Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1048

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1048
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.Ανδριάντας του "Μαύρου Καβαλάρη" στη Χίο
4."Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε ...τηλέφωνο;(!)"
5.''Το ευρώ είναι καταδικασμένο''
6.Θησαυρίζουν οι Γερμανοί εκποιώντας τα ασημικά του ΟΤΕ. Σε απόλυτη και ένοχη σιωπή
7.Γλιτώνουν από το τεκμήριο διαβίωσης φοιτητές και μακροχρόνια άνεργοι
8.Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
9.Άνοιξε ο ίδιος στον δικαστικό κλητήρα και πήρε στα χέρια του την μήνυση της Μαρίας Παντελή!
10.Ηλεία: Ο διαιτητής έκανε... το λάθος, να του δείξει κόκκινη κάρτα!
11.Ο γάτος
12.ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ?
13.Η τρόϊκα κλείνει τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές για 2 χρόνια! Το 2015 ξανά εγγραφές!
14.Τι έγιναν τα 33 μέτρα υπέρ στρατιωτικών που είχε ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ; Θυμηθείτε τα

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας
Φιλοθέη, Φιλοθέα, Φιλοθεούλα, Φιλόθεος
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οικία Μπεμβενίστε, Παρασκευοπούλου, Κωνσταντινίδη και Δελφών
Αρχιτέκτων: Άγνωστος
Χρήσεις: Oικία Σερβέτ Χανούμ, οικία μισθωμένη σε ιδιώτες, κατάλυμα προσφυγικών οικογενειών, σήμερα ακατοίκητη.
Ιδιοκτησία: Ρ. Μπεμβενίστε και Ε. Παπαπαϊσίδου
Ιστορία:Η ανέγερσή του πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1907-1919, ως ιδιοκτησία της Σερβέτ Χανούμ, συζύγου του Τεφήκ Εφέντη, διευθυντή Ιδιωτικής σχολής Ντονμέδων. Στην περιοχή αυτή, όπου βρίσκεται και το Νέο Τζαμί (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο), κατοικούσε η πλειοψηφία των Ντονμέδων της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο μισθώθηκε σε εβραϊκές οικογένειες και το 1925 καταλήφθηκε από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ανταλλάξιμων μουσουλμανικών περιουσιών. Τότε στο κτίριο κατοικούσαν περίπου 20 πρόσφυγες. Το 1927 η αντίστοιχη υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας το πουλά στο σημερινό της ιδιοκτήτη Σιντώ Λάου Μπεμβενίστε, ενώ το ¼ της οικίας πωλείται στον Σιντώ Γιουδά Ρεβάχ το 1942 και ακολούθως το 1955 στον σημερινό συνιδιοκτήτη Στέφανο Παπαϊσίδη. Περιλαμβάνει μια κατοικία δυο ορόφων και δυο καταστήματα, ενώ ο κάθε όροφος είναι διαμορφωμένος σε ένα διαμέρισμα. Οι σεισμοί δεν επηρέασαν τη στατικότητά του και προκάλεσαν μόνο εξωτερικές φθορές. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1984, αλλά η τύχη του παραμένει άγνωστη.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ανδριάντας του "Μαύρου Καβαλάρη" στη Χίο
www.onalert.gr
    Ο ανδριάντας του ''Μαύρου Καβαλάρη'', του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα πάνω στο άλογό του, αποκαλύφθηκε την Κυριακή στην πόλη της Χίου, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος νωρίτερα είχε εγκαινιάσει και 23 νέες κατοικίες για στρατιωτικούς στο νησί.
    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «Χίος»,και στο πλαίσιό της παρέστη και στην εκδήλωση τιμής στον Πλαστήρα.
    Στην συνέχεια πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια (άλλου) ανδριάντα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στο Στρατόπεδο “Λοχαγού (ΠΖ) Γ. ΓΚΙΑΛΑ”.
    Ο Νικόλαος Πλαστήρας (4 Νοεμβρίου 1883 - 26 Ιουλίου 1953) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός. Έγινε γνωστός για την στρατιωτική του δράση κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (εκεί έγινε γνωστός ως Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία. Πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα.
    Ο Νικόλαος Πλαστήρας κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.

4."Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε ...τηλέφωνο;(!)"
(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό....)
    Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.
    Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει:
    Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.
    Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση - κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
    Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».
    Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
    Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»
    Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.
    Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!
    Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».
    Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
    Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».
    Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά - ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.''Το ευρώ είναι καταδικασμένο''
Newsit.gr
    ''Το πρόσφατο ράλι του ευρώ είναι παραπλανητικό και το κοινό νόμισμα πρόκειται να καταρρεύσει διότι η Ευρώπη δεν το έχει στηρίξει με μια δημοσιονομική ένωση'' δήλωσε στο Bloomberg υψηλόβαθμο στέλεχος της Saxo Bank.
    Σύμφωνα με τον Lars Seier Christensen ''το όλο πράγμα είναι καταδικασμένο.Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις ψεύτικες λύσεις όπου ο κόσμος νομίζει πως το πρόβλημα έχει περιοριστεί ή διευθετηθεί, κάτι που δεν ισχύει''.
    Ο ίδιος πρόσθεσε πως ''μια άλλη πιθανή κατάρρευση θα αφορούσε στην έξοδο ορισμένων χωρών που καταστρέφονται από το ευρώ, κυρίως οικονομιών της νότιας Ευρώπης.Ο κόσμος υποεκτιμά δραματικά τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους Γάλλους από αυτό. Όταν μπουν σε μια πλήρη κρίση οι Γάλλοι, τότε τελείωσε. Ακόμα και οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτούς και πιθανότατα δεν θα το κάνουν''.

6.Θησαυρίζουν οι Γερμανοί εκποιώντας τα ασημικά του ΟΤΕ. Σε απόλυτη και ένοχη σιωπή

    Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της συμμορίας Παπανδρέου ήταν η παράνομη και αντικοινοτική εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutche Telekom. Με πώληση 7 ευρώ ανά μετοχή και εκχώρηση του μάνατζμεντ, οι πολιτικοί απατεώνες που ούρλιαζαν όταν ο Καραμανλής πουλούσε μερίδιο με 27 Ευρώ ενώ δεν εκχωρούσε την διοίκηση, παρέδωσαν ένα ασημικό εθνικής σημασίας.Οι γερμανοί που διώκονται στον μισό πλανήτη για σκάνδαλα, άρχισαν αμεσως το πλιάτσικο. Η πώληση θυγατρικής, η εξαγωγή κεφαλαίων σε “ασφαλείς προορισμούς” για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή και τώρα η πώληση του δορυφόρου.
    Απανωτά εθνικά εγκλήματα εμπνεύσεως Σημίτη που ολοκληρώνονται επί του πνευματικού του τέκνου, Στουρνάρα.
    Ο ΟΤΕ της διαφθοράς και της διαπλοκής, που φέσωσε με δισεκατομμύρια τις επόμενες γενιές των Ελλήνων με τις αμαρτωλές συμβάσεις, που τάισε γενιές κρατικοδίαιτων καθαρμάτων του σημιτισμού, συνδικαλισταράδες που τώρα δεν βγάζουν άχνα μπουκωμένοι από το γερμανικό χρήμα.  
    Στον ΟΤΕ του μονοπωλίου από το αίμα Ελλήνων, δεν βρέθηκε ούτε ένας με παντελόνια από τους “ευλογημενους” πρασινοφρουρούς που η πατρίδα τους τάισε πλουσιοπάροχα, τους έβγαλε στην σύνταξη σχεδόν …εφήβους, τους έκανε πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, ΖΑΠΛΟΥΤΟΥΣ.
    Όλοι συνένοχοι σε μία Εθνική προδοσία, παρέα με τους νταβατζήδες που συνεχίζουν να λυμαίνονται τα διαφημιστικά κονδύλια για να καλύπτουν το έγκλημα με την σιωπή τους.
    Μονο η “Δημοκρατία” ασχολείται με το μείζον Εθνικό θέμα του Hellas Sat.
    Είναι γελασμένοι όμως όσοι νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν. Διότι ο ΟΤΕ έχει πάρει ένα δάνειο – μαμούθ από μεγάλη κρατική τράπεζα, που τώρα κλονίζεται.
    Την ώρα που ο ΟΤΕ απολάμβανε το χρήμα που καλείται ο Ελληνικός λαός να καλύψει μέσω του μνημονίου, έβγαζε διαθέσιμα στο εξωτερικό.
    Αυτή η υπόθεση θα σκάσει σαν βόμβα εντός της εβδομάδας. Και θα συμπαρασύρει πολλά από τα μεγαλοστελέχη που ανδρώθηκαν ως υποτακτικοί Σκαρπέληδων και σήμερα μεσουρανούν.

7.Γλιτώνουν από το τεκμήριο διαβίωσης φοιτητές και μακροχρόνια άνεργοι
    Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση απαλλαγής από το τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια και για όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι ή άποροι.
    Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών μαζεύει την ''γκάφα'' με την οποία καλούνταν στο ταμείο της Εφορίας χιλιάδες απόφοιτοι Λυκείου ή φοιτητές με μηδενικό εισόδημα, βάση του τεκμηρίου διαβίωσης που για τον άγαμο φορολογούμενο έχει ορισθεί στα 3.000 ευρώ.
    Όμως οι νέοι και οι φοιτητές δεν θα απαλλαχτούν και από την υποβολή φορολογικής δήλωσης, την οποία θα κάνουν ξεχωριστά από τους γονείς τους μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
    Όλα δείχνουν πως η απαλλαγή από το τεκμήριο θα επεκταθεί και στους μακροχρόνια άνεργους ή τους άπορους που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

8.Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
Ethnos.gr
    Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.
    Κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.
    Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.
    Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Άνοιξε ο ίδιος στον δικαστικό κλητήρα και πήρε στα χέρια του την μήνυση της Μαρίας Παντελή!
    Πολιτεία, Παρασκευή πρωί. Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανοίγει ο ίδιος την εξώπορτα του σπιτιού του στον δικαστικό κλητήρα. Ο κλητήρας την ώρα που του παραδίδει την μήνυση ακούει τον υπουργό που έχασε το αρχικό CD της λίστας Λαγκάρντ να μονολογεί.
-Και τώρα θα αρχίσουν όλοι να μου επιτίθενται...
    Ο Παπακωνσταντίνου είχε μόλις πάρει στα χέρια του την μήνυση της Μαρίας Παντελή (των 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ) η οποία κάπου στη Γαλλία προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ζωή της.
    Το πρόσωπο που συγκεντρώνει την οργή της είναι ο Παπακωνσταντίνου για τον οποίο θεωρεί ότι την έμπλεξε σε μια περιπέτεια με το όνομά της να βρίσκεται κρεμασμένο στα μανταλάκια των ΜΜΕ.
    Η Μαρία Παντελή σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την μήνυση σε βάρος του Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμη να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής.
    Η λίστα Λαγκάρντ, όπως όλα δείχνουν, θα έχει καυτή συνέχεια...
kourdistoportocali

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Ηλεία: Ο διαιτητής έκανε... το λάθος, να του δείξει κόκκινη κάρτα!

    O ποδοσφαιριστής που έσπασε στο ξύλο τον διαιτητή έπιασε την μπάλα με τα χέρια - Ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα και... συνήλθε στο νοσοκομείο!
    Ακόμα ένα παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού είχαμε άλλο ένα κρούσμα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή.
    Ήταν το 84ο λεπτό στο γήπεδο της Βροχίτσας, όταν ο διαιτητής Αντώνης Γούργουρας αναγκάστηκε να διακόψει την αναμέτρηση ΑΟ Αγ. Γεωργίου- ΑΟ Μακρισίων, καθώς δέχτηκε επίθεση από παίκτη των γηπεδούχων (που μόλις είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα), όπως αναφέρει και στο φύλλο αγώνα.
    Σύμφωνα με το olympiasports.gr, ο εν λόγω διαιτητής κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να συλληφθεί ο συγκεκριμένος παίκτης, ενώ όταν αποχώρησε από το γήπεδο ο ρέφερι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο διαιτητής Γούργουρας στο φύλλο αγώνα γράφει σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης:
    «Στο 84’ του αγώνα απέβαλα με κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστή του ΑΟ Αγ. Γεωργίου, διότι μετά από απόφαση του β’ βοηθού έπιασε τη μπάλα με τα χέρια και με δυνατό σουτ προσπάθησε να με χτυπήσει με τη μπάλα χωρίς να τα καταφέρει. Αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα ο ανωτέρω παίκτης, με χτύπησε γροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με κλώτσησε στο χέρι, το οποίο το είχα μπροστά στην κοιλιά μου για να φυλαχτώ. Στο σημείο αυτό έκανα οριστική διακοπή του αγώνα, με αποτέλεσμα με τα χτυπήματα να έχει πρηστεί το δεξί μου χέρι, το οποίο δεν αισθανόμουνα, με αποτέλεσμα να μην είμαι σε θέση να συνεχίσω τον αγώνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο φύλλο αγώνα...

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

11.Ο γάτος
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΝΤΖΟΛΗΣ
    O τύπος μισούσε υπερβολικά τον γάτο της γυναίκας του. Ετσι αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί.. Τον βάζει λοιπόν στο αυτοκίνητό του και τον εγκαταλείπει δύο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι του.     Μόλις επέστρεψε, ό γάτος τον περίμενε στο κατώφλι.
    Τήν επομένη τον ξαναβάζει στο αυτοκίνητό του και τον εγκαταλείπει τέσσερα τετράγωνα πιο μακριά. Στην επιστροφή ξαναβρίσκει τον γάτο έξω από το σπίτι....
    Ο άνθρωπος αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Κλείνει τον γάτο σε ένα κουτί τον βάζει στο αυτοκίνητο και ξεκινάει. Μετά απο μερικά χιλιόμετρα στρίβει προς το βουνό, κοντά στην κορυφή περνάει κάτω από μία γέφυρα, στρίβει δεξιά μετά αριστερά βλέπει μία λίμνη και πετάει το κουτί με τον γάτο μέσα.
    Δύο ώρες αργότερα, ο τύπος τηλεφωνεί στή γυναίκα του.
- Μήπως είναι ο γάτος στό σπίτι?
- Ναί εδώ είναι!
- Δώστον στο τηλέφωνο γιατί χάθηκα γαμω το κέρατό μου........
Υπόψη ότι το ανέκδοτο έχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας. Όταν ήμουν 10 περίπου χρονών, είχαμε ένα γάτο που κυκλοφορούσε έξω, τον Συλβέστρο. Μετακομίσαμε, και τον μεταφέραμε με λεωφορείο σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων. Μετά από μία μέρα ο γάτος χάθηκε, και τον ξαναβρήκαμε στο παλιό σπίτι.
12.ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ?
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
13.Η τρόϊκα κλείνει τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές για 2 χρόνια!
 Το 2015 ξανά εγγραφές!
ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΩ! 
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ή ΛΑΘΟΣ ή ΚΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ή Ο ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
www.onalert.gr
    Απίστευτο; Δύσκολο πια να το πεις. Η τρόϊκα συνεχίζει την περίεργη “επίθεση” εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων και “βάζει λουκέτο” για δύο χρόνια στις στρατιωτικές σχολές!
    Για πρώτη φορά οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές δεν θα δεχτούν εισακτέους ούτε το 2013 ούτε το 2014, εξετάσεις, όμως, θα δοθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν το 2015!
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Ελλάδα Σήμερα “για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, ο κάθε υποψήφιος πρέπει να υποβάλει αίτηση απευθείας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις τις οποίες θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία (Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας) και να κριθεί ικανός στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.
    Οι παραπάνω προκηρύξεις διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
    Το τραγελαφικό στην περίπτωση των συγκεκριμένων σχολών, που ελέω Τρόικας κόβονται για δυο χρόνια είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να... προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, αν κάποιος υποψήφιος κριθεί ικανός στις φετινές εξετάσεις και εισαχθεί, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ικανότητά του θα υπάρχει δύο χρόνια αργότερα

14.Τι έγιναν τα 33 μέτρα υπέρ στρατιωτικών που είχε ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ;
Θυμηθείτε τα
    Θα θυμάστε ότι μέσα στον Σεππτέμβριο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ,είχαν ανακοινωθεί -μέσω διαρροών- τα “33 μέτρα που θα διευκόλυναν τη ζωή των στρατιωτικών”. Και μάλιστα είχε στα σοβαρά υποστηριχθεί ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
    Ο Φεβρουάριος κοντεύει να τελειώσει και όπως όλα δείχνουν τα πολλά και σημαντικά που θα “διευκόλυναν” τη ζωή των στρατιωτικών δεν έχουν γινει και ούτε νομίζουμε ότι έχουν μπει έστω σε φάση δρομολόγησης.
Θυμηθείτε τα 33 μέτρα
Πρόταση Νέου Διακλαδικού Κανονισμού πειθαρχίας.
    Στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου διακλαδικότητος, συντονίζεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) με το οποίο ρυθμίζονται, κατά ενιαίο τρόπο, τα θέματα πειθαρχικών ποινών και παραπτωμάτων, της διαδικασίας, των αρμοδίων οργάνων και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας.
Πρόταση βελτίωσης, σε ορισμένα σημεία, του ισχύοντος Νόμου περί προαγωγής και εξέλιξης των Αξκών των ΕΔ.
    Ενσωμάτωση προτάσεων των ΓΕ που αφορούν δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν, σε ορισμένα σημεία, στην έως τώρα υλοποίηση του ισχύοντος νόμου Ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167 Α΄), με τον οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, οι βαθμοί και ο χρόνος παραμονής σε αυτούς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που σχετίζεται με την σταδιοδρομική εξέλιξη των Αξκων των ΕΔ.
Πρόταση νέου νόμο «Περί Καταστάσεως των Αξκών των ΕΔ».
    Αναθεώρηση του παρωχημένου Ν.1400.73 (ΦΕΚ 114 Α΄) και προσαρμογή του στα νέα κοινωνικά και νομικά δεδομένα, όσον αφορά στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις των Αξκων των ΕΔ καθώς και στους περιορισμούς ή απαγορεύσεις που απορρέουν από την ειδική τους σχέση με την Υπηρεσία.
Βελτιώσεις στην Υπουργική Απόφαση περί μεταθέσεων.
    Ενσωμάτωση προτάσεων των ΓΕ που αφορούν δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν, σε ορισμένα σημεία, στην έως τώρα υλοποίηση του ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης.
Νέο σύστημα αξιολόγησης στελεχών.
    Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του τρόπου αξιολόγησης των στελεχών με ορθολογικότερα κριτήρια, επεξεργάζεται η εγκαθίδρυση ενός συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης και των επαγγελματικών ικανοτήτων των στελεχών, κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 14 του Ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167 Α΄).
Νέος νόμος για την εξέλιξη των Υπαξιωματικών.
    Αναθεώρηση του Ν.445/74 (ΦΕΚ Α΄ 160), με τον οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, οι βαθμοί και ο χρόνος παραμονής σε αυτούς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που σχετίζεται με την σταδιοδρομική εξέλιξη των Υπαξκων των ΕΔ.
Υλοποίηση της εγκεκριμένης βραχυπρόθεσμης μελέτης για τη διακλαδικότητα του Υγειονομικού.
    Αφορά στην έγκριση λειτουργίας μιας αναβαθμισμένης ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ με διατήρηση των Διευθύνσεων Υγειονομικού (ΔΥΓ) των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ).
Υλοποίηση του νέου τρόπου επιλογής Δντών Κλινικών.
    Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής Δντων και αναπληρωτών Δντων Κλινικών-Εργαστηρίων με συγκεκριμένα αξιοκρατικά κριτήρια.
Νέα περαιτέρω μελέτη για τη διακλαδικότητα και το προφίλ των Αξκών ΥΓ των τριών Κλάδων.
    Βρίσκεται στο στάδιο μελέτης, το θέμα της διακλαδικότητας και της εξέλιξης των Υγειονομικών Αξκων των τριών (3) Κλάδων των ΕΔ.
Δημιουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
    Είναι σε εξέλιξη η δημιουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής η οποία θα καλύπτει περιστατικά και από τους τρεις (3) Κλάδους των ΕΔ.
Δημιουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής.
    Εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου 2012, το Διακλαδικό Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στους χώρους του 414 ΣΝΕΝ.
Θεσμική κατοχύρωση του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής.
    Εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου 2012, το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας στους χώρους του 414 ΣΝΕΝ.
Δημιουργία Κέντρου Μοριακής Βιολογίας.
    Αναμένεται η πιστοποίηση του Κέντρου Μοριακής Βιολογίας από το ΚΕΣΥ για να αρχίσει άμεσα η λειτουργία του.
Διακλαδική ανασυγκρότηση του Κέντρου Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του ΠΝ.
    Είναι σε εξέλιξη η διακλαδική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα του Κέντρου Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στους χώρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά για την κάλυψη αναγκών των 3 κλάδων των ΕΔ.
Παρουσίαση - έγκριση της νέας Δομής Δυνάμεων.
Δημιουργία Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.
Βελτίωση του συστήματος Διοίκησης – Ελέγχου και Συλλογής Πληροφοριών.
Αναδιοργάνωση του συστήματος Ασφάλειας και Πληροφοριών.
Δημιουργία Κλάδου Αξκών Πληροφοριών.
Δημιουργία Διεύθυνσης Πληροφοριακών Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ
Υφίσταται, σε εξέλιξη, σύνταξη μελέτης για την δημιουργία Διεύθυνσης Πληροφοριακών Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.
Διακλαδική Στρατονομία.
Βολές με όλα τα οπλικά συστήματα.
Προαγωγή διακλαδικότητος με κοινές παραγγελίες σε κοινούς κλαδικούς παραγωγικούς φορείς.
    Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της συντήρησης-επισκευής των υλικών και μέσων, ακολουθεί τις γενικές κατευθύνσεις της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής, με στόχο την εξασφάλιση ευελιξίας, αποτελεσματικότητας και διαλειτουργικότητας στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.     Είδη εφαρμόζεται διακλαδική συνεργασία μεταξύ ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ για επιθεώρηση-συντήρηση-επισκευή αεροπορικού υλικού, οχημάτων και οπλικών συστημάτων.
    Υλοποιείται η επέκταση και σε τομείς όπως ιματισμός (ένδυση-υπόδηση), χρώματα και σε έτερα κοινά υλικά.
Ολοκλήρωση της κατασκευής των κατοικιών του προσωπικού που αναγγέλθηκαν.
    Έχει προγραμματισθεί η κατασκευή οικημάτων ετοιμότητας και διοικητικής μέριμνας για κάλυψη αναγκών στέγασης προσωπικού ΕΔ και συγκεκριμένα: 8 διαμερίσματα στην 116 ΠΜ (Άραξος), 12 διαμερίσματα στην 112 ΠΜ (Ελευσίνα) και 24 διαμερίσματα στην 311 ΕΜΑ (Ορεστιάδα).
Πρόταση για νέο πεδίο Στρατιωτικών Σχολών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Πολιτική μεταπτυχιακών για όλους τους κλάδους. Προσδιορισμός απαιτήσεων.
    Καθορίζεται η πολιτική (βραχυπρόθεσμη-μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη) για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
Ρύθμιση των θεμάτων του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι.
    Συμμετοχή, στο μέτρο που θα ανατεθεί στο ΓΕΕΘΑ, στην επιτελική προετοιμασία των προγραμματικών εξαγγελιών του κ. ΥΕΘΑ.
    Ο χρόνος ολοκλήρωσης για όλα τα παραπάνω, πολλά των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί, είναι η 20η Δεκ 2012, πλην εκείνων (όπως οι Διακλαδικές Κλινικές και Κέντρα) για τα οποία έχουν ορισθεί άλλες ημερομηνίες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου