Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1057

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1057
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο - Λεμούσια και Σαξώνη!
3.Επιτέλους: Αντικειμενική ενημέρωση από εφημερίδα της Β. Ελλάδας.
4.Νέο τέλος για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση
5.«Θαύμα»: 60.000 ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω το «χαράτσι» της ΔΕΗ
6.Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις
7.Η πρώτη (και η τελευταία) διαδήλωση του κυρ – Βασίλη
8.Δικαστικοί υπάλληλοι: "Γιατί αρνηθήκαμε να δούμε την τρόικα"
9.Παρέμβαση Πεπόνη για το δάνειο στο MEGA μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ
10.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ
11.Ο Τοτός και η έκθεση με θέμα «Το Βουνό»
12.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
13."Μπορούμε και χωρίς τις θεσμικές ενώσεις"!
14."Η κυβέρνηση έχει συμφωνία με την Blackwater"!
15.Ποιοι ωφελούνται από την αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων;
16.Νέες μειώσεις έως 200 ευρώ στη μισθοδοσία, για την οποία... τελείωσε το χαρτί!
17.Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης.Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίων Κύρας και Μαράννας
Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο - Λεμούσια και Σαξώνη!
   Οδηγήθηκαν με χειροπέδες στις φυλακές Διαβατών
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
   Στις δικαστικές φυλακές Διαβατών οδηγήθηκαν οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης- ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.
   Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση προς τους δημοσιογράφους. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Κάποιοι φώναξαν "Αθώος ο Δήμαρχος".
    Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει σε ισόβια τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια και σε ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη τον Π. Σαξώνη.
    Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
    Ο Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 χρόνια για πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματικό πρόστιμο ενός 1.779.000€. Ο Μιχάλης Λεμούσιας καταδικάστηκε σε επιπλέον 18 μήνες για πλαστογραφία.
    Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας:
    "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".
    Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".
    Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
    Μετα την ανακοίνωση της απόφασης η σύζυγός του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς.
    Καταπέλτης ήταν νωρίτερα ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης. Είπε ότι "Δε νοείται δημαρχιακός άρχοντας να υπεξαιρέσει χρήματα αμέσως μόλις ανέλαβε τον δημαρχιακό θώκο εκτός εάν έχει εξοικειωθεί με το οικονομικό έγκλημα και στο παρελθόν.
Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999, το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές".
    Ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.
Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
    Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.
    Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.
    Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.
Το σκεπτικό της απόφασης
    Στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου και κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση.
    "Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά" τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.
"Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους" πρόσθεσε.
    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ. Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας - μεταξύ άλλων: "Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη".
    Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της υπεξαίρεσης ξεπερνάει τα 17,9 εκατ. ευρώ. "Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η 'στρόφιγγα' των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που - κατά μέσο όρο - υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε" σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. "Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;" σημείωσε χαρακτηριστικά.
    Όσον αφορά τον Π. Σαξώνη είπε ότι τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά. "Ήταν ασύδοτος και είχε ασυλία" τόνισε ο πρόεδρος, ενώ για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας είπε ότι "παρείχαν ηθελημένα συνδρομή και άφθονα μετρητά, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει ο Σαξώνης".
Αναφορικά με τους αντιδημάρχους Οικονομικών, ο πρόεδρος είπε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην εγκληματική δραστηριότητα του Σαξώνη. "Ούτε μπορούσαν να το αντιληφθούν ούτε περιήλθε στην κατοχή τους μέρος των χρημάτων από την υπεξαίρεση" σημείωσε.

3.Επιτέλους: Αντικειμενική ενημέρωση από εφημερίδα της Β. Ελλάδας.
thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    Είχαμε δημοσιεύσει ένα θέμα σχετικά με το πως παρουσίασε η Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη στήλη ΓΝΩΜΗ, την πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, και το επικρίναμε για την άγνοια του συντάκτη του και την μονόπλευρη τοποθέτηση.
    Το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Παναγιά καλύφθηκε αντικειμενικά από την ίδια εφημερίδα και είναι το εξής:
«Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες, όχι τα ΜΑΤ και οι εταιρείες» ήταν το κεντρικό σύνθημα του ειρηνικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, ενάντια στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.
    Περισσότεροι από 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος, κρατώντας πανό, πλακάτ και μαύρες σημαίες και έκαναν λόγο για «τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο που συντελείται στην περιοχή». Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός από νωρίς το πρωί και διενεργούσε ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία, που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
    Οι περισσότεροι είχαν σημείο συγκέντρωσης στην Ιερισσό, απ’ όπου ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή για τη Μεγάλη Παναγιά.
    Στην κινητοποίηση συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως κάτοικοι από τα χωριά της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όπως την Αμμουλιανή, τον Άγιο Νικόλαο, τα Νέα Ρόδα, την Ορμύλια και την Ολυμπιάδα. Τουλάχιστον τρία λεωφορεία με διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, ένα από την Αθήνα, ενώ διαδηλωτές με αυτοκίνητα και λεωφορεία έφθασαν και από τη Θράκη. Επίσης συμμετείχαν επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Κατερίνα Ιγγλέζη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Αττικής και το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης.
    Εκπρόσωποι φορέων απηύθυναν χαιρετισμό από την εξέδρα που στήθηκε στη Μεγάλη Παναγιά, ενώ κάποιοι εκ των συλληφθέντων σε προηγούμενες κινητοποιήσεις κατήγγειλαν «την αστυνομική βία που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες ημέρες».
    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός. Όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού, δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν».
    «Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο, τάσσεται ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο παραλογισμός που αποκαλούν ανάπτυξη δημιουργεί πρόσκαιρες θέσεις εργασίας, ενώ καταστρέφει χιλιάδες άλλες εφ’ όρου ζωής. Η οικονομία της Χαλκιδικής βασίζεται στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη μελισσοκομία, που κυριολεκτικά εξαφανίζονται από την υποτιθέμενη αναπτυξιακή επένδυση», ανέφεραν οι επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Νέο τέλος για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση
Newsit.gr
    Την επιβολή τέλους ασφάλειας εφοδιασμού ( ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....)σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να χρηματοδοτούνται δράσεις για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη κρίσεων εφοδιασμού. Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου;
    Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ το τέλος θα είναι 0,298 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα επιμερίζεται ανάλογα με τη χρήση (ηλεκτροπαραγωγή, προστατευόμενοι καταναλωτές, λοιπές χρήσεις) με τρόπο ώστε η επιβάρυνση στην τελική τιμή να μην υπερβαίνει το 1%.
    1% ΑΠΟ ΕΔΩ, 1% ΑΠΟ ΕΚΕΙ, 1% ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ???
    Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις όπως η αποζημίωση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο προκειμένου κατά την περίοδο κρίσεων να λειτουργήσουν με εφεδρικό/εναλλακτικό καύσιμο (π.χ. ντήζελ) ή την αποζημίωση μεγάλων καταναλωτών στους οποίους θα εφαρμόζεται μείωση ή διακοπή της παροχής κατά τις περιόδους αυτές.
    Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι προτάσεις της ΡΑΕ για τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας (όπου αποθηκεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο) και την αναβάθμιση επίσης της δυναμικότητας εισαγωγής φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ, με κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπόγειας αποθήκης ή νέας διασύνδεσης πέρα από τις υπάρχουσες με Βουλγαρία και Τουρκία.

5.«Θαύμα»: 60.000 ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω το «χαράτσι» της ΔΕΗ
www.fpress.gr
    Όχι, το «αφεντικό» δεν τρελάθηκε. Απλώς τώρα ήρθε στα… λογικά του. Το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα ενάμιση χρόνο αποφάσισε να επιστρέψει σε 60.000 ιδιοκτήτες το χαράτσι της ΔΕΗ που τους είχε χρεώσει χωρίς να το χρωστούν. Μην βιαστείτε να ρωτήσετε πότε θα μπουν τα χρήματα στην τσέπη σας. Πρώτα να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη που απαιτείται και… βλέπουμε. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ...''ΤΑΔΕ'', ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΑΝΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ
    Το 2011, όταν για πρώτη φορά είχε επιβληθεί το τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, χιλιάδες πολίτες είχαν βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να πληρώσουν περισσότερα από αυτά που τους αναλογούν. Ο λόγος; Στα αρχεία της ΔΕΗ, εμφανίζονταν να έχουν σπίτι με περισσότερα τετραγωνικά από ότι στην πραγματικότητα, υψηλότερη τιμή ζώνης από τη σωστή ή ακόμη και υψηλότερη αντικειμενική αξία. Ύστερα από έναν μαραθώνιο για τη διόρθωση των λαθών (καθώς πότε έπρεπε ο ενδιαφερόμενος να πάει στον δήμο και πότε στην εφορία), έπρεπε να έρθει η ώρα επιστροφής των χρημάτων. Αποφασίστηκε αυτό να γίνει με συμψηφισμό της διαφοράς με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Ούτε όμως αυτό απέδωσε. Κάποιοι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στο ακίνητό τους και κάποιοι άλλοι έκανε να εισπράττουν χρήματα ακόμη και μετά τον συμψηφισμό. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι φορολογούμενοι γίνονταν «μπαλάκι» ανάμεσα στη ΔΕΗ (η οποία αν και εισέπραξε το χαράτσι εσφαλμένα, δήλωνε αναρμόδια για την επιστροφή του) και την εφορία η οποία επίσης σήκωνε τα χέρια ψηλά.
    Για την επίλυση του ζητήματος, αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα υποχρεώνει τις εφορίες πλέον να αποδίδουν τα χρήματά στους δικαιούχους. Πρόκειται για 60.000 άτομα τα οποία κάνει να εισπράττουν περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ

6.Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις
  
  Νέα δεδομένα στις «σχέσεις» δανειοληπτών-εισπρακτικών εταιριών επιφέρει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που προβλέπει την έγγραφη συγκατάθεση του δανειολήπτη προς στις τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να μεταβιβάζουν τα στοιχεία των πελατών τους σε εισπρακτικές εταιρίες για να τους ενημερώνουν για τις οφειλές τους.
1) Ερώτηση: Έχει δικαίωμα ο δανειστής να μεταβιβάσει τα προσωπικά μου δεδομένα σε Εταιρεία Ενημέρωσης προκειμένου να με καλέσει για ληξιπρόθεσμη οφειλή μου;
Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσής σας για ληξιπρόθεσμη οφειλή ο δανειστής υποχρεούται να επιβεβαιώσει μαζί σας τις οφειλές σας με κάθε διαθέσιμο τρόπο, να ταυτοποιήσει τα στοιχεία σας και να σας ενημερώσει για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε Εταιρεία Ενημέρωσης.
2) Ερώτηση: Επιτρέπεται να με καλούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης από απόρρητο αριθμό τηλεφώνου;
Όχι. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφείλουν να έχουν εμφανή τον αριθμό προέλευσης κλήσης.
3) Ερώτηση: Ποια είναι η σύμφωνη με το νόμο διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις Εταιρείες Ενημέρωσης και πότε θεωρείται ολοκληρωμένη η επικοινωνία;
Οι υπάλληλοι των εταιρειών ενημέρωσης οφείλουν να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχείων του οφειλέτη κι εφόσον αυτή πραγματοποιείται να ενημερώνουν για την ιδιότητά τους, το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό μητρώου της εταιρείας, την καταγραφή των συνομιλιών καθώς και την παραμονή τους για δώδεκα μήνες στα αρχεία της εταιρείας. Στη συνέχεια μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την οφειλή.
4) Ερώτηση: Πόσο συχνά μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου οι Εταιρείες Ενημέρωσης;
Η ενημέρωση μπορεί να αρχίσει δέκα μέρες (10) αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή και όχι νωρίτερα. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών αλλά και οι ίδιοι οι δανειστές επιτρέπεται να επικοινωνούν μαζί σας μόνο τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 20:00 κι εφόσον έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση η συχνότητα των κλήσεων να είναι μία φορά ανά δεύτερη ημέρα.
5) Ερώτηση: Επιτρέπεται οι Εταιρείες Ενημέρωσης να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές μου;
Δεν επιτρέπεται στις Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών να ενημερώνουν τους οικείους σας ή τρίτους σχετικά με τις οφειλές σας εκτός εάν είναι συνοφειλέτες ή εγγυητές.
6) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν στον εργασιακό μου χώρο;
Μόνο σε περίπτωση που έχετε δηλώσει το τηλέφωνο εργασίας ως το μοναδικό αριθμό επικοινωνίας.
7) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν σε αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχω δηλώσει στο δανειστή;
Επιτρέπεται να σας καλούν μόνο στους τηλεφωνικούς αριθμούς που έχετε ο ίδιος δηλώσει στο δανειστή.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

7.Η πρώτη (και η τελευταία) διαδήλωση του κυρ - Βασίλη
Της Κατερίνας Παντά
    Ο κυρ - Βασίλης είναι γείτονας. Ένας γείτονας καλοστεκούμενος παρά τα χρονάκια του, αφού μάλλον έχει περάσει προ πολλού τα 70.
    Τα πρωινά συχνά πυκνά συναντιόμαστε και ανταλλάσσουμε πέντε κουβέντες, αφού η οξύνοια του, το χιούμορ του, η καλή του διάθεση και η λεπτότητα της συμπεριφοράς του, δίνουν περισσότερο φως στην μέρα μου.
    Η γυναίκα του έχει «φύγει» εδώ και καιρό αφήνοντάς τον μόνο, αλλά ο κυρ - Βασίλης της γειτονιάς μας συνεχίζει ακούραστος το διάβα της ζωής παρά την μοναξιά του, ευθυτενής, με το χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα για όλους μας.
    Μέσα μου τον έλεγα «ήλιο μου».
    Μαχητής ο ίδιος, μιας που από πολύ νέος ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση που την αυγάτισε με την αξιοσύνη του και δουλεύοντας περίπου 50 χρόνια. «Υπερήφανος» συνταξιούχος των 700 ευρώ με μια κόρη που δουλεύει μόνο όταν βρίσκει δουλειά και δυο εγγόνια.
    Τις λίγες οικονομίες του τις είχε εμπιστευθεί στο κράτος εδώ και χρόνια, ανανεώνοντας τακτικά κάποιο ομόλογο που είχε, ενώ με τους τόκους του συμπλήρωνε το εισόδημά του, βοηθώντας τα εγγόνια του.
    Πριν λίγες μέρες τον έχασα από την καθημερινότητα των πρωινών μου και τον έψαξα. Μου είπαν ότι ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να τον επισκεφθώ. Και εκεί συνάντησα έναν άνθρωπο άδειο, σβησμένο, ξένο, που δεν γνώριζα πια.
    Δεν ήταν το χάσιμο των οικονομικών του που τον σημάδεψε ανεξίτηλα όπως έμαθα εκ των υστέρων. Ήταν η άθλια αντιμετώπιση της πολιτείας που τον τραυμάτισε.
    Ο κυρ - Βασίλης είχε το κουράγιο να ταξιδέψει από την βορινή μακρινή μας πόλη 24 ώρες πάνε - έλα στην Αθήνα, για να καταθέσει και αυτός την διαμαρτυρία του στην συνάντηση των ομολογιούχων που γινόταν εκεί την περασμένη εβδομάδα.
    Στα τελευταία διόδια του Σχηματαρίου και πριν στρίψουν για Κηφισιά η αστυνομία, κατόπιν διατεταγμένης υπηρεσίας σταμάτησε τα λεωφορεία, σ΄ ένα από τα οποία βρισκόταν και ο ίδιος, χωρίς να είναι σε θέση να εκφράσει ούτε κάποια δικαιολογία για την απαγόρευση προσπέλασης που τους επέβαλε.
    Και όταν πολλοί κυρ - Βασίληδες σαν τον δικό μας, κατέβηκαν από τα λεωφορεία διαμαρτυρόμενοι δυναμικά, οι αστυνομικοί σαστισμένοι μπροστά στην απρόσμενη ξαφνική αντίδραση ανθρώπων μιας περασμένης ή μέσης ηλικίας, τους άφησαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς το δημαρχείο της Κηφισιάς, συνοδεία περιπολικών, λες και επρόκειτο για καθ΄ εξιν ταραξίες.
- Πήγα κι εγώ χρυσό μου κορίτσι στο δημαρχείο μαζί με τους άλλους... Δυόμισι χιλιάδες ψυχές εκεί και παρακολουθήσαμε όρθιοι τους λόγους έξω, αφού δεν χωρούσαμε.
    Πρώτη φορά στη ζωή μου συνάντησα τέτοιο θέαμα.. τέτοια αγανάκτηση, τέτοια πίκρα. Και όταν βγήκαμε σε μια ειρηνική πορεία όλοι μαζί, δεχθήκαμε την πρώτη επίθεση από τις άπειρες δυνάμεις καταστολής, που ήταν παρατεταγμένες γύρω μας.
      Πρώτα μας χτύπησαν με τα κλομπς και τις ασπίδες τους και μετά μας έριξαν δακρυγόνα. Όλοι οι παράδρομοι κλειστοί από δαύτους. Καμία δυνατότητα διαφυγής, καμία δυνατότητα ανάσας.     Χτύπησαν κι εμένα, όταν προσπάθησα να βοηθήσω μια ηλικιωμένη κυρία που δεχόταν επίθεση.
Δεν ήθελαν βλέπεις να πάρουν είδηση και παραπέρα τι ακριβώς γινόταν, δεν ήθελαν να ξεγυμνώσουμε έναν ήδη γυμνό πρωθυπουργό.
    Εκεί ήταν που αισθάνθηκα το πρώτο ράγισμα στο στήθος, εκεί ήταν που νόμιζα ότι σάλευε το μυαλό μου, εκεί ήταν που μετάνιωσα για όλα. εγώ ο μέσος, ο συνετός, ο συνηθισμένος νοικοκύρης που έδωσα σε αυτή τη χώρα. Ό,τι μπορούσα. Που ήμουν περήφανος σε αυτό που άνηκα...
    Εκεί πνίγηκαν τα λόγια του.
    Σε λίγο, όταν μπόρεσε να συνεχίσει, πρόσθεσε:
    Μην πιστέψεις ότι θρηνώ για το χρήμα που έχασα, γιατί βαθειά μέσα μου εδώ και καιρό ήξερα ότι ήταν οριστικά χαμένο, αφού η χώρα δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Έτσι πίστευα δυστυχώς.
    Θρηνώ γιατί τώρα καταλαβαίνω ότι έχουμε ξεμείνει από ψυχή και πνεύμα... αυτά που μας κράτησαν ζωντανούς ανά τους αιώνες.
    Θρηνώ για μια χώρα που χωρίς αυτά έχει πεθάνει και δεν το ξέρει.
    Θρηνώ για τα εγγόνια μου και όλους τους νέους.
...Εκλεισε τα μάτια κουρασμένος... Δεν ξαναμίλησε.
    Κάποια λίγα κανάλια την επομένη, αφιέρωσαν ελάχιστα δευτερόλεπτα στην κάλυψη αυτού του «ενοχλητικού» συμβάντος και έκαναν λόγο για λίγες εκατοντάδες ομολογιούχους. Ειχαν όμως να διαθέσουν άπλετο χρόνο στα επεισόδια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.
    Ο κυρ - Βασίλης, γερό κόκαλο σαν βράχος, ξεπέρασε το σωματικό πόνο πολύ γρήγορα και είναι πάλι ανάμεσά μας. Μόνο που δεν ξαναχαμογέλασε πια. Έγινε ίδιος σαν εμάς τους υπόλοιπους...
Τα σύννεφα νίκησαν τον ήλιο. Η πίκρα και η απογοήτευση, το φυσικό θέλγητρο της χαράς.
    Η ιστορία του κυρ - Βασίλη είναι αληθινή. Και αποτελεί μια μικρή κατάθεση της γράφουσας στην ψυχή του Γιάννη Ντόκου. Που μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς σε χυτήρια ξένων χωρών, κατέθεσε τις πενιχρές του οικονομίες σε ομόλογα του ελληνικού κράτους. Εφυγε βαθιά απογοητευμένος σε ηλικία μόλις 49 ετών. Τον βρήκαν νεκρό κάποιοι άλλοι ομολογιούχοι μετά από δυο μέρες.
    Είναι όμως επίσης και μια κατάθεση προς τους πολιτικούς μας που έγιναν αφορμή και η αιτία να αφαιρεθεί όλη αυτή η ρευστότητα από την ελληνική οικονομία.
    Που αποτελεί μπούμερανγκ στην όποια πιθανή ανάκαμψη της χώρας και δώρον άδωρον καταστρέφοντας ζωές, όπως και στους πολιτικούς αυτούς που έπαιξαν με τις ελπίδες των πολιτών τους, έχοντας μόνο κατά νου το έπαθλο της καρέκλας.
    Δεν πειράζει όμως... κάπως, κάπου, κάποτε, οι κυρ - Βασίληδες και οι Ντόκοι αυτής της χώρας, θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μαζί τους... να 'ναι σίγουροι.
    Η οργή κοχλάζει και είναι μόνο θέμα χρόνου...
* Η κα Κατερίνα Παντά είναι επιχειρηματίας
www.capital.gr

8.Δικαστικοί υπάλληλοι: "Γιατί αρνηθήκαμε να δούμε την τρόικα"
    Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στη διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαμάντω Ζάβρα, στην οποία αναπτύσσει τους λόγους που αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της τρόικας.
    Ειδικότερα, κλιμάκιο της τρόικας, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΟΔΥΕ.
    Όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αρνήθηκε τη συνάντηση αυτή για λόγους οι οποίοι «έχουν να κάνουν με τη δεδηλωμένη αντίθεσή της στα εφαρμοζόμενα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του κοινωνικού κράτους κ.λπ., τα οποία οδηγούν σε ύφεση και καταστροφή της οικονομίας».
    Και συνεχίζει η ΟΔΥΕ: «Άλλωστε το ότι το σχετικό πρόγραμμα δεν αποδίδει είναι πλέον γνωστό και από επίσημα χείλη. Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη και άγρια επιβολή φόρων και χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση το λαό (εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους) και δημιουργούν πρωτοφανή ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση».
    Παράλληλα, η ΟΔΥΕ με την επιστολή της αυτή, όπως υπογραμμίζει, θέλει «να γνωστοποιήσει στην τρόικα τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στη γραμματεία των δικαστηρίων, οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές», ενώ απαριθμεί τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης από την εφαρμογή των Μνημονίων και καταγράφει τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

9.Παρέμβαση Πεπόνη για το δάνειο στο MEGA μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

Newsit.gr
    Έρευνα για την υπόθεση δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA θα διενεργήσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων αλλά και της αντιπαράθεσης του σταθμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.Το θέμα της δανειοδότησης του σταθμού ουσιαστικά ξεκίνησε με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει προς το επενδυτικό κοινό η «Τηλέτυπος ΑΕ» στις 3 Ιανουαρίου όπου προανήγγειλε την σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τον τραπεζικό δανεισμό και επιχειρηματικούς σκοπούς της.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, λίγες ημέρες μετά, έθετε θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης του σταθμού σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που, όπως ανέφερε, δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου ύψους τραπεζική δανειοδότηση και κλείνουν.
    Ακολούθως το κανάλι μέσω του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων «απάντησε» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ποσό του δανείου που έλαβε δεν ήταν 98 αλλά 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσω πέντε τραπεζών, για την έγκριση των οποίων υποθηκεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του. Επεσήμανε επίσης πως πριν την δανειοδότηση έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
    Οι εισαγγελείς θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία του φακέλου δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού, τις σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τόσο από την ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού εισηγμένη εταιρεία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλα τα δημοσιεύματα και σύντομα θα είναι σε θέση να καλέσουν τους πρώτους μάρτυρες ώστε να αποσαφηνιστεί αν τίθεται ή όχι ζήτημα ποινικών ευθυνών για την υπόθεση.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

10.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ
Προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Τρώω μόνο μαύρο ψωμί...
Ή τέλος πάντων αυτό το χρώμα που παίρνει όταν είναι γεμάτο μερέντα!
Ανυπομονώ να χαθεί ο Φλωρινιώτης, να τον βγάλουν στο silver alert και να γράψουν: "όταν χάθηκε φορούσε την Άρτα με τα Γιάννενα".
Στηρίζουμε τον αγώνα των μανιταροπαραγωγών. Θα είμαστε πάντα στο πλευρώ-τους.
Χθες,στην Κίνα εισέβαλαν και λήστεψαν μια τράπεζα. Δόθηκε το σκίτσο των ληστών στην αστυνομία και έχουν ήδη συλληφθεί 1.173.852 ύποπτοι..
Είδα μια νιφάδα χιονιού & διπλά άλλη μια.... μάλλον επρόκειτο για συνυφάδες !!!
Αν ο Δίας ήταν άγιος θα ήταν αη-δίας.
Έχω φάει 30 lacta...θα ρθει η αγάπη στο τέλος ή θα πάω από ζάχαρο;
Το κολάν το λέει κι η λέξη. Κωλ Αν. Αν κωλ δεν, ασ'το καλύτερα, βάλε τζιν.
Τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται στην Πλάκα. Μερικές φορές και στο Θησείο.
Αν κάποιος σου πετάξει μία πέτρα,εσύ πέτα του ένα λουλούδι...Απλά βεβαιώσου ότι είναι ακόμα μέσα στη γλάστρα.
Μια μέρα θα πάω ντυμένος Batman στο προπoτζίδικο και θα του πω :"Ήρθα να πιάσω το Τζόκερ"
Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι ζυγαριές στα φαρμακεία. Για ντεπόν πας..με ηρεμιστικά φεύγεις.
Είμαστε η γενιά που πρόλαβε τη φράση "κράτα τα ρέστα".
Φονιάδες των χοντρών, διαιτολόγοι
Έλεγα να πάρω σκύλο στο σπίτι αλλά τι φταίει το δόλιο να κρυώνει;Θα πάρω πιγκουίνο.

11.Ο Τοτός και η έκθεση με θέμα «Το Βουνό»
    Ο δάσκαλος έβαλε έκθεση με θέμα: το βουνό. Τα παιδιά έγραψαν κάτι για το βουνό.
    Ο Τοτός έγραψε: «Το βουνό είναι πολύ ωραίο. Στο βουνό ο παππούς μου έχει ένα κτήμα. Έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πήδηξε την άσπρη αγελάδα...». Ο δάσκαλος βλέπει ότι είναι εκτός θέματος και όχι μόνο, αλλά δεν λέει τίποτα.
    Την επόμενη εβδομάδα βάζει έκθεση με θέμα: η λίμνη. Τα παιδιά έγραψαν κάτι για τη λίμνη.
    Ο Τοτός έγραψε: «Πολλές λίμνες είναι στο βουνό. Στο βουνό ο παππούς μου έχει ένα κτήμα. Έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πήδηξε την άσπρη αγελάδα...». Ο δάσκαλος βλέπει ότι είναι εκτός θέματος και πάλι, αλλά δεν λέει τίποτα.
    Το επόμενο θέμα: το ποτάμι. Τα παιδιά έγραψαν κάτι για το ποτάμι.
    Ο Τοτός έγραψε: «Το ποτάμι πηγάζει από το βουνό. Στο βουνό ο παππούς μου έχει ένα κτήμα. Έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πήδηξε την άσπρη αγελάδα..».
    Ο δάσκαλος βλέπει ότι είναι εκτός θέματος και πάλι, εκνευρίζεται και φωνάζει τον Τοτό και του λέει.
- Καλά βρε Τοτό, εκτός του ότι δεν προσέχεις και ξεφεύγεις από το θέμα γράφεις μέσα και λέξεις που δεν επιτρέπονται, όπως τη λέξη «πήδηξε».
Δεν μπορούσες να το γράψεις αλλιώς αυτό μια που σου έκανε τόση εντύπωση;
- Και τι να έγραφα κύριε;
- Να έγραφες, «της έκανε έκπληξη», να μην άκουγαν και τα άλλα παιδιά. Την επόμενη εβδομάδα βάζει έκθεση με θέμα: η θάλασσα. Τα παιδιά έγραψαν κάτι για τη θάλασσα.
    Ο Τοτός έγραψε: «Στη θάλασσα χύνεται το ποτάμι που πηγάζει από το βουνό. Στο βουνό ο παππούς μου έχει ένα κτήμα. Έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Ο ταύρος έκανε έκπληξη στην άσπρη αγελάδα. Πήδηξε τη μαύρη…..» !!!
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

12.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2013
A N A K O I N Ω Σ Η 14/13
    1. Μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό στις 11-2-2013 και τον εμπαιγμό που ακολούθησε με την ψήφιση- επικαιροποίηση του ΜΠΔΣ 2013-2016 στις 18-2-2013, όπου εμπεριέχονται επιπλέον επιβαρυντικές διατάξεις μόνον για τους αποστράτους και τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, συναντηθήκαμε χθες 25-2-2013 σε κοινή συνεδρίαση οι φορείς ΕΑΑΝ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΣΥΣΜΕΔ, ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΕΑΛΣ, ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΕΣΜΑ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑΣ, ΠΕΑΠΣ, ΠΑΣΥΒΕΤΑ, ΣΑ/ΣΣΕ 80, ΚΕΘΑ και ΣΥΣΜΕΔ, που εκπροσωπούν πάνω από 300.000 στελέχη.
    2. Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε:
        α. Οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 9-3-2013 και ώρα 16:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Να ακολουθήσει πορεία προς τη πλατεία Συντάγματος-Βουλή και να επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς Κομμάτων. Με μέριμνα των φορέων να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή περιλαμβανομένων και των Παραρτημάτων της Περιφέρειας.
        β. Οργάνωση σε άλλες ημερομηνίες συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13-3-2013 και ώρα 13.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
        γ. Να δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν ενδελεχώς οι αδικίες που έχουν υποστεί τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.
        δ. Η δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ), στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο. Το ΣΟΔ θα συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΑΝ την Πέμπτη 28-2-2013 και ώρα 13:00.
   3. Τέλος όλοι οι Φορείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε νόμιμα με όλες μας τις δυνάμεις σε συντονισμό μεταξύ μας και ενότητα, μέχρι την άρση των αδικιών που μας έχουν επιβληθεί. Είναι αυτονόητο ότι αποδεχόμαστε την αναλογική συμμετοχή μας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της Χώρας.
     Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ      Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού         Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
      Αντιστράτηγος ε.α.                  Αντιναύαρχος ε.α.                          Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α
Π. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ               Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ                              Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

13."Μπορούμε και χωρίς τις θεσμικές ενώσεις"!
Όταν ο εχθρός είναι ''πρό των πυλών'', δεν συζηταμε την πρωτοκαθεδρία. Πόσο μάλλον, όταν είναι ''ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ''.
Η νίκη, εχει πολλούς πατεράδες, η ήττα κανέναν.
Ας ''νικήσουμε'' πρώτα ΕΝΩΜΕΝΟΙ και μετά βρίσκουμε ποιός ήταν ''πιό πατέρας απο τους άλλους''
Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α.
    Στις 25/2/2013, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων των αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σύσκεψη αυτή, ήταν απόρροια των πιέσεων που ασκούνται για ανάληψη διεκδικητικών κινητοποιήσεων, απ’ την οργανωμένη και όχι μόνο βάση αυτών των φορέων, που ήδη η κυβερνητική πολιτική τους έχει οδηγήσει στα όρια της βιολογικής τους επιβίωσης.
    Είναι γεγονός ότι προκαταβολικά, ένας ψύχραιμος αναλυτής των δεδομένων του χώρου, δεν θα άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με την εξέλιξη αυτής της σύσκεψης, στο τομέα της ενότητας, της καθολικότητας στη συμμετοχή των φορέων και κυρίως της ειλικρινούς θέλησης των «θεσμικών» για ισότιμη συμμετοχή. Δυστυχώς το αποτέλεσμα θα τον δικαίωνε.
    Αρχικά υπήρξε η κατάθεση μιας πρότασης απ’ τη πλευρά της ΑΝΕΑΕΔ, για την άμεση δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου Διεκδικήσεων (ΣΟΔ), κάτι που οι ίδιες οι ΕΑΑ, προέβλεπαν στο κείμενο - πρόσκλησή τους. Ταυτόχρονα, η πρόταση αυτή συνοδεύτηκε απ’ τις παρακάτω υποπροτάσεις:
    Παραλαβή απ’το ΣΟΔ και μελέτη όλων των προτάσεων και παρατηρήσεων των φορέων που ήδη είχαν ζητηθεί απ’ τις ΕΑΑ, να υποβληθούν μέχρι τις 22/2, αλλά απλά αγνοήθηκαν.
    Αμέσως μετά τη συγκρότησή του, να καθορίσει το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη των κάθε μορφής διεκδικήσεων.
    Να προσδιορίσει με σαφήνεια το είδος των κινητοποιήσεων.
    Επιπλέον να ορισθεί ομάδα επαφής με τα ΜΜΕ, πλαισιωμένη από έναν από τα ΝΠΔΔ, ένα απ’ τα ΝΠΙΔ και έναν απ’ τους ε.ε.
    Σκοπός της παραπάνω πρότασης, ήταν η συμμετοχή στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση των δράσεων, ισότιμα, όλων των συμμετεχόντων φορέων (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ε.ε. στελέχη), χωρίς την αυτόκλητη πρωτοκαθεδρία των «θεσμικών», που ήδη τους βαρύνει μια απόλυτα ενδοτική προϊστορία, απέναντι στους κυβερνητικούς προϊσταμένους τους.
    Στη πρόταση αυτή της ΑΝΕΑΕΔ, υπήρξε η αναμενόμενη λυσσαλέα άρνηση του συντονιστικού των τριών κυβερνητικών ενώσεων, με κύριο εκφραστή της το ναύαρχο κ. Περβαινά, πρόεδρο της ΕΑΑΝ, με βασικό επιχείρημα τη «νομιμότητα» της οντότητας των κυβερνητικών ενώσεων, (οι υπόλοιποι φορείς, γέννημα της θέλησης των ίδιων των αποστράτων κι όχι του Μεταξά, είναι άραγε παράνομες);  Βέβαια, κρυφή πλην κραυγάζουσα θέση τους, ήταν και παραμένει, το απόλυτο πατρονάρισμα του διεκδικητικού πλαισίου του συνόλου των αποστράτων, με σκοπό την ανώδυνη για το σύστημα εξουσίας εκτόνωσή του.
    Δυστυχώς, η πλειοψηφία των παριστάμενων διοικήσεων των φορέων, εγκλωβισμένων στη παγίδα της επίπλαστης ενότητας, αποδέχθηκε τον στραγγαλισμό της ήδη αναιμικής τους παρουσίας, στο κατευθυνόμενο πλαίσιο που τους τέθηκε, χωρίς καν να αντιδράσουν στοιχειωδώς, στο αντιδημοκρατικό παραλήρημα του εκφραστή των θέσεων των κυβερνητικών Ε.Α.Α.
    Είναι ενδεικτικό του ρόλου τους το γεγονός, ότι όταν τέθηκε από παριστάμενους φορείς, το θέμα της μελλοντικής πιθανότητας συνεργασίας σε διεκδικητικό επίπεδο, των απόστρατων, με άλλους εξ ίσου οικονομικά χειμαζόμενους επαγγελματικούς κλάδους, ο κ. Περβαινάς, εναγκαλισμένος στενά με το μικρόφωνο, αδίστακτα, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τα κομματικά αντανακλαστικά των παρισταμένων, ταύτισε το σύνολο του διεκδικητικού χώρου των ελλήνων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, με το Π.Α.ΜΕ και το Κ.Κ.Ε. Εξ ίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι επί τέσσερις ώρες μονοπώλησης του λόγου, ο εκφραστής της φωνής των κυβερνητικών ενώσεων δεν άρθρωσε ούτε μια λέξη, για τις ευθύνες της κυβέρνησης που υλοποιεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας, λες και τα προβλήματά μας προέρχονται από παρθενογένεση.
    Είναι τραγικό, σήμερα, στη κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και της τρικομματικής, να υπάρχουν διοικήσεις φορέων «εκπροσώπησης» αποστράτων που μας εξαπατούν σκόπιμα, ή και άλλους που για διάφορους λόγους εγκλωβίζονται απ τους εκπροσώπους των «θεσμικών ενώσεων», γιατί αποστολή τους τώρα είναι και αυτή.
    Είναι ώρα, να κοιτάξουμε τη λύση των προβλημάτων μας κατάματα. Είναι ώρα είτε οργανωμένοι στους υπάρχοντες φορείς είτε όχι, να διεκδικήσουμε συλλογικά καλύτερες μέρες, με αγώνες τίμιους και ανυποχώρητους, χωρίς εντεταλμένους πατρώνους (ΕΑΑ), δίπλα στον ελληνικό λαό, εκεί που βρίσκονται και τα παιδιά μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, τασσόμενοι σταθερά, χωρίς προαπαιτούμενα, ενωμένοι δίπλα και στους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ.
    Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη που αυτοί δείχνουν να έχουν, είναι απατηλή και παραχωρημένη απ’ αυτούς που βίαζα και συνεχίζουν να βιάζουν με τη πολιτική τους την καθημερινότητά μας και τη καθημερινότητα των παιδιών μας.
    Όλοι μαζί ας στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, τη κοινή συγκέντρωση και πορεία ε.ε και ε.α, στις 9/3/2013. γιατί είναι υπόθεση όλων μας. Ας απαιτήσουμε όμως ταυτόχρονα, εξ ίσου δυναμικά, απ’ τις διοικήσεις των ΕΑΑ, να αποχωρήσουν και να κλειστούν οριστικά εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα αραχνιασμένα παραχωρημένα μαυσωλεία τους. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας οι εισπράκτορες της αγάπης, της κατανόησης και της συμπάθειας του πρωθυπουργού κι ότι αυτός εκφράζει με τη πολιτική του. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας αυτοί που δείχνουν κατανόηση με τις δηλώσεις τους, αλλά και τις πράξεις τους, στο εξανδραποδισμό του κλάδου μας αλλά και του Ελληνικού λαού.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ (Ε.Α.Α), ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΙΣ 12/9/2012

14."Η κυβέρνηση έχει συμφωνία με την Blackwater"! Τι είπε ο Καμμένος σε απόστρατους!

    Τα σενάρια και οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες του εξωτερικού, φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από σενάρια. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνάντηση που είχε με απόστρατους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία Blackwater που τώρα ονομάζεται Academi!
    Την πληροφορία δημοσιοποίησε μέσω του facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος γράφει:
    “Στη σημερινη μας συνάντηση , ο Πρόεδρος του κομματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πανος Καμμένος, μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποιθηση-βεβαιότητα, πως η Κυβερνηση έχει συνάψει συνεργασία με την Blackwater (νυν Academi) για την προάσπιση των συμφερόντων αυτης και της χώρας(?) υποκαθιστώντας έτσι σιγα-σιγα και τους ταγούς ασφάλειας και εθνικης κυριαρχίας .
    Μας παρεπεμψε μάλιστα να μελετησουμε και το παρακάτω κειμενο :http://darkernet.in
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφονται και λέγονται αυτές οι πληροφορίες. Πρόσφατα σε εφημερίδα του Καναδά Έλληνας διπλωμάτης είχε πει τα ίδια.
    Ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είχε δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Blackwater για να αναλάβει την φύλαξη της ελληνικής Βουλής. Διαβάστε τι είχε πει
 Δήλωση-σοκ από Έλληνα πρέσβη σε εφημερίδα του Καναδά.
    Σύμφωνα με τον πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής "στρατιωτικής προστασίας" με την ιδιωτική εταιρεία Academi (πρώην Blackwater) !
    Σε άλλες απαντήσεις του, ο Λ. Χρυσανθόπουλος (το βιογραφικό σημείωμα του οποίου περιλαμβάνει συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβης της Ελλάδος σε Αρμενία, Τορόντο και Πεκίνο, και μέχρι το 2012 γγ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας) σημειώνει ότι η καλύτερη και φθηνότερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και την ΕΕ θα ήταν να χαρισθεί το ελληνικό χρέος, ενώ προτιμότερη από την παραμονή στο ευρώ είναι μία σταδιακή επιστροφή στη δραχμή, που θα επιτρέψει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της υποτίμησης του νομίσματος.
    Ο Έλληνας πρέσβης δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.
    Όσον αφορά, τέλος, στην Academi, πρόκειται για μία εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater. Αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

15.Ποιοι ωφελούνται από την αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων;

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης   www.onalert.gr
    Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές λιτότητας των Μνημονίων, έχουν πλήξει και τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
    Οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις δεν κατόρθωσαν να εξαιρέσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό» της ΤΡΟΙΚΑΣ. Φυσικά πολλές εγχώριες πολιτικές, οικονομικές, μιντιακές και κοινωνικές δυνάμεις «του σοσιαλισμού, της Βουλής, της προόδου, της ρεμούλας, της αρπαχτής, του συνδικαλισμού, των αργόμισθων απάτριδων, των «δήθεν» της πλατείας Κολωνακίου, των διανοούμενων Πανεπιστημιακών και των καρεκλοκενταύρων της αριστεράς», υπεδείκνυαν , στους υπαλλήλους της ΤΡΟΙΚΑΣ, να περικόψουν τις αμυντικές δαπάνες, ώστε να σωθούν π.χ. τα «προνόμια» των ταξιτζήδων, αλλά κυρίως, τα δικά τους!!!
    Φυσικά η ΤΡΟΙΚΑ έστερξε να ανταποκριθεί και αντιστάσεως μη ούσης, να επιβάλει τις επιλογές της, αφού Υπουργοί και Υφυπουργοί Άμυνας αποδείχτηκαν μικρομεσαίου πολιτικού μεγέθους και πάντως, ανίκανοι να διατηρήσουν αλώβητο τον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. To χειρότερο απ’ όλα είναι ότι, οι υπάλληλοι της ΤΡΟΙΚΑΣ γνωρίζουν τις δυνατότης και τις αδυναμίες του Στρατιωτικού μηχανισμού, αφού έχουν πρόσβαση στα ΑΠΟΡΡΗΤΑ σχέδια των Πολεμικών Επιχειρήσεων!!!
    Οι πολιτικές λιτότητας όμως , έχουν και τα ανάλογα αρνητικά αποτελέσματα.
    Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα είναι απογοητευτική, σε όλους τους τομείς. Πιο συγκεκριμένα:
    Στρατιωτικό προσωπικό: τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αισθάνονται και δικαιολογημένα, ένα αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης από την πολιτική ηγεσία. Νοιώθουν προδομένοι και παραγκωνισμένοι! Οι περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών είναι πολύ μεγάλες. Οι στρατιωτικοί σήμερα πένονται και ζουν τον καθημερινό εφιάλτη της επιβίωσης. Οι στρατιωτικοί εξοργίζονται, όταν ακούν τον πολιτικό τους προϊστάμενο να δηλώσει αυτάρεσκα ότι, «οι στρατιωτικοί έχουν αποσυνδέσει την προσφορά τους προς την πατρίδα, από τα δικαιολογημένα μισθολογικά τους αιτήματα»!!
    Η άμυνα της χώρας, δεν εξασφαλίζεται μόνο από τα σύγχρονα συστήματα, που διαθέτει το οπλοστάσιό της. Η άμυνα της χώρας διασφαλίζεται κυρίως, από το στρατιωτικό προσωπικό. Στα χέρια κακών επαγγελματιών και τα πιο σύγχρονα και πανάκριβα οπλικά συστήματα, δεν είναι παρά άχρηστα παλιοσίδερα.
    Δραστηριότητες- εκπαιδευτικές ασκήσεις: Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αποτελούν θεμελιώδες κριτήριο για να χαρακτηριστεί αξιόμαχο και ετοιμοπόλεμο το Στρατιωτικό σύνολο, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο , λόγω κόστους! Μεγάλες Διακλαδικές ασκήσεως ακυρώνονται, διότι δεν υπάρχουν καύσιμα, για να κινηθούν τα άρματα μάχης, ή για κάνουν πτήσεις τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα!! Πρόσφατα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προκειμένου να παρακολουθήσει μια άσκηση ετοιμότητας Μονάδας της Μεθορίου, χρησιμοποίησε για την μετακίνησή του ΜΜΜ, και λόγω καθυστέρησης των δρομολογίων, έφτασε, όταν η άσκηση είχε ολοκληρωθεί!!! Για λόγους οικονομίας ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος απαγόρευσε τη χρήση στρατιωτικών ελικοπτέρων ακόμη και για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους, στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων!!!!
    Νέα οπλικά συστήματα: το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) έχει προτείνει στην Κυβέρνηση την αγορά συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων, απολύτως αναγκαία, για την επαρκή αμυντική θωράκιση της χώρας. Όλες οι προτάσεις των Στρατηγών έχουν απορριφθεί από την Κυβέρνηση, για λόγους οικονομικούς. Ποιες είναι όμως οι παλαιότερες παραγγελίες οπλικών συστημάτων (συμβάσεις που είναι σε εξέλιξη), αρκετές μάλιστα έχουν εξοφληθεί (έχουν καταβληθεί και οι σχετικές «μίζες»), αλλά ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στο Ελληνικό οπλοστάσιο;
    Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένουν την παράδοση 16 μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90GR, 6 υποβρυχίων (3 νεότευκτα +2 Τύπου 214 και 1 εκσυγχρονισμένο Τύπου 209AIP) και 3 πυραυλάκατων τύπου Super Vita .
    «Καρκινοβατεί» η παραλαβή των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams και υποστηρικτικών οχημάτων, 224 Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α2, 110 οχημάτων αντιαρματικών βλημάτων TOW (ITV) Μ901A2, τα οποία παραχωρούνται δωρεάν από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.
    Επίσης έχουν σταματήσει οι «προχωρημένες» συζητήσεις για την αγορά μεταχειρισμένων ελικόπτερων UH-60 Black Hawk, καθώς και για, εξομοιωτές επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και διατρητικά πυρομαχικά αρμάτων, με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.
    Ο κατάλογος των αναγκαίων οπλικών συστημάτων ή πυρομαχικών ή ο εκσυγχρονισμός παλαιών, όπως έχει αξιολογηθεί από το ΓΕΕΘΑ και έχει υποβληθεί στην Κυβέρνηση, είναι:
1. ΓΕΑ Συντήρηση-υποστήριξη οπλικών συστημάτων ΠΑ 1.241,57(εκατομ. ευρώ) 

2. ΓΕΣ Υποστήριξη οπλικών συστημάτων και μέσων 1.090,00(εκατομ. ευρώ)
3. ΓΕΝ Συντήρηση-υποστήριξη οπλικών συστημάτων ΠΝ 532,44(εκατομ. ευρώ)
4. ΓΕΣ Πυρομαχικά υψηλής καταστροφικότητας – Έξυπνα πυρομαχικά, συμπλήρωση αποθεμάτων επιχειρήσεων & εκπαίδευσης 336,00 (εκατομ. ευρώ)

5. ΓΕΝ Προμήθεια νέων βαρέων τορπιλών και ολοκλήρωση στο οπλικό σύστημα Υ/Β τύπου 214 & 209 ΑΙΡ 140,00(εκατομ. ευρώ).

6. ΓΕΝ Προμήθεια αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας [μελέτη: €350 εκατ. Πραγματικό κόστος 500 εκατομ. ευρω] 

7. ΓΕΝ Ναυπήγηση νέων φρεγατών [μελέτη € 3,8 δις, πραγματικό ~ €5 δις ευρώ.]
8. ΓΕΣ Βελτίωση δυνατοτήτων Αεροπορίας Στρατού 628,50(εκατομ. ευρώ)

9. ΓΕΝ Εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ-200ΗΝ , κόστος 400 -600 εκατ. Ευρώ.

10. ΓΕΑ Προμήθεια εκπαιδευτικών αεροσκαφών [μελέτη: 647 € εκατ.] 

11. ΓΕΣ Προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων [μελέτη: €1,2 δις., πραγματικό κόστος 1,6 δις. ευρω]
12. ΓΕΑ Εκσυγχρονισμός Mirage 2000 , κόστος 360-420 εκατομ. ευρώ.

13. ΓΕΑ Προμήθεια συστημάτων προσέγγισης με έλεγχο ραντάρ (RAPCON) 100 εκατομ. ευρω. 

14. ΓΕΣ Βελτίωση δυνατοτήτων πυροβόλων & μέσων πυροβολικού κόστος 550 εκατομ. ευρώ.

15 ΓΕΣ Προμήθεια οχημάτων & μέσων περισυλλογής 100-120 εκατομ. ευρώ.

16. ΓΕΑ Αναβάθμιση F-16 Blοk 50 & 52+ κόστος 560 εκατομ. ευρώ.
17. ΓΕΑ Αγορά 30-40 Νέων Μαχητικών Αεροσκαφών , κόστους 2,5 δισεκ. ευρώ.
Το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ακόμη αποφασίσει να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, για την υλοποίηση, έστω και μιας από τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ!!

4. Οπλικά συστήματα- Ανταλλακτικά
    Η αναχαίτιση , η καταδίωξη και ο βομβαρδισμός, είναι αποστολές υψηλού επιπέδου, που μπορούν να υλοποιήσουν με ευτυχία τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας τα: F-16 Block 50 και 52 + , Mirage 2000 και Mirage 2000-5. Αποτελούν την αιχμή του δόρατος της πολεμικής ισχύος της χώρας μας και τον κορμό του Εθνικού συστήματος αεράμυνας. Ωστόσο, αρκετά από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά!! Δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε για ανταλλακτικά μαχητικών αεροσκαφών …
    Η ίδια εικόνα και στο Πολεμικό Ναυτικό. Πολεμικά πλοία κινούνται με τη μέθοδο του «κανιβαλλισμού», λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά. Και ακόμη κρίσιμες επιχειρησιακές δραστηριότητες (περιπολίες, ναυτική επιτήρηση κ.ά) έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, επειδή δεν υπάρχουν καύσιμα για τα πλοία του Στόλου!!
    Συμπερασματικά, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η πολιτική της Κυβέρνησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το στρατιωτικό προσωπικό. Αν παραταθεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα περάσουν στη φάση της απαξίωσης από τα γειτονικά κράτη, ειδικά από εκείνα που εγείρουν αξιώσεις σε βάρος Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως η Τουρκία καταρχήν και δευτερευόντως, η Αλβανία και η π.Γ.Δ. Μακεδονίας.
    Και φυσικά προκύπτει αβίαστα το εύλογο ερώτημα: Ποιοι ωφελούνται από την αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων; Η καθήλωση του στρατιωτικού μηχανισμού , τα συμφέροντα ποίων εξυπηρετεί;

16.Νέες μειώσεις έως 200 ευρώ στη μισθοδοσία, για την οποία... τελείωσε το χαρτί!

    Δεν φτάνει που τους μειώνουν τις αποδοχές, δεν τους δίνουν ούτε καν τη δυνατότητα να βλέπουν πόσα χάνουν! Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν στρατιωτικοί:
    “Το ΓΕΣ για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί στην Μέριμνα για το προσωπικό του. Για τρίτο συνεχόμενο μήνα το προσωπικό δεν λαμβάνει αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας γιατί έχει τελειώσει το χαρτί -τουλάχιστον έτσι λένε- με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί αιματηρές μειώσεις το προσωπικό και να μην ξέρει από που έχουν μειωθεί οι αποδοχές του.
    Στην σημερινή εκκαθάριση μισθοδοσίας που κατατέθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις τράπεζες υπάρχουν και νέες μειώσεις που ξεκινούν από 40 ευρώ και φτάνουν τα 200 ευρώ και εικάζεται πως προέρχονται από την φορολογία εισοδήματος που πλήττει περισσότερο τους πολύτεκνους.
    Την διακλαδικότητα που πολύ εκθειάζουν δεν μπορούν να την ακολουθήσουν οι του ΓΕΣ σε αυτό το απλό θέμα πως επίλυσαν το θέμα τα άλλα Γενικά Επιτελεία με πρωτοπόρο βέβαια την Αεροπορία που με μέσω διαδικτύου ενημερώνεται ξεχωριστά κάθε ένας για τις αποδοχές του.
    Τι λένε για όλα αυτά οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ , τι λέει για όλα αυτά ο κ. Α/ΓΕΣ , θα επιλυθούν;”
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

17.Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης.Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΡΙΣΤ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Η νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.
    Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!!!!
    Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
    Εμπνευστές αυτής της ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.    Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA.
    Το πλέον σίγουρο είναι ότι η κρητική ασπιρίνη θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρόλο που τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής!!!! Όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηρισθεί!!!
    Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν ή να αχρηστεύσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη αλλά να εισάγουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, βγαλμένο από την κρητική γη.
    Οι θεραπευτικές διότητες του φυσικού αυτού φαρμάκου προέρχονται από τα τρία κρητικά βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό μας, διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
    Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης. Η 12χρονη έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.
    Παρόλα αυτά ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς αρνείται να αποκαλύψει την φόρμουλα του νέου φαρμάκου:
«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής "φραπελιάς", όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ».
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα»
«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»
    Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας.
    Η έγκριση του αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Το φυσικό αυτό φάρμακο:
.Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
.Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
.Καταπολεμά την κοινή γρίπη
.Είναι αντιπυρετικό
.Έχει αναλγητικές ιδιότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου