Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1061

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1061
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ‘’ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ’’ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
2.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
3.Γ.Μπουτάρης: "Είμαι αδελφός με τους Τούρκους"
4.Απόφαση-κόλαφος κατά κυβέρνησης για μισθολόγια
5.ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ
6.Εξευτελισμού συνέχεια: Κατεβάζουν εμμέσως τους μισθούς στα 300 ευρώ!
7.Όναρ ημερόφαντον
8.Ας μην απορούμε για τίποτα λοιπόν!
9.Γιατί νομίζετε ότι ευχαρίστησε ο ολετήρας της χώρας τον Σόρος;;;
10.Aπέκλεισε τους "παπανδρεϊκούς" Ευρωβουλευτές!
11.«Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός», φώναζαν οι καφροσύνεδροι κατά την είσοδο του ΓΑΠ!!!
12.Παντουρανισμός εν όψει
13.Πώς να κάνετε ευτυχισμένη μια γυναίκα...
14.Προειδοποίηση για κίνημα από τις ΕΔ: "Θα υπάρξουν επιπτώσεις εάν δεν αλλάξετε πολιτική"
1.ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ‘’ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ’’ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ
2.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίου Γερασίμου του Ιορδανίτου
Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.Γ.Μπουτάρης: "Είμαι αδελφός με τους Τούρκους"
ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ''ΑΦΕΡΙΜ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣΙΝ'' ΑΝΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΑΦΕΡΙΜ ΜΠΟΥΤΑΡΑΣΙΝ''
defencenet.gr
    Οθωμανικότερος των οθωμανών εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσααλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (ευτυχώς απ'ότι φαίνεται θα επισπευσθούν οι δημοτικές εκλογές και θα μας αποχαιρετήσει αυτή η γραφική οσο και επικίνδυνη ... μορφή) στο ταξίδι του στην Άγκυρα: «Σημαντικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου θα αναβαθμιστούν και θα αναδειχθούν στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στους Τούρκους επισήμους που έτριβαν τα μουστάκια τους από ικανοποίηση γιατί βρήκαν επιτέλους τον άνθρωπό τους στην συμπρωτεύουσα.
    Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε τέτοιες δηλώσεις.
    Ιδού τι άλλο βγήκε από το στόμα του: "Θεωρώ τον εαυτό μου ειλικρινή φίλο της Τουρκίας, αδελφό με τους Τούρκους και εταίρο με τους Ευρωπαίους», είπε και θα τρίζουν τα κόκκαλα τψν σφαγιασθέντων παλληκαριών στην Κύπρο, στο Αιγαίο και αλλού
    Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού» και είχε συναντήσεις με τον Τούρκο υπουργό πολιτισμού και τουρισμού και άλλους αξιωματούχους και παράγοντες του τουρισμού.
    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων, καθώς και το Μέγαρο, όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλα οθωμανικά μνημεία. Για οποιασδήποτε εργασία στα μνημεία αυτά πρέπει να δοθεί άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία».
   Άφεριμ κ.Μπουτάρη...

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Απόφαση-κόλαφος κατά κυβέρνησης για μισθολόγια
defencenet.gr
    Πολλαπλασιάζονται οι νομικές δυσκολίες για την κυβέρνηση στην μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και ειδικά στις αναδρομικές κρατήσεις. Με απόφαση προπομπό, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επέβαλε αναδρομικά το Μνημόνιο ΙΙΙ στους μισθούς, όχι μόνο των δικαστικών, αλλά και όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή γιατρών του ΕΣΥ, ιατροδικαστών, διπλωματικών, στρατιωτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.
    Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" “Η απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, αν και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή δεσμευτική για την κυβέρνηση, θα αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» στη δικαστική μάχη που θα δοθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάμεσα στο Δημόσιο και τις συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, βάσει του Μνημονίου ΙΙΙ".
    Η δίκη πιλότος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει προσδιοριστεί για τις 05 Απριλίου 2013.
    Θυμίζουμε ότι το ΣτΕ έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες προσφυγές όχι μόνον δικαστικών αλλά και λιμενικών, στρατιωτικών κλπ που στρέφονται κατά της απαίτησης του Δημοσίου να επιστρέψουν αναδρομικά, σε δόσεις, ένα μέρος των μισθών που εισέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2012.
"Τμήμα της περιουσίας του"
    Ομόφωνα η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η αναδρομικότητα στις περιουσίες των αποδοχών τους είναι αντίθετη τόσο σε συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της ισότητας και του κράτους δικαίου όσο και στο άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία. Και αυτό διότι οι μισθοί που έχουν καταβληθεί στον εργαζόμενο για την προσφερθείσα ήδη εργασία του αποτελούν πλέον, τμήμα της περιουσίας του.Αποτελούν δεδουλευμένες αποδοχές.
    Με το νόμο 4093/12 επιβλήθηκαν αναδρομικά μειώσεις σε μισθούς για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Οι αναδρομικές αυτές κρατήσεις άρχισαν πρώτη φορά να συνυπολογίζονται με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2013 και θα γίνονται μηνιαίες παρακρατήσεις μέχρι την εξόφλησή τους. Πάντως από την αναδρομική περικοπή, των μισθών εξαιρέθηκαν ορισμένες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων, όπως υπάλληλοι της Βουλής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ.
    Όσον αφορά στο «ψαλίδι» που κούρεψε γενναία τις αποδοχές των δικαστικών βάσει του ν. 4093/12, εκκρεμούν προσφυγές τους στο Μισθοδικείο. Επικαλούνται, μεταξύ άλλων, αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έκριναν ως αντισυνταγματικές μειώσεις και μάλιστα μικρότερης κλίμακας στα μισθολόγια συναδέλφων τους αλλά και πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου”.
    Γι αυτό θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα κυβέρνηση και λοιποί μνημονιακοί: το νυν Σύνταγμα του 1975, ένα από τα πλέον δημοκρατικά της Ευρώπης, αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους...
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟ
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΣΕ 68 τευχος 69
    17 χρόνια πριν, 31 Ιανουαρίου 1996. Η μαύρη επέτειος της κορυφώσεως της κρίσεως των Ιμίων. Είναι σίγουρο ότι η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στη σύγχρονη Ελλάδα, ένα σκληρό γεωπολιτικό πόκερ με τους γείτονες, ένα απίστευτο διπλωματικό παρασκήνιο, τρεις Έλληνες αξιωματικούς νεκρούς υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αλλά και τη δημιουργία της θεωρίας των Τούρκων περί «Γκρίζων Ζωνών».
    Και όλα αυτά τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενώ ήταν έτοιμες να επιφέρουν καίριο πλήγμα στους Τούρκους και να τους κάνουν να μην ση κώσουν κεφάλι για δεκαετίες πήραν διαταγή να αφήσουν ελευθέρους τους δέκα τούρκους κομάντος αιχμαλώτους που συνέλαβαν οι 2 Έλληνες κομάντος στην μικρή Ίμια, αφήνοντάς τους με όσα ρούχα τους γέννησε η μάνα τους, και να εγκαταλείψουν τις νησίδες, Αλλά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτε περισσότερο από μια πουλημένη πολιτική «ηγεσία» που ήταν κρυμμένη, μη δεχόμενη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό της ΕΥΠ,και ανίκανη να πάρει κάποια απόφαση εκτός από το να παρακαλεί τους Αμερικανούς.
    Το γεγονός δεν ήταν μεμονωμένο επεισόδιο αλλά το αποτέλεσμα ενός αθλίου σεναρίου που παίχθηκε από τις 25 Δεκεμβρίου 1995 και έληξε προσωρινά στις 21 Ιανουαρίου 1996.
    Τι άφησε τελικά η κρίση των Ιμίων εκτός από τη δημιουργία των «γκρίζων ζωνών»;
    Το «πανηγυρικό» «ευχαριστώ» του Σημίτη από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον «καταλυτικό τους ρόλο» στην απόκλιμάκωση της εντάσεως και καμία αναφορά στους πεσόντες ήρωες.
    Επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά όσα ανέφεραν αφενός μεν ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον, το 1922 που είχε γράψει «Είναι απίστευτο –θα έλεγα αδιανόητο– μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια εβδομάδα παραπάνω: Μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους…»,.και ανάλογα ανέφερε ο Αμερικανός Πωλ Πόρτερ, απεσταλμένος από τον Τρούμαν στην Ελλάδα, στην έκθεσή του στις 28 Μαρτίου 1947.
    Και έρχεται τώρα ο ανεκδιήγητος υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας, ο οποίος προσπαθεί να «σώσει» τη χώρα καταστρέφοντας τους Έλληνες, να δηλώσει στο αμερικανικό δίκτυο CNN: «Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι! Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο!» Αυτό το απίστευτο είπε σε συνέντευξή του ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
    Είναι ξεκάθαρο πως ο Στουρνάρας ολοκληρώνει την «πολιτική» Σημίτη στα Ίμια (του οποίου ήταν σύμβουλος) και αναρωτιόμαστε αν θα δεχόταν να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη στο όνομα της παγκοσμιοποιήσεως.
    Μπράβο στους Έλληνες πολιτικούς !!! Ας μην ξεχνάνε όμως ότι οι «Ο Έλληνας ουδέποτε ηττήθηκε, ηττήθηκαν οι ηγεσίες του»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Εξευτελισμού συνέχεια: Κατεβάζουν εμμέσως τους μισθούς στα 300 ευρώ!

defencenet.gr
    Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση!
    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.
    Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών είπε μεταξύ άλλων: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».
    "Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα" φέρεται να απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
    Εν ολίγοις, βρήκαν έναν έμμεσο -πλην σαφέστατο- τρόπο ώστε να κατακρημνίσουν τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων πιο κάτω και από τις χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Πιο χαμηλά ακόμη και από τη Βουλγαρία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 320 ευρώ (τη "βουλγαροποίηση" φοβόμασταν, χειρότερα μας ετοιμάζουν...).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Όναρ ημερόφαντον
Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου
    Σας διαβεβαιώ, ότι δεν είμαι Έλληνας του καναπέ. Υπάρχει ένας καναπές στο σπίτι μου, αλλά αποφεύγω να καθίσω εκεί για να μη φθείρεται. Τον διατηρώ σε ανεκτή κατάσταση, με την προοπτική να αντέξει στα όσα υπόλοιπα χρόνια μου απομένουν, για υποδοχή επισκεπτών, ώστε να είμαι εν τάξει σε όσες κοινωνικές επιταγές έχουν απομείνει σύννομες. Τώρα πια δεν υπολογίζω σε δαπάνες συντη¬ρήσεως του χώρου μου, για τους γνωστούς επιβληθέντες λόγους λιτότητας.
    Προχθές ωστόσο τόλμησα και έγειρα αναπαυτικά για λίγο στον καναπέ. Έπλεξα τα χέρια μου πίσω από τον αυχένα μου και έκλεισα προς στιγμή τα βλέφαρά μου. Σε λίγο ένιωσα, ότι πετούσα. Εξέτεινα τα χέρια μου και τα αισθάνθηκα σαν φτερά. Τα κίνησα πάνω κάτω και βρέθηκα ψηλά στον ουρανό.  Κάτω είδα τη γη σαν έργο τέχνης με ανάσα. Λιβάδια καταπράσινα. Θάλασσα καταγάλανη. Νησιά μικρά, πολλά, μαγευτικά. Με ανεμόμυλους. Με μικρά σπιτάκια. Κατάλευκα. Σκαλοπάτια στενά. Ασβεστωμένα. Με φυτά. Βουκαμβίλιες, γιασεμιά. Το άρωμά τους έφτανε μέχρις εμένα, εκεί ψηλά. Αίσθηση ωραία. Ονειρική.
    Μακριά στον ορίζοντα πρόσεξα, ότι κάτι σύννεφα με διάφανη λευκότητα μετασχηματίζονταν αργά και έλαβαν μορφή ανθρώπινη. Ήταν η μορφή στρατιώτης; Ήταν πολιτικός; Έστρεψα το βλέμμα μου και γύρω μου είδα και άλλους ομοίους ιπταμένους ανθρώπους. Ρώτησα τον διπλανό μου για το φαινόμενο του ορίζοντα. Εκείνος μου αποκρίθηκε με προθυμία. Ήταν διαβασμένος. Καταλάβαινε. Ήξερε.
    Μου είπε, ότι το φαινόμενο αυτό είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας ηγέτης εθνικός. Ένας ηγέτης με αυτοπεποίθηση. Αυτός που ξέρει να οδηγεί. Που ξέρει να προβλέπει, να αξιολογεί, να αποφασίζει. Να επιβλέπει στην εκτέλεση των αποφασισθέντων. Να είναι ενάρετος και άξιος σεβασμού.
    Υποκλίθηκα από σεβασμό προς τη μεγάλη αυτή μορφή. Υποκλίθηκαν και οι υπόλοιποι. Κάποιος ανάμεσά μας μίλησε. Αυτή η μορφή που βλέπετε, με τη δύναμη ενός ολοκληρωμένου πνεύματος, τις παράλληλες δυνάμεις της εθνικής οικονομίας, των ενόπλων δυνάμεων και τις λοιπές συνιστώσες, που απαρτίζουν την εθνική ισχύ, κατόρθωσε να σταματήσει τις ύαινες, που τριγύριζαν κοντά για να καταβροχθίσουν την πατρίδα. Αυτές οι ύαινες νόμισαν, ότι είχαν μπροστά τους ένα ψοφίμι ανάξιο της ιστορίας του.
    Αυτός που βλέπετε, μετασχημάτισε την πατρίδα με ένα είδος ειρηνικής και πνευματικής επαναστάσεως, η οποία οφείλεται στην εθνική συνείδηση του ίδιου του ηγέτου. Οφείλεται στην διαφωτιστική του ικανότητα υπέρ οιουδήποτε στοιχείου θεωρείται εθνικό. Είναι μία προσωπικότητα ακτινοβολούσα.
    Ωστόσο, η πολιτική του σκέψη είναι πραγματιστική, διότι διατηρεί μία αδιαμφισβήτητη συνοχή και συνάφεια με την πορεία των πολιτικών γεγονότων και των λοιπών τεκταινομένων στην διεθνή κοινότητα. Είναι ο ηγέτης, ο οποίος έχει βαθμομετρήσει με ακρίβεια τις κατά του έθνους απειλές και έχει οργανώσει όχι μόνον την άμυνα της πατρίδας αλλά και την δυνατότητα να αποκτήσει η πατρίδα την επιβαλλόμενη στρατιωτική ισχύ. Ισχύς, η οποία από την φύση της αποκτά διεκδικητικό και διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για την επιβολή της δικής μας βουλήσεως έναντι εκείνων, που ασεβούν λόγω και έργω εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
    Αυτός ο ηγέτης γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω και εκτιμά το πώς πρέπει να είναι. Έχει επανιδρύσει το κράτος ουσιαστικά και όχι με φραστικά συνθήματα του πεζοδρομίου. Έδωσε στην δημοκρατία τέτοια υπόσταση, με σκοπό να καταστούμε πολίτες κατάλληλοι και συντελεστές εθνικής ανελίξεως και όχι αποχαυνωμένοι ψηφοφόροι. Το έχει επιτύχει με την εκπαίδευσή μας. Μας δίδαξε, ότι ο λόγος του λαού πρέπει να έχει ηθικό περιεχόμενο. Να είναι δηλαδή μία συνειδητή σύνθεση από εθνικά στοιχεία. Και εκείνος αξιοποιεί τον λόγο σαν δίδαγμα, το οποίο διαχρονικά αποδεικνύεται, ότι λειτουργεί σαν δίκαιο κοινωνικό συμβόλαιο.
    Είναι αυτός που μας διδάσκει την ορθολογική ουσία του σύγχρονου πολιτι¬σμού, που αποτελεί και την συνέχεια του αρχαίου μας πολιτισμού, αυτού, που έχει καταξιωθεί σαν παγκόσμιος οδηγός της διανόησης.
    Είναι αυτός, που οραματίσθηκε μία κοινωνία, στην οποία η ύπαρξη των διαχρονικών αρετών της φυλής μας πρέπει να υπολογίζεται σαν η εθελούσια πίστη ενός εκάστου εξ ημών. Μας δίδαξε τι θα πει εθνική αφοσίωση και πως πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να υπερπηδούμε όλοι μαζί το όποιο εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο του γένους μας. Όλοι μαζί. Και πιο πολύ να βοηθήσουν αυτοί που έχουν την δύναμη. Την πνευματική. Την οικονομική.
    Στιβαρό έθνος κατ’ αυτόν σημαίνει στήριξη σε κοινές αρχές, κοινή πολιτεία, κοινή γλώσσα, αμόλυντη εθνική επικράτεια, κοινή καταγωγή, κοινή ιστορία, κοινή ηθική. Προσοχή όμως. Έννοιες, όπως αυτή της πολυπολιτισμικότητας, εμείς οι κατάλληλοι πολίτες, τις εννοούμε σαν ιοβόλες ενέσεις που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα του εθνικού μας σώματος και οδηγούν στον βέβαιο εθνικό μας θάνατο.
    Αυτός ο ηγέτης πιστεύει, ότι για το έθνος, η ζωή είναι ένας αγώνας, όπως και στα άτομα. Όσοι λυγίζουν πρέπει να ψέξουν τον εαυτό τους και μόνον. Αυτό το έθνος, αδήριτος μας λέει, είναι η ανάγκη να στέκεται με γερές τις βάσεις του σε ένα περιβάλλον διεθνές με όλα τα στοιχεία , να συνηγορούν στο να τύχει θαυμασμού και σεβασμού.
    Ένα σύννεφο κατάμαυρο μπήκε στο οπτικό μου πεδίο. Τί; Πώς;
    Ξαφνικά ξύπνησα.
    Έβαλα τα κλάματα.
8.Ας μην απορούμε για τίποτα λοιπόν!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΣ
• Όταν μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων έχει γαλουχηθεί με τα φαντεζί χαζοχαρούμενα πρότυπα της Ρούλας Κορομηλά, και την νεαντερτάλεια κοσμοθεωρία της (επιεικώς) ημιμαθούς Μενεγάκη, και τις τατιανιές της Τατιάνας…
• Όταν ένας ολόκληρος λαός έκατσε σαν ζαλισμένος μια συγκεκριμένη πρωτοχρονιά, παρακολουθώντας στο χαζοκούτι την αγωνία του Πρόδρομου και του Τσάκα….
• Όταν ο ίδιος λαός συνεχίζει σήμερα να υπνωτίζεται από τουρκικά φτηνιάρικα χαζοσίριαλ, και βαρετές επαναλήψεις δήθεν αστείων ελληνικών παραγωγών…
• Όταν επί χρόνια ζούσαμε με δάνεια, και η μόνη αναπτυξιακή δραστηριότητα ήταν αυτή των καζίνο, του Πάμε Στοίχημα, και των ΕΛΔΕ σε κάθε γειτονιά…
• Όταν επί μίαμιση τουλάχιστον δεκαετία, τα μόνα κοινωνικά μας πρότυπα ήταν οι νυχτόβιοι απατεώνες με τις Cayenne και τα φιμέ τζάμια…
• Όταν τα ινδάλματα της νεολαίας έπαψαν να είναι άνθρωποι του πνεύματος, ή έστω αθλητές, και έγιναν αυτά της ξιπασιάς, του νεοπλουτισμού, της πίστας, και της απέραντης αυτάρεσκης κενολογίας…
• Όταν σύσσωμη η πολιτική τάξη της χώρας μετατράπηκε σταδιακά σε golden boys με offshore και με τα χρήματα άλλων (τα δικά μας)…
• Όταν καλόγεροι και πνευματικοί εζήλωσαν την δόξα του Gordon Geko…
• Όταν είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που δεν είχε πάει καν φαντάρος…
• Όταν ο «πολιτισμός» μας πέρασε στις πίστες των σκυλάδικων…
• Όταν ένας ολόκληρος σχεδόν λαός, ανεξαρτήτως επιπέδου μόρφωσης, χτυπιόταν υπό τους ήχους του Λε Πά, και ιδροκοπούσε στις πίστες χορεύοντας τσιφτετελοπόπ σκουπίδια, λατρεύοντας ως σύγχρονους θεούς την Βανδή και τον Νότη…
• Όταν οι αγρότες μας παράτησαν τις καλλιέργειες, και ξημεροβραδιάζονταν στα μπλόκα ζητώντας περισσότερες μαϊμού επιδοτήσεις, για να τις φάνε στα κωλάδικα με τις εισαγόμενες Βουλγάρες και Μολδαβές «καλλονές»…
• Όταν εισάγουμε όχι μόνο καρφίτσες, αλλά ακόμη και φασόλια…
• Όταν σήμερα η μόνη «σοβαρή επένδυση» στη χώρα μας, για την οποία έγινε και παγκόσμιος ντόρος είναι ο Οίκος Ανοχής της κυρά Σούλας στη Λάρισα…
• Όταν ο Καζαντζάκης, ο Λουντέμης και λοιποί πουλάνε μονοψήφιο αριθμό βιβλίων, ενώ το λογοτέχνημα «Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα» και άλλα παρόμοια «αριστουργήματα» ξεσκίζουν…
• Όταν την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας την ανέλαβε επί χρόνια ο Μικρούτσικος, την πολιτική της καθοδήγηση ο Μάκης, και την ενημέρωσή της οι Εισαγγελάτοι με την Πάνια…
• Όταν έχουμε ένα δημόσιο όπου δεν μετράει τίποτα άλλο παρά η αφισοκόλληση, και η συμμετοχή σε κομματικούς διαδρομισμούς προκειμένου να εξελιχτείς ή απλά να επιβιώσεις…
• Όταν έχουμε γεμίσει από λαθρομετανάστες ακόμη και από την Σουαζιλάνδη, οι οποίοι όταν δεν κλέβουν, συντελούν τα μέγιστα στο γονάτισμα του ντόπιου εμπορίου…
• Όταν φτάσαμε σε σημείο να χρησιμοποιούνται καλάσνικοφ ακόμη και για να ληστευτεί ένα περίπτερο…
• Όταν απελευθερώνονται «κατά λάθος» σκληροί κακοποιοί, και «νομίμως» μεγαλέμποροι ναρκωτικών….
• Όταν άντρα ανομίας και τεκέδες χασικλήδων μπαχαλάκηδων βαφτίζονται πολιτισμικά κέντρα…
• Όταν το αμαξοστάσιο των προνομιούχων υπαλλήλων ΔΕΚΟ με τους χρυσούς και δυσανάλογους για τα προσόντα τους μισθούς αποκαλείται το σύγχρονο πολυτεχνείο…
• Όταν κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για την ανάγκη εξέγερσης, και ο εκπρόσωπός της θεωρεί φυσιολογικό το να υπάρχουν στυλιάρια, μολότοφ, και μάσκες στο κάθε σπίτι…
• Όταν μέλος του εθνικού κοινοβουλίου δηλώνει αναρχικός(!) και οπαδός της κατάλυσης του τρέχοντος πολιτεύματος, όντας εκτός από εθνοπατέρας και υπάλληλος του «αντισυστημικού» ΟΤΕ… Όταν «σοβαροί» πολιτικοί παράγοντες επιμένουν ότι έχουμε χούντα, και ότι η κυβέρνησή μας είναι κατοχική…
• Όταν υπάρχει κόμμα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ βουλή που θαυμάζει αυτούς που κάποτε εισέβαλλαν στη χώρα μας και εκτέλεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας…
• Όταν αποδεδειγμένα νοητικά ανεπαρκείς άνθρωποι έφτασαν στα ύπατα αξιώματα του πολιτικού μας συστήματος, ελέω ονόματος και μόνο, ενώ νέα παιδιά με διδακτορικά και διάθεση δεν μπορούν να βρουν άλλη δουλειά εκτός από αυτήν του ντελιβερά….
• Όταν ο μέσος Έλληνας διαβάζει κάθε μέρα αθλητική εφημερίδα (ακόμη και εν μέσω της νεκρής αθλητικά θερινής περιόδου) και όχι πολιτική…
• Όταν οι μισοί και βάλε ραδιοφωνικοί σταθμοί από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούνται αποκλειστικά με την τάδε μεταγραφή, και το δείνα πέναλτι…
• Όταν οι υπόλοιποι παίζουν σεκλετιάρικα σκυλάδικα ακόμη και πρωί πρωί…
• Όταν η παγκόσμια κρίση χτυπάει σαν χταπόδι τη χώρα μας…
• Όταν η ανεργία των νέων Ελλήνων αγγίζει το 50% και η συνολική το 26%...
• Όταν κάποιοι καλομαθημένοι εικοσάρηδες μπούληδες, που νιώθουν μέσα τους την ανία και την πλήξη της ελληνικής suburbia στην οποία μεγάλωσαν, εκφράζουν το μίσος τους απέναντι στη ζωή με βόμβες και ληστείες τραπεζών και χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «λαϊκοί αγωνιστές»…
• Όταν βγαίνουν οι καθηγητές τους και οι γονείς τους και τους στηρίζουν παρ’ όλη τη σκληρή εγκληματική τους δράση…
• Όταν ένας "οργισμένος" έφηβος συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος τρεις φορές για συμμετοχή σε επεισόδια...
• Όταν ο ίδιος ανενόχλητος ρίχνει βέλη(!) στην Βουλή, και δεν τιμωρείται...
• Όταν κατηγορείται ως σώμα SS η αστυνομία η οποία τους έπιασε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, ενώ αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στη δημοκρατική Δύση τα παλικαράκια αυτά θα ήταν ήδη τροφή για τα σκουλήκια…
Ε τότε λοιπόν, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι να απορούμε για τα χάλια μας;
Η Ελλάδα κύριοι ετελεύτησεν τον βίον της δυστυχώς…
Ας μην απορούμε για τίποτα λοιπόν!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Γιατί νομίζετε ότι ευχαρίστησε ο ολετήρας της χώρας τον Σόρος;;;
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ‘’ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ’’ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ?
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ?
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ !
    Σε μία εκδήλωση που τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” απέκρυψαν, πλην της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, ο αχυράνθρωπος ευχαριστησε το …αφεντικό, για ποιόν λόγο νομίζετε;…μα για την βοήθεια του στην καταπολέμηση του ρατσισμού!
    Ο άνθρωπος που συνεχίζει να διασύρει την χώρα με την διεθνή του παρουσία, αφού φέρει τον τίτλο “πρώην Έλληνας πρωθυπουργός”, προφανώς για να μας υπενθυμίζει την μαζική παράκρουση που μας διακατέχει, φανέρωσε και το μοναδικό του επίτευγμα. Το ότι “έριξε το έλλειμα κατά 6,5%”! Ενώ εριξε όλες τις ευθύνες στο “κρυφό” έλλειμα που παρέλαβε, δηλαδή το χαλκευμένο 15%!!
    Έτσι για να καταλαβαινόμαστε για το ποιά η σκοπιμότητα της διόγκωσης του ελλείματος, υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις από την Ελληνική δικαιοσύνη. Και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθούν βαρύτατα, αφού ο δόλιος ρόλος τους φαίνεται ακριβώς από αυτές τις εμφανίσεις Παπανδρέου. Ειναι η βλακώδης δικαιολογία για να συνεχιστεί η νομιμοφανής εφαρμογη του μνημονίου και της ληστείας της χώρας. Δεν έχει καμμία σχέση με στείρα πολιτική αντιπαράθεση, αφού εκτός από το χαλκευμένο 15%, η όποια διόγκωση έγινε από τις αλχημείες του τελευταίου τριμήνου ακριβώς για να στρωθεί το χαλί της υποδούλωσης.
    Η καταδίκη τους θα σημάνει και τη νομική τεκμηρίωση της ακύρωσης των συμβάσεων με ισχυρή νομική βάση.
    Οι εισαγγελείς έκαναν την δουλειά τους. Τώρα είναι η σειρά των δικαστών.
olympia
10.Aπέκλεισε τους "παπανδρεϊκούς" Ευρωβουλευτές!
defencenet.gr
    Με μια προσωπική του πρωτοφανή απόφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέκλεισε τους Ευρωβουλευτές του κόμματός του από την αυτοδίκαιη συμμετοχή τους στη νέα κεντρική επιτροπή που θα εκλέξει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι η πρώτη φορά σε οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα που δεν θα συμμετέχουν σε κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο κόμματος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι καθώς έως τώρα αυτονόητα όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν την ίδια αντιμετώπιση.
    Η απόφαση αυτή του κ, Βενιζέλου εξόργισε τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απειλούν με παραίτηση από μέλη του κόμματος και ανεξαρτητοποίησή τους.
    Θεωρούν, μάλιστα, ότι η πράξη αυτή αποτελεί αιτία πολέμου καθώς, όπως υποστηρίζουν, γίνεται μόνο και μόνο γιατί η επιλογή τους ως ευρωβουλευτές έγινε από τον τέως πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
    Υποστηρίζουν επίσης ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πράξη εκδίκησής τους καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ.
    Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζουν, ορισμένοι από αυτούς, προφανώς δεν έλαβε το μήνυμα των συνέδρων που όρθιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποθέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου κατά την είσοδό του στο συνέδριο, εκτός κι αν -συμπληρώνουν με νόημα- το έκανε ακριβώς γι' αυτό.
    Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Γιώργος Σταυρακάκης, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη και η Συλβάνα Ράπτη. Η θητεία τους λήγει τον Ιούνιο του 2014.
11.«Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός», φώναζαν οι καφροσύνεδροι κατά την είσοδο του ΓΑΠ!!!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ' ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ''ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ''
Νάτοι νάτοι οι μαλάκες
    «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και τα συνθήματα: «το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο, δυνατό» και «Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός», ήταν αυτά που κυριάρχησαν κατά την είσοδο του ΓΑΠ στους χώρους του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, απόντος του σημερινού προέδρου του Κινήματος, κ. Βενιζέλου.
    Κατά την είσοδό του στον χώρο του Συνεδρίου, στο βήμα είχε ανέβει ήδη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της ομιλίας του και η διαδικασία διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς οι παριστάμενοι, όρθιοι και οι περισσότεροι και με χειροκροτήματα, υποδέχτηκαν τον τέως πρόεδρο του Κινήματος.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Παντουρανισμός εν όψει
ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΣΕ 68 τευχος 69
    Τα μακρόπνοα ή μακροπρόθεσμα σχέδια των Τούρκων που αποβλέπουν στην ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας πιθανόν να προβληματίζουν τους λαούς των Βαλκανίων, ωστόσο οι ηγεσίες τους προς το παρόν δεν προβαίνουν, όπως θα περίμενε κανείς, σε κάποιες διεργασιακές επαφές για συνεννόηση, τη χάραξη από κοινού κάποιου σχεδίου δράσης και τη λήψη μέτρων αποθάρρυνσης και αποτροπής της Γείτονος από τέτοιου είδους επικίνδυνες πρωτοβουλίες.
    Ας ελπίσουμε ότι οι βαλκανικοί λαοί θα αφυπνιστούν και θα αντιδράσουν (διάβαζε, συμπράξουν) εγκαίρως, στις επεκτατικές βλέψεις των μονίμων τρομοκρατών Τούρκων, πριν οι τελευταίοι εκδηλώσουν τις προθέσεις τους στο εγγύς μέλλον με επιθετικές ωστόσο ενέργειες προσχεδιασμένες παλαιόθεν.
    Η πρεμούρα των Τούρκων να αλώσουν αρχικά τα Βαλκάνια, εγκαινιάζοντας την ίδια ιμπεριαλιστική τακτική των γεννητόρων τους Οσμανλήδων, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, φρονούν ότι θα τους χρησιμεύσει ως στήριγμα για τη συνέχιση της διεύρυνσης των επεκτατικών της βλέψεων και εκτός Βαλκανίων.
    Τούτο εύκολα αποδεικνύεται (τεκμαίρεται) από τις (υψηλού επιπέδου) αναληφθείσες την τελευταία δεκαετία και οι οποίες έχουν αποδέκτες και άλλα κράτη της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Αυτές, οι ευρείας έκτασης ΨΕ (είναι ηλίου φαεινότερο ότι) διεξάγονται στηριζόμενες εξ ολοκλήρου σε ξένα δεκανίκια. Τα τουρκικά φαντάσματα μεθοδεύουν την επιστροφή τους στους χώρους που ηγεμόνευσαν και ενθαρρύνονται προς τούτο από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς πάτρωνές τους. Οι τελευταίοι χαράσσουν προσεκτικά (επί του χάρτου προς το παρόν) τους άξονες της επιθετικής (διάβαζε και υπαρξιακής) επιστροφής των πρώτων, με νεόκοπες θεωρίες - σε πρώτη φάση- και επιλογές επιχειρημάτων που συνέταξαν υπέρ αυτών (των Τούρκων φίλων τους δηλονότι), διαθέτοντας παράλληλα και μπόλικο χρήμα.
    Δεν αφουγκράζεσθε, πως μεθοδεύουν την επανάκαμψη του δυνάστη Μεμέτη; Δεν βλέπετε πώς τον καλοπιάνουν, πως τον προωθούν; Για χάρη του άρχισαν να μαθαίνουν και τουρκικά: Μπούγιουρουμ εφέντημ, κουζούμ, γιαβρούμ, αφερίμ και άλλα παρόμοια εξόχως θεσπέσια.
    Ενίοτε για το χατίρι του Τούρκου σφάζουν και αυτόν τον μόσχο τον σιτευτό, ακόμη και όταν εκείνος λειτουργεί κατά το δοκούν, δηλονότι εξοκείλει ή κάνει του κεφαλιού του επί το λαϊκότερον.Λίγο απέχουν,εν έτει 2012, να ψελλίσουν ως οι δύστυχοι ραγιάδες μερικούς αιώνες πριν:    
    Δεν σας παραξενεύει που τους ενισχύουν γενναιόδωρα, τους προωθούν πολιτισμικά, τους κανακεύουν μέχρις υπερβολής;
    Δεν οσφραίνεσθε την καιόμενη μπαρούτι, προσυμφωνική σπονδή στον θεό του πολέμου για να… ευλογήσει τα οπλικά συστήματα που τους φορτώνουν διαρκώς, προκειμένου να νιώθουν επικυρίαρχοι (αφεντάδες) κατά τη δεύτερη φάση;
Ε, λοιπόν, ναι!
    Τους έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ή να κατασκευάσουν μια σειρά από εθνικά όπλα: Το άρμα μάχης Altay, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα COBRA, το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα PARS, το πρώτο εγχώριο πολεμικό σκάφος με την ονομασία ΧΑΛΚΗ, την τορπίλη ΑΚΥΑ, τον πύραυλο αέρος-επιφανείας τον πύραυλο επιφάνειας-επιφάνειας ATMAC Aγια το πολεμικό τους ναυτικό την κ.ά.
    Από την άλλη, τους χορηγούν θαλασσοδάνεια και πιστώσεις για να εξωραΐσουν τη χώρα τους.
    Τους έκτισαν μέγαρα, πολιτιστικά κέντρα, αμέτρητα καινουργή ενδιαιτήματα στη θέση των παραγκών, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, τζαμιά, μουσεία, ναούς.
    Τους κατασκεύασαν γήπεδα, πισίνες, αθλητικά κέντρα.
    Τους εγκατέστησαν εργοστάσια τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, αλλά και βιομηχανίες οπλομηχανημάτων, οχημάτων και ό,τι άλλο βάνει ο νούς σου.
    Μεσολάβησαν για την απόκτηση σπουδαίων παικτών και προπονητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, καθώς και αθλητών και προπονητών στίβου από τη διεθνή αθλητική αγορά, εδραιώνοντας σε περίοπτη θέση το μέχρι χθες ανύπαρκτο τουρκικό αθλητισμό.
    Τους έμαθαν ακόμη να γυρίζουν ταινίες αξιώσεων και ντοκιμαντέρ, να γράφουν σενάρια, να παραποιούν την ιστορία και να χρησιμοποιούν …εφεξής αριστοτεχνικά τη φυσική τους κλίση για την πονηριά, προκειμένου να επιτυγχάνουν το(εκάστοτε) ζητούμενο.
    Τους δίδαξαν τις Ψυχολογικές Επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν με επιτυχία, την προπαγάνδα, τη στρατηγική της χειραγώγησης, τη δύναμη της γλώσσας, την αποτελεσματικότητα της
    Και… δεν τελειώσαμε. Έχουμε να πούμε κάποια πράγματα ακόμη στο τρίτο και τελευταίο μέρος του μικρού μας πονήματος.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
13.Πώς να κάνετε ευτυχισμένη μια γυναίκα...
Δεν είναι δύσκολο να κάνετε μια γυναίκα ευτυχισμένη. Ο άντρας πρέπει μόνο να είναι:
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ
1 μέχρι 999. Αφήστε τον ήσυχο
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14.Προειδοποίηση για κίνημα από τις ΕΔ: "Θα υπάρξουν επιπτώσεις εάν δεν αλλάξετε πολιτική"
defencenet.gr
    Για δεύτερη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της Πορτογαλίας προειδοποίησαν με στρατιωτικό κίνημα δηλώνοντας ότι θα «υπάρξουν επιπτώσεις εάν η κυβέρνηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Pedro Coelho δεν ακούσει το λαό» δηλαδή εάν δεν χαλαρώσει τα μέτρα της εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει.
    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος της ένωσης υπαξιωματικών της Πορτογαλίας Lima Coelho κατά τη διάρκεια των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων στη Λισαβόνα και σε ακόμη 20 πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα «Γα….στε την Τρόικα» (Que se lixe a troika) όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 500.000 διαδηλωτές στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και από εκείνες της 15 Σεπτεμβρίου του 2012, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές τους.
    «Αυτές οι καταστάσεις θα έχουν επιπτώσεις» δήλωσε ο πιο συγκεκριμένα ο Lima Coelho και συνέχισε: «Δεν μπορούν κάποιοι να πάρουν ελαφρά τις κινητοποιήσεις αυτές, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις, εκτός και αν η κυβέρνηση ακούσει τι έχει να της πει ο λαός».
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ενώσεις στρατιωτικών στην Πορτογαλία προειδοποιούν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα στη χώρα. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 πάλι ύστερα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις η ίδια ένωση η Associação de Praças (AP) καλούσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα λέγοντας σε μια σκληρή: ανακοίνωση:
    «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».
    Ένα χρόνο μετά η ίδια ένωση επανέρχεται λέγοντας ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική απέναντι στον πορτογαλικό λαό.
    Στις χθεσινές διαδηλώσεις χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν στην κεντρική λεωφόρο της Λισαβόνας κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Οικονομικών και κρατώντας πανό με κεντρικό σύνθημα “Que se lixe a 'troika” και «Θέλουμε τις ζωές μας πίσω».
    Πολλοί διαδηλωτές τραγουδούσαν ένα τραγούδι το Grondola από το 1974 όταν στις 25 Απριλίου είχε εκδηλωθεί η «επανάσταση των γαρυφάλλων». Ήταν τότε που ο Στρατός μέσω του κινήματος Movimento das Forcas Armadas ανέτρεψε τη δικτατορία του Σαλαζάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου