Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1036

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Ο Τσίπρας καθαίρεσε τον Θεοδωρίδη γιατί αποκάλεσε τα Ίμια «Καρντάκ»
3.Συνελήφθη ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς στη Λάρισα!
4.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το σταματημένο ρολόι του Μονάχου…
5.Άμα σε θέλει…
6.Ο ΑΝΔΡΑΣ
7.Ελεύθερες οι γυναίκες να φορούν παντελόνια στο Παρίσι
8.Ο Πέτρος Γαϊτάνος βρήκε δαίμονα στο Μετρό και τον πέταξε έξω!
9.O Παΐσιος είχε προβλέψει και τον Τσίπρα
10.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΤΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίου Παρθενίου
Παρθένιος, Παρθένης, Παρθενία, Παρθενόπη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Ο Τσίπρας καθαίρεσε τον Θεοδωρίδη γιατί αποκάλεσε τα Ίμια «Καρντάκ»
    Σαφές μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος ότι δεν μπορούν πλέον να διαφοροποιούνται αισθητά από τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε με την απόφασή του για καθαίρεση του Ν. Θεοδωρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας.
    Αφορμή ήταν οι θέσεις που εξέφρασε για τις βραχονησίδες των Ιμίων.
    Την απόφαση μετέφερε στον Ν. Θεοδωρίδη ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω του twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.
    Στο non-paper που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:
    «Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής».
    Νωρίτερα ο κ Θεοδωρίδης είχε αποκαλέσει τα Ίμια «Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι, με ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε μάλιστα την ημέρα εκείνης της θλιβερής επετείου του 1996.
    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».
    Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών, που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
    Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει ότι μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων, που κοστίζουν ζωές και χρήμα, αλλά και να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.
    Αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης αποδοκίμασε έντονα τη δήλωση Θεοδωρίδη μέσω γραπτού μυνήματος στο Twitter αναφέροντας επι λέξει τα εξής: «Οι προσωπικές απόψεις του Ν.Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπροσωπούν κατ' ουδένα τρόπο»
    Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε, κατήγγειλε το γεγονός ότι «ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα».
    Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα».
    «Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» καταλήγει η ΝΔ.
    Με ανάρτησή στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς, που υπήρξε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και πλέον διατελέί ατύπως χρέη συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε: «Προς ΣΥΡΙΖΑ: Αμόρφωτα παιδάκια που παίζουν με θέματα του Διεθ. Δικαίου Θαλάσσης, κάνουν κακό σε ολόκληρο το δημοκρατικό κίνημα. Μαζέψτε τους».
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Συνελήφθη ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς στη Λάρισα!
    Μπορεί το ελληνικό σύστημα να αργεί να πάρει μπρός... αλλά είναι να μην πάρει! Ναι μεν αργά, αλλά η εφορία έπιασε επιτέλους δουλειά και αποφάσισε πάση θυσία να πατάξει από τη χώρα μας τη φοροδιαφυγή!
    Έτσι τα «λαγωνικά» της εφορίας Λάρισας βρήκαν στους δρόμους και κατόρθωσαν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι «δικοί μας» εδώ στην Αθήνα! Συνέλαβαν μεγαλοφοροφυγά, που φήμες μάλιστα λένε ότι ήταν και στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ!
    Ο λόγος; Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη... Και για του λόγου το αληθές... Δείτε και μόνoι σας την απόφαση της ΔΟΥ Λάρισας...
    Καλά διαβάσατε... ο κύριος αυτός συνελήφθη γιατί κουβαλούσε χωρίς συνοδευτικό φορολογικό δελτίο 4 (!) ολόκληρες τυρόπιτες!! Εμείς τώρα τι να πούμε... Θα πούμε απλώς ότι όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, μόνο με χιούμορ μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε για να μην τρελαθούμε...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το σταματημένο ρολόι του Μονάχου…
Onsports Team
    Η 6η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που άλλαξε για πάντα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια, το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου «ξεκλήρισε» την αγγλική ομάδα, αλλά της έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία των «μπέμπηδων» του σερ Ματ Μπάσμπι που αποτέλεσαν την αφετηρία για το «χτίσιμο» του μύθου των «κόκκινων διαβόλων».
    Λίγες ώρες πριν η πτήση της British Airways φτάσει στο Μόναχο για ανεφοδιασμό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποσπάσει ισοπαλία (3-3) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι κι είχε πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Η ομάδα του Ματ Μπάσμπι είχε δείξει πως είναι στα… πάνω της εκείνη την εποχή, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν μερικές ώρες αργότερα.
    Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή, αλλά και Άγγλους δημοσιογράφους, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στη γερμανική πόλη που είχε πληγεί από κακοκαιρία. Στις 2:19, ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, το αεροπλάνο προσπαθεί να απογειωθεί για Αγγλία. Αδύνατον λόγω των καιρικών συνθηκών. Στις 2:34, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια, αλλά κι αυτή αποτυχημένη. Η τρίτη, ήταν και η φαρμακερή…
    Στις 3:04, το αεροπλάνο θα σηκωθεί αλλά μετά από λίγο θα προσκρούσει βίαια στο έδαφος. Με μια ξέφρενη πορεία θα παρασύρει 23 ανθρώπους στο θάνατο. Ανάμεσά τους, 8 ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων», 8 δημοσιογράφοι, ο πιλότος του αεροσκάφους και μέλη το τεχνικού επιτελείου.
    Οι παίκτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν οι Ρότζερ Μπάιρν (28), Έντι Κόλμαν (21), Μαρκ Τζόουνς (24), Ντέιβιντ Πεγκ (22), Τόμι Τέιλορ (26), Τζοφ Μπεντ (25), Λίαμ Γουΐλαν (22) και Ντάνκαν Έντουαρντς (21). Ο τελευταίος έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο όμως τελικά υπέκυψε… όπως κι οι δημοσιογράφοι Αλ Κλαρκ, Τομ Τζάκσον, Ντον Ντέιβις, Τζορτζ Φέλοους, Άρτσι Λέντμπρουκ, Ερικ Τόμπσον, Χένρι Ρόουζ και Φρανκ Σουΐφτ. Ο τελευταίος, ήταν πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι!
    Αυτός που δεν υπέκυψε, ήταν ο Σερ Ματ Μπάσμπι. Έμεινε 63 μέρες στο νοσοκομείο, όμως, έβαλε σκοπό να διατηρήσει «ζωντανή» τη Γιουνάιτεντ μέσα από αυτή την τραγωδία. Και τα κατάφερε.   Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Μόναχο, οι «μπέμπηδες» του Ματ Μπάσμπι πήραν το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ δέκα χρόνια αργότερα κατάφεραν τελικά να πάρουν το Κύπελλο Πρωταθλητριών!
Οι 20 διασωθέντες της τραγικής βραδιάς ήταν οι : Ματ Μπάσμπι (προπονητής), Τζόνι Μπέρι (παίκτης), Τζάκι Μπλαντσφλάουερ (παίκτης), Μπόμπι Τσάρλτον (παίκτης), Μπιλ Φουλκς (παίκτης), Χάρι Γκρεγκ (παίκτης), Κεν Μόργκανς (παίκτης), Άλμπερτ Σκάνλον (παίκτης), Ντένις Βάιολετ (παίκτης), Φρανκ Τέιλορ (δημοσιογράφος), Πίτερ Χάουαρντ (δημοσιογράφος), Βέρα Λούκιτς και η κόρη της (επιβάτες), Μίκλος (επιβάτης), Ν. Τομάσεβιτς (επιβάτης), Τζέιμς Θέιν (πιλότος), Ρόζμαρι Σέβερτον (αεροσυνοδός), Μάργκαρετ Μπέλις (αεροσυνοδός).
    Η συγκεκριμένη ημέρα, άλλαξε για πάντα την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για αυτό κι έξω από το «Ολντ Τράφορντ», υπάρχει πάντα το ρολόι που δείχνει σταματημένο το χρόνο στις 3:04 τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 1958, στο Μόναχο…
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Άμα σε θέλει…
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
6.Ο ΑΝΔΡΑΣ
Του άνδρα η καρδιά που αγαπά, ντρέπεται το μυστικό της
Ντρέπεται και αναζητά, τον φυλαγμένο θησαυρό της.
Χτυπά μονότονα για αυτόν, στο σκοτεινό παρελθόν της.
Ντρέπεται την κενή πλευρά, του άλλου μισού εαυτού της.

Ποθεί ο άνδρας το κορμί, και με τις πέντε του αισθήσεις
Ποθεί και παρασύρεται, στης φλόγας το μεθύσι
Σκορπά αγάπες σε καρδιές, που με θυσία αποκτάει
Περιφρονεί και απαξιεί αυτές, που εύκολα κατακτάει.

Τα μονοπάτια της ζωής, έχουν μόνον χαρά και γλύκα
Τρύγα το μέλι το γλυκό, και μην γευθείς ποτέ την πίκρα
Άρπαξε όταν σου δοθεί η ευκαιρία, πλεύρισε ήρεμα με μαεστρία
Δέσε γερά τα σχοινιά στον κάβο, και μην σκεφθείς ποτέ ναυάγιο.
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης.
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
7.Ελεύθερες οι γυναίκες να φορούν παντελόνια στο Παρίσι
    Για όσους δεν το ήξεραν, το να φοράει μια γυναίκα παντελόνι στην πρωτεύουσα της Γαλλίας χωρίς την άδεια της αστυνομίας, ήταν παράνομο, ωστόσο, η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε να παρέμβει δραστικά.
    Ο λόγος για έναν νόμο που επιβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοέμβρη του 1800, πριν από 213 χρόνια, ίσχυε μόνο για τη περιοχή του Παρισιού και η κυβέρνηση αποφάσισε να τον καταργήσει και επίσημα.
    Μάλιστα ο νόμος έδινε το δικαίωμα στις αστυνομικές αρχές του Παρισιού να συλλάβουν μια γυναίκα που φοράει παντελόνι, το επίσημο ανδρικό ένδυμα. Η απαγόρευση είχε τροποποιηθεί δύο φορές, το 1892 και το 1909 δίνοντας το δικαίωμα σε γυναίκες που οδηγούσαν ποδήλατο ή καβαλούσαν άλογο να φορούν παντελόνια, ωστόσο ο νόμος καταργήθηκε και τυπικά τώρα.
Μπορεί στην πράξη να μην εφαρμοζόταν, ωστόσο, η κατάργησή του αποτελούσε πάγιο αίτημα φεμινιστικών οργανώσεων.
    «Η διάταξη αυτή ήταν ασύμβατη με τις αρχές της ισότητας ανδρών και γυναικών, οι οποίες περιγράφονται στο Σύνταγμα και στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Γαλλίας. Από αυτή την ασυμβατότητα απορρέει η ανεπιφύλακτη ακύρωση της διάταξης», τόνισε η Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, υπουργός γυναικείων δικαιωμάτων της Γαλλίας, ανακοινώνοντας ότι ο νόμος καταργήθηκε και επίσημα στις 31 Ιανουαρίου 2013.
    Ο νόμος είχε ουσιαστικά επιβληθεί στον απόηχο της Γαλλικής Επανάστασης για να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν παντελόνια και να θυμούνται τις εξεγερμένες γυναίκες του Παρισιού που συμμετείχαν στο κίνημα των «αβράκωτων».
8.Ο Πέτρος Γαϊτάνος βρήκε δαίμονα στο Μετρό και τον πέταξε έξω!
    "Αποφεύγω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δαίμονες συχνά έχουν...μορφή ανθρώπινη και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι, συχνά βλέπω φαινομενικά απλούς ανθρώπους να με προσφωνούν και να με καλημερίζουν σα να με ξέρουν με κάποιο τρόπο, μάλιστα κάποτε άρπαξα έναν τέτοιο από τον γιακά και βροντόφωναξα με στεντόρεια φωνή και έλεος Θεού "ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΓΩΓ! ΟΠΛΗ ΤΟΥ ΒΑΑΛ! ΜΥΚΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΟΘ! ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΦΙΛΙΣΤΑΙΕ! Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΗΣ! ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!' και ο άντρας κατέβηκε πανιασμένος στην αμέσως επόμενη στάση του Μετρό. Οι δαίμονες φρίττουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Χριστού και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις."
    Ο ίδιος ωστόσο ο Π. Γαϊτάνος ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ που κάποιοι δημιούργησαν στο Facebook και δεν είναι δικά του τα γραμμένα.
http://www.newsbomb.gr/
9.O Παΐσιος είχε προβλέψει και τον Τσίπρα
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΓΚΑΣ
10.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΤΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την... ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.
    Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!
    Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.
    Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου