης
    Ο σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, έγγαμος, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202, εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16. Σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2010, σε αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, επιβαίνοντας στο υπ’ αριθμ. 522 μονοθέσιο F-16C αεροσκάφος, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 25η Φεβρουαρίου 2004 και είχε συμπληρώσει περίπου 1.315 ώρες πτήσεως. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα διθέσιο F-16D που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης, που ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
onalert

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Ο Μπάρμπα Φώτης
    Ο Μπάρμπα Φώτης έχει 80 ακίνητα εγγεγραμμένα στο Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο).
    Ούτε ένα ούτε δύο αλλά ογδόντα (80) ναι καλά διαβάσατε 80 ακίνητα έχει ο Μπάρμπα Φώτης στη κατοχή του…
    Και επειδή σαν καλός δικηγόρος που είναι και γνωρίζει τις ατέλειες των offshore εταιρειών, αυτός φρόντισε να τα εγγράψει όλα στο Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο) αποφεύγοντας έτσι χιλιάδες ευρώ φόρων. Τούτο αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε από τον Αρτέμη Σώρρα. Βέβαια ο Μπάρμπα Φώτης τα απέκτησε με σκληρή και συνεχή εργασία όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του θέματος.
    Από παιδί μετανάστης στα κακόφημα στέκια του Χάρλεμ, του Μπρόνξ και του Μπρούκλιν ο πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έχει αστράψει και λαμποκοπήσει χιλιάδες πιάτα, πιατέλες και λοιπά σερβίτσια, προκειμένου να μαζέψει αυτά τα λεφτά και να τα επενδύσει στο Ισραήλ.
Εξ ου και το ενδιαφέρον του για τους Εβραίους όπως αποκαλύπτουμε παρά κάτω.
Περίοδος: ΙΒ, Σύνοδος: Β΄, Συνεδρίαση: ΡΚΗ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΗ΄
Δευτέρα 4 Μαϊου 2009
"...Ο Βουλευτής Αθηνών κύριος Φώτιος Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ζητεί την ανάληψη και στήριξη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού κ.λπ...."
    Μετά τη καταγγελία περί 80 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο ο Φώτης Κουβέλης έδωσε στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες…
Τίθενται όμως μερικά ερωτήματα…
1. Πως αγοράζεις σήμερα ένα οικόπεδο στο Κρανίδι Αργολίδας 442 τμ έναντι 1.393 ευρώ ?
2. Όταν πέρσι είχες 445.000 ευρώ καταθέσεις και φέτος έχεις 172.000 οι υπόλοιπες τι έγιναν ? Μήπως ταξίδεψαν στο εξωτερικό… Μήπως κύριε Φώτη εσύ που συμβούλευες τους Έλληνες να κρατήσουν εδώ τις καταθέσεις τους… λέω μήπως εσύ τις πήγαινες ταξιδάκι…?
3. Εκεί που αγόρασες στο Κρανίδι το οικοπεδάκι με 1.393 ευρώ γνώριζες ότι δικηγόροι, εφοριακοί και λοιποί συγγενείς έχουν στήσει το μεγαλύτερο κύκλωμα offshore εταιρειών, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Μήπως υπάρχει και με σένα καμιά εξ αγχιστείας συγγένεια…
Το πόθεν έσχες του Φώτη Κουβέλη
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει περίπου 105.000 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και 3.766 από την δικηγορία.
    Η σύζυγος του Φώτη Κουβέλη, δηλώνει εισόδημα που ανέρχεται στα 30.678 ευρώ.
    Μία πώληση αγροτεμαχίου στα Τρίκαλα, έκτασης περίπου 4,3 στρεμμάτων, που έκανε η σύζυγός του και εισέπραξε 129.481 ευρώ, αποτελεί τη μοναδική μεταβολή που καταγράφεται στην ακίνητη περιουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
    Επιπλέον, αγόρασε ένα άλλο αγροτεμάχιο στο Κρανίδι Αργολίδας, 442 τμ, έναντι 1.393 ευρώ.
    Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις που έχει από κοινού με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, ο κ. Κουβέλης, διαθέτει συνολικά περίπου172.300 ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος είχε δηλώσει ύψος καταθέσεων 445.261 ευρώ.
    Το χαρτοφυλάκιο του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, περιλαμβάνει : 5000 μετοχές Capital AXE, ενώ ο ίδιος εκποίησε τα 637.58 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Διεθνικής που διέθετε έναντι 4.221 ευρώ.
    Τέλος, από τον κ. Κουβέλη αγοράστηκε ΙΧ αυτοκίνητο 2.000 κ.ε. αξίας 34.800 ευρώ και πωλήθηκε άλλο έναντι 3.000 ευρώ.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
6.Μεγάλο κόλπο: Το απόλυτο «ΜΑΤ» Ρωσίας και Πούτιν στην Κύπρο!

    Με μια κίνηση που αποδεικνύει για ποιον λόγο θεωρείται μεγάλος ηγέτης και παρά τις όποιες ενστάσεις για το αυταρχικό – σύμφωνα με πολλές πλευρές – στιλ διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διδάσκει εξωτερική πολιτική στα «παιδάκια» (αυτή είναι η αναλογία) της Μέρκελ και του Σόιμπλε (ηγέτες της κακιάς ώρας και οι δυο τους), αλλά και στους ανάξιους απογόνους του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο!
    Πριν καν σας περιγράψουμε ποια είναι η κίνηση ματ της Ρωσίας στην Κύπρο, προϊδεάζουμε τους φίλους και αναγνώστες μας πως οτιδήποτε και να συμβεί τελικά, η Ρωσία θα βγει ωφελημένη από αυτή την αναταραχή στο Νησί της Αφροδίτης και θα εξηγήσουμε το γιατί…
    Όπως μεταδίδεται από την Κύπρο όπου εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, αντιπροσωπεία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο και υπέβαλλε πρόταση ανάληψης από τη ρωσική πλευρά της ανακαιφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και την πλήρη αποδέσμευση της Κύπρου από τη θηλιά της Μέρκελ και του ΔΝΤ, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε «οικόπεδα» της Κύπρου και την ανάληψη της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Μαρί.
    Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το τι έκανε η κυπριακή πλευρά, αλλά θα αναλύσουμε για ποιον λόγο επρόκειτο για μεγαλοφυή κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας. Οι πιθανότητες θα ήταν τρεις:
Α.να γίνει δεκτή η πρόταση, οπότε είναι προφανές ότι η Ρωσία κέρδιζε την «παρτίδα»
Β.να απορριφθεί η πρόταση, οπότε η Ρωσία πάλι θα ήταν κερδισμένη αφού στα μάτια του μέσου Κυπρίου θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι δεν εγκατέλειψε τη νήσο στην τύχη της τη δύσκολη ώρα και θα ανοίξει τον δρόμο στην εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα στη προεδρία την επόμενη φορά, αφού οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές, καθότι δεν μπορούν να σου… χαρίζουν γάιδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια…
Γ.να αξιοποιούνταν η πρόταση σαν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα από την κυπριακή πλευρά, οπότε η Ρωσία πάλι θα πιστωνόταν ότι με την κίνησή της βοήθησε τη νήσο να αποφύγει τα χειρότερα.
    Εν ολίγοις, πρόκειται για μια διπλωματική κίνηση όπου σε όλα τα ενδεχόμενα αυτός που την κάνει μόνο κέρδη μπορεί να προσποριστεί… Όσον αφορά γιατί προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο, οφείλεται στο ότι όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Ευρώπη, ΗΠΑ ουσιαστικά) παίζουν το δικό τους παιχνίδι, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, με τη Ρωσία να τους πειθαναγκάζει να ασχοληθούν με σενάρια «συνδιαχείρισης» έστω κι αν μιλάμε για μια κατάσταση που ερμηνεύεται με μια ελληνική παροιμία για κάτι… γαϊδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…
    Το γεωστρατηγικό παίγνιο βέβαια στην περιοχή είναι πιο πολύπλοκο και θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτησή μας πολύ σύντομα… Όσο ξένος και να είναι ο «αχυρώνας», οι νόμοι των διεθνώς σχέσεων είναι αυστηροί και ανελαστικοί, ενώ όποιος τους παραβιάζει καλείται να πληρώσει τις συνέπειες… Και δεν θα είναι η πρώτη φορά για την Κύπρο…
http://kefalokleidomata.blogspot.gr

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
(Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης)
    Παραβρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στην μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στα στρατιωτικά χρονικά, βγήκαμε στους δρόμους όλοι εμείς που, από την Σχολή Ευελπίδων διδαχθήκαμε ότι ο Στρατιωτικός δεν κατεβαίνει σε πορείες και διαμαρτυρίες! Κι όμως οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες μας (;;;) μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση απόγνωσης, ώστε να επιζητούμε το δίκιο μας στους δρόμους…
    Είναι πλέον γεγονός ότι τα νέα φορολογικά μέτρα, σε συνδυασμό με τις μέχρι και κατά 60% περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν πλέον στοχοποιήσει αυτή την τάξη της ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό την πλήρη απαξίωση, εξαθλίωση και εξαφάνιση του ηθικού των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων ώστε να μην υπάρξει αντίσταση στην οιαδήποτε εξωτερική ή και εσωτερική επιβουλή κατά της πατρίδας! Ο πραγματικός πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο άνθρωπος. Ο στρατιωτικός καλείται να διαθέτει υψηλό βαθμό προσωπικής και συλλογικής δέσμευσης και ανεπτυγμένες ψυχικές, ηθικές και σωματικές δυνάμεις. Τοποθετώντας τις ανάγκες Έθνους και Στρατού πάνω από τις δικές του και της οικογένειας του, αποποιούμενος οικιοθελώς πολλά ατομικά δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι συμπολίτες του και υποβάλλοντας εαυτό και οικογένεια σε παντοειδείς στερήσεις και δυσκολίες, δικαιούται να αναμένει από την Πολιτεία τιμή, σεβασμό και αμοιβή ανάλογη της προσφοράς, ενώ η Πολιτεία επιβάλλεται να αγκαλιάζει το στρατιωτικό προσωπικό, εν ενεργεία και αποστράτους με ένα Εθνικό Συμβόλαιο στο οποίο να αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και να επιδεικνύεται αυτή η φροντίδα και η τιμή. Γιατί ο Στρατός είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος απ´ όλους τους άλλους δημόσιους οργανισμούς. Αυτό το συμβόλαιο η πολιτεία το κατήργησε μονομερώς παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις!
    Το ερώτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε εμείς, ως πολίτες αυτής της χώρας, για να έχουμε μια ελπίδα και πιθανότητα ν' αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση έστω και μακροπρόθεσμα.
    Πιστεύω ότι όπως μας απαξίωσαν οι σημερινοί πολιτικοί μας πρέπει να τους απαξιώνουμε καθημερινά και εμείς. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ότι δήθεν υπάρχουν νέοι πολιτικοί με μοντέρνα οράματα. Έχουν μπει κι’ αυτοί στο δικομματικό δίπολο ακολουθώντας και συνυπογράφοντας σαν κομματικά στρατιωτάκια τις εντολές των έξωθεν αφεντικών τους. Ποιος αλήθεια αντιλαμβάνεται στη σημερινή Ελλάδα τη βαρύτητα του Στρατού ως παράγοντα ισχύος του Κράτους;
    Προσωπικά πιστεύω ότι η δική μας συνδρομή μπορεί να είναι η αφύπνισή μας και συμμετοχή μας στα κοινά ως ενεργοί πολίτες, ώστε να πιέσουμε τα πράγματα και ν’ αναγκάσουμε το διεφθαρμένο σημερινό πολιτικό κατεστημένο, να τροποποιήσει θεμελιωδώς το Σύνταγμα, ώστε να προκύψουν κόμματα με διαφάνεια και δημοκρατική συγκρότηση.
    Εν τω μεταξύ, εκτιμώ ότι είναι η κατάλληλη ώρα κι εμείς οι πολίτες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δουλέψουμε περισσότερο και ν' αλλάξουμε την νοοτροπία μας στο τρόπο που ψηφίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου