Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1041


ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1041
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
3.Με φωτομοντάζ χειρότερο και από του Δένδια διώχνουν την πανάξια Ελένη Σιουρούνη από το Παναρκαδικό!
4.ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
5.Τα περίεργα παιχνίδια του «ανθύπατου» του ΔΝΤ σε βάρος της Ελλάδας
6.Στον «αέρα» 270.000 ασφαλισμένοι στην EVIMA
7.Άλλοι χρωστάνε περισσότερα εμάς όμως πιέζουν
8.Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία
9."Αστράφτει και βροντά" ο Καραμανλής
10.Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα
11.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ…
12.Οι 12 φωτογραφίες – «φιναλίστ» για το βραβείο του National Geographic
13.Γερμανία: Ο ΟΑΕΔ της Βαυαρίας βρήκε δουλειά ως ... ιερόδουλη σε 19χρονη!
14.Τι "κρυφάκουσε" ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ από τη συνάντηση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό
15.Τι ειπώθηκε κατά το OnAlert στη συνάντηση Αποστράτων με Πρωθυπουργό
16.''Φόβος Σαμαρά'' για ομαδική μετακίνηση Αποστράτων προς την Χρυσή Αυγή αλλά και προς τον... Στρατηγό Φράγκο !
17.Αχαϊα: Οι άντρες τους έτρωγαν και εκείνες ούρλιαζαν - Χαμός σε εστιατόριο!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, Αγίου Πλωτίνου του μάρτυρος
Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα ,Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτή, Πλωτίνα, Πλωτίνη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ
     ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 77-79,
       Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
     Τηλ. /Fax 210-4530044



Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
να τιμήσουν με την παρουσία τους την Διάλεξη του
Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΚΛΗΡΗ
με θέμα:
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ
Την 14η Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00 μ.μ.
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
(οδ. Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια επί της Λεωφόρου Κηφισίας).
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Με φωτομοντάζ χειρότερο και από του Δένδια διώχνουν την πανάξια Ελένη Σιουρούνη από το Παναρκαδικό!
    Ρεσιτάλ γελοιότητας ή βρώμικα παιχνίδια; Τις μαύρες εποχές της βατοπαιδομαχίας αναβίωσε ο Alpha για να εκβιάσει την σκανδαλώδη αποπομπή της διοικητού του Παναρκαδικού νοσοκομείου, Ελένης Σιουρούνη.
    Με ένα φωτομοντάζ χειρότερο και από αυτά του Βελβεντού, τεκμηριώθηκε η “ορθότητα” της απόφασης του υπουργού. Κάπου εδώ αρχίζουν τα σοβαρά ερωτήματα. Η ανακοίνωση της διοικητού που αποτελεί μνημείο σοβαρότητας και σεβασμού των θεσμών δεν καλύπτει τον υπουργό και τον καλύπτουν άθλιες πλαστογραφίες;
    Ο κύριος υπουργός δεν έχει ακούσει τίποτα για τις δικαστικές αποφάσεις κατά παρόμοιων μεθοδεύσεων (συκοφαντίες κατά Ρουσσόπουλου); Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο;
    Η θητεία της κ. Σιουρούνη όχι μόνον είναι επιτυχημένη, αλλά χαρακτηρίζεται από την σύγκρουση της με ντόπια τρωκτικά και συμφέροντα που νόμιζαν ότι θα κάνουν πανηγύρια. Υπερασπίστηκε δηλαδή τη νομιμότητα. Δούλευε νυχθημερόν και έδινε λύσεις σε μία περίοδο που η υγεία καταρρέει. Το επίπεδο του νοσοκομείου ήταν υψηλότατο συγκριτικά με άλλα ιδρύματα, λόγω ακριβώς αυτής της προσπάθειας.
    Ε, δεν είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και αγωνίζεται για τους πολίτες να του κολλάς μία μονταρισμένη ταμπέλα “χρυσαυγίτη” και να τον τελειώνεις.
    Είναι τουλάχιστον ύποπτο. Δείτε το γελοίο φωτομοντάζ που για τους χρήστες του διαδικτύου είναι εμφανές. Για την γιαγιά όμως που θα την δει στο κανάλι, αντάμα με τις κραυγές των τηλεμαϊντανών, μένει η εντύπωση πως έγινε εισβολή χρυσαυγιτών με εξωγήινους και η Σιουρούνη με λευκή κουκούλα ούρλιαζε “kill – kill”.
olympia
4.ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Το βράδυ που μας πέρασε, δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από τις σκέψεις σχετικά με την οργιαστική ανάπτυξη των οικονομικών περικοπών σε όλους μας. Μέσα στις τόσο εποικοδομητικές σκέψεις μου, ξαφνικά μου ήρθε μια ‘’φλασιά’’. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τη χώρα να βγεί από την ατραπό, το μονόδρομο, το τέλμα, το αδιέξοδο κτλ κτλ. Γιατί δηλαδή, μόνο οι καημένες οι ‘’κυβερνήσεις’’ μας θα προσπαθούν και εμείς τα γα’ι’δούρια θα αντιδρούμε ζητώντας λεφτά ? Αφού τα λεφτά τα χρειάζονται οι τοκογλύφοι, οι ‘’εταίροι’’ μας, οι κυβερνώντες μας, πολλοί τέλος πάντων, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιλύσουμε το πρόβλημα του ‘’αεικίνητου’’, με την εφαρμογή της γνωστής ιστορίας του Ναστρεδίν Χότζα και του γα’ι’δουριού του.
    Σκέφτηκα λοιπόν ένα ΣΑΤΑΝΙΚΟ σχέδιο, το οποίο έχω την πρόθεση να το προτείνω σε κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ που δεν το σκέφτηκε ακόμα, για να το εφαρμόσει.
    Αυτή την περίοδο, βλέπουμε ότι η ‘’κυβέρνησή’’ μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απεργιών από αγνώμονες, που δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον της πατρίδας. Μια το ΜΕΤΡΟ, μια τα λιμάνια, και έρχονται και επόμενοι στη σειρά.
    Θα κατεβάσουν διακόπτες, θα κλείσουν δρόμους, θα εκβιάσουν αυτά τα τομάρια με όποιο τρόπο μπορούν, για τα ‘’δίκια τους’’.
    Η ΄΄κυβέρνηση’’, χωρίς να το καταλάβει, ακολουθεί τον σωστό δρόμο, αλλα δεν έχει καταλάβει ούτε το ‘’πώς’’ ούτε το ‘’γιατί’’. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
    Στην απεργία, απαντά με επιστράτευση, για το κοινό συμφέρον και για να μην παραλύσει η χώρα μας.
    Βέβαια, όταν το λένε αυτό, δεν ξέρω εάν εννοούν παράλυση από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και κάτω. Μάλλον ένα από τα δύο εννοούν, γιατί το υπόλοιπο έχει ήδη παραλύσει, σε σημείο που η Κυριακή του Παραλύτου θα καθιερωθεί επίσημα πλέον σαν Εθνική Εορτή, στη θέση της 28ης Οκτωβρίου, αφού το ‘’ΟΧΙ’’ δεν μπορεί να λέγεται στους ‘’εταίρους’’ μας, δεν είναι ευγενικό…
Εφόσον λοιπόν, το μόνο μέσο για να συνεχίσει να κινείται το τραίνο της Ελλάδας είναι η επιστράτευση, γιατί να μην το κάνουμε και σωστά ?
    Όποιος τομέας του Δημοσίου κάνει ‘’κίχ’’, να επιστρατεύεται αύθις και παραχρήμα, με εντελώς συνοπτικές διαδικασίες, για να μην καθυστερούμε κιόλας με βλακείες, όπως διαβουλεύσεις, διάλογοι, συναντήσεις, ανταλλαγές προτάσεων και άλλα παλιομοδίτικα, που στην ουσία δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά και καταξοδεύουν τον διοργανωτή σε αναψυκτικά και βουτήματα.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΓΝΩΣΕΩΝ.
Όταν λέμε ‘’βουτήματα’’ τι εννοούμε ?
Α. Μικρών διαστάσεων ψωμάκια, κουλουράκια κτλ που βουτάμε σε υγρό ( πχ τσά’ι’) ?
Β. Πακέτα 50ευρων και 100ευρων που ‘’βουτάμε ‘’ από κάποιο ταμείο ?
Η ανταμοιβή για τη σωστή απάντηση είναι ‘’χρυσούν ωρολόγιον μετα καδένος’’.
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
    Με μία διαφορά όμως. Όταν λέμε ‘’επιστράτευση’’, να εννοούμε ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ‘όπως όταν λέγαμε ‘’ισόβια’’ εννοούσαμε ΙΣΟΒΙΑ.
    Ακόμα δεν καταλάβατε ?
    Όταν όλος ο δημόσιος τομέας και οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ταμείο επιστρατευθεί, αυτομάτως και οι μισθοί τους πρέπει να είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, με αντιστοιχία θέσεων και βαθμών. Ο εργάτης να πάίρνει όσα ο στρατιώτης, ο τμηματάρχης όσα ο ανθυπολοχαγός, και πάει λέγοντας, μέχρι ο γενικός διευθυντής οργανισμού ή υπουργείου να παίρνει όσα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
    Φαντάζεστε πόσο όμορφα και εύκολα θα λυθούν έτσι τα προβλήματά μας ? Και αν αυτή η πανελλήνια επιστράτευση διατηρηθεί για αρκετό καιρό, δεν θα χρειαστούμε πιθανόν καινούργια μνημόνια και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Αυτό πρέπει να γίνει και να κρατήσει μέχρις ότου όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό τους. Πού θα πάει ? Θα το συνειδητοποιήσουν !
    Το λεπτό σημείο είναι μήπως ζητήσουν στρατιωτικές στολές για τη δουλειά τους. Αυτό θα είναι ένα επιπλέον έξοδο, αφού θα ανεβάσει σε υψηλό βαθμό τα έξοδα του ΥΕΘΑ. Αλλα δεν φαντάζομαι να το ζητήσουν. Και πάλι, κάποιες αιτήσεις θα μπορούν να ικανοποιηθούν σε κάποιο βαθμό. Μπορεί να τους χορηγηθεί το τζόκε’υ’. Αρκεί να μην ζητούν αρβύλες….
    Χώρια που με αυτό τον τρόπο θα λυθεί και ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
Βέβαια, στον ‘’λόγο’’ υπάρχει και ο ΄΄αντίλογος΄΄. Απολύτως θεμιτό. Και αν, θα μου πέι κάποιος, οι επίστρατοι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ, τι γίνεται ?
    Πάλι καλό μπορεί να προκύψει και από αυτό ακόμα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε το PLAN ‘’B’’, με την βοήθεια των ‘’εταίρων’’ μας, που έχουν και πολύτιμη εμπειρία. Είναι σίγουρο, ότι θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν αφού θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στην πατρίδα τους, που για 70 χρόνια περίπου έχουν ατονήσει. Θα ζητήσουμε την επανενεργοποίηση των κατασκηνώσεων ‘’ΑΟΥΣΒΙΤΣ’’, ΄΄ΝΤΑΧΑΟΥ’’ κτλ και θα μεταφέρουμε εκεί τους αγνώμονες προδότες της προσπάθειας του Έθνους. Επιπρόσθετη ωφέλεια, η λύση του Δημογραφικού και η σημαντική επιτάχυνσή του, σύμφωνα πάντα με τις ευρωπα’ι’κές προδιαγραφές.
    Πολλά είπα. Κακώς το κοινοποίησα. Αν το πάρει μάτι κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ, την ‘’κάτσαμε τη βάρκα’’ !
Ανδρέας Μελεζιάδης
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Τα περίεργα παιχνίδια του «ανθύπατου» του ΔΝΤ σε βάρος της Ελλάδας
    Ο Ολλανδός τεχνοκράτης του ΔΝΤ Μπομπ Τράα είχε κηρυχθεί persona non grata στον Ισημερινό, λόγω των παρασκηνιακών του ενεργειών. Στην Ελλάδα, όμως, όπως φαίνεται βρήκε πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει ακάθεκτος τα περίεργα παιχνίδια του.
    Ο κ. Τράα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως «ανθύπατος» του ΔΝΤ τον Οκτώβριο του 2010, υποτίθεται ότι θα βοηθούσε στην εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους.
    Ωστόσο, οι ενέργειές του απέχουν παρασάγγας από τα δήθεν καθήκοντά του, γεγονός που αποδεικνύεται από την εξωφρενική πρόταση που έκανε σε Έλληνα βιομήχανο.
    Όπως διαβάζουμε στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τράα σε συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βουλγαράκη, ιδιοκτήτη της υαλουργίας «Γιούλα», τον προέτρεψε να πάρει το εργοστάσιο του από την Ελλάδα και να το εγκαταστήσει στη Βουλγαρία!
    Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να βοηθήσει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, να συμβουλεύει το βιομήχανο να πάρει το εργοστάσιο του και να το μεταφέρει εκτός συνόρων;
    Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι δίνεται αγώνας για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, το ελληνικό κράτος να διώχνει τους ντόπιους επιχειρηματίες;
Και όμως ναι. Μήπως τελικά τα «λάθη» του ΔΝΤ δεν ήταν τυχαία;
    Για το γεγονός, αναφέρει η εφημερίδα, ενημερώθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
    Άραγε θα υπάρξει επίσημη αντίδραση ή θα καταχωρηθεί και αυτό το περιστατικό στην κατηγορία των «παράπλευρων απωλειών» της μάχης για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας;
newsbomb.gr
6.Στον «αέρα» 270.000 ασφαλισμένοι στην EVIMA
    Κλειστή μέχρι και τις 11 το πρωί σήμερα παρέμεινε η Σταδίου λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ασφαλιστικής εταιρείας Evima Ασφαλιστική, η οποία έβαλε λουκέτο.
    Η Evima Ασφαλιστική, που αποτελεί μετεξέλιξη της Πρώτης Ασφαλιστικής χάνει οριστικά την άδεια λειτουργίας της και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (δηλαδή εποπτικά κεφάλαια), ενώ δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.
    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει έλλειμμα στην εταιρεία και πως μέχρι και την Παρασκευή η EVINA κατέβαλε κανονικά αποζημιώσεις, αλλά και τη μισθοδοσία.
protothema.gr
7.Άλλοι χρωστάνε περισσότερα εμάς όμως πιέζουν

    Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την… Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού;
    Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τους δανειστές μας:
    Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να   πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
    Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
    Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
    Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
    Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
    ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Mετακόμισε στην Νορβηγία κάποιος πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;)
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
    Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
xrimablog.gr
8.Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία
    «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουμε αμνηστία σε φοροφυγάδες» τονίζει ο κ. Στουρνάρας
    Μία νέα ευνοϊκή ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με «κούρεμα» των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής, καθώς και πολλές δόσεις, ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
    Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυστηρότερες ρυθμίσεις με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς και την αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων. «Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι να διευκολύνουμε όλους όσοι βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια. Μάλιστα, το τεχνικό κλιμάκιο έχει ζητήσει εκτός από «καρότο» να υπάρχει και «μαστίγιο», προτείνοντας όσοι δεν εντάσσονται στη ρύθμιση να φυλακίζονται.
    Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.
Χ. Θεοχάρης: Διαγραφή χρεών
    Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνει ότι το το υπουργείο Οικονομικών με νέα ρύθμιση στοχεύει να δώσει «ανάσα» σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Ήδη, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί στον υπουργό Οικονομικών η πρόταση, προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο σχέδιο νόμου», δηλώνει. Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει ακόμα διαγραφή των χρεών που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, αλλά και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων, με στόχο να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9."Αστράφτει και βροντά" ο Καραμανλής

του Αντώνη Μπελούση
    Μαύρα μαντάτα για τον Σαμαρά αν δεν κλείσει το στόμα του Στουρνάρα...Μηνύματα από το στρατόπεδο Καραμανλή φτάνουν στο στρατόπεδο Σαμαρά που προειδοποιούν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για την δράση του Υπουργού του που όπου κι αν σταθεί κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά τον ίδιο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒriefingΝews ο πρώην πρωθυπουργός που έχει μεγάλη δυναμική στο κόμμα και όχι μόνο είναι φανερά δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα για την απάθεια που δείχνει μπροστά στην συμπεριφορά του Στουρνάρα.
    Πολλοί μιλούν και για άρση της στήριξης Καραμανλή στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά αν δεν λύσει σύντομα το θέμα.
Αλλωστε οι φήμες ότι ο Καραμανλής επιστρέφει δυναμικά απασχολούν έντονα τον τελευταίο καρό τους ενδιαφερόμενους.

briefingnews.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα
    Περισσότεροι από 500 θησαυροί της μακεδονικής γης, ανάμεσά τους χρυσά στεφάνια, χρυσές μάσκες, κοσμήματα, κράνη πολεμιστών, περίτεχνα αγάλματα, αγγεία και ... πολλές ακόμη αρχαιότητες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη στο Μουσείο της Πέλλας.
    Το 2011 οι Μακεδόνες κατέκτησαν με δύο μεγάλες εκθέσεις την Οξφόρδη (Μουσείο Ashmolean) και το Παρίσι (Λούβρο). Το 2013 έρχεται η ώρα να πατήσουν ξανά στη γενέτειρά τους.
Η περιοδική έκθεση που προετοιμάζεται αυτό τον καιρό από την ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει τίτλο «Μακεδονικοί θησαυροί» και θα φιλοξενηθεί στον πάνω όροφο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, που ήδη εξοπλίζεται κατάλληλα για να υποδεχτεί το μεγάλο γεγονός.
    «Πρόκειται για μία εξαιρετικά εντυπωσιακή έκθεση. Θα παρουσιαστούν ευρήματα κυρίως από το Αρχοντικό Πέλλας και τις Αιγές, τα οποία αποτελούν προϊόν της αρχαιολογικής έρευνας των τελευταίων 25 χρόνων. Ελάχιστα από αυτά έχουν παρουσιαστεί στις εκθέσεις στο Ashmolean και στο Λούβρο αλλά όχι στο ελληνικό κοινό. Τα περισσότερα μάλιστα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ και πουθενά», εξηγεί στον «ΑτΚ» η δρ Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. «Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε την πλήρη εικόνα του πολιτισμού που αναδύεται από αυτά, ενός πολιτισμού που αναπτύσσεται στη μακεδονική γη, επιδιώκουμε μέσα από την έκθεση να δούμε όλες τις απόψεις του. Δυστυχώς στους περισσότερους δεν μας είναι οικείος ο μακεδονικός πολιτισμός, σκεφτόμαστε με στερεότυπα του ‘70, δεν έχουμε αφομοιώσει τα αποτελέσματα της νεότερης έρευνας».
    Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί την άνοιξη στο Μουσείο της Πέλλας μία ακόμη έκθεση που θα αναφέρεται στο Ανάκτορο (μικρός εκθεσιακός χώρος).
    Επίσης η ΙΖ' ΕΠΚΑ προετοιμάζει την ίδια περίοδο φωτογραφική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο λόμπι του Μουσείου Πέλλας. Η έκθεση αυτή θα αφορά τη μνήμη του Αλέξανδρου και πώς αυτή αφομοιώνεται στην παγκόσμια τέχνη μέσα από περσικά και βυζαντινά χειρόγραφα, αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες της Δύσης.
    «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε και τις τρεις αυτές εκθέσεις γύρω στο Μάιο με Ιούνιο ώστε να προσελκύσουμε και το ενδιαφέρον των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο», τονίζει η κ. Κοτταρίδη. Οπως λέει, αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου της Πέλλας, επιβλητικού κτιριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε το 2009.
Τα εκθέματα
    Στην έκθεση «Μακεδονικοί θησαυροί» θα παρουσιαστούν περισσότερα από 500 αρχαιολογικά ευρήματα. Η παρουσίασή τους στοχεύει να αναδείξει τη συνέχεια του µακεδονικού βασιλείου από την Εποχή του Σιδήρου ώς την Ελληνιστική Περίοδο.
    Η αρχαιολογική ομάδα που ετοιμάζει την έκθεση δεν επιδιώκει να δώσει έμφαση στο χρυσό, όμως το βλέμμα του επισκέπτη θα τραβήξουν χωρίς αμφιβολία τα χρυσά αντικείμενα, σαφής ένδειξη της οικονομικής ευμάρειας και της δόξας του μακεδονικού βασιλείου. Ετσι θα παρουσιαστούν πάνω από 10 χρυσές μάσκες και κράνη πολεμιστών από το Αρχοντικό, χρυσά και αργυρά κοσμήματα διαφόρων περιόδων, όπλα. Πολυάριθμα θα είναι τα αντικείμενα της βασιλικής οικογένειας των Αιγών, όπως το χρυσό στεφάνι από το ιερό της Εύκλειας και άλλο χρυσό στεφάνι από την Πέλλα. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η περίφημη Δέσποινα των Αιγών, πολύχρυσο ταφικό σύνολο που αυτό το διάστημα φιλοξενείται στην έκθεση «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
    Κι ακόμη, ξεχωριστής ομορφιάς είναι οι πήλινες κεφαλές που βρέθηκαν σε τάφο βασίλισσας του 5ου αιώνα στις Αιγές, ενώ στα πιο ασυνήθιστα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται... αβγά στρουθοκαμήλου που βρέθηκαν σε τάφο του 330 π.Χ. «Τα εξωτικά αυτά αβγά χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχεία και μαρτυρούν τις επαφές της αρχαίας Μακεδονίας με το εξωτερικό», εξηγεί η κ. Κοτταρίδη.
    Μεγάλο μέρος της έκθεσης «Μακεδονικοί θησαυροί» θα καταλαμβάνουν τα κοσμήματα, τα πρωιμότερα των οποίων χρονολογούνται ήδη στην εποχή του σιδήρου.
Αρχοντικό και Αιγές
    Οι Αιγές και η Πέλλα (μέσα από τα ευρήματα του Αρχοντικού), η παλαιότερη και η νεότερη πρωτεύουσα των Μακεδόνων, στος δύο πλευρές του Θερμαϊκού κόλπου (κατά την αρχαιότητα έφτανε στην περιοχή αυτή ως γνωστόν η θάλασσα) θα αποτελέσουν τους δύο πόλους της έκθεσης. «Από τη μια η Πέλλα είναι μία σπουδαία ελληνιστική πόλη, οικουμενική, που αντίστοιχή της δεν υπάρχει στον ελληνικό κόσμο, κι από την άλλη οι Αιγές, ο αρχέγονος πυρήνας των Μακεδόνων», εξηγεί η κ. Κοτταρίδη.
    Ο οικισμός του Αρχοντικού, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Πέλλα, κατοικείται από την αρχαιότερη νεολιθική περίοδο (6η χιλιετία) έως και τα υστεροβυζαντινά χρόνια (14ος αι.). Εως και το τέλος του 5ου αι. π.Χ., όταν η Πέλλα επιλέχθηκε από το νεωτεριστή βασιλιά Αρχέλαο να γίνει η νέα πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αποτελούσε τη σημαντικότερη πόλη της βόρειας Βοττιαίας (η χώρα των βουκόλων, μεταξύ των ποταμών Αξιού και Λουδία). Το αστικό αυτό κέντρο πάνω στο σταυροδρόμι των βασικών οδικών αξόνων της Κάτω Μακεδονίας και κοντά στην τότε ακτογραμμή του Θερμαϊκού Κόλπου, αποτελώντας νευραλγικό σημείο ελέγχου και ορμητήριο των Αργεάδων Μακεδόνων με επικεφαλής τους Τημενίδες. Η χρονολόγηση των παλαιότερων τάφων του δυτικού νεκροταφείου του Αρχοντικού, τους οποίους ερευνά συστηματικά εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια ο αρχαιολόγος της ΙΖ' ΕΠΚΑ Παύλος Χρυσοστόμου, πιστοποιεί ότι η εγκατάσταση των Μακεδόνων στην περιοχή είχε γίνει ήδη στο β' μισό του 7ου π.Χ.
    Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει μεταξύ άλλων, πολυάριθμες ταφές πολεμιστών που εντυπωσιάζουν με τα σύμβολα της υπεροχής τους και την τεχνολογία του οπλισμού τους και που μαζί με τις πλούσιες γυναικείες υποδεικνύουν τον ηρωικό χαρακτήρα και τον ηγετικό ρόλο ορισμένων οικογενειών της στρατιωτικής αριστοκρατίας του Αρχοντικού.
    Από την πλευρά της η προϊσταμένη της ΙΖ' ΕΠΚΑ είναι πεπεισμένη, βάσει των ευρημάτων, ότι οι τάφοι του Αρχοντικού δεν είναι απλώς αριστοκρατών αλλά βασιλικοί. Ετσι, στην έκθεση ο επισκέπτης θα μπορεί να δει δίπλα - δίπλα αρχαιότητες που σχετίζονται με τους ηγεμόνες του Αρχοντικού και με τους βασιλείς των Αιγών. «Θα δούμε τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κοινότητες και τις συνήθειές τους. Για παράδειγμα, στο Αρχοντικό δεν έχουμε καύσεις, ενώ στις Αιγές έχουμε. Από την άλλη, στο Αρχοντικό έχουμε χρυσές μάσκες ενώ στις Αιγές όχι», λέει η κ. Κοτταρίδη.
    Καθώς ο επισκέπτης θα περνά από το ισόγειο του Μουσείου της Πέλλας όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση με κυρίως ελληνιστικά αντικείμενα, θα έχει την ευκαιρία ανεβαίνοντας στη νέα έκθεση του πρώτου ορόφου να δει αρχαϊκά και κλασικά ευρήματα αποκτώντας μία πληρέστερη εικόνα της αρχαίας Μακεδονίας.
    Την επίβλεψη της έκθεσης έχει η αρχιτεκτόνισσα Αλκμήνη Πάκα, ενώ για τη μουσειολογική μελέτη η Α. Κοτταρίδη συνεργάστηκε με την αρχαιολόγο της ΙΖ' ΕΠΚΑ Αναστασία Γεωργιάδου.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

11.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ…
Σήμερα μπορεί να θεωρείτε απρεπές κι εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις να μην γίνετε δημόσια όμως...στην αρχαία Ρώμη, όταν κάποιος κατέθετε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ορκιζόταν στους όρχεις του, τους οποίους έπρεπε να «χουφτώνει» όση ώρα μιλούσε.
Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον καλλιεργούσε μαριχουάνα στον κήπο του.
Αν το όνομά σου είναι Μαρία, δεν μπορείς να εργαστείς ως πόρνη στη Σιένα της Ιταλίας.
Ο Ιούλιος Καίσαρας φορούσε συνεχώς στεφάνι στο κεφάλι του όχι για να υπενθυμίζει τον τίτλο του, αλλά για να κρύψει τη φαλάκρα του.
Στη Ρωσία θεωρείται ποινικό αδίκημα να κυκλοφορείς με βρώμικο αυτοκίνητο.
Τα αμερικανικά δολάρια είναι φτιαγμένα από βαμβάκι και λινό.
Δεν υπάρχουν ρολόγια και παράθυρα στα καζίνο του Λας Βέγκας.
Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέχει το ρεκόρ του βιβλίου που κλέβεται πιο συχνά από δημόσιες βιβλιοθήκες.
Υπολογίζεται ότι κάθε στιγμή περίπου το 0.7% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι μεθυσμένο.
Η ηλεκτρική καρέκλα εφευρέθηκε από οδοντίατρο.
Το μεσαίο δάχτυλο ως προσβλητική χειρονομία πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Αριστοφάνη στις «Νεφέλες».
Σε μια έρευνα 200,000 στρουθοκαμήλων για πάνω από 80 χρόνια, καμία δεν προσπάθησε να θάψει το κεφάλι της στην άμμο.
Εάν η Barbie ήταν ανθρώπινων διαστάσεων θα είχε ύψος περίπου 2,15 μέτρα και λαιμό διπλάσιου μήκους από τον κανονικό.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
12.ΟΙ 12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – «ΦΙΝΑΛΙΣΤ» ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
13.Γερμανία: Ο ΟΑΕΔ της Βαυαρίας βρήκε δουλειά ως ... ιερόδουλη σε 19χρονη!

    Είναι γνωστό πως το γερμανικό κράτος, ως προς την κοινωνική του πολιτική, ανταγωνίζεται τις έχοντες τα πρωτεία σε αυτό τον τομέα σκανδιναβικές χώρες. Μόνο που ορισμένες φορές οι υπεύθυνοι … διολισθαίνουν σε ατοπήματα!
    Στην προκειμένη περίπτωση ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου ευρέσεως εργασίας στην πόλη Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας απάντησε εγγράφως στην αγγελία μιας 19χρονης κοπέλας, ενημερώνοντάς την πως της εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε… οίκο ανοχής της περιοχής της!!!
    Για την ακρίβεια της προσέφερε τη θέση «υποδοχής» και συνοδού σε έναν οίκο ανοχής, γεγονός που ξάφνιασε μεν την 19χρονη, εξόργισε όμως τη μητέρα της που δημοσιοποίησε το θέμα.
    Μετά το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Augsburger Allgemeine, ο υπεύθυνος του τοπικού… ΟΑΕΔ, Roland Fuerst, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι υπάλληλοι θα έπρεπε πρώτα να είχαν ρωτήσει σχετικά την «ενδιαφερόμενη» και να την ενημερώσουν για τη φύση της προσφερόμενης θέσης εργασίας. Τυπικά πάντως οι υπεύθυνοι του γραφείου εργασίας δεν είχαν πράξει κάτι παράδοξο, αφού η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, φορολογείται κανονικά και ως εκ τούτου περιλαμβάνεται στη λίστα με τα επαγγέλματα που μπορούν να καλυφθούν από ανέργους ή υποαπασχολούμενους.
Η διαφορά είναι πως η νεαρή κοπέλα αναζητούσε εργασία ως οικιακή βοηθός…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ!
14.Τι "κρυφάκουσε" ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ από τη συνάντηση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό
    Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ, που συμμετείχε και στη σύνταξη του υπομνήματος, λέχθηκαν τα παρακάτω: "Για το 2013 ο Πρωθυπουργός μίλησε για αδυναμία υλοποίησης των βασικών αιτημάτων αλλά δεσμεύτηκε (όπως είπε) για απελευθέρωση του εργασιακού (χάνει λεφτά το κράτος είπε, με αυτό το μέτρο), για επανεξέταση του ποσού των 66 εκατομ. (μάλιστα πήρε τ/φ και τον Σταϊκούρα), για ενίσχυση των Μ.Τ. και εφησύχασε τα στελέχη για την ακίνητη περιουσία και το ΝΝΑ και πως θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν το μισθολόγιο των Ε.Δ. από τις μειώσεις του 2014......."
15.Τι ειπώθηκε κατά το OnAlert στη συνάντηση Αποστράτων με Πρωθυπουργό
    Τι έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους προέδρους των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων; Επί της ουσίας μόνο την άρση της απαγόρευσης εργασίας για τους απόστρατους. Τίποτα άλλο.
    Η ουσία των όσων ειπώθηκαν μπορεί να αποδοθεί σε μια φράση που θα μπορούσε να ήταν “μόνο λεφτά μην μου ζητήσετε”. Αλλιώς λέγεται ότι “αυτά που ζητάτε έχουν κόστος”, για το δημόσιο ταμείο εννοείται, γιατί το κόστος που έχουν πληρώσει μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι, φαίνεται ότι δεν απασχολεί.
    Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ θερμός με τους απόστρατους λένε οι πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να του ζητήσει να δει το θέμα των μερισμάτων του ΜΤΣ. Θα το δει ήταν η απάντηση και γενικώς με υποσχέσεις αποχώρησαν από το Μαξίμου οι απόστρατοι. Αρκούν; Νομίζουμε πως όχι.
    Με συντάξεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στα 1280 ευρώ, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να διαχειριστεί την οργή και τις αντιδράσεις των απόστρατων, οι οποίοι θεωρούν ότι παραπλανήθηκαν και τελικά θίχτηκαν περισσότερο απ΄ όλους από μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι έχει “προνομιακή” σχέση με το χώρο των αποστράτων.
16.''Φόβος Σαμαρά'' για ομαδική μετακίνηση Αποστράτων προς την Χρυσή Αυγή αλλά και προς τον... Στρατηγό Φράγκο !
    Την ομαδική μετακίνηση των Αποστράτων Αξιωματικών προς την Χρυσή Αυγή από την παραδοσιακή Ν.Δ φοβάται ο Πρωθυπουργός που υποδέχεται ο ίδιος τους προέδρους των τριών θεσμικών Ενώσεων των Αποστράτων !
    Βράζουν από οργή οι Απόστρατοι ενώ οι συνεχιζόμενες , στοχευμένες αλλά και φωτογραφικές διατάξεις που σκοπό είχαν να χτυπήσουν τους Αξιωματικούς από τι προηγούμενες Κυβερνήσεις ...(Νόμος 4020) προκάλεσαν την οργή όλων των Αποστράτων !
    Τώρα η υπόθεση μετά τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις μόνο για Αποστράτους Αξιωματικούς των Ε.Δ και των Σ.Α κοντεύει να γίνει τσουνάμι , με άγνωστες συνέπειες για το κόμμα που οι παλαιότεροι τουλάχιστον απόστρατοι ήταν κοντά την Ν.Δ.
    Αν και οι συμπαθούντες του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και λίγοι αφού το κόμμα άλωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις κομματικοποίησε ,αν εξαιρέσουμε μερικά κομματόσκυλα και αρκετούς Αποστράτους που επανήλθαν στην ενεργό Υπηρεσία ....(286 άσχετοι γηραλέοι )επανέφερε το δίδυμο Βενιζέλου Μπεγλίτη οι οποίοι μετά την στοχοποίησή τους από την Κυβέρνηση Παπανδρέου πνέουν και αυτοί τα μένεα εναντίον του Πασόκ !
    Το πρόβλημα του Σαμαρά εντοπίζεται στους νέους Αξιωματικούς κάτω των 55 που έχουν υποστεί τα μύρια και έχουν γίνει από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές στο κόμμα της Χρυσής Αυγής !
Εϊναι ως επί το πλείστον μορφωμένοι με ειδικές γνώσεις στις πληροφορίες ,πιλότοι ,χειριστές ελικοπτέρων ,καταδρομείς και ειδικοί Αξιωματικοί άριστοι γνώστες του διαδικτύου ,παίζουν στα δάκτυλα την επικοινωνία και ξέρουν να γράφουν άριστες αναλύσεις και φοβερά άρθρα !
    Αν σε αυτούς προστεθούν και οι σκληροπυρηνικοί της Αστυνομίας που βλέπουν την απαξίωση τους ,αν και στην Ν.Δ έχουν τρεις πρώην αξιωματικούς και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, βουλευτές της Ν.Δ ...Το μόνο που βλέπουν ότι δεν πρόκειται τους δώσουν αυτά που τους είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς προεκλογικά ...Αλλά ούτε οι συνδικαλιστές βουλευτές της ΕΛ.ΑΣ είναι διατεθειμένοι να ρίξουν πυρά στην Κυβέρνηση (εκτός από κρότου και λάμψης και αυτές μόνο για τα κανάλια... φώτο) το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για τους δημοσκόπους της Συγρού και μόνο τρόμο προκαλούν !
    Η Ομαδική μετακίνηση πάνω από 150.000 χιλ ανθρώπων και πάνω από 500.000 χιλ με τις οικογένειες τους ,που με το φόβο μιας αριστεράς κυβέρνησης ψήφιζαν παραδοσιακά (δεξιά) και η τακτική μετακίνηση τους θα δώσει στον Μιχαλοκιάκο να βγάλει στο κουρμπέτι στελέχη πρώτης γραμμής με άμεσο διπλασιασμό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές !
    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα δει την επόμενη δευτέρα 11 τους μηνός, τους προέδρους των τριών θεσμικών ενώσεων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου....και είναι η πρωτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο!
    Αν ο Σαμαράς υπολογίσει και τον κίνδυνο που λέγεται Στρατηγός Φράγκος που έχει υπομονή και επιμονή και αν εκδηλωθεί μια σοβαρή κίνηση με Στελέχη σαν τον Στρατηγό Φράγκο ...
    Αλλά και με μια σοβαρή , με γνώσεις και αναγνωρισιμότητα πολιτική προσωπικότητα, με Σημαία την Σωτηρία της Πατρίδος ...Ο Σαμαράς θα ψάχνει να βρει τους Νεοδημοκράτες μόνο στην Συγγρού !
    Αν υπολογίσουμε και την απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής απο τον λαό που βλέπει οτι μόνο αυτός πληρώνει και κανένας άλλος ,αλλά και την αγάπη που τρέφουν οι πολιτικάντηδες στους λαθρομετανάστες που η επαρχία ειναι στο έλεος των Αλλοδαπών κακοποιών ...Αλλά και των Αλβανών ''συνταξιούχων του ΟΓΑ ''
"Ολα είναι ρευστά και πολύ πιθανά ''!
Βετεράνος http://www.veteranos.gr/
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
17.Αχαϊα: Οι άντρες τους έτρωγαν και εκείνες ούρλιαζαν - Χαμός σε εστιατόριο!
    Το εστιατόριο ήταν γεμάτο και ο ιδιοκτήτης έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση - Η εικόνα που αντίκρισαν δύο κοπέλες όμως, τις έκανε να ουρλιάζουν και η ηρεμία πήγε περίπατο...
    Bρήκε τον μπελά του από τις κραυγές δύο κοριτσιών, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην οδό Αγίου Ανδρέου. Δύο ζευγάρια είχαν παραγγείλει όταν ξαφνικά μία κατσαρίδα έκανε την εμφάνισή της στο τραπέζι!
    Σύμφωνα με το dete.gr, το έντομο δεν είχε ανέβει σε πιάτο, ωστόσο και μόνο η παρουσία του έκανε τις νεαρές να ουρλιάζουν! Όπως ήταν φυσικό το μαγαζί... σηκώθηκε στο πόδι, ενώ ο ιδιοκτήτης αλλά και κάποιοι υπάλληλοι επί ματαίω προσπάθησαν να τις καθησυχάσουν!
    Οι άνδρες της παρέας πάντως... δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν το φαγητό τους, ενώ οι δύο νεαρές... απομάκρυναν το πιάτο από μπροστά τους και βγήκαν έξω να πάρουν αέρα.
Newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου